Jump to content

atis c14se

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  881
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Hírnév

0 Semleges

atis c14se névjegye

 • Felhasználói rang
  Fórumlakó
 • Születésnap 1976-09-21

Város, Autók

 • Város
  Miskolc

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Miskolc

Legutóbbi látogatók

3.916 profile views
 1. Motor - dízel

 2. Egyéb csevegés

  De érdekesek ezek a szervízek. Amikor az ő zsebükre megy a játék, akkor hazaküldenek, hogy majd összedugjuk a fejünket, és megpróbáljuk kideríteni, hogy mi lehet a probléma. Amikor meg a tulaj zsebére megy a játék, akkor meg ész nélkül cserélgetik az alkatrészeket.
 3. ASTRA J-t vennék, érdeklődök, tanácsot kérek

  Minden képpen új autóba gondolkodunk.
 4. Egyéb csevegés

  Ha csak a csörgés miatt akarsz nagyobb oktánszámú benzint tankolni, akkor a 98-as is elég, már attól is el kell múlnia a csörgésnek. Feltéve, ha az a csörgés a kopogásos égéstől van.
 5. ASTRA J-t vennék, érdeklődök, tanácsot kérek

  Megmondom őszintén, picit tartok a turbóstól a sok városi rövidtáv miatt. Kérdés, hogy 8-10-12 év múlva mit fog szólni a turbó a sok rövid távhoz. Olajcserével nem lenne gond, mert most is évente cserélem az olajat, ami kb 6000km-t jelent. A nagyobb teljesítmény nem nagyon vonz, mert a mostaninak a teljesítménye is elég, amig nem klímázok. Klíma használatakor, nem olyan vidám a városi közlekedés.
 6. Egyéb csevegés

  Én úgy tudom, hogy a rossz kopogásérzékelőre kigyullad a motor ikon a műszerfalon.
 7. ASTRA J-t vennék, érdeklődök, tanácsot kérek

  Azért gondolkodunk az 1.6 szívóba, mert kb 80%-ban városba rövid távokat megyünk. Csak a mostani autó (1.6 szívó, 101le, közel 1200kg, 18 éves) nagyon érzi a klímát.
 8. ASTRA J-t vennék, érdeklődök, tanácsot kérek

  Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy a J sedán 1.6 benzines 116 le-s, a klímát nagyon megérzi? Mármint teljesítményre gondolok, nem fogyasztásra.
 9. Motor - dízel

  Erre én most nem igazán találok szavakat.
 10. Motor - dízel

  Azt megkérdezhetem, hogy a márkaszervízes mutatvány mennyibe került?
 11. Egyéb csevegés

  Igen jó minőség az omv. De attól lehet egy gyengébb minőségű szállítmány. Nekem anno amikor az f astrám volt, volt hogy én is tankoltam rosszabb minőségű benzint (már nem emlékszem hogy milyen kúton), és utána terhelésre becsörgött. Tankoltam rá pár liter e85-öt, és pár kilóméter múlva megszünt a csörgés. A mostani autómba (ami nem opel) két éve kb tankoltam shell kúton, és elkezdett csörögni. Előtte is mindig azon a kúton tankoltam, és nem volt gond. Tankoltam rá 98-ast és a csörgés elmúlt. A kopogásérzékelő, ha jól tudom, akkor csak egy bizonyos határokon tudja állítani a gyújtást. Természetesen nem biztos hogy kopogásos égésed van, csak a leírtak alapján lehet az is akár. Látatlanba és hallatlanba nem könnyű megmondani. És ennek a kiderítése nem jár hatalmas plusz kiadással, a pár liter magasabb oktánszámú benzin tankolása. De nyílván érdemes bemenni márkaszervízbe, aztán majd ott kiderül, hogy hogy állnak hozzá.
 12. Egyéb csevegés

  Ez lehet akár a kopogásos égés is. Ami lehet egy rosszabb minőségű benzintől. Tankolj rá nagyobb oktánszámú benzint, hogy attól elmúlik-e.
 13. Motor - benzines

  A kérdés, hogy a 6 liter alatti fogyasztás milyen körülmények között jön ki. És persze hogy neked milyen körülmények között jön ki a 8.3? 6 liter alatti átlag az egy dizelnek a fogyasztása. De szerintem te is el tudsz érni 6 alatti fogyasztást pl. városon kívül 90-es tempóval. A fogyasztás nagyon sok mindentől függ, mennyi a városi járkálás, mennyi rövid táv van, városi járkálás milyen városba van (pl. más lesz egy Budapestinek a városi fogyi, és más egy pl. Tiszaújvárosinak), mennyi városon kívüli, mennyi autópályás km van. Meg persze az átlagfogyasztás is kinek mit takar, hogy 20% város és 80% városon kívül, vagy pedig 80% város és 20% városon kívül. Mert it is más adatok jönnek ki. De mindettől függetlenül nem kizárt, hogy az autóval van valami hiba.
 14. Motor - benzines

  Más fórumon is olvastam, hogy sokat fogyaszt (9 liter városba) az 1.4 t 140le Astra. Kérdés hogy mihez képest fogyaszt sokat? Nekem az a véleményem, hogy itt egy 1.8-as szívóhoz kell hasonlítani, mert teljesítménybe ahhoz áll közel. Ahhoz viszonyítva már nem fogyaszt sokat. 140 le-t etetni kell. És ugye azért 1400kg közeli súlyt kell cipelni, ami szintén plusz üzemanyagot igényel. Ez csak az én saját véleményem. Nekem egy offos autóm van, 1.6-os szívó, 1165kg, és az fogyaszt 9 litert városba. Se lóerő nincs benne annyi, se nyomaték, se a súlya nincs akkora.
 15. Motor - benzines

  Én annak idején amikor elkezdtem a Cromaxba járni, jeleztem az eladónak, hogy még pár forinttal faragjuk már le az árat picit. És még valamennyit engedett. A Cromaxba mindig jobb árak vannak, mint pl. Bárdinál, vagy Unixnál. Én mindig a Cromaxba vásárolok.
×