Jump to content

Steve01

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  39
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  2

Steve01 last won the day on November 17

Steve01 had the most liked content!

Hírnév

4 Semleges

Steve01 névjegye

 • Felhasználói rang
  Újonc

MOTE klubkártya

 • Autó(k)
  f astra
 • Város
  Nyíregyháza

Legutóbbi látogatók

192 profile views
 1. Steve01

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Én is 1.6-ost akartam, erősebb is, a szíj miatt csendesebb is, (állítólag jobb a szíjas vezérlés). De nagyon kevés van belőle, nehéz kifogni a jót. Az 1.4-ből nagyobb a választék, meg hogy kombit akartam, az még jobban leszűkítette a kört.
 2. Steve01

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Végre olvasok valami jót is. A H Astra fórumon, is vannak olajproblémák az xep motorokkal, sajnos.
 3. Steve01

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Nekem 11évig F Astrám volt, nagyon meg voltam vele elégedve, szeptemberben pedig vettem egy 12éves 1.4xep G Astrát, (még 2000km alatt nem tapasztaltam olaj fogyást). Elég sok motorikus problémát olvasok róluk, nyugtassatok meg, hogy nem kell minden G Astrát 150-200ezernél motor generálozni, (vagy csak ilyen kevés km-re tervezték őket). Mitől vannak ezek az a problémák, rossz illesztések, szimeringek, gyenge anyagok? Van aki első gazda, rendszeres olajcsere, belevaló olajjal, nem füstöl, nem csepeg, és mégis zabálja az olajat, vagy együtt kell vele élni. Vagy olyan sok van ebből a típusból, hogy jobban előkerülnek ezek a problémák.
 4. Steve01

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  A G Astránál kb mennyi km után kezd el kopni a váltószoknya, kézifék műbőre? Nekem az F Astránál 90-100ezer km után kezdett kopni, de G-nél mintha hamarabb kopna.
 5. Steve01

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Levettem a küszöbökről a műanyag borítást, jól lemostam az oda gyűlt sarat. A küszöb végeinél volt egy kis felületi korrózió, azt kicsiszoltam, lealapoztam, és sima festékkel lekentem. Azzal szerintem nem lesz gond egy darabig, +kapott hátra műanyag dobbetétet. A kasztni alján nincs semmilyen korrózió, kivéve a futómű alkatrészeket, de tervezem azokat is lefesteni. Erről a levegőkeringető hibáról már olvastam, az enyémben Delphi van. Ez csak használatkor törik el, mert akkor nem használom, vagy amúgy is eltörhet.?
 6. Steve01

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Igen ezek át lettek nézve, későbbiekben, tárcsa, betét, csere lesz.
 7. Steve01

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Elvileg nem a tulaj kérte a 10w-40et, hanem ezt rakták bele a szervizbe, ő meg rájuk hagyatkozott, "csak ők a szakemberek". Az utolsó mondatot nem igazán értem?
 8. Steve01

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  A B Vectra ülés egy az egyben jó bele? (esetleg a hátsó is) Az jó lenne ha tényleg nem enné az olajat, eddig 1000km et mentem vele, persze ebbe is az előző tulajnál 10W-40et raktak bele. Most 5w-30 Dexos 2 van benne, nem füstöl, a kipufogó vége nem olajos, a motor ha benézek a beöntő nyilláson, szép sárga belülről, nem látok olajsarat. Remélem nem lesz gond vele, a gyertyákat kicseréltem, a lánc még a gyári elvileg, de nincs hangja, (ha minden igaz 82000km van benne). A vízpumpán a műanyag csonk, ki lett cserélve rézre, a vezérműtengelyek csavarjaira rá lett húzva. A toronygumit is cserélni kell hamarosan, miket nézzek még át rajta, kihagytam valamit?
 9. Steve01

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Nektek nem kényelmetlen a G astra ülés, én valahogy nem találom a helyes beállítást, vagy a derekam, vagy a hátam fáj. Idáig nem vezettem G Astrát, nincs összehasonlítási alapom, nekem 1.4 láncos motoros van, de 1es-be induláskor gyakran van egy kis rezonancia, mint valami dízelnél, olyan kis morgós. Kívülről szép csendes, belülről van olyan morgós, rezgős hang. Az olajfogyasztás az mitől van az opeleknél, olvastam 1 gazdás 60ezer km es Astrát hogy eszi az olajat, de olyat is hogy 200ezer km es nem eszi.
 10. Steve01

  Általános műszaki problémák!

  Próbálta tanítani de nem sikerült. Ha jól láttam, felhúzta az ablakot és hosszan nyomta a gombot, ugyan ezt lefelé is megcsinálta.
 11. Steve01

  Általános műszaki problémák!

  A G Astrámban, csak szakaszosan megy fel-le a baloldali első ablak, valamelyikőtök járt már így? A villamossági szerelő azt mondta, vegyek bele egy komplett szerkezetet . A motor, és a szerkezet is jó, csak van benne valami vezérlő kis panel az romlott el, de azt külön nem lehet cserélni.
 12. Steve01

  Gumi, felni kérdések

  Én is gondolkodtam hogy Cross Climate-t veszek, de az árán tudok venni 1-1garnitura téli-nyári gumit. Nagyon drága.
 13. Steve01

  Karosszériaápolás

  G Astrához vett már valamelyikőtök hátsó műanyag dobbetétet?
 14. Steve01

  Benzines motorokkal kapcsolatos kérdések

  Megoldódott a problémám, most már nekem is másodpercek alatt helyre áll az olajnyomás, melegen is. (Gagyi olaj szürő volt benne, meg 10w-40-es olaj ) Kapott Mann szűrőt, meg Eneos 5w-30at. A motor belül szép tiszta, nem volt benne olajsár, 81ezer km van benne, remélem nem csináltak nagy kárt a motorban a nem belevaló olajjal, meg szűrővel.
 15. Steve01

  Benzines motorokkal kapcsolatos kérdések

  Igen arra gondolt.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.