Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Pootj

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    212
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by Pootj

  1. Sziasztok! A második kocsim, egy "mi autónk" szétrohadás miatt eladásra került. Most nézegetem, hogy mit kéne venni. Mivel a meglévő Astra G-mmel maximálisan elégedett vagyok, és a nagy család miatt kell a 7 ülés, ezért elkezdtem nézegetni Zafira B-ket. Olyan 1,2-1,4 milliót szánnék rá, kb. 10-12 évesek. Mindenképpen benzin kell, mert főleg városban, óvodajárat lenne a sorsa női sofőrrel (ez mind súlyosbító tényező ). Szóval a kérdésem az lenne, hogy mit érdemes nézni, van-e valami olyan típushiba, ami kizáró / jelentős alkupozíció? Illetve ezt találtam ma reggelre: https://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/zafira_b/opel_zafira_b_1.6_enjoy-12187983 Sajnos még nincs meg rá pénz, de ez nagyjából lefedi amit szeretnék. Leírás és képek alapján elég jónak néz ki (az extrákkal úgy vagyok, hogy minél kevesebb annál jobb, mert annál kevesebb hibalehetőség. A klíma az egyetlen szükséglet és jobban örülök egy kartervédőnek, mint egy ködlámpának.). Előre is köszönöm! U.i.: A fórumban ezt a topicot most kezdtem el olvasgatni. Talán találok is valamit.
  2. Sziasztok! Hozzám kerülhetne egy 2004-es 5 ajtos G és a tanácsotokat kérem. Az autó 5 éve áll egy pajtában illetve szabadban ennek minden következményével: összerohadt váltó, kupplung, fékek, gumik és szétrohadt kipuff rendszer plusz jönnek a szokásos cserék, folyadékok, szűrők, szíjak. Egy szerelő alsó hangon 400ezres javításról beszél. Szerintetek ez reális lehet? Elképzelhető ez ilyen hosszú állás után? Érdemes egyáltalán foglalkozni a talpra állításával? Köszönöm!
  3. Pootj

    Astra gyári "HIFI"

    Üdv! Aludtam rá. Illetve alaposabban megnéztem a nevesebb gyártók kínálatát. Kb. 20 körül lenne megfelelő, ami tud Bluetooth-t és USB-t. Azt hiszem egy ilyen eszköz lesz és majd nézek hozzá általatok is ajánlott kisméretű pendrive-kat és lemondok a közvetlen SD kártya használatról. Egy kollégával is beszélgettem erről és ő azt mondta, hogy neki a fejegysége csak FAT 16-ra formázott kártyákat iletve pendrive-t fogad el. Ez azért lenne nagy gáz, mert elég pazarlóan bánik a hellyel ez a fájlrendszer. Nektek mi a tapasztalatotok? Megbírkózik FAT32-val netalán NTFS-sel is a modernebb cucc? Az övé sem túl régi, kb 1,5 éves JVC Minden jót!
  4. Pootj

    Astra gyári "HIFI"

    Még egyszer köszönöm a linkeket és hozzászólásokat. Alszom rá egyet és meggondolom. Minden jót!
  5. Pootj

    Astra gyári "HIFI"

    Na jó, ezzel lehet, hogy megbarátkoznék :) Egyébként noname-ből van olyan, ami mindent tudna amit kell: http://www.edigital.hu/Fejegyseg/DENVER_CAD-474BT_CD/MP3_Bluetooth_autohifi_fejegyseg-p371304.html Ezzel talán csak az a gond, hogy ismeretlen számomra. Vélemény? Szerk.: Nézegetem az AHO-n a cuccokat és tényleg nem olcsók azok, amik SD kártyát kezelnek. Ha ettől eltekintek, akkor viszont egész jó áron vannak jó cuccok. Az USB-t meg el lehet dugni egy kábellel is. Szóval alszom még egyet a kritériumokra. :)
  6. Pootj

    Astra gyári "HIFI"

    A kritériumok meglepő módon nem a csúcs felé mutatnak. Ma néztem az E*ronicsban egy Roadstar ( igazi világmárka lehet :) ) rádiót és az erősítő kivételével mindent tudott 9990 HUF-ért. Persze ezt nem veszem meg, de ha valamelyik komolyabb gyártónak is lenne ilyesmije, az már szób jöhet. Azt hiszem Pioneer volt még 17-ért, de annak csak USB-je volt és hiányzott az SD kártya. A mikrofon kivezetés jó ötlet, csak máshova tenném. Még csak olyant láttam, ahol a sofőr fölött az A oszlopon volt, az meg nemtetszik. Messziről is látszik, hogy az autóban valami komolyabb cucc van/lehet. Amit nem lát a szem, nem fáj a szívnek :)
  7. Pootj

    Astra gyári "HIFI"

    Üdv! Egy kis segítségre lenne szükségem. Fejegységet szeretnék venni és nem tudom mit vegyek :-) Jelenleg valami Panasonic CD-s van gyári hangszórókkal és a hangjával meg vagyok elégedve (eléggé botfülem van...) viszont meguntam a CD-k cserélgetését és azt, hogy mindig mindent ki kell írnom. Szóval eljött az ideje, hogy vegyek valami olyant, ami fogad SD kártyát. A kritériumok a következők: - MP3 lejátszás SD kártyáról. Csak USB nem érdekel, nem akarom, hogy pendrive lógjon az utastérbe, mint valami kihegyezett karó. - A hangerő szabályzás csak viszonylag nagyméretű tekerővel történhet ergonómiai okokból. (Az egyik céges autóban olyan Sony fejegység volt, amin a hangerőt fel-le gombokkal lehetett állítani. Na annak a konstruktőrét eleget szidtam.) - Az erősítő legalább 40 W legyen, mert nem akarok halkabbat, mint a mostani (autópályán 150-nél a Z14XE Caravan már hangos tud lenni...) - Legyen benne Bluetooth kihangosítás BEÉPÍTETT mikrofonnal. (A beépített mikrofont mennyire tartjátok jónak? Ha a telefonomat simáén kihangosítom, annak is jó a mikrofonja, de túl halk, ezért kéne valahogy összejátszani az autórádióval.) Még nem tudom mennyi pénzt szánok rá, de mivel nem vagyok audiofil, ezért nem gondolnék valami überszuper cuccra. A gyárit megközelítő minőség pont jó lesz :-) Van valakinek ötlete, hogy mit nézzek? Előre is köszönöm! Szerk.: Közben megtaláltam a rádió típusát: Panasonic CQ-C1110AN Egy fontos kritérium még lemaradt: Legyen benne RDS rádió, Traffic announcement (automatikus váltás közlekedési információk bemondásakor) funkcióval.
  8. Engem sem zavar, mert így minden terhelési viszony mellett mutat valamit :) Azért megnézem majd, de nem most így karácsony-január környékén... Egyébként a motorvizsgálathoz kiszedted a lámpát? Vagy hozzáfértél teljes kiszerelés nélkül is? A javítási útmutató szerint ki kell szedni.
  9. Azért én gyakrabban megnézném a hűtővíz szintjét. Ha abból fogy, akkor baj van...
  10. Mindenkinek köszönöm a hozzászólást! Képzeljétek, tegnap estére elaludt a motorikon és ma reggel sem jött vissza. Megjavult magától??? :) Mindenesetre karácsony után azt hiszem elviszem szerelőhöz, mert más gond is akad. A jobb lámpa magasságállítása nem működik. A balt tekeri szépen és mozog a fénysugár ahogy kell, de a jobb oldali meg van akadva alsó állásban. A motor mintha zümmögne, de nem mozog.
  11. Kösz! Mennyit kell hozza bontani? Fontos, hogy áll a főtengely?
  12. Kösz! Mennyit kell hozza bontani? Fontos, hogy áll a főtengely?
  13. Üdv mindenkinek! Sajnos ma délelőtt megtörtént ami eddig még sosem. A verda 9. születésnapja után pár nappal felgyulladt a sárga motor ikon és nem is alszik el :-( Kivillogtattam a hibakódot és 0335 hiba, vagyis főtengely jeladó gond van. Eddig annyit sikerült kiderítenem, hogy amíg megy, addig minden Ok, de bármikor megállhat alattam az autó. És itt a gond, ugyanis karácsonyra nyilván elutaznánk... Addig pedig van egy nap. Szóval a kérdés a következő: ha holnap nem kapok időpontot a szervizben, akkor ha veszek egy ilyen jeladót, ki tudom-e cserélni én magam? Akna van, ha akár alulról, akár máshogyan hozzáférhető, ki tudnám cserélni? Nagyon megbontani nem akarom. Illetve mekkora munka? Igényel-e utólagos beállítást, szabályzást? Illetve mi a tapasztalat, mennyit megy még így a verda? Teljesen véletlenszerű vagy van tapasztalat? Előre is köszönök minden hozzászólást! Szerk.: A motorkód lemaradt: Z14XE
  14. Én is így sejtem, hoszen ez ha jól tudom egy sima PT hőmérő. Ez esetben viszont felmerül bennem, hogy ez egy rossz minőségű utángyártott darab és kidobtam 3700 Ft-t... Vehetek egy gyárit.
  15. Sziasztok! A héten megtörtént az első elektromos hibám. Tönkre ment a külső hőmérő szenzora. Először mindenféle fals értéket írt, például fagyban +50,5 °C, pár indítás után pedig megjelent a szokásos --,- °C. Utánaolvasva kicseréltem a szenzort egy a Unix trade-nál vásárolt utángyártottra. Ez a 3700 Ft-s verzió. Beszereltem probléma nélkül viszont azóta mintha csalna a hőmérő. Kb. 3 °C-kal mutat melegebbet, mint mi valójában van. Egy másik Astrával összehasonlítva jött ki ez az érték. A kérdésem az, hogy lehet-e valahogyan kalibrálni a hőmérőt? Ha nem, akkor megint szenzorcsere de most már egy gyárira? Illetve megszokom azt, hgy 3 °C-t le kell vonni a mutatott értékből? Egyébként beállításról sehol nem írnak semmit. Még német Astra fórumokban is néztem... Ha van ötlet azt előre is köszönöm!
  16. Pootj

    Fogyasztás

    A fogyasztás egyébként is teljesen jobb láb függő (és útvonal és időjárás és szállított csomagok/személyek és sorolhatnám). Nekem a Z14XE Classic 2 Caravan fogyaszt 5,8 l/100km-től (Hosszú táv, nyáron, de klíma nem kellett, 3 személy, csomag szinte semmi) egészen 9,5 l/100 km-ig (várososn belü, télen hideg motorral, 4-5 km-es távok) szinte mindent. Egyébként pont erre jó a katalógus adat. Nem azt mutatja meg, hogy menyit fogsz te fogyasztani az adott autüóval, hanem azt, hogy azonos körülmények között mennyit fogyaszt az adott típus, ezáltal összehasonlíthatóak a különböző gyártók. És sokan pont ezt felejtik el...
  17. Sziasztok! Régen jártam erre, gondoltam elújságolom, hogy most volt műszakis a verda és csont nélkül átment :D (2004 decemberi Caravan Z14XE) Minden jót!
  18. Sógi rájött a keréklevétel helyett alkalmazható trükkre és mindig úgy csinyájja, hogy koppra kitekeri az ellenkező irányba, így hozzáfér a kerékdobban lévő kis ajtócskához, amin keresztül ki lehet műteni az adott izzót. De azért tényleg beteg dolog. Szerintem alap lenne, hogy télen éjjel hófúvásban is tudjon az ember izzót cserélni, mert mint említettem látni és látszani kell... Egyébként talán ezért is látni annyi félszemű autót az utakon. Régen, 10-15-20 éve mintha nem lett volna ennyi.
  19. Üdv! Pár napja kiégett a jobb első helyzetjelzőm. Gondoltam, ma szép idő van, kicserélem. Hát a keze száradjon le annak a konsruktőrnek, amelyik tervezte az első lámpát! Nem hiszem el, hogy nőgyógyásznak kell lenni egy nyamvadt izzócsere miatt. Azért nagy nehezen sikerült, de nagyon gondolkoztam,hogy az egész lámpát kiszerelem és úgy cserélem. Az ilyenek miatt (meg a bunkerszerű, lőrésnek nevezett ablakok miatt) rühellem és érzem kicsit félrevezetőnek, ahogy az autógyárak a biztonságról beszélnek. A látni és látszani elemi dolog lenne... Azt csak halkan teszen hozzá, hogy egy Rönó Megánon még nagyobb szívás az izzócsere... Sógor rendszeresen szív is vele rendesen...
  20. Üdv! Ma telefonáltak a szervízből, hogy két lehetőség van. Vagy veszek bontottat vagy gyári újat. Az új ára 28000. Bontottat nem fogok (ki tudja, mikor megy szét), szóval marad a gyári. Megberhelni még nem akarom, az meg idegesít, hogy nem működik. Szóval ez van ;)
  21. Ebben igazad van. Az Astrának is tipikus betegsége. Ha nem ügyel az ember arra, hogy csak alapjáraton kapcsolja a lámpát, akkor az izzók élettartamát napokra lehet redukálni... ;)
  22. Az nem volt hülyeség. Most szórakoznak külön lámpákkal, pedig öcsém 10 éves Fiatja is tudja azt, hogy ha leállítom a motort, lekapcsolja a lámpát. Gyakorlatilag mikor megvette a verdát, felkapcsolta a tompítottat és azóta hozzá sem nyúlt... Most meg mindenféle LED-es parasztvakításokat építenek a kocsikba...
  23. OK, nem szóltam. :-) De akkor is furcsa volt. Egyébként nem változó az intervallum gyárilag is? A gépkönyv szerint sebességfüggő. Sosem próbáltam...
  24. Üdv! Biztos, hogy jó ez a fotó? Nekem kicsit gyanús a VW embléma a Doduco feliratú dobozon... Mondjuk a többin GM van.
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.