NeedForSpeed Elküldve Július8, 2008 Megoszt Elküldve Július8, 2008 Hát ja, ma voltam a MediaMarktban, és levontam a következtetést, hogy ezeken a helyeken csak nagyon alsóhangon lehet találni cuccokat, semmi igazán jó minőségű cucc nem kerül elő, csakis a tömegtermék..... Szóval ezek a demofalak nem az igaziak..... :S Ha bármi igényesebb kell, meg kell nézni a forgalmazónál. Ja, és ez a házimozi erősítőre is ugyanúgy igaz, mert történetesen azt néztem.... ;) Nekem egy Yamaha rx-v459-es van. Tökéletes! Soha nem volt jobb házimozi erősítőm. Nem akartam felesleges features-et, ezért ez. Egyébként yamahából amit idáig hallottam mind jól szól, úgyhogy nagyon ajánlom. A melegent azért nem írtam, mert ez mostanában nem aktuális. Vagy inkább félreérthető és aktuiális? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Július9, 2008 Megoszt Elküldve Július9, 2008 ez VW-be való. Nemhinném, hogy jó más autóba is. De mi is ez tulajdonképpen? Antennaerősítő amit az ant és a rádió közé lehet berakni? És mi az a fantomtáp? Ha erősítő akkor gondolom kell neki táp de az mitől lenne fantom? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Július9, 2008 Megoszt Elküldve Július9, 2008 Nekem egy Yamaha rx-v459-es van. Tökéletes! Soha nem volt jobb házimozi erősítőm. Nekem is volt Yamaha és tényleg soha többet.... Harman Kardon fényévekkel jobb, vagy akár Onkyo, Marantz! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Július9, 2008 Megoszt Elküldve Július9, 2008 Nekem egy Yamaha rx-v459-es van. Tökéletes! Soha nem volt jobb házimozi erősítőm. Nem akartam felesleges features-et, ezért ez. Egyébként yamahából amit idáig hallottam mind jól szól, úgyhogy nagyon ajánlom. A melegent azért nem írtam, mert ez mostanában nem aktuális. Vagy inkább félreérthető és aktuiális? :rolleyes: Igen, én is néztem pl. a RX-V363-ast, ami ráadásul még olcsó is, asszem 45 körül van. Mérőmikrofonos optimalizálás, meg ilyesmik vannak benne, ami nagyon jó, mert különben órákig állítgathatod.... De az speciel nem volt, csak a régebbi, a 361-es.... :S Na, mindegy, ne offoljunk, mert fenéken billentenek.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Július9, 2008 Megoszt Elküldve Július9, 2008 Hic! Mondj má vmi okosat erre az antennaerősítősfantomtápos kütyüre..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Július9, 2008 Megoszt Elküldve Július9, 2008 Hic! Mondj má vmi okosat erre az antennaerősítősfantomtápos kütyüre..... Ja, Harman-Kardon nagyon jó - most hajtok eBayen egy HS-500-as all-in-one AV erősítőre. De nem hiszem, hogy megcsípem, mert elég alul húztam meg a licithatárt.... ;) Amúgy, amióta digitális végfokot használ mindenki az alsó kategóriában, nem olyan nagyok a különbségek.... ;) Az antennaerősítőre nem tudok sok okosat. A VAG konszernnél megy ez a "fantom" táp marhaság, én is láttam sokat a katalógusban. Lehet, hogy az okos VW figyeli az áramfelvételt, és ha nincs, akkor valamit tilt a fejegység, esetleg nem megy a rádió. Így beleraknak egy ellenállót, és kész a Fantomas táp.... :rolleyes: De, hogy pont aftermarket fejeknél mi értelme, azt nem tudom. Interneten nincs semmi okos ezügyben? Link to comment Megosztás: More sharing options...
vipi Elküldve Július9, 2008 Megoszt Elküldve Július9, 2008 Nekem is volt Yamaha és tényleg soha többet.... Harman Kardon fényévekkel jobb, vagy akár Onkyo, Marantz! Én a Harman Kardont cseréltem le Yamahára, és mondhatom hogy nagyon jó csere volt! Onkyo az én fülemnek nagyon nem jön be. Marantz nem rosz, bár kicsit visszafogott. Érdemes még a Denont is meghallgatni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
vipi Elküldve Július9, 2008 Megoszt Elküldve Július9, 2008 Nekem egy Yamaha rx-v459-es van. Tökéletes! Soha nem volt jobb házimozi erősítőm. Nem akartam felesleges features-et, ezért ez. Egyébként yamahából amit idáig hallottam mind jól szól, úgyhogy nagyon ajánlom. A melegent azért nem írtam, mert ez mostanában nem aktuális. Vagy inkább félreérthető és aktuiális? :rolleyes: Én egy öreg 430ast hajtok már sok sok éve, de nincs szívem lecserélni. Nagyon ütős a kicsike ;) Sajnos pedig hamarosan eljön az ideje egy új vételnek, mert ez nemtudja a kettőskábelezést. A hangfalam meg szeretné ha lenne dupla power ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
profile Elküldve Július9, 2008 Megoszt Elküldve Július9, 2008 Hic! Mondj má vmi okosat erre az antennaerősítősfantomtápos kütyüre..... a fantomtáp az antennaerősítőnek kell. a gyári vw antenna használja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Július9, 2008 Megoszt Elküldve Július9, 2008 a fantomtáp az antennaerősítőnek kell. a gyári vw antenna használja. Ez ok, de erre ott az ISO-ban a megfelelő vezeték - miért "fantom" a táp? O'lala... Fantomas? Link to comment Megosztás: More sharing options...
profile Elküldve Július9, 2008 Megoszt Elküldve Július9, 2008 Ez ok, de erre ott az ISO-ban a megfelelő vezeték - miért "fantom" a táp? O'lala... Fantomas? igen, oda kell rákötni. ha megnézed ez a gyári antennavezeték nem az antenna+tápvezetékből áll, hanem csak az antennavezetéket találod meg az autóban, a tápját nem. valahogy azon keresztül kapja a tápot a gyári antennaerősítő. így vannak kitalálva a gyári VW fejegységek is, a nem gyáriak pedig ugye nem adnak ki 12V-ot az antennacsatlakozón... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Július9, 2008 Megoszt Elküldve Július9, 2008 Az antennaerősítőre nem tudok sok okosat. A VAG konszernnél megy ez a "fantom" táp marhaság, én is láttam sokat a katalógusban. Lehet, hogy az okos VW figyeli az áramfelvételt, és ha nincs, akkor valamit tilt a fejegység, esetleg nem megy a rádió. Így beleraknak egy ellenállót, és kész a Fantomas táp.... :rolleyes: De, hogy pont aftermarket fejeknél mi értelme, azt nem tudom. Interneten nincs semmi okos ezügyben? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Július9, 2008 Megoszt Elküldve Július9, 2008 Bazz..... Most már én sem értem mire jó ez a cucc? A kábelek közti "fém alkatrész" lenne az antenna erősítő és neki kell a fantom táp a kék kábelen....?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Július10, 2008 Megoszt Elküldve Július10, 2008 Bazz..... Most már én sem értem mire jó ez a cucc? A kábelek közti "fém alkatrész" lenne az antenna erősítő és neki kell a fantom táp a kék kábelen....?? Jó, én már értem. A VAG-nál magán az antennavezetéken keresztül táplálják az antennaerősítőt - végülis miért ne, hiszen a DC szinttől nem függ az antenna vétele... ezért kell az utólagos fejeknél az ISO csatin jelen lévő antennatápot összehozni az antennavezetékkel..... ok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Július10, 2008 Megoszt Elküldve Július10, 2008 Jó, én már értem. A VAG-nál magán az antennavezetéken keresztül táplálják az antennaerősítőt - végülis miért ne, hiszen a DC szinttől nem függ az antenna vétele... ezért kell az utólagos fejeknél az ISO csatin jelen lévő antennatápot összehozni az antennavezetékkel..... ok. Kösz Hic! Aszem értem miről van szó. Amikor én a Corsába (C Corsa) beleraktam a Sony fejet nem találtam ilyen kütyüt, csak a vezetékeket a fém test és a fantom táp nélkül. Akkor lehetséges nincs is antenna erősítőm és kellene bele egy ilyen?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Július11, 2008 Megoszt Elküldve Július11, 2008 Nos lenne kicsi kérdésem: Be szeretném szerelni az erősítőt meg a ládát. Ezzel nincs is bajom, ellenben a kábelezéssel igen. Mielőtt szétbarmolnám, megkérdelem, hogy hogyan lehet felszedni a küszöbborítást, mert ott szeretném elhúzni a tyúkbeleket? Nyilván csinált már valaki ilyet, kérdem én: Hogyan? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
NeedForSpeed Elküldve Július11, 2008 Megoszt Elküldve Július11, 2008 Ha egy-két vezetéket vittem, akkor csak kicsit elfeszítettem és simán beeset a résen a kábel, végig. Nálam a küszöbnél lepattantak a körmöcskék és lejött, amikor jobban felfeszítettem. Utána meg vissza pattintottam. A hátsó ülés alatt vittem tovább a csomagtérben hátra a sub-hoz. A hátsó ülés támla csavarjáról vittem a testet. Az egyik küszöb alatt ment a plusz meg a jel kábel, a másik alatt meg az alacsony imp kimenetről a jobb és bal. Így kényelmesen volt hely. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Július12, 2008 Megoszt Elküldve Július12, 2008 Ha nem bízod a véletlenre akkor a bal küszöbnél csak a 12VDC-t viszed és a jelkábeleket átviszed a jobb küszöb alatt mert különben (tudom árnyékolt a kábel) zavarokat lehet összeszedni és élvezhetetlen lesz a zene az autóban. A másik baráti jótanács: A pozitív kábelbe az akksi után max. 30cm-re kötöd be a biztit és az akkuról kötsz egy testkábelt közvetlenül a kasznira (bármilyen csavar alatt jó helyen lesz) és hátul a csomitartóban meg leveszed. Sokkal biztosabb módszer, mint a csak hátul leveszem a minuszt. A küszöb pattintós rendszerű csak simán felfeszegeted mint előbb írták... Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Július12, 2008 Megoszt Elküldve Július12, 2008 Ha nem bízod a véletlenre akkor a bal küszöbnél csak a 12VDC-t viszed és a jelkábeleket átviszed a jobb küszöb alatt mert különben (tudom árnyékolt a kábel) zavarokat lehet összeszedni és élvezhetetlen lesz a zene az autóban. A másik baráti jótanács: A pozitív kábelbe az akksi után max. 30cm-re kötöd be a biztit és az akkuról kötsz egy testkábelt közvetlenül a kasznira (bármilyen csavar alatt jó helyen lesz) és hátul a csomitartóban meg leveszed. Sokkal biztosabb módszer, mint a csak hátul leveszem a minuszt. A küszöb pattintós rendszerű csak simán felfeszegeted mint előbb írták... Köszönöm midőtöknek. A biszti 15-20cm-re volt az előzőben is az aksitól, a mínusz mondjuk az csak hátul volt levéve, de működött. Most lehet akkor lekötöm az aksinál is. Ja, most jut eszembe, hogy az F-ben az aksi mínusza a kasznira le volt kötve elől a lámpánál közvetlenül. Lehet ezért működőt jól. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Július12, 2008 Megoszt Elküldve Július12, 2008 Pontosan! Azt a vezetéket mondtam én is, csak nem tudom hogy G-ben le van-e kötve ilyen hamar a kasztnihoz. Anno az F-ben én is emlékszem erre. Amúgy sok gyári kábelszetthez azért adnak egy fél és egy 80 cm-es darab testvezetéket. A kérdés csak annyi hogy megfelelően méretezted-e a kábel keresztmetszetét az adott áramigényekre. A biztosítéknál meg sose bízz a végfokban lévő biztiben mert saját rave220-asom így ment kakára, de megcsináltam és azóta van bizti az akksinál is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Július12, 2008 Megoszt Elküldve Július12, 2008 Pontosan! Azt a vezetéket mondtam én is, csak nem tudom hogy G-ben le van-e kötve ilyen hamar a kasztnihoz. Anno az F-ben én is emlékszem erre. Amúgy sok gyári kábelszetthez azért adnak egy fél és egy 80 cm-es darab testvezetéket. A kérdés csak annyi hogy megfelelően méretezted-e a kábel keresztmetszetét az adott áramigényekre. A biztosítéknál meg sose bízz a végfokban lévő biztiben mert saját rave220-asom így ment kakára, de megcsináltam és azóta van bizti az akksinál is! Én alapból tettem az aksihoz egy szépet az F-ben és ezt átörökítettem, csak be kell raknom. Még valami: a motortérből a tápot hol érdemes behúzni az utastérbe? Hol fér át legjobban? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Július12, 2008 Megoszt Elküldve Július12, 2008 Bárhol ahol van gumidugó, de erősen évjárat függő a gumidugók helye (megléte) a tűzfalon. Vagy marad az átfúrás... :rolleyes: Az enyémben a gyári első két hangszóró szivacs membrános papír hangszóró volt, a közepén egy idétlen papír tölcsérrel... Bontóban vettem ugyanúgy gyárit de gumimembránosat rendes dome középpel, első és a hátsó ajtókba valót is + megvettem a gyári helyre való csipogókat szintén első - hátsót. Egy aktív mélyládával a csomagtartóban elég kulturáltan szól (nélküle nincs egy deka mély sem) Egy gumidugót látok a fékmunkahenger körül/mögött az lesz az... Hát kb ennyi, de milyen évjáratú a kocsid? mert az így csináld könyv alapján is tudsz ötleteket gyűjteni ha kell de a legjobb ha felpattintod a motorháztetőt és elkezdesz kutakodni. Még hasznos olvasnivaló hic leírása is csak sajna még nem fejezte be. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Július12, 2008 Megoszt Elküldve Július12, 2008 Miért fontos külön elvinni az akksi minuszról a testet egy külön kábelen a kasztnihoz? Egyébként is az autó fém részéhez megy a minusz kábel. Van ennek jelentősége? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Július12, 2008 Megoszt Elküldve Július12, 2008 Hic! Végeztél a teszttel: SAL VPRO16S ....?? Tapasztalat? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Július13, 2008 Megoszt Elküldve Július13, 2008 Tényleg, mi a tapasztalat eddig ? Szép a csomagolása ? :rolleyes: ;) ;) :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts