Jump to content
OPEL FÓRUM

tgabika76

Moderátorok
 • Content Count

  10,805
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  138

tgabika76 last won the day on March 17

tgabika76 had the most liked content!

Community Reputation

944 Lelkes-segítőkész

3 Followers

About tgabika76

 • Rank
  ...a tgabika ;)
 • Birthday 02/11/1976

Elérhetőség

 • Weboldal URL
  opelia.blog.hu

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Veszprém
 • Érdeklődés
  Minden ami Opel!!!

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Opel Astra Coupé Z18XE (2001), Opel Calibra X20XEV (1997)
 • City
  Veszprém

Recent Profile Visitors

23,691 profile views
 1. Én úgy tudom hogy a fullos "CD" és "Business" felszereltségekhez széria volt, az alap Senatorhoz meg feláras extra...
 2. Gyönyörűszép... ha még lcd műszerfal is lenne benne
 3. Nekem most pénteken járna le az Astrának, május végén meg a Calibrának. Én elvinném, apró probléma hogy viszont a mentőknél dolgozom, nekünk visszavonták a szabadságokat határozatlan ideig...
 4. Csak majd figyelj hogy ne túl kötözködő helyre vidd műszakizni, mert hivatalosan egy autó biztonsági szintjén tilos rontani, így ha egy csatot levágsz, az egyenértékű azzal mintha kiszerelnéd a légzsákot. Ha észreveszik, akkor vagy beszereltetnek veled egy csatot hátra-középre (addig nem megy át műszakin), vagy visszaminősítik az autót négyszemélyesre, ehhez viszont új forgalmit csináltatnak veled.
 5. Hát a Carpass kód mindenképp kelleni fog hozzá... ez viszont nem probléma, mert a tulajdonjog igazolása után elvileg bármelyik Opel-márkaszervizben megmondják a Carpass kódodat néminemű juttatás fejében (hallottam már 10, de 15 ezerről is, személyes tapasztalatom nincs az ügyben) Ha a Carpass kód megvan, akkor az első lehetőséged hogy ott a szalonban rendelsz egy másik kulcsot hozzá, ennek költségvonzatát nem tudom, tippem szerint ez is lesz pár tízezer forint. A másik mód némileg olcsóbb, de körülményes: veszel eBay-en vagy AliExpressen új (programozatlan) távirányító elektronikát Zafira B-hez (praktikusan komplett kulcsfejet szoktak árulni nyomógombokkal és benne az elektronikával, de kulcsszár és immochip nélkül) és azt felprogramoztatod ugyanúgy márkaszervizben, illetve kulcsmásolónál másoltatsz hozzá egy immochipet meg egy kulcsszárat a mostani kulcsodról. Azért fontos hogy új, eddig még programozatlan kulcsfejet/elektronikát vegyél, mert csak ezt lehet autóra programozni, ha bontottat veszel ami már egy autóra rá volt tanítva, azt már nem lehet másikra átttanítani. A márkaszerviz meg azért kell a programozáshoz mert egyrészt gyári műszer kell hozzá (Tech2 vagy MDI), másrészt meg ott meg tudják mondani hogy mennyi kulcs van az autódra programozva, és a feleslegeseket törölni is tudják, így nem fordulhat elő hogy valahol a világban valakinél van egy kulcs ami nyitja és indítja is az autódat. Ennek a másodiuk megoldásnak a költsége némileg kevesebb, de a programozás meg a kulcsmásolás miatt ez is lesz 10-15e Ft, plusz még hosszadalmas is mire megjön a kulcsfej a netről. Összefoglalva: van az egyszerűbb és gyorsabb verzió mondjuk 30-40e-ért, és van az olcsóbb, de hosszadalmas 25-30e-ért.
 6. tgabika76

  Motor

  Ki szokták venni OPC-nél, lehet vele minimális teljesítményt nyerni, viszont egyenetlenebb lesz a motor járása, hosszú távon előbb elhasználódnak a motortartó bakok.
 7. De jól értelmezem: "Veszélyhelyzet kihirdetésére a Kormány jogosult rendelettel 15 nap időtartamra. Az Országgyűlés felhatalmazása alapján a Kormány ezt meghosszabbíthatja." (forrás: Wikipedia) Amiről te beszélsz, az a szükségállapot, az valóban súlyosabb, egy következő lépés. Ha nem szavazza meg az országgyűlés, akkor a jelenleg kihirdetett veszélyhelyzet avagy rendkívüli állapot március 27.-én véget ér.
 8. Úgy van hivatalosan hogy a rendes lejárati időn belül +/- egy hónapra ha megcsináltatod, akkor még az eredeti lejárati dátumot írják a forgalmiba. Viszont ha szeptemberig eltart a rendkívüli állapot, akkor valószínűleg már szeptembert fognak írni a forgalmiba ha akkor viszed el vizsgáztatni, csakhogy a rendkívüli állapotot március 12.-én hirdették ki, és max. 15 napig tartható fent, utána az országgyűlésnek meg kell hosszabbítania. Jelen esetben tehát a rendkívüli állapot március 27.-én lejár, onnantól fogva 15 napig, tehát április 11-ig érvényesek az időközben lejárt forgalmik ha a helyzet addig nem változik. Március 27.-én kiderül hogy meghosszabbítják-e a rendkívüli állapotot, és ha igen, meddig.
 9. Érint, köszi. De ettől függetlenül szerintem én elviszem, mert az enyém kicsit macerás (nem tudom akárhol vizsgáztatni), és félő hogy ha hirtelen visszaáll majd a régi rend, akkor meg lejárt műszakival csak útvonalengedéllyel tudom elvinni, azt meg ugye nem adnak bárhová.
 10. Persze. ahogy a képen is látod, az új centrálvezérlőhöz csak a kulcsod távirányítós része kell, a kulcsszár maradhat a régi, és mivel zárakat sem kell cserélned, így természetesen a hagyományos (kulcsot a zárba helyezős) módszerrel is be tudsz jutni az autóba.
 11. tgabika76

  Meriva A

  Azért kihalt a fórum mert sajnos kevesen vannak itt Merivások... Én sem az vagyok, de annyit tudok segíteni hogy kimásoltam neked a gyári kézikönyvből a hátsó ülésekre vonatkozó részt, hátha ez segít (ha esetleg nem lenne meg). Amúgy ha jól értelmezem, a kézikönyv csak annyit ír hogy ne legyen teljesen hátradöntve az a háttámla amikor tologatod az ülést...
 12. Nem mindegy milyen autóból veszed! Ezért írtam hogy faceliftes B Vectra (elvileg '99 utáni, de biztosabb ha 2000 utáni évjáratból keresel) riasztó nélküli centrálvezérlője jó csak neked, az viszont Plug'n play. ;) A facelift előttieké ha jól tudom infrás, nem rádiós, a gyári riasztósokénak meg más a frekvenciája, azért nem jó. Ha sikerült ilyet találnod és adják hozzá a kulcsokat is (ennek igazából az elektronikája (a gombos része) a fontos, mert így nem kell semmit sehova rátanítani), akkor csak rádugod a vezérlőt a mostani helyére, másoltatsz hozzá egy kulcsszárat hogy azért a gyújtáskapcsolóba be tudd rakni és kész is. Valami ilyesmi kell neked, azt most nem tudom hogy ez faceliftesből van-e konkrétan, de ezt keresd: (szerk.: a modul jobb felső sarkában levő kétbetűs kódot érdemes nézni: a képen a DA jelű pont nem jó, ez ugyan faceliftes, de gyári riasztóshoz való, neked EK, CG és CH jelűek jók.)
 13. Hát, h azt a cikkszámú centrálvezérlőt vetted amit egy hozzászólással fentebb írtál, akkor attól félek, sehogy. Ha jól értelmezem amit írtál, kulccsal nyílik-záródik az összes ajtó, de te azt szeretnéd hogy távirányítóval is működjön, jól gondolom? Ha igen akkor sajnos rossz hírem van, a fenti cikkszámú centrálvezérlő nem távirányítható (Vectra A-ban és Calibrában meg Astra Classicban illetve Omega A-ban soha nem volt ilyen, az pedig ezekhez való). Ha távirányítható centrált szeretnél, akkor B Vectra facelift utáni ('99-től) centrálvezérlőt kell keresned (a facelift előtti nem jó!), ráadásul gyári riasztó nélküli autóból (ez fontos!), ez kicsit nagyobb méretre és 2db csatlakozó van rajta, de azzal ne törődj: csak dugd rá azt a csatit ami neked van (az egyik csatlakozóra pont rá fog menni), és összetanítva (gyújtást ráadod és magadra zárod az ajtót a távirányító gombjával. Viszsa fog nyitni rögtön, hiszen rajta van a gyújtás, de ezzel kész a feltanítás) az autóddal máris kész a távirányítós centrálzár. Ugye az egyértelmű hogy másik (távirányítós) kulcsházat is kel szerezned hozzá, elektronikával? Legjobb ha olyan helyről veszed ahol a centrálvezérlőhöz adják a két kulcsot is. Tuti hogy működik, Calibránál én is így csináltam, azóta is teszi a dolgát...
 14. tgabika76

  Egyéb csevegés

  Sztem nem jó. Én legalábbis úgy szoktam az ilyesmit kideríteni, hogy megnézem a hengerfejtömítések azonosak-e, és ennél a két motornál nem azok.
 15. tgabika76

  Elektromos

  Ez érdekes kérdés.... nekem szintén Kiekert vezérlőm van a Calibrában (pont egy faceliftes B Vectrából, mert a Calié nem távirányítható gyárilag), de nekem is csak 3-4 méterről nyitható. Az évjáratában (mármint a bontott autóéban, amiből kiszedtük a vezérlőt) nem vagyok biztos, talán 2000-es lehetett... Amúgy én úgy tudtam hogy a rövid hatótáv szándékos, azért van mert abban az időben gyakori volt a riasztók kódjának "ellopása" egy erre szolgáló vevővel, és ezzel a rövid hatótávval azt próbálták elérni hogy ezt ne lehessen észrevétlenül megtenni (aki el akarta lopni a jelet, annak is ott kellett állnia 3m-en belül). Mondanám hogy ez talán 2000-ben volt divat, rá egy évre már nem, ezért nagyobb a 2001-es autó távirányítójának hatótávja, csakhogy nekem meg ott van a G Astra, ami szintén csak 3-4 méterről nyitható, pedig az 2001-es (fogalmam sincs milyen vezérlő van benne, de mintha Kiekert lenne az is)
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.