Jump to content

tgabika76

Moderátorok
 • Content Count

  10,641
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  114

tgabika76 last won the day on July 14

tgabika76 had the most liked content!

Community Reputation

908 Lelkes-segítőkész

3 Followers

About tgabika76

 • Rank
  ...a tgabika ;)
 • Birthday 02/11/1976

Elérhetőség

 • MSN
  tgabika@maffia.hu
 • Weboldal URL
  http://

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Veszprém
 • Érdeklődés
  Minden ami Opel!!!

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Opel Astra Coupé Z18XE (2001), Opel Calibra X20XEV (1997)
 • City
  Veszprém

Recent Profile Visitors

22,937 profile views
 1. Semennyire. Az én felnim is ET38-as, de 7.5" széles és 18" átmérőjű. Amúgy a D Corsa OPC gyári felnije, és ha Corsára felteszik, akkor az Astra is elbír vele sztem.
 2. Bosch FLR8LDCU+ a gyári, én csakis ezt tenném bele.Sajnos amióta a PSA megvette az Opelt, azóta gyári gyertyának számít a Champion is (RC10DMC4 egész pontosan), de azt messziről kerüld el, nekem tönkrevágta a trafóhidamat.
 3. Persze hogy bele. Egyébként se egy nagy truváj ez a szintszabályzás, legfeljebb innentől majd csak rendeltetés szerint fogod tudni használni a benzinkúton a kompresszort...
 4. Nem tudom hol/hogyan szokás mérni, én tavaly egy húshőmérőt dugtam a középső szellőzőrostélyba, belső levegő keringetésre állítottam a fűtést, 2. fokozatra a ventillátort és hogy középre (testre) fújjon. Bekapcsoltam a klímát, és pár perc alapjáraton járatás után +3°C-os levegő jött a rostélyból... nyilván ez a kocsiban nem érződik ilyen hidegnek, de a 13° szerintem is már túl sok...
 5. Tapasztalatom ugyan nincs, de utánanéztem a cikkszámnak amit írtál, és kiderült hogy az a nagyon drága soklábas izé a digitklímáshoz való. Ha neked nem olyan van, akkor fellélegezhetsz.
 6. 1612 lesz az, immobilizer control module - signal lost, azaz az immo nem érzékeli a kulcsot.
 7. tgabika76

  Fogyasztás

  Így van, én sose értettem igazán ezt a fogyasztás-összehasonlítgatós dolgot, pláne azt a részét ha valaki rögtön szervizbe akar menni mert a fogyasztása mondjuk 1 literrel több átlagban mint az ugyanilyen motoros másik autóé. A fogyasztás sajnos túlságosan sokmindentől függ, legjobban persze a vezetési stílustól, de ezen felül a földrajzi adottságokon át (domborzat, város vagy országút) a gumi milyenségén (szélesség, keverék anyaga) vagy az időjáráson (szélirányt/sebességet is beleértve!), esetleg a motorméreten át egészen a terhelésig. Éppen emiatt én nem is csodálkozom rajta hogy a saját autómmal az eddig megtett 49e km alatt volt 6.2, de 13.9 literes fogyasztás is.
 8. Ez nem gyári megoldás, semelyik évjáratban nem pakolták oda a kapcsolókat. Az ehhez leginkább hasonló gyári megoldás a cabrionál volt, de ott is meghagytak egy kisebb méretű pakolórekeszt. Itt a rekesztől balra levő gombbal az összes (mind a 4) ablak egyszerre húzható le és fel, a jobb oldali gombbal pedig a tető zárása illetve nyitása vezérelhető:
 9. Én erre azt szoktam mindig válaszolni, hogy anno a G Astra kifejlesztésén mérnökök százai dolgoztak. Ha én felülbírálom az ő javaslataikat, az merő nagyképűség lenne, nem lehetek egymagam okosabb sok száz mérnöknél. Amúgy szerintem a garancia avagy szavatosság kérdése van a háttérben, azaz az autóink megfelelő működését az általuk javasolt üzemeltetési körülmények fennállása esetén tudják garantálni. Ezzel tulajdonképpen magukat védik, mert ha valami tönkremegy, és a tulaj panasszal él, akkor elsőként megvizsgálják hogy úgy lett-e üzemeltetve az autó, ahogy ők azt a kézikönyvben előírták, ha pedig nem, akkor máris az üzembentartó hibája hogy tönkrement (lásd pirosan világító bármilyen visszajelző a műszerfalon: általánosságban azt jelenti hogy azonnal állj meg és hívj szerelőt, ne magad nyomozgass a hiba után) Egy kis anekdota a fentiekhez, hogy lássátok, nem ez a dolog csúcsa: egy ismerősnek ment annyira jól az üzlet hogy beruházott egy vadonatúj Rolls-Royce-ra, újonnan, szalonból. Mivel nagyon büszke volt rá, gondolta megmutogatja az ismerősöknek, beleértve ebbe a dicsekvésbe a motorteret is. Alig néhány perccel azután hogy felnyitotta a géptetőt, kapott egy telefont egy angol telefonszámról, amiben udvariasan közölték vele, hogy legyen szíves ne nyitogassa a motorháztetőt, a tulajdonosnak ott semmi dolga, egyben emlékeztették hogy amennyiben az autó tényleg lerobbant, az asszisztencia tartalmazza azt a szolgáltatást hogy a helyszínre szállítanak egy ugyanolyan felszereltségű csereautót, addig pedig fizetik a szállást egy közeli szállodában (természetesen Rolls-Royce nívójú szállodában), majd ha az autó elkészült, visszaszállítják a tulajt a gépjárművéhez. Mindezt csak azért írtam hogy vannak márkák ahol nem csak a kézikönyv utasításait javallott betartani, hanem még a géptetőt felnyitni is tilos.... (amúgy tudtátok hogy minden Rolls motorterében kis gravírozott tábla van a végső összeszerelést végző gyári munkás nevével, hogy név szerint tudni lehessen egy esetleges gyártási hiba esetén hogy ki volt a felelős?)
 10. A szerelődnek igaza van, ezek nem kopó alkatrészek (bár a motortartó bak talán valamennyire igen), szóval nem szokták őket megelőző jelleggel cserélni, csak ha valami bajuk van. A motortartó bak esetén ezt könnyen észreveszed mert alapjáraton is rázkódik a motor a motortérben, illetve terhelésváltásoknál nagyot ránt ha már szakadt vagy elhasználódott. A lengőkarnál még ilyesmi sem fordulhat elő, abban max. a szilenteket szokás cserélni, magát a lengőkart csak akkor ha elgörbül, ez pedig általában baleset vagy durva kátyúra futás következménye, egyéb esetben nem fordul elő.
 11. Szerintem nincsen ennek a Dexos2 tanusítványnak ekkora jelentősége. Értem én hogy azokat bevizsgálták és megfelelnek az Opel által támasztott követelményeknek, de az nem jelenti azt hogy az összes többi automatikusan hulladék lenne, mindössze azt hogy azokat nem vizsgálták. Én évekig használtam Fuchs Titan Supersyn olajat (igaz az 5W_50-est), a legjobb olajam volt.
 12. Kerékcsavarnál szerintem ennyire nem para az utángyártott. Mivel eleve kerékcsavarnak készült, adott szilárdságú acélból van mindegyik, gyártótól függetlenül, mert ez a követelmény. Én pl. egy nagy vödörből kikotort isten tudja honnan való bontott kerékcsavarokat használok (nyilván Opelhez való, az egyiken még festékmaradvány is van, az alapján a kettővel ezelőtti A Corsám kerékcsavarja), tökéletesen megfelelnek, soha semmi problémám nem volt velük.
 13. A hibakód alapján a légtömegmérő áramköre valahol szakadt. Ha jól emlékszem, ebben az autóban is izzószálas légtömegmérő van, azt pedig nem tudod tisztítani, úgy meg főleg ne hogy ráfújkálsz mindenféle WD-40-eket, mert ha ráég az izzószálra akkor minimum csak pontatlanul fog mérni, rosszabb esetben meg sehogy sem mert elszakad az izzószál. Ergo azt nem tisztítjuk. Helyette próbálj meg egy olyat hogy járó motornál lehúzod a légtömegmérő csatlakozóját, és figyeled a motor reakcióját. Ilyenkor a motorvezérlő egy előre beprogramozott értékkel fog számolni, ha így (lehúzott csatlakozóval) nem torpan az autó, akkor máris megvan a hiba.
 14. Ennek nem kell új topikot nyitni (azt hiszem új regisztráltként nem is nyithatsz). A dipla DIN-es rádió beszerelésében nincsen semmi extra, ha megvan a (jól méretezett) konzolod (ezt azért írtam mert az én konzolomon dupla DIN a nyílás, de a kínai rádió meg 8mm-el kisebb, szóval kell új díszkeret) akkor a beszerelés menete nagyjából ugyanaz mint a sima 1DIN-es rádióknál, leszámítva hogy esetleg kicsit több a csatlakozó. A piros és a sárga vezetéket az ISO csatiban elképzelhető hogy fel kell cserélni (gyártó függő), ezt akkor kell ha olyat tapasztalsz hogy a fejegység gyújtás levételekor elfelejti a beállításokat.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.