Jump to content

atis c14se

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  891
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Hírnév

0 Semleges

atis c14se névjegye

 • Felhasználói rang
  Fórumlakó
 • Születésnap 1976-09-21

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Miskolc

MOTE klubkártya

 • Város
  Miskolc

Legutóbbi látogatók

4.100 profile views
 1. atis c14se

  Egyéb csevegés

  Milyen gyertya van benne?
 2. atis c14se

  Egyéb csevegés

  Vagy pedig nagyobb hőértékűre cserélték. És így már nem olyan meleg a gyertya, hogy a nyomás és a meleg hatására idő előtt begyulladjon a keverék, hanem a megfelelő időbe szikra hatására gyullad.
 3. atis c14se

  Egyéb csevegés

  Nekünk is hasonló problémánk van az autóval (ami egy más márka), hogy elinduláskor, és parton felfelé (akkor lehet legjobban előidézni) csörög. És csak amikor már bemelegedett a motor. Nyáron jobban, télen picit kevésbé. Mi arra jutottunk egyenlőre, hogy valószínüleg az égéstérbe, valami valamiért túlmelegszik, és bizonyos terhelésre, bizonyos fordulaton a meleg és a nyomás hatására idő előtt begyullad a keverék. Jelenleg ott tartunk, hogy én kicseréltem a termosztátot egy olyanra, ami pár fokkal hamarabb nyit, és mintha a csörgés kevésbé lenne. Van most is, de mintha több km-t kéne menni hogy becsörögjön, mint a másik termosztáttal, és mintha nem csörögne annyira. Egy márkatárs a gyertyákat cserélte ki nagyobb hőértéküre, és pár napos tapasztalata alapján mintha nem csörögne, de még várom a hoszzabb tesztelésről a visszajelzését. De tételezzük fel, hogy jó irányba kapisgálunk, még az okát nem tudjuk. Ami azért lehet elég sokmindentől. És nagyobb oktánszámú üzemanyagtól nem csörög nekünk se. És nem biztos, hogy az opelnak ez irányú hibakeresése jó irány.
 4. atis c14se

  Egyéb csevegés

  Csak üzemmelegen van csörgésed, vagy hideg motornál is?
 5. atis c14se

  Egyéb csevegés

  Nem értem, hogy az olajnak mi köze lehet a kopogásos égéshez. Főleg hogy nem is vizsgálták az autót. Minden esetre megkéne próbálni azt az olajcserét. (De ez csak saját vélemény) Persze kérdés, hogy ez kinek a zsebét terhelné.
 6. atis c14se

  Egyéb csevegés

  Nem csak az Opel Magyarország hivatkozik a rossz benzinre, hanem nagyon sok szervíz is. Ugyan ebbe szenvedünk azzal a tipussal ami nekünk van. Nagyon sok mindenkinek csörög melegen (főleg nyáron a városi araszolgatáskor) bizonyos terhelésre. Többen voltunk vele szervízekbe, vagy azt mondták, hogy rossz benzin miatt, vagy hogy hát ez ilyen, vagy a vállukat húzgálták. Ha minden igaz, (bár nem szeretném elkiabálni) akkor mi kezdünk közelebb kerülni a miértjéhez. Aztán majd az okát kellesz kideríteni, feltéve ha jó irányba gondolkodunk.
 7. atis c14se

  Egyéb csevegés

  A benzin minőségére semiképpen se hivatkozhatnak, mert nem egy autóról van szó. Az hogy még a 91-es benzinnel is elmegy az autó az rendbe van, a kérdés az, hogy átáll magától az elektronika, vagy át kell állítani hozzá. Mert nekem ami most van autó, azt át lehet állítani más oktánszámúra, 91-től 100-ig és egyesével. Igaz nem házilag, hanem szervízbe.
 8. atis c14se

  Egyéb csevegés

  Vagy keverékképzési hiba. De ameddig nem vizsgálják a csörgő motorokat, addig csak találgatás van.
 9. atis c14se

  Egyéb csevegés

  Ez a hozzá állás szomorú és felháborító. Ezért is írtam a múltkor, hogy ha az ő zsebükre megy a javítás, akkor hazaküldenek, ha a tulaj zsebére megy, akkor meg cserélgetik az alkatrészeket ész nélkül. Nekem az a fura, hogy vizsgálni se akarják, hogy mitől lehet a csörgés. Meg egy központba is látatlanba mit mondjanak? Szerintem hívd fel a központot, és beszélj velük.
 10. atis c14se

  Egyéb csevegés

  Én is kíváncsi vagyok nagyon. Amúgy csak melegen csörög (csörgött)? Vagy hidegen is?
 11. atis c14se

  Motor - dízel

 12. atis c14se

  Egyéb csevegés

  De érdekesek ezek a szervízek. Amikor az ő zsebükre megy a játék, akkor hazaküldenek, hogy majd összedugjuk a fejünket, és megpróbáljuk kideríteni, hogy mi lehet a probléma. Amikor meg a tulaj zsebére megy a játék, akkor meg ész nélkül cserélgetik az alkatrészeket.
 13. atis c14se

  ASTRA J-t vennék, érdeklődök, tanácsot kérek

  Minden képpen új autóba gondolkodunk.
 14. atis c14se

  Egyéb csevegés

  Ha csak a csörgés miatt akarsz nagyobb oktánszámú benzint tankolni, akkor a 98-as is elég, már attól is el kell múlnia a csörgésnek. Feltéve, ha az a csörgés a kopogásos égéstől van.
 15. atis c14se

  ASTRA J-t vennék, érdeklődök, tanácsot kérek

  Megmondom őszintén, picit tartok a turbóstól a sok városi rövidtáv miatt. Kérdés, hogy 8-10-12 év múlva mit fog szólni a turbó a sok rövid távhoz. Olajcserével nem lenne gond, mert most is évente cserélem az olajat, ami kb 6000km-t jelent. A nagyobb teljesítmény nem nagyon vonz, mert a mostaninak a teljesítménye is elég, amig nem klímázok. Klíma használatakor, nem olyan vidám a városi közlekedés.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.