Jump to content

tgabika76

Moderátorok
 • Hozzászólások

  10.471
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  96

tgabika76 last won the day on Július 2

tgabika76 had the most liked content!

Hírnév

865 Lelkes-segítőkész

3 követő

tgabika76 névjegye

 • Felhasználói rang
  SPAMMER-OFF MESTER
 • Születésnap 1976-02-11

Elérhetőség

 • MSN
  tgabika@maffia.hu
 • Weboldal URL
  http://

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Veszprém
 • Érdeklődés
  Minden ami Opel!!!

MOTE klubkártya

 • Autó(k)
  Opel Astra Coupé Z18XE (2001), Opel Corsa C Z10XE (2002)
 • Város
  Veszprém

Legutóbbi látogatók

22.069 profile views
 1. tgabika76

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Azért van különbség, de tényleg nincs ekkora jelentősége! EPC szerint a 9223022 való a 2003-ig gyártott autókhoz, a 13107328 meg 2004-től (a Classic-ok), illetve a régebbieken a "rossz útviszonyok" csomaghoz is ezt adták, már ránézésre is látszik hogy utóbbi strapabíróbb. De mivel a velük kapcsolatban levő alkatrészek közül egyik sem változott, így logikus a feltételezés hogy a két szilent csereszabatos, nyugodtan berakhatod egyiket a másik helyére.
 2. tgabika76

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  A pirossal jelölt rész az első hossztartó, ez az alváz része, bár hegesztéssel ez is cserélhető. A zölddel jelölt rész a bölcső A sárga felismerhetetlen valami egy csavar ami a kettőt összefogja A kékkel jelölt szilenten keresztül. Az eddig felsorolt összes alkatrész cserélhető és van külön cikkszáma ami alapján meg is rendelhető. A repedezett rész egy biztosítólemez lehet ami az anyát biztosítja kitekeredés ellen, szinte biztosan cserélhető külön, de nem találtam meg az EPC-ben.
 3. tgabika76

  Általános műszaki problémák!

  Másik gumival (téli szett pl.) is csinálja? Vannak bizonyos gumi mintázatok, például a V alakú, ami mindenképp búg, hiába az ideális guminyomás vagy alig kopott futófelület.
 4. tgabika76

  Általános műszaki problémák!

  Bal első kerékagy, csapággyal együtt. Ebben van az ABS jeladó, és meglepő módon innen veszi a sebességjelet is az ECU, tehát innen tudja a motorvezérlő hogy gurul-e az autó, vagy pedig áll. Ki kell cserélni és megoldódnak a gondok, nem elméleteket gyártani.
 5. tgabika76

  Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  Árnyalom kicsit a képet: a 10W-40-re bátorítás olyan mintha azt mondanák "ez már öreg ember, a serrano sonka túl jó bele, a löncshús való neki, azt szereti!"
 6. tgabika76

  Benzines motorokkal kapcsolatos kérdések

  A P lesz a jó. Az OBD hibakódok ugyan hivatalosan 5 karakterből állnak, tehát a négy számjegy előtt még van egy betű is, de ez igazából csak a CAN-buszos autókra jellemző, a G Astrának a motorvezérlőn kívül nem volt más elektronikusan felügyelt alkatrésze. Egyébként a betűk jelmagyarázata: P=Powertrain (erőátvitel), B=Body (karosszéria), C=Chassis (alépítmény, padlólemez, beleértve a futóművet), és végül U=Undefined (minden egyéb ami az előzőekbe nem fért bele)
 7. tgabika76

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Szép lett.Találtál színazonos bontott sárvédőt végül?
 8. tgabika76

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Ez attól függ hogy kivel csináltatod. A gyári vonóhorogra vonatkozóan a beszerelési méretek benne vannak a kézikönyvben 3-4-5 ajtós és Caravan karosszériaváltozathoz is. Tkp. csak fúrni kell és csavarozni, meg bekötni a villamosság részét, de jó eséllyel ahhoz is benne van a csatlakozó. A kézikönyv a márkaszervizt tanácsolja beszerelő partnernek, innentől a teljes költség meg nagyrészt az ő rezsióradíjuk függvénye, de mivel elég sok minden adott hozzá, barkácslelkű emberek otthon is meg tudják csinálni ha kell. Fontos viszont hogy a vonóhorog felszerelése után új műszaki és új forgalmi fog kelleni (a vontatási adatok bejegyzése miatt), úgyhogy ez mindenképp hozzájön még a beszerelés költségeihez.
 9. tgabika76

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Egy valamit nem veszel figyelembe: itt a fórumon sokak (megkockáztatom hogy a többség) heveny autófilíában szenved, azaz az átlagnál is jobban szereti az autóját. Ez esetben pedig sztem teljességgel megbocsájtható nekik hogy ilyen fura perverzióik vannak, mint pl. hogy mindenhova csak és kizárólag eredeti alkatrészt... olyasmi ez mind mikor valaki a kutyákért rajong és mindenféle speciális tápszerrel meg vitaminokkal eteti, más meg nem értené, hiszen a Bodri a tegnapi pörkölt-nokedli maradéka után is vígan megugatta a postást ma reggel is, szóval teljesen felesleges neki ezrekért tápot venni... Különbözőek vagyunk, de a világ éppen ettől szép sztem! Mondom ezt úgy hogy bár én is szeretem az autómat, mégsem tennék mindenhová kizárólag gyári alkatrészt, de meg tudom érteni azokat, akik igen. A relé, amit egy korábbi hozzászólásodban felhoztál, pont rossz példa: nekem a Veramon funkcióit vezérlik egyszerű hiradástechnikai alkatrészboltban vásárolt relék az autóipariak helyett, anno 2009-ben azt gondoltam hogy jó lesz az is. Majd' 10 évvel később kiderült, hogy sajnos mégsem: igaz az én autóm ültetett és elég kemény a futóműve, de mostanra oda jutottunk hogy minden útegyenetlenségen áthajtva a relé kattan egyet, és a Veramon funkciót vált akaratom ellenére is, tehát ide kifejezetten kifizetődő lett volna rázkódástűrő autóipari relék beszerelése. Nekem ilyenkor mindig az ugrik be, hogy ha az egyszerű univerzális relé elég lenne mindenre, akkor a Bosch mérnökei minek dolgoztak volna azon, hogy kifejlesszék a direkt autóipari felhasználásra szánt reléket? Ők sem hülyék, feleslegesen nem dolgoznak, lehet hogy ők már találkoztak ezzel a jelenséggel amivel én csak most, és az autóipari reléknek mégiscsak van létjogosultságuk?
 10. tgabika76

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Egyetértek. Külön szeretem amikor egyszerű műszerfal burkolatnál (ahol műanyagot csavarozunk műanyaghoz, és a meghúzási nyomatéknak nincs jelentősége) belső torxos csavart használnak... Néha az az érzésem támad hogy a gyárak szándékosan csinálják ezt hogy otthon, saját kezűleg ne piszkáld, mert torx készlete sokkal kevesebb embernek van, mint egyszerű kereszthornyos csavarhúzója.
 11. tgabika76

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Egyszer én is megjártam a sümegi Dorka-Carral ilyen ügyben: szintén színazonos makulátlan sárvédőt kerestem, éppen azért hogy ne kelljen fényezni, de nem kell valami extrára gondolni, fehér színű Corsa C elem kellett volna. Felhívtam a bontót, mondtam hogy mit szeretnék, direkt kihangsúlyozva hogy makulátlant. Biztosított róla hogy van, 8e-et kért érte, amit én finoman szólva sokallottam egy bontott sárvédőért, de mondom ha tényleg olyan amilyennek mondta, akkor megadok érte ennyit. Így hát elautóztam 50km-t, és elém rakott egy gyári fehér sárvédőt, a kerékív felett egy kb. 20 centis alapozóig hatoló karccal, amiről látszik hogy a helytelen tárolás miatt került oda. Amikor meg számon kértem rajta hogy nem ezt ígérte, akkor még neki állt feljebb, mondta hogy ez náluk nem hiba, ettől ez a sárvédő még makulátlan, mert nincs rajta rozsda és nem is horpadt. Persze nem vettem meg, de azt kívántam az embernek hogy bár találná egyszer ő is ilyen karcokkal az autóját a parkolóban, biztos nem aggódni, hiszen attól ez még makulátlan... Tanulság hogy a bontósoknak egészen más fogalmaik vannak a hibátlan alkatrészekről, mint ahogy mi azt elképzeljük...
 12. Tegnap éppen sikerült elcsípnem a naplementét, úgyhogy ki is használtam a lehetőséget egy jó fotóra. Ez lett belőle:
 13. tgabika76

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Igen. Az enyém is ugyanilyen, leszámítva hogy a fordulatszámmérő 7000-ig, a sebességmérő meg 240-ig van skálázva (utóbbi azért mert coupé) Op-Com pl? Tökéletesen alkalmas erre (is)
 14. tgabika76

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Illene, nekem a coupé gyárilag ilyen konfigurációjú. Azt tudni kell hogy gyárilag is kétféle fémhatású gyűrűvel lehetett rendelni a G Astrát, ami a linken is van az a matt króm (ilyen van nekem is), és van egy még ennél is kevésbé csillogóbb matt alumínium is, az viszont szerintem már tényleg nem megy a fényes króm kilincshez. A DarthVödör által linkelt utángyártott krómkarikákkal meg az a baj hogy azok sztem bazárian fényesek, sokkal csillogóbbak a gyári matt krómnál is, sztem már zavaró mértékben, de hát ízlések és pofonok ugye...
 15. tgabika76

  Frontera

  Ilyet ugyan még nem használtam, de általánosságban a következő a tapasztalatom az OBD-t illetően: először is mindenképpen '96 utáni gyártású autó kell hozzá, ami a benzines Opelek esetén az X-el vagy Y-al kezdődő motorkódot jelenti, bár ez szerintem 2.2 benzines Fronteránál nem lesz gond. Ellenben (bár a konkrét készüléket nem ismerem) szerintem ezzel csak hibakódokat lehet olvasni és törölni, élő adat megjelenítésére (lambda értékek, hűtővíz hőmérséklete, akku töltöttség, miegymás) ez nem alkalmas.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.