Jump to content

Twister

Forummember
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Semleges

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Corsa B
 • City
  debrecen
 1. Fordulatszámmérős óracsoportot szeretnék beépíteni B Corsába. (X12SZ, 97-es, benzines, k=16676) Milyet kell keresnem, hogy lehetőleg pontosan mutasson? Annyit tudok, hogy elektromosnak kell lennie és benzines autóból kell hogy származzon. A k érték eltérhet valamennyire?
 2. Sziasztok! 97-es, ráncfelvarrott Corsa B-ben szeretnék kormányművet cseréltetni. Az enyém nem szervós. Egy bontott autóból sikerült vásárolnom egy komplett kormányművet kormányoszloppal együtt. A kiszerelésnél kiderült, hogy ez egy elektromos szervós autó volt tehát még kaptam hozzá szervó motort meg egyéb alkatrészeket is amiket én nem is ismerek laikusként. A kérdés az lenne, hogy a szervós autóból kiépített kormánymű beépíthető-e a nem szervó kormányműve helyére tehát egyformák-e? A kormányoszlop része az most nem érdekes, abból csak a kardán részt használnám ha megegyezik a kettő. Szervósra nem akarom átépíteni. Az alap problémám az, hogy kopog a kormányművem. Az autó teljesen rendbe lett téve, futómű kopogás kizárva, lengéscsillapítók, toronycsapágyak cserélve, motortartók ellenőrízve stb. A műszakin mondták, hogy lóg a kormányművem, a fogaslécnél van kottya. Ezután elvittem a szerelőhöz, aki elvileg kiszerelte, megzsírozta meg egy csavarral összébb feszítette a fogaslécet. Azért írom, hogy elvileg, mert kb. 1-2 napig tűnt jobbnak, aztán megint egyre rosszabb lett a helyzet. Egyenes állásban pl. rossz minőségű úton vagy akár kövezett díszburkolaton haladva szinte mozog a kezemben a kormány érzem is meg hallom is hogy valami nem jó és hangot ad. Ezt szeretném kijavíttatni. Köszönöm a segítséget.
 3. Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Most gondoltam rá hogy meglépem a lengéscsillapító cserét. Ez lehet az utolsó dolog ami kopoghat a hátsó futóműben. Elméletileg minden szilent cserélve volt már. Monroe reflex telót ajánlottak. Ezzel van valakinek valamilyen tapasztalata? Ha esetleg tudtok jobb megoldást segítsetek. Az autó egyébként 2000-es 1.6-os B2 sedan. Előre is köszi...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.