Jump to content

grofbandi

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  1.921
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  29

grofbandi last won the day on Június 18 2016

grofbandi had the most liked content!

Hírnév

351 Segítőkész

grofbandi névjegye

 • Felhasználói rang
  Fórumlakó
 • Születésnap 1970-10-30

Elérhetőség

 • Weboldal URL
  http://www.carstyling.hu/car_shower.php?id=50962

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Tatabánya
 • Érdeklődés
  Autók, motorok, tuning, grafikai programok.

Város, Autók

 • Autó(k)
  Suzuki Swift 1.5 GS 2005
 • Város
  Tatabánya

Legutóbbi látogatók

3.737 profile views
 1. grofbandi

  Ki kicsoda, avagy ismerjük meg egymást...

  Szia! Én szintén!
 2. grofbandi

  Gumi, felni kérdések

  Ezek sem rosszak, de talán praktikusabb megoldás lenne a légrugó. http://www.legrugoszerviz.hu/comfort_legrugok.php Üres autónál csak le kell engedni belőle a levegőt, terhelésnél meg felfújni.
 3. grofbandi

  Benzines motorokkal kapcsolatos kérdések

  A 2.2-es Opel motoroknál kiegyensúlyozó tengelyt építettek be, a simább járás érdekében. Ezt egy külön lánc hajtja, amihez szintén tartozik feszítő, ill. görgők. Vagyis két láncszettet kell venni, ami anyagárban kb. 150 ezer ft.
 4. grofbandi

  Astra gyári "HIFI"

  Hallod ha már erőlködik a hangszóró, mert akkor torzít. Ha veszel fejegységet, bármelyiket választod, nagyjából ugyanakkora teljesítményűek. A gyárinál többet tudnak.
 5. grofbandi

  Benzines motorokkal kapcsolatos kérdések

  Nálam is valahol ott van a határ Az OFF Swift még éppen belefér...
 6. grofbandi

  Karosszériaápolás

  Ez az, pontosan.
 7. grofbandi

  Karosszériaápolás

  A polírozás lényege, hogy eltávolítja a kisebb karcokat ill. a szennyeződéseket a fényezésről. Ehhez használunk pasztát, ami mikroszemcséket tartalmaz, és a lakkból egy minimális réteget lecsiszol. Ezért nem szabad túlzásba vinni, mert elfogy a lakkréteg, utána pedig már a festéket koptatja. A waxolás polírozás után ajánlott, egy viaszréteget képez a fényezésen, nehezebben tapad rá a kosz, még az UV-sugárzástól is véd valamennyire. Én a lámpabúrákat is waxolom. A wax egy folyadék, amit nem kell dörzsölni, csak rákenjük a kasznira, száradás után pedig fényesre töröljük. Nem tartalmaz szilárd szemcséket, ezért gyakran használható. Nálam 3-4 mosást kibír, kb. havonta szoktam waxolni.
 8. grofbandi

  Karosszériaápolás

  Igaz sok munka, de elég évente egyszer. Ezen kívül kb. havonta Sonax Hart Waxot használok, az nem szed le a lakkból, csak képez egy viaszréteget a kasznin. Utána szinte élvezet az autómosás.
 9. grofbandi

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Én sem olvastam, hanem tapasztaltam. Műszakin.
 10. grofbandi

  Benzines motorokkal kapcsolatos kérdések

  Amit előttem leírtak a költségekről, az mind igaz. A kuplungszerkezet, vezérlés, stb, főleg a fő alkatrészek kb. duplája az 1.6-osénak. DE! Ha megengedheted magadnak, nem beszéllek le a nagyobb motorról. A fő alkatrészeket ritkán cseréljük, az autó pedig ad annyi pluszt vezetési élményben, hogy a hozzám hasonló emberkéknek megéri bevállalni. A 2.2-es motoroknak gyenge pontja a vezérlés, de ha egyszer normálisan ki van cserélve minden, akkor sokáig jó lesz. A turbósnak gondolom a turbó meg a hengerfej lehet, arról nincs igazán tapasztalatom.
 11. grofbandi

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Nemrég fóliáztattam a hátsó három ablakot. Llumar van rajta, a szaki szerint az a jobb, csak ezt rakja fel. A második legsötétebb van fent. Észrevehetően szűri a meleget, ugyanakkor este is elég jól kilátok. Szerintem a legjobb alternatíva, nem véletlen hogy a fóliás "demoautóján" is ez van körben. Az idei szabályozás szerint az AF-minősítésű fóliákat kötelező az NKH-nál bevizsgáltatni, majd a forgalmiba bejegyeztetni. Ez viszont a H-jelű fóliákra (még) nem vonatkozik. A fóliások többsége AF-est rak fel. A bevizsgáltatás nem nagy ügy, csinálnak pár képet róla, meg nagyjából az autót is körbejárják, hogy nincs-e valami gáz vele. Viszont ha a műszaki egy hónapon belül lejár, akkor azt is ott lehet csak megcsináltatni.
 12. grofbandi

  Karosszériaápolás

  Sziasztok! Van itt valakinek sötétzöld autója? Maradt több mint egy fél flakon Simoniz színes pasztám. Nagyon jó anyag, és nehéz beszerezni. Odaadom ha jár erre az illető, pénzt nem kérek érte, sajnálnám ha beszáradna.
 13. grofbandi

  Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  Nem is öt literes kéne, hanem négy. Erre már sokan rájöttek...
 14. grofbandi

  Fogyasztás

  Ennek nem szabadna bekövetkeznie, már jó ideje kopogásérzékelővel szerelik ezeket a motorokat. Kb. a C20XE-óta, abban láttam először.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.