Jump to content
OPEL FÓRUM

Stofl

Forummember
 • Content Count

  2,158
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  51

Stofl last won the day on January 22

Stofl had the most liked content!

Community Reputation

333 Segítőkész

About Stofl

 • Rank
  Fórumlakó
 • Birthday 02/12/1985

Elérhetőség

 • Weboldal URL
  http://https://sites.google.com/site/gastraokossagok/

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Bács-Kiskun
 • Érdeklődés
  Opel Astra G, H

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Volt: G(Z14XE '03), F(C14SE '95) van: H (Z18XER '06), G(Z14XE '01)
 • City
  Harta

Recent Profile Visitors

5,296 profile views
 1. Szia! Két külön dolog. Az abs hiba és hogy néha nem mér az óra, az 1 hiba. Nem kap jelet a bal első keréktöl. A többi hibával ettől függetlenül kell foglalkozni. Lamdba szonda lehet cserés. Folytó szelepet meg érdemes lenne takarítani.
 2. A foncsort mozgatja ha mozgatja, de nagyon picit. Több méterre lévő falon, sövényen bármin érdemes nézni. A magasság állítót kiszedve a helyéről is kell látnod, hogy mozog-e. Talán ereje nincs, vagy tényleg nem mindig megy. Szoktak ezek akadozni.
 3. Amikor TPMS-es autót vittem műszakira, ott nem nézték meg. De műszerfalon kell lennie hibajelzőnek, majd el kell aludnia járó motornál. Ezt is kellene nézniük szabály szerint. A hiba lámpákat fényképpel dokumentálják, és a kikapcsolásukat. Nekem mondjuk a vonóhorgot sem nézték még meg soha. Tehát az utólagos, külső szenzoros nem váltja ki a gyári megoldást szabály szerint. Egyébként a 2017-ben vásárolt KIA-ban nyomásszenzoros TPMS rendszer van. Ami forgásból számol az csak defekt figyelő. Nekem a H alapból tudja a DDS-t, a gyári kerekek viszont TPMS-el voltam szerelve. Az autóban a vezetékelés ki is van építve, aktiválni is lehet a kijelzőt. "Csak" venni kellene egy vevő modult és 4 új szenzort.
 4. Saját tapasztalatom, hogy 150-170 e km-ig egy G-n semmihez nem kell nyúlni. Tovább sajnos nem használtam. Most egy idősebb példányunk van. 1 éve van meg. Elővigyázatosságból egy vízcsövet cseréltem, mert meg volt dörzsölődve. Eddig más gond még nem volt És csak 700e Ft volt. Komfortban kb 3x 4x több mint egy Swift. Tapasztalat. Meg amúgy tényleg. Ha neked egy problémás példány jutott, sajnálom. Ha a Suzuki jobb, akkor cseréld el és még keresel is rajta. Sima ügy.
 5. H-ba én is Vernet-et raktam két éve. Eddig jó. Szerelőd meg hülyeséget beszélt. Nincs olyan, hogy forróak. Üzemi hőfok van és kész. Újabb autóknál ráadásul még magasabb is.
 6. Az csak a nagykört hűti. Ha a termosztát zárva lenne, majdnem mindegy lenne a venti szerintem.
 7. Legvalószínűbb a termosztát hiba. Ha mégsem, még hőmérséklet szenzor hiba is lehetne. Hamar nyit.
 8. Álló helyzetben nagyon sok idő. Sokmindentől függ. Országúton 10 km 90-el elég kell hogy legyen. Ha garázsból indulsz és van kapunyitás, 5 km is elég a kb 90-hez. Ha jó a termosztát, nagyon picit fog ingadozni, hiszen fokozatosan nyit. 88-92 közöttire áll be nálam a z14xe. Álló helyben ezután már megy feljebb, klímával nyéron megy jóval feljebb. Hosszú motorfékkel 80 alá is hülhet. Ezer verzió lehetséges. Ellenőrizd, hogy eléri e az üzemi hőfokot, majd a venti fokozatokat. Ha ezek jók, akkor az jó. Nem kell túlmisztifikálni.
 9. Az olaj az hitvallás kérdése a többségnél. És függ a motortól is. Én mindig dexos2 minősítéssel rendelkezőt használok. Most Total ineo mc3 5w40 van benne. Talán jobb valamivel habzást tekintve mint a GM 5w30. 65km az elég kellene hogy legyen, hogy letisztultjon. Bár én ha meglátom, hogy kezd habosodni picit, már megyünk is hoszabbat. Nálunk gyakori a 2x2km.
 10. Mennie kell, ez is pörgős motor. 6000 körül adja le a 90 lóerőt. Mér amennyire 90 ló megy. Lehet nagyon el van lustulva, nem volt hajtva. "Ki kell kormolni"?
 11. Hideg, rövid táv és az olaj állapota, minősége miatt szokott lenni. Ha 25 km is után is olyan, akkor baj lehet. Milyen olaj van benne? Menj egy 30-40 km-es kört és nézd meg utánna is.
 12. Autó vásárlás esetén mindig cserélem a csavart is első alkalommal. Azután csak akkor, ha bármi gond lenne vele. Láttam már szétcseszett fejű, megtépett belső torx fejű csavart, és lenyalt sarkú 6 lapfejűt. Tehát ha hibátlan a csavar, felesleges cserélni.
 13. Alu teknőhöz gumi ó-gyűrű, acél teknőhöz réz alátét jár gyárilag általában. 8 szelepeseknél és dízeleknél láttam eddig réz alátétes tömítést. Mindenesetre aludeknihez biztosan gumi gyűrű kell. És alacsonyabb lehúzási nyomaték.
 14. Béla. A korábbi tulajnál eltörték a tükröt, és hibásan raktak be egy gagyit. Ezért az leesett. G-nél nem esik le magától a tükör. Gyanítom sajnos a többi hibád 90 százaléka is hasonló okból eredhet.
 15. Persze. Leszedett kerékkel, tapogatva, pikk-pakk.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.