Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

wasquez

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    265
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by wasquez

  1. Az 1.0 C Corsa motortere sem egy túlzsúfolt motortér, mégis sokkal hamarabb van értékelhető fűtés, mint a G astrának. Azért kérdeztem, hogy van e esetleg valami újítás a motorokon ezen a téren, vagy csak egyszerűen másként van kialakítva a légáramlás a motortérben, esetleg van valami szigetelés vagy ilyesmi!? Dízel G astra-hoz lehet kapni alsó motorburkolatot, nem tudom, hogy az esetleg a benzinessel is kompatibilis lehet? Gondolkozom azon is, hogy valamiből csinálok egyet, ha tényleg csak a motortér átszellőzöttsége a különbség, meg rendesen lezárom a rácsokat az orránál. Rövid távon használom, és jó lenne, ha gyorsabban be tudna melegedni, motornak is jobb, meg a fogyasztásnak is gondolom!?
  2. Sziasztok! Tudja valaki az okát, hogy miért melegszenek be lassabban a G astrák és jön meg lassabban a fűtés mint mondjuk egy C Corsa 1.0 ben? Nekem 1.4 x14xe motoros van, és sokkal lassabban melegszik, mint más autók. Most nem meghibásodást keresek, mert teljesen rendben van minden a rendszerben, és más astrák is hasonló eredményt produkálnak. Nincs termosztát hiba, teljesen jól működik. Miben más egy újabb konstrukció ebből a szempontból?
  3. Nem tudom, hogy a motornak mennyire tesz jót, hogy a termosztát hirtelen rászabadítja a hideg vizet a kinyitott körre? Nem nézted, hogy a termosztátok közt nem volt különbség a tányér által kinyitott keresztmetszetben, nagyobb átmérő, vagy hosszabb út? Lehet, hogy érdemes volna azoknál a termosztátoknál, ahol túl nagy a lengés a hőfokban, betenni a termosztát elé egy szűkítőt, hogy kicsit fékentartsa az ingadozást!? Esetleg annak az anyagnak az olvadási, és dermedési sebességében lehet jelentős eltérés, ami a dugattyút nyitogatja?
  4. Először én is a tiédhez hasonló lapra szerelt megoldásban gondolkoztam, mert a motor házába nem akartam belefurkáli a kapcsolók rögzítéséhez. Az én megoldásomat nagyon könnyen be lehetett állítani, a kapcsolókon lévő lemezek hajlításával, tökéletesen működik azóta is. Jóval bonyolultabb kialakítást akartam csinálni, de letettem róla, mert az általad említett problémáim voltak nekem is, aztán a legegyszerűbb megoldást választottam. A te verziód ott van elrontva, hogy a forrasztások miatt a kapcsolót nem lehet elmozdítani, de egy ovális hornyos csavaros kapcsolófelfogatással teljesen jó lehetne.
  5. A külső belső keringetés zsalujának a javítása a végállás kapcsolózására megoldás, hátha valakit érdekel:
  6. Az EGR-t is érdemes lenne lezárni, úgy kipróbálni, hogy változik e valami!? Sörösdobozból két perc csinálni egy lblindet, ha nem lóg ki a síkból a lezáró vége.
  7. Kiderült végül, hogy azért volt magas a co, mert hengerfejes lett a járgány, elment a hűtővíz, és megsültek a szelepszár szimeringek. Megcsináltam az udvaron, becsiszoltam a szelepeket, hengerfejet megköszörültük, mindent kipucoltam, kicseréltem az összes tömítést, még a főtengelyét is. Kapott 5w40-es olajat, itt egy kicsit megkönnyeztem az egy héttel előtte betöltött olajból lett kapucsínót, amit leengedtem belőle. Így utólag a legnehezebb része az volt, hogy a sok szkeptikus majdnem elvette a kedvem, az egésztől! Örülök neki, hogy berágtam, és belecsaptam, jó volt látni azt, amiről itt elmélkedünk, tudom, hogy minden meg lett normálisan csinálva. Eltűnt a kipufogó füst, sokkal csendesebb a motor, stabil az alapjárat! Szerintem a fogyasztás is javulni fog, meg kíváncsi vagyok, hogy a kormos gyertyákkal és dugattyúkkal milyen lesz a változás!?
  8. Ha esetleg valakinek szüksége lenne termosztát műanyag pipára, akkor privátban keressen meg. Pár darab van csak belőle.
  9. Ha belegondolsz, nem mindegy, hogy kínából egyből ide jön, vagy norvégiából kell visszaszállítani hozzánk! Szerintem 3-4 ft a gyártási költsége/ db
  10. Azzal nem leszek sokkal előrébb, mert az injektorokhoz nem férek hozz. Nem vagyok biztos benne, de lehet, hogy az egész szívósort le kell venni hozzá?
  11. Sziasztok! A vezérlés oldalról a főtengely szimeringet ki lehet venni kívülről? És hogyan?
  12. És a műanyag fedelét már egyszer lebontottam, de attól a csatorna még nem jött le, ha jól emlékszem, az injektoroknál pedig fém biztosító rugók vannak, amiket be kéne nyomni, de nem látom, hogy honnan férek hozzá. A csatorna levétele nélkül az injektorokat sem tudom kivenni.
  13. Én úgy emlékszem, hogy csavarok vannak, de ha van feszítőszegecs benne, az oldható és vissza lehet rakni. A közepén lévő csapot át kell rajta nyomni, és kiesik a másik oldalán figyelni kell, hogy ne vesszenek el, utána vissza lehet rakni. De úgy rémlik, hogy hat nyolc csavar tartja.
  14. Sziasztok! X14XE motorjáról az injektorok felett lévő kábelcsatornát, hogyan lehet eltávolítani?
  15. De most akkor szerinted kell? Szerintem nem kell, de nem tudtam értelmezni, amit írtál, úgy értelmeztem, hogy te is az 5w40-et preferálod, de aztán valami más lett a vége!
  16. Ilyen volt benne ha jól emlékszem: Repsol ELITE MULTIVALVULAS 10w-40 Most meg ez: Repsol ELITE COMPETICION 5w-40 4 L (Rep. ELITE COMPETICION 5w-40 4L)(Rep. ELITE COMPETICION 5w-40 4L) Nem tudom, mik a vélemények erről a gyártóról?
  17. Mennyire normális az, hogy 2016 márciusában cserélt most leeresztett olajban fehér virágminta van fél óra után? Sokat van indítgatva, és rövid utakon van használva az autó, lehet, hogy ez a fő probléma, és ezért jön a kipufogóból is több víz, a kelleténél? Rengeteg víz eltűnt a hűtőből, de most megtaláltam, a termosztáton egy elrepedt csőcsonkot, ami miatt ez előfordulhatott, letömítettem, most várom, hogy tűnik e el megint a tartályból víz!?
  18. A lamda szondámban van négy vezeték, melyiken, és milyen értéket kellene mérnem feszültségben? Csak két vezeték közt tudok 0,9v-ot kimérni, a többin 0,2 körül van maximum az érték. Ugrál az alapjárat, elég erőteljesen füstöl, a gyertyáim kormosak szoktak lenni, a lamdaszonda viszont szép barna. Visszaraktam a blindelést, a füstölés megszűnt, az alapjárat visszaállt 1000 környékére, viszont még dübög időnként a kipufogó, kihagy egy-egy ütemet. Rövid távokon 9-10 litert eszok, hosszú távon viszont 6-7 között van a fogyasztás. Így is a lamdaszonda a gyanús? Szerencsére már a hengerfejtömítés is átengedi a vizet, az olajba. Azt nem értem, hogy a vízben nem kellene megjelennie az olajnak?
  19. Nem teljesen értem, hogy te most mit szerettél volna az érveléseddel!? Miért lenne jobb bele a 10w40, mint az 5w40? Azért, mert lassabban ér el a kenési pontokra a 10w40, és addig rossz kenési viszonyok vannak? Ha pont úgy viselkedne, akkor miért fogyna 5w-ből több? ezt sem értem, hogy mit akartál írni?
  20. De miért kellene az bele? A 100°C on mért vízkozitása mindkét motorolajnak ugyanaz, tehát nem sűrűbb egyik sem az üzemi hőmérsékleten. Az 5W40 -35 fokon is eljut a kenési helyekre, a 10W40 meg -25 fokig tudja ezt. Az indításoknál lényeges az, hogy mennyi ideig áll fenn a rossz kenési viszony, egy jobban szivattyúzható olaj a motor élettartamára kedvezőbben hat, hidegen hamarabb eljut a kenési pontokhoz az olaj. Valószínűleg az olajfogyás a bemelegedési időben más, esetleg az olaj nagyobb párolgásával függhet össze, ezért fogyhat jobban, de még ez sem biztos. Viszont a motort az indítás gyilkolja az elégtelen kenés miatt, és ez nagyobb probléma, mint az olajfogyás.
  21. Nyilván nem kell elhinni fenntartások nélkül mindent, több helyről kell informálódni, és a végén megtapasztalod, hogy mi az igazság!? Hányan építenek erősítőt, vagy hangfalat, pedig nem az a szakmájuk, de ha van türelem, és kitartás, akkor van rá esély, hogy a boltinál jobb lesz a végeredmény. Lehet szakmát tanulni, és lehet erre hivatkozni, de valakinek vagy van érzéke és igénye valamire, vagy nincs! Engem például szétcsapott az ideg, amikor a légzsák hibát elvitte a párom kiüttetni egy tanult szerelőhöz, aki az igényesség látszatát elkerülve a lapos csavarhúzót úgy baszta bele a középkonzolba, hogy akkora lyuk maradt utána, hogy azt elmondani nem tudom! Szóval időnként a lelkes amatőrök jobban teljesítenek, mert nem robotból csinálják, hanem érdeklődésből, és van igény tudás megszerzésére. Ezt kéne elfogadni. Én például gépipari sulikat a szakmunkástól a főiskoláig végigjártam, gyakorlattal, és húsz év szakmai tapasztalattal. Mindent szerelek, javítok, ami elromlik, motortól a tablet kijelzőig. És már egyre nehezebben megy, hogy kulturáltan válaszoljak azokra a felvetésekre, hogy vigyed szerelőhöz, ha nem tudod, azt, hogy az alsó nagy gömbcsuklónak mi a pontos neve, akkor nehogy megpróbálj hozzányúlni, mert csak meghalsz, olyan veszélyes. Szerintem majd én azt tudni fogom, hogy három csavart le tudok e szedni, meg visszatenni, és három szegecset lefúrni sem jelent problémát, a gömbbizbasz kicseréléséhez, még ha alapból nem is tudom, hogy az a talpas. Vagy egy hátsó lengéscsillapító kicserélése sem olyan nagy ügy, hogy a szerelők hülyének néznek, hogy azt, hogyan képzelem, hogy majd otthon kicserélem. Van aki meri, és van aki meg sem próbálja, kinek mi? De szerintem az a konstruktív hozzáállás, ha akarsz és tudsz segíteni, akkor segítesz, ha meg nem akarsz, vagy nem tudsz, akkor nem kell osztani a tudományt, hogy vidd szervizbe, erre szerintem senki nem kíváncsi. De ezt nehogy magadra vegyed, nem neked szántam, csak általánosságban ezt tapasztalom nagyon sokszor, ha valami olyan dologgal kapcsolatban kér az ember információt, amitől mások tartanak.
  22. Nem vagyunk egyformák, nekem nincs kedvem azon rugózni, hogy kinek mihez van mersze, meg műszaki felkészültsége. Én mielőtt belekezdek valamibe, alaposan körbejárom a témát, olvasgatok, meg kérdezgetek a tapasztaltabbaktól. Aztán nekilátok, és rájövök, hogy túl van misztifikálva egy csomó dolog. És mivel ár nagyon régóta mindent javítok, a számok nem a szkeptikusokat igazolják, de mégis minden javítással kapcsolatos témánál le kell folytatni ezt a beszélgetést.
  23. A légszűrőt most cseréltem! A lamda szonda értékét érdemes lenne mérni? 1,8V a referencia? EGR akkor nem okozhat ilyet, mert az biztosan nem jó teljesen. A mérő helyen a gyújtás átnézését említették. De ha jól értettem az átadott infóból, akkor nagyon nem jó, alapjáraton, nagy fordulaton nincs probléma.
  24. Sziasztok! Mi okozhat magas co értéket alapjáraton? Gyertyák cserélve, gyújtóhíd cserélve, EGR kissé göthös. Ez lehet a hiba forrása?
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.