Jump to content

toma2105

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  214
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  2

toma2105 last won the day on Január 14

toma2105 had the most liked content!

Hírnév

57 Segítőkész

toma2105 névjegye

 • Felhasználói rang
  Fórumlakó
 • Születésnap 1991-07-20

Személyes információ

 • Neme
  Férfi

MOTE klubkártya

 • Autó(k)
  Astra H Z19DTL Astra g 1.6 16v X16XEL , Lada 2105
 • Város
  Darány

Legutóbbi látogatók

886 profile views
 1. toma2105

  Dízel motorokkal kapcsolatos problémák, kérdések

  Üdv! Nekem 30-ért programozták le, az egr szelep-el együtt, Pécsen. Vizsgával kapcsolatosan még nem tudok nyilatkozni, majd csak jövőre kell mennem.
 2. toma2105

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Szerintem ne finomkodj vele. Legjobb esetben elszakad a csavar. a rosszabb eset ha a müanyag házban lévő anya elforog, mert akkor nem jön ki a csavar. Az akksit próbáld meg előszőr kifordítani a lemez alól, mert ha kint van az akksi, akkor ki lehet venni a tartóját egyben, és könnyebb azzal a csavarral utána kint bűvészkedni.
 3. toma2105

  Gumi, felni kérdések

  Üdv! Minnél nagyobb az ET szám annál beljebb lesz a felni a kasztniban. Szóval az ET 37 kintebb van mint az ET 44
 4. toma2105

  Dízel motorokkal kapcsolatos problémák, kérdések

  Nekem is volt ugyan ez a hibakódom (P1900) állandóan regenerált, kicseréltem a hőmérséklet szenzort, és jó lett. majd kis idő múlva előjött egy másik hibakód ( P1901 ) Részecskeszűrő nyomásszenzor tömlő üzemzavar. Ugyanezt a jelenséget produkálva hogy szinte minden nap regenerált. elegem lett belőle, úgyhogy a kiiktatásra került, az EGR szeleppel együtt. Azóta nincs gond De szerintem is első körben meg kéne nézni a hőmérséklet szenzort. A részecskeszűrőbe van beletekerve alul, jól hozzáférhető helyen. Nem nagy dolog kicserélni. Amúgy ilyen lett: A hőmérséklet szenzor el van dugva a hővédő lemez alatt. http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=410IMG_20190106_142012.jpg
 5. toma2105

  Egyéb csevegés

  Üdv! Hasított műanyag gégecsőnek hívják. Bármelyik villamossági szaküzletben lehet kapni. Lehet kérni méretre is.
 6. toma2105

  Gumi, felni kérdések

  Az sem mindegy milyen átmérőjű a féktárcsád. Lehet hogy fel sem megy az R15- ös felni. Én nem raknék a gyárinál kisebb méretet.
 7. toma2105

  Általános műszaki problémák! - Astra H

  Üdv! Márkaszervízben megmondják 12.000 Ft-ért az összes kódot ami a kocsidhoz van. Forgalmi kell hozzá, meg hogy igazold, te vagy a tulaj. Máshogy nem tudod kideríteni.
 8. toma2105

  Zene

  Üdv! Tudnátok valakit ajánlani Pécs és környékén, aki fel tudná programozni a rádiómat? Beraktam egy CD70-et, CID kijelzővel, működik a rádió, és a CD része, de fogyasztási adatokat nem ír. Op-Com-al be lehet ezt állítani? és ha igen akkor hogyan? Ja és az hogy lehet hogy nem kért semmilyen kódot az új rádió? Csak rádugtam és működött.
 9. toma2105

  Általános műszaki problémák!

  A kérdése az volt hogy mennyire gáz hogy kitöredezett a tárcsából, és nem az hogy mennyire kopott a féktácsa/betét.Ezért rakta fel a képeket is.
 10. toma2105

  Általános műszaki problémák!

  Szerintem nagyon nem jó ötlet a féktárcsát ütögetni. Ki mond ekkora baromságot?? Remélem nem autószerelő volt. Így, hogy le törtek belőle darabok, mindenképp cseréld a tárcsát, és ne használd így a kocsit.
 11. toma2105

  Általános műszaki problémák!

  Üdv! Az előző astrám szórol szóra ugyan ezt produkálta. Rárugtam egyet a gázra nekem is beállt normálisra. Mindig tiszta volt a fojtószelep, egr kifordítva. Én sem jöttem rá sosem hogy mitől. Pedig annak idején én is megkérdeztem itt a fórumon,de sajnos nem lett rá megoldás. Én is kicseréltem az alapjárati motort, a lambdaszondát. De semmi. Már nincs meg sajnos. 270.000km-el adtam el. Szerettem. Sosem hagyott cserben.
 12. Nem tudom mennyit mész hosszabb távon, de szerintem hajtsd meg kicsit. Magasabb fordulaton 10-20km-t Lehet csak az a baja. Fojtószelepházat még meg lehet nézni Én pl az 1.6-os astrámmal 50-el mindig 3.ik ban mentem. Lakott területen igyekeztem mindig 2-3 ezres fordulaszám között tartani. Az a leg optimálisabb ezeknek a benzin motoroknak, és nem is fog többet enni. Egy próbát megér.
 13. Üdv! Melyik sebesség fokozatban mész 50-el?
 14. toma2105

  Általános műszaki problémák!

  Utána néztem. Tényleg írnak róla régi motoros fórumokon. Úgy látszik túl fiatal vagyok ehhez. :D Nem hallottam még róla.
 15. toma2105

  Általános műszaki problémák!

  Ilyes se hallottam még XD A tömítő anyagok Rolls Royce-a, a mama szilvalekvárja.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.