Jump to content

tgabika76

Moderátorok
 • Hozzászólások

  10.540
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  99

tgabika76 last won the day on November 12

tgabika76 had the most liked content!

Hírnév

879 Lelkes-segítőkész

3 követő

tgabika76 névjegye

 • Felhasználói rang
  ...a tgabika ;)
 • Születésnap 1976-02-11

Elérhetőség

 • MSN
  tgabika@maffia.hu
 • Weboldal URL
  http://

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Veszprém
 • Érdeklődés
  Minden ami Opel!!!

MOTE klubkártya

 • Autó(k)
  Opel Astra Coupé Z18XE (2001), Opel Corsa C Z10XE (2002)
 • Város
  Veszprém

Legutóbbi látogatók

22.333 profile views
 1. tgabika76

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Nem tudom aktuális-e még, de nem kell. Csak az M0 keleti szektorára kell matrica, az M5-től kelet felé eső részen.
 2. Bár dízel autóval nincs tapasztalatom tempomat ügyben, de a sajátomba szereltem, és a net szerint a motorvezérlőd neked is támogatja. Ha így van, akkor meg kell nézni hogy ki van-e kábelezve (megvannak-e a szükséges csatlakozók), és ha igen, akkor csak egy kuplungpedál-kapcsoló, egy fékkapcsoló, és egy tempomatos indexkar kell hozzá, valamint felprogramozás, és kész is. Gezoli fórumtársunk leírása ugyan Astrához szól, de tanulmányozása hasznos lehet, az elv sztem ugyanaz. Az androidos Opel kinézetű fejegység pontosan mit takar? Utólagos dupla DIN méretű fejegységet számtalan formát lehet kapni android rendszerrel, bármelyiket bele is lehet faragni Combóba, de nem értem az "Opel kinézetű" kitételt.
 3. tgabika76

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Én a pirossal bekarikázott résznél szoktam emelni hidraulikus emelővel (krokodil), kis fakockát használva alátétnek:
 4. tgabika76

  Fogyasztás

  Hogyne, én is azt használom, az aláírásomban láthatod is. Nem tudom van-e jobb alternatíva, szerintem ez a legelterjedtebb, nekem teljesen megfelel.
 5. tgabika76

  Általános műszaki problémák!

  Ezt az oldlat ki szerkeszti? Mert írnék egy kis pontosítást: a sűrű beosztású fekete számlapos óracsoport sem mindig sárgított, a 2002-es modellévig biztosan nem. Az enyém ilyen a coupéban, 2001 októberi az autó, és nem volt benne sárga fénytörő. Én amúgy úgy tudtam hogy egységesen csak a 2002-es modellévtől sárgák a fények a G Astra műszerfalakban, addig fehérek, függetlenül attól hogy milyen a számlap kialakítása.
 6. tgabika76

  Általános műszaki problémák!

  Szerintem te ezt keresed, jól gondolom: Univerzális autóipari csatlakozó lehet, én úgy találtam rá hogy VW fényszóró csatlakozó. Itt a cikkszáma, ha ezzel bemész egy VW szalonba, szerintem tudnak neked rendelni ha nincs készleten, nem hiszem hogy nagyon drága lenne: VW 4B0973724 Vagy Aliexpress Szerk.: a csatlakozó természetesen szétszedhető, ha azt a lila fésűt kihúzod belőle akkor kijönnek a pinek, bele tudod fűzni az új csatiba a vezetékeket a rajta levő érintkezőkkel együtt, aztán a fésűt visszatolva rögzíteni lehet, szóval az ne zavarjon hogy ehhez nincsen "kis darab vezeték", nem kell semmit forrasztani.
 7. tgabika76

  Gumi, felni kérdések

  Ez viszonylagos. Ami "megkínozza" a futóművet, az egyrészt a nagyobb rugózatlan tömeg, ami nagyobb igénybevételnek teszi ki a rugót és a lengéscsillapítót, mivel ezek viselik az ebből származó erőhatásokat. Mivel a G Astrát gyárilag is szerelték 17"-os felnivel, így nem kell drasztikus romlásra számítanod, de tény hogy előbb fog tönkremenni a rugód és a lengéscsillapítód, mint a gyári felnivel, de nem kell szignifikáns változásra (feleződő élettartam) gondolni. A tömeg a lényeg, ha lehet minél kisebb súlyú felnit/gumit válassz! Másrészt ami még kulcsfontosságú, az az ET-szám, azaz hogy a felni középvonala milyen messze van a felfekvési felülettől. Minél kisebb ez a szám, annál messzebb van, a gyári ET ha jól emlékszem akkor 49. Normál szélességű felnivel nagyjából ET35-ig rendben is vagy, efelett már kilóghat a kerék a sárvédő alól. Minél kisebb az ET, annál inkább árt a kerékcsapágynak, de azért itt sem kell drasztikus romlásra gondolni.
 8. tgabika76

  Astra G szervízelés

  Javítottam, és egyetértek!
 9. Érdekes amúgy hogy gyárilag is kétféle antennával szerelték a G Astrákat: a németországi gyártásúakon hosszabb volt, a lengyel Classic-oknál már ezzel is spóroltak:
 10. Köszönöm a válaszod. Már csak egy valamit nem értek: a fenti linken az adapterkábelnek van egy jack-ben végződő része is. Na azt hova? Mert nekem ilyen aljzat nincs a fejegységen!
 11. tgabika76

  Figyelmeztetett fórumozók

  Kitiltottam Aster fórumozót eleinte szabályszegés, majd figyelmeztetés utáni újabb szabályszegés és második felhasználónéven (hunvald) való regisztrálás miatt. Hunvald felhasználót szintén tiltottam. Következetesen nem tartja be a fórumszabályzatot, sőt odáig merészkedik hogy PÜ-ben kijelenti hogy nem is fogja betartani ezután sem.
 12. Hoppáhoppá. A hozzászólásod második feléhez sajnos nem tudok mit hozzáfűzni, talán csak azt hogy az Opelnél va ugye ez a sárga-piros vezeték megcserélése megoldás, talán az lehet a gond. Nekem is újraindul mindig az android, de én szándékosan állítottam be így, mert hobbiautóként használom, és ha csak hétvégenként veszem elő, akkor a készenléti állapotban maradt fejegység lemeríti az autó akkuját. Én ugyan rádiót nem hallgatok, szóval nem tudom hogy az állomásbeállításokat elveszti-e (esetleg valami más rádió app letöltése Google Play-ről a gyári helyett nem oldaná meg a problémát?), viszont az engem is zavar hogy a GPS hidegresetje során, azaz minden újraindításkor kb. 2 perc amíg holdakat talál... Ami miatt írtam ellenben, az a kormánytáv. Főleg az érdekelne hogy milyen kormánytáv adaptert vettél milyen gyártmányú rádióhoz? Én az enyémet az istennek se tudtam összehozni, már a bekötés sem ment, de nekem az előző rádióhoz adott JVC kormánytáv adapterem van, az androidos fejegység meg a kínai Ownice gyártmány, amihez nem létezik kormánytáv adapter, szóval én eddig ennek tudtam be a kudarcot.
 13. tgabika76

  Gumi, felni kérdések

  Akkor egy kis személyes tapasztalat négyévszakos gumi témában: én már egy ideje ilyet hajtok (most lesz a harmadik telem vele), ráadásul az olcsóbbik fajtából (Maxxis AP2 All Season), és azt mondanám hogy egyrészt megvannak a korlátai (ez egy kompromisszum igazából, nyáron gyengébb mint egy rendes nyári gumi, és télen sem veszi fel a versenyt egy igazi téli gumival), de ha tudod hogy mit várhatsz el tőle és nem teszed ki a képességei végső határának, valamint nem mész vele sokat, akkor vállalható. Ha hegyoldalban van a telked ahová földút vezet fel és télen is ki szoktál járni oda, akkor nem javaslom. Ugyanígy nem javaslom azt se hogy ilyennel menj el Riminibe nyaralni nyáron. De egy vidéki/városi közlekedésre, ahol aszfaltozott utak vannak túlnyomórészt, amiket telente kotornak vagy sóznak, és nem mész többet mint 10e km egy évben, akkor vedd meg nyugodtan.
 14. tgabika76

  Általános műszaki problémák!

  Így van, ha Delphi a fűtésed, akkor ki kell szerelni a középkonzolt, abból ki a fűtés kezelőpaneljét (a gombjait ne erőltesd, mert csak eltöröd), azt szét kell szedni, és hátulról cserélendő benne a 2db izzó. A kétféle fűtés kezelőpanel nem csereszabatos, teljesen másképp néznek ki. Íme a Behr panel szemből illetve hátulról: ...ez pedig a Delphi-féle megoldás:
 15. tgabika76

  Általános műszaki problémák!

  Az ár kérdése mindig viszonylagos ("csak 25e Ft a két új fényszóróra van akinek sok), de ugyanennyiért políroztatni valóban kissé drága sztem is. Jobb autósboltokban lehet kapni lámpafelújító szettet 6000Ft környékén, ami valamilyen anyaggal átitatott törlőkendőt tartalmaz, valamint egy kis dobozban fújható lakkot. Nem kell polírozni, csak párszor áttörölni ezzel a kendővel, majd lefújni lakkal. Bár én még nem használtam, láttam az eredményét ismerősnél (meggyőzőnek tűnik), viszont a tartósságáról nincs infóm (csak nemrég csinálta). 6000Ft talán nem olyan nagy összeg amit ne érné meg kockáztatni akkor sem, ha esetleg nem sikerül.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.