Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Poetry

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    26
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by Poetry

  1. Igen, a fújható van benne. Van egy szelep a csomagtérben, amit fel tudsz fújni nagyobb terhelés előtt, így nem ül le a háta az autónak. Csergőnél lett cserélve 2-3 éve, nem tartotta már meg a levegőt, hamar leengedett. Utángyártottba nem volt ilyen, németből rendelték be a gyárit. Az ára valahol 90e körül volt szereléssel. A régi sajnos nincs meg, ment a kukába.
  2. Sziasztok! Apám szeretett kombi Astrája 10 éves gondos használat után eladósorba került. Jó lenne, ha valaki olyan venné meg, aki értékeli a szép állapotnak a megőrzését, és folytatja a hagyományt. A hirdetés az alábbi linken megtekinthető: https://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_f/opel_astra_f_caravan_1.4_16v-9385155 Az autó 2005-ben lett behozva az Olaszoktól, német gyártású. Folyamatosan a Csergőnél és egy másik precíz szervizben foglalkoztak vele, a legtöbb esetben a gyári vagy a jobb alkatrészeket kapta meg. Lett cserélve a hátsó levegős lengéscsillapító gyárira, lett cserélve a két első fényszóró gyári Valeora, első féktárcsa és betét gyárira, hátsó kipufogó dob, benzinszűrő. Legutóbb a fórumos közreműködéssel a benzinszivattyú kapott erősebb Bosch-t. Kapott hátsó pótféklámpás hátsó szárnyat, gyári sárfogó gumikat, térelválasztó hálót, 6 gyári hangszórót. Megkapta a gyári 15-ös felniket, téli szetthez a G Astra stílusú dísztárcsa van gyári lemezfelniken, mindkettő még bőven jó gumikon. A legtöbb eseményről megvan a papír és a számla. Jól felszerelt, szervó, klíma, plüss, ködlámpa, vezető oldali légzsák, kapott tolatóradart is, csomagtér ajtóra rolót, középső kartámaszt előre is. Kisebb esztétikai hibák vannak rajta, de azok eltörpülnek az állapota mellett. Ha tudtok rá valakit, legyetek szívesek szóljatok! Nem találtam kimondottan eladó autók topikot, ezért írtam ide. Köszönjük a figyelmet!
  3. Poetry

    Elektromos

    Köszi szépen mindkettőtöknek, akkor garanciában visszük vissza, nézzenek rá erre a szelepre.
  4. Poetry

    Elektromos

    Még nincs teljesen vége. Megmaradt az autónál az, hogy ha áll pár órát, utána hosszan indít, mire beröffen a motor. Az AC pumpa hiba előtt ez pöcc-röff volt, hidegen és melegen egyaránt (kivéve, ha mondjuk 1 hétig állt). Szerintetek mitől lehet ez, hogy pár óra után is már csak 10mp után röffen be? A szelepet a motortérben megnéztük, péntek óta nem szivárog ott a benzin járó motornál. Akkor hol folyhat el, vagy mi lehet a gond? A motor amúgy egyenletesen jár, nincsen gond vele. Olvastam itt korábban, hogy az XE motorokban nincsen gyújtásra előtöltés. Ez így van? Csak akkor nyomja az AC, ha indítózok? A relé csak akkor kapcsol... Tehát elvileg igen. Kedden visszavisszük megnézetni...
  5. Poetry

    Elektromos

    A tanksapka nem volt ugyan leszedve, de én semmit sem hallottam. Igen, a relé csak kettőt kattant, be és ki. A sziszegés az lehet, hogy megvolt, apám arra panaszkodott, hogy valami zizegett hátul az utolsó 3-4 napban, de nem tudta megmondani, hogy mi. Erősebben hallotta, amikor a pótkeréknél keresgélt. Közben megtörtént a javítás. Hétfőn jött a tréler az autóért, délelőtt elvitte szervizbe (Csergő). Megnézték az árakat, utángyártott benzin szivattyú tizen valamennyi, gyári 50e körül. De azt mondták, ajánlják a 16 szelepes motorhoz a gyárit, mert az 4bar nyomással tolja a benzint, az utángyártott csak 3-mal. És hosszabb élettartamot jósolnak neki. Otthagytuk az autót, eljöttünk. Nem sokkal később jött a telefon, hogy a gyanú beigazolódott, az AC pumpa nem teszi a dolgát. Vizsgával együtt másnapra megvolt a csere. 39e volt az AC pumpa kedvezménnyel, 50e összesen munkadíjjal + belső szűrővel, tömítéssel, benzincsővel. Harmadnap apám tapasztalt egy olyat -merthogy övé az autó-, hogy csak hosszabb indítózásra indít a motor, még melegen is. Előtte azonnal indult mindig. Ma megnézte a motorteret járó motornál, és annál a szelepnél szemből nézve bal fent folyott a benzin. Nem is ott látszott, hanem alatta. Visszavitte, ránéztek, mondták, hogy szerencsés esetben csak valami kosz került a szelephez légtelenítés közben. Megtisztították, és már jó is lett. Még kupakot is tettek rá, mert az nem volt rajta az autó 9 évvel ezelőtti vásárlása óta. Szóval minden jó, ha jó a vége. Köszi még egyszer mindenkinek a segítséget!
  6. Poetry

    Elektromos

    És nálad végül mi lett a megoldás, hogy indult be? Egyelőre megnéztük a relét, az kattog rendesen indítózásnál. A rövidzárat megcsináltuk a 30-87 -es pont között, de a szivattyút nem hallottuk, hogy csinálna valamit. Alábújtam, kalapáccsal kicsit megütögettem a szivattyú vázát, a csatlakozásokat megnéztem, de nem segített. Úgy tűnik marad a szerviz. Megírom, ha túlvagyunk az egészen.
  7. Poetry

    Elektromos

    Köszönöm szépen, sokat segítettél! Ránézek a szivattyúra, és a relét is lepróbálom.
  8. Poetry

    Elektromos

    Sziasztok! Szükségem lenne egy kis segítségre. Tudja valaki, hogy F Astrában, X14XE Ecotec motornál merre van a benzinszivattyú? Tegnap reggel az autó (normál pénteki leállítás után) beindult rendesen, majd pár másodperc múlva leállt. Azóta csak teker az önindító, de nem röffen be. Nem kap benzint a motor, csak azt nem tudom miért. Van egy szelep a motortérben, szemből nézve bal fent, aminek a benyomásával spriccelnie kéne a benzinnek, onnan most nem jön semmi. Utánaolvastam kicsit, hogy mi a sorrend ilyenkor, megnéztem a 2-es számú biztosítékot, az rendben van. A relét nem hallom kattanni, nemsokára lebontom jobb elől a küszöb kárpitot, és az A oszlop tövében megnézem a relét, hogy kattan-e. De ha ez sem jönne be, akkor gondolom benzinszivattyú lehet a ludas, csak azt meg nem tudom hol keressem. Nincsen a hátsó ülés alatt, ahol a nem Ecotec motorosoknál lenne. Mi lehet még? Benzincső valahol? Sehol sem folyik a benzin, a benzinszint sem változott, és nincsen benzinszag sehol. Vagy eltömődött a benzinszűrő? De az meg nem úgy jelentkezne, hogy kevesebb benzint kap a motor? Tehát nem rögtön tömődne el, hogy már ne induljon az autó? Ha van valakinek tippje, szívesen venném. Ha más nem, hét elején megy szervizbe... Köszi!
  9. Na ezzel most kicsit elszomorítottál... :-/ De vissza az előzőekhez, és válaszolok. Szóval volt egy húsvéti alkalom, amikor a már eléggé felnőtt húsvéti nyúl beköltözött a motortérbe. Amikor ki lett onnan szedve, akkor sérülhetett, mert utána kezdődött a probléma. Azóta van javítva minden nyáron. De tény, hogy betesz neki a téli szezon. Közben annyi történt, hogy bontós említette, hogy vannak csatlakozói zsákszámra kb. 500.- Ft-os áron. Nem tudja melyik az, ki kell menni kotorászni. Valszeg ez lesz. És utána csere. De hogy utána is legyen még ezzel gond... Hát, annak nem örülnénk. Köszi az eddigi hozzászólásokat! Megírom, hogy mit sikerült.
  10. Sziasztok! Felmerült némi probléma a klímával, ebben kérnék segítséget. Igazából már legalább 3 éve felmerült, hogy a klíma egyik csatlakozójával gond van, a csatlakozónál a rámenő vezetéket újra kellett forrasztani, hogy érintkezzen. Ez a forrasztás évről-évre elengedett. Most pedig a csatlakozó egyik érintkezője is kicsúszik már. Szeretnénk ezt a csatlakozót lecserélni, szükségünk lenne egy ilyen csatlakozóra úgy, hogy mögötte még van legalább 5-10cm vezeték. Akkor lecsípnénk a mostanit, a vezetéket a vezetékkel forrasztanánk, és örökre búcsút mondhatnánk a problémának. Van ötletetek, hogy honnan lehetne ilyet? Bontóban csak csatlakozót fognak adni? Esetleg nem bont valaki magánban? Amúgy is akarunk mást is venni, pár apróságot... A motor X14XE, nem tudom az 1.6-oséval megegyezik-e, vagy van-e esetleg máshol is ilyen csatlakozó fajta. Pár kép, hogy lássátok miről is van szó:
  11. Lehet, hogy nem fogalmaztam meg rendesen. Szóval a gumik újak lettek véve, így ezzel gond elvileg nem lehet. Csak próbálni tettük fel hét elején a használtat, hogy lássuk újból milyen méretet lehet nézni. Így esett a választás az említett Firestone-ra, ami árában még normálisnak volt mondható a többihez képest. Viszont ennek a gyártási évét még nem néztem meg, elvileg új, de az sem jó, ha új gumi áll raktáron sokat, mondják páran. Majd ezt azért leellenőrzöm.
  12. Köszi FPepe a választ! Közben a héten elrendeztük a kérdést. Hétfőn kimentünk egy gumishoz próbálgatni, volt használtban gumija. A 185/60 R15 eléggé nagy lett volna. A 195/55 R15 simán elfért, jó is lett volna. Viszont a gumis azt mondta, hogy az 5,5J széles felnire max 185-öt ajánlana, ha biztonságra megyünk. Úgyhogy végül szétnéztünk a 185/55 R15 méretben. Ez is lett, Firestone TZ300-as. Erről az ADAC is jókat írt 2009-2010-re. Ez a méret váltója az eredetinek. Tegnap felkerült rá, szépen fut, jól mutat ígyis a kerék, a felni. Úgyhogy most pár évig rendben lesz. :-)
  13. Én minden kerékcserekor mosom kívül-belül, autómosásból megmaradt viaszkos samponos vízzel. Aztán száradás után szilikonréteg külső és belső falon (oldalt), és a kavicsokat én is kipattintom csavarhúzóval a mintázatból. Utána 2-es légkör környékén hagyom, aztán egymásra pakolva bezacskózom, és úgy megy a kamrába. Ezt tavasszal és ősszel a félretett garnitúrával megcsinálom. Meghálálják sztem, ha 4-5-6 évre tervez az ember...
  14. Üdv Mindenkinek! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Adott egy Astra F Caravan. Vettünk hozzá gyári 15"-os alufelnit (ilyet: http://auto.aggress.ru/images/36/Astra%20F%20Caravan/opel-astra-f-caravan-16-74kw-16v-29996r.jpg), és erre szeretnénk jó méretű gumit találni. Úgy láttuk a gyári váltóméret 195/50, de sok helyen írják a 195/55 -öt. A felnin amúgy utóbbi van megjelölve, és mi is erre gondoltunk, mivel talán az kevésbé peres, így komfortosabb. Gondolkozunk még a 185/60-ban is. A kérdés, hogy ez minden tekintetben passzol? Terhelten sem ér vajon be sehol, illetve van hátul sárvédőgumi, ahhoz vajon hozzáérhet terhelten? Nem tudom kinek milyen tapasztalata van, ha van. Illetve milyen gumit tudnátok ajánlani a mai kínálatból, ami mondjuk 18-22e körül fut? Köszönöm előre is a válaszokat!
  15. Poetry

    Karosszéria

    Sziasztok! Egy gyors segítséget szeretnék kérni. A Caravan csomagterének méretére lenne szükséges cm-ben. A "padló" része érdekelne, mélység és szélesség. Sajnos most nem tudom lemérni. Előre is köszönöm!
  16. Poetry

    Karosszéria

    Igen, van fűtőszál rajta. Megy is szerencsére szépen. Egyedül annyi van, hogy a saruk kiállnak két oldalt. Lehet, hogy a srácok nem nézték, hogy előtte hogyan volt. Hétvégén valszeg leszedem a kárpitot és "begyűröm" finoman alá.
  17. Poetry

    Karosszéria

    Rövid helyzetjelentés a két hete berobbant hátsó üvegről. Csütön történt. Ismerősön keresztül pénteken ki lett cseréltetve, kapott egy '97 januári használt üveget, 24e lett a vége cserével együtt. Meséltek érdekes dolgokat. Festő létrát betette hátra, épphogy hozzáért lecsukáskor, durr. Másik, valaki elengedte az ablaktörlő lapátot, nem visszahajtotta, durr. Más típusnál láttam már olyat, hogy parkoló autónak berobbant. Valszeg egy kavicsot felrepített kerék lehetett a bűnös, mert senki nem volt a közelben.
  18. Poetry

    Karosszéria

    Áhh, bukta a dolog. :lol: Parkolóban lassú tolatásnál egy kisteher állt ott, ahol nem kellett volna. A platója megnyomta az üveget. Berobbant. :) Holnap csere használtra. Ilyen ajánlatot kaptam: 12-14e az üveg + 10e körüli a munkadíj. Holnap meglesz a pontos összeg. Köszi az infókat!
  19. Poetry

    Karosszéria

    Üdv! Az lenne a kérdésem, hogy mennyibe fájhat Astra F Caravan-hoz egy hátsó szélvédő (fűtőszálas)? És hol érdemes? Újonnan és használtan is érdekelne, bár a használt nyilván olcsóbb lesz. Még csak 15 perce keresgélek, gondoltam rákérdezek nálatok is. Előre is köszönöm a válaszokat!
  20. Poetry

    Motor

    Én ezt máshol, általánosságban olvastam, nem Astrára. De ha 1,6bar-nál már gáz volt, akkor adódik a kérdés, hogy hol jelez?
  21. Poetry

    Motor

    Így van. Úgy járatták a motort hosszabb ideig, és figyelték az értékeket. Máshol azt olvastam, hogy kb. 0,5bar-nál jelez be az olajnyomás lámpa.
  22. Poetry

    Motor

    Köszi, majd legközelebb. :lol: Bár remélem, hogy olyan már nem lesz... :) A mért nyomás adatok pedig ezek voltak: alapjáraton 4bar, fordulaton 5bar.
  23. Poetry

    Motor

    Közben kiderült, hogy mi volt a gond. Hát, az olajgomba. :lol: Kiszedték az olajgombát, becsavartak a helyére egy műszert, járatták, a nyomás rendben volt alapjáraton és fordulaton is. Betettek a helyére egy újat, és most ok minden.
  24. Poetry

    Motor

    Köszi opel16v, nagyon rendes tőled! De nem vagyok közel hozzád jelenleg. Most otthagytuk az autót Zuglóban, parkolóban. Holnap lehúzzuk egy ismerős szervizbe, aztán megnézik mi a hiba. Remélem nem vm horror, így karácsony előtt nem jönne jól... :lol:
  25. Poetry

    Motor

    Valvoline TopGard 10W40 van a motorban és 6e Km-t mentem az utolsó csere óta. Annak még ideálisnak kell lennie, nem? És az olajgomba nem lehet bűnös? Jaja, nem akarok játszani a motor életével. Köszi szépen!
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.