Jump to content

tgabika76

Moderátorok
 • Hozzászólások

  10.490
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  96

tgabika76 last won the day on Július 2

tgabika76 had the most liked content!

Hírnév

866 Lelkes-segítőkész

3 követő

tgabika76 névjegye

 • Felhasználói rang
  SPAMMER-OFF MESTER
 • Születésnap 1976-02-11

Elérhetőség

 • MSN
  tgabika@maffia.hu
 • Weboldal URL
  http://

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Veszprém
 • Érdeklődés
  Minden ami Opel!!!

MOTE klubkártya

 • Autó(k)
  Opel Astra Coupé Z18XE (2001), Opel Corsa C Z10XE (2002)
 • Város
  Veszprém

Legutóbbi látogatók

22.194 profile views
 1. tgabika76

  Általános műszaki problémák!

  Na ezzel most kivételesen egyetértek! A H Astrából pontosan ezen ok miatt hagyták el a vízhőfokmérőt (csak egy piros lámpa gyullad ki ha már forr a víz), bár aztán a J Astrába már visszatették az elégedetlenkedő tömeg miatt... Egyébként hasonló a helyzet az olajnyomásmérővel is: van ismerősöm akinek van az autójában, és komoly félelem lesz úrrá rajta hogy "úristen, az alapjárati olajnyomásom csak 0,9, pedig 1,1-nek kell lennie, úristen, lehet hogy szét kell húzni a blokkot"... hozzáteszem az olajnyomás visszajelző lámpa a műszerfalon még csak nem is pislákol neki. Magam úgy gondolom hogy ha a hűtőrendszer jó állapotú és rendben működik, akkor mindaddig semmi ok az aggodalomra amíg üzem közben a vízhőfok a kék és a piros mező közt van bárhol. Ha magas hát magas, azért van a ventillátor hogy visszahűtse, és ha működik, meg is fogja tenni.
 2. tgabika76

  Karosszériaápolás

  Amúgy meg ha ritkán használjátok, akkor a ponyva nem opció? Amennyit a tisztítószerre költöttetek, már megtérült volna az ára.
 3. tgabika76

  Általános műszaki problémák!

  Ma már ez nem ilyen egyszerű, lásd pl. műanyag szelepfedél: ha túlhúzod elreped és folyik, ha nem húzod meg eléggé, akkor meg azért folyik.
 4. tgabika76

  G Astra tuning

  Semennyit. Mármint a gondosan végrehajtott, az adott motorra szabott optimalizálásnak (=chip, de nem az univerzális, hanem előtte/utána padon mérni) van értelme, de a fojtószelepház és befecskendező cseréknek nem. Először is, a befecskendezők bőven elbírják azt a plusz üzemanyagmennyiséget amennyire az optimalizálás miatt szükség lenne, a fojtószelepház pedig (ha egyáltalán rámegy az 1.4 szívósorára) nem a gyenge pont a láncban, a kevés levegő már sokkal inkább a szívócső-légszűrőház miatt van. Példa: nekem van egy Phase 1 az 1.8-as motoron, ami az ígéret szerint (mivel padon sose volt) +15LE-t és +20Nm-t jelent, de még ezekhez sem kellett injektorokat cserélni, és a fojtószelepház is a gyári, mindössze a szintén gyári légszűrőházból lettek kivágva a szűkítések és a C Vectra 1.9CDTi szívócsöve lett felrakva a gyári helyett, ami csak közvetlenebb gázreakciót eredményezett, de további teljesítménynövekedést nem. És 1.4-nél te még ennyit sem nyernél, esetleg 10LE körül.
 5. tgabika76

  Általános műszaki problémák!

  Ez egy fura árukapcsolás az Opeltől, nálam az 1.8-nál is így van. Igazából nekem lenne is hozzá külön termosztát (a régebbi Opel 2 literes benzinmotoroké jó hozzá), csakhogy a termosztátház tömítését nem lehet külön kapni, ezért kell megvenni a tizenpárezer forintos készletet a 4-5000Ft-os termosztát helyett. Egyetlen tömítés miatt. Nem tudom hogy nálad is hasonló-e a helyzet, nem találtam külön csak termosztátot Z16XE-be, se olyat amivel helyettesíteni lehetne a belevalót (az alakja a lényeg, hogy belemenjen a termosztátházba, valamint a nyitási hőmérséklet, ideális esetben 92°C), de azt látom hogy a tömítést nálad se lehet külön kapni, az a termosztátház része. Márpedig az Opel olyan ügyesen csinálta meg, hogy bontáskor szinte biztosan el fog szakadni a régi tömítés, úgyhogy mindenképp szükséged lesz újra.
 6. tgabika76

  Általános műszaki problémák!

  Neked nem kell tanítani. Az X16XEL még bowdenes gázzal rendelkezik, az ECU-t tanítani azoknál a motoroknál kell, amelyek elektromos gázosak, mert ott az alapjárati motor szerepét a fojtószelep látja el, és mivel nincs bowden, az ECU magától nem tudja mikor van nyitva illetve mikor zárva a fojtószelep (avagy mikor van alapjáraton), csak ha be van kalibrálva a fojtószelep potméter.
 7. tgabika76

  Gumi, felni kérdések

  A gyári felniméret 6x15 ET 49, és eredetileg 195/60 R15-ös gumi való rá. Az hogy neked 195/65 van már eleve 3%-al nagyobb átmérőt jelent, a 215/60 még további 1%-al növeli ezt, azaz ennyivel fogsz gyorsabban menni a valóságban annál, amit a sebességmérő mutat. Én mégsem emiatt aggódnék, hanem a 7" ET35-ös felni miatt, mert ezzel a kerék külső széle 27mm-el van kijjebb, mint a gyári kerékkel lenne, ami még éppen elfér ugyan, de ezzel a ballonos gumival elképzelhető hogy bele fog érni ha sokan ülnek hátul. Ha mindenképp szélesebb gumit akarsz, akkor én a helyedben a 205/55 R15-el próbálkoznék, három okból: 1., nem annyira ballonos, nem néz ki hülyén. 2., közelebb van a váltómérethez, nem fog annyit csalni az órád. 3., mivel gyakoribb méret mint a 215/60, még sokkal olcsóbb is.
 8. Így van. ilyet keress:
 9. tgabika76

  Meriva A

  Ez nem hiba, így működik a Meriva nappali fénye: ráadott gyújtás esetén a világításkapcsoló "0" állásában is működik a tompított fényszóró, gyújtás levételre kikapcsol.
 10. Lehet. De nem biztos hogy lesz, neked kell eldönteni hogy vállalod-e a kockázatot. Nem tudom hányan veszik le a hővédő lemezt, de egy embert ismerek akinek ennek következtében durrant el a klímacsöve. Abban ugyanis nyomás van, és ha nagyobb hőhatásnak teszed ki (pl. mert leveszed a hővédő lemezt), akkor ez a nyomás még inkább megemelkedik, és a cső már lehet hogy nem erre lett tervezve, azaz el fog durranni. Én nem kockáztatnék. De ha mindenáron le akarod venni a hővédőt, akkor a leömlő bebandázsolása segíthet helyette.
 11. tgabika76

  Elektromos

  ??? Szerintem az NCDR 1100-nak tudnia kell a gyári kormánytávot, szóval ha olyan kormánykereked van amin rajta vannak a távirányító gombok, akkor azzal mennie kell... ha nem olyan a kormányod, akkor meg másik kormánykerék és hozzá való átvezető szalag kell hozzá, de sztem a többi része be van vezetékelve gyárilag.
 12. tgabika76

  Astra gyári "HIFI"

  Nem írtad hogy vannak-e hátsó oldalajtóid. Mert ha nincs, mint nekem a coupéban, akkor hátsó ülés kiszereléssel kell kezdeni...
 13. tgabika76

  Általános műszaki problémák!

  Én simán széthúztam meg összeraktam őket gond nélkül amikor kiszedtem az üléseket a coupéból, bár az igaz hogy előtte azért megnéztem a neten hogy pontosan mit kéne csinálnom. Az akkusarut én levettem, de nem azért mert attól féltem hogy eldurran a légzsák vagy az övfeszítő, hanem mert azt hittem hogy ha kigyullad a légzsák visszajelzője, akkor azt csak Tech2-vel lehet eltüntetni, még az Op-Com sem elég. Aztán úgy alakult hogy be kellett indítanom az autót ülések nélkül (következésképp széthúzott ülés alatti csatlakozókkal), ki is gyulladt a légzsák lámpája annak rendje és módja szerint, de miután visszaszereltem és összedugtam mindent, magától elaludt, nemhogy Tech2 nem kellett, de még Op-Com sem. A menetrögzítős csavarokkal én is szívtam, az olcsó Torx-kulcsom annyira szétcseszte a csavar fejét, hogy alig bírtam visszarakni. De sikerült, viszont ha még egyszer ki akarnám venni, akkor kénytelen lennék a csavarokat is cserélni.
 14. tgabika76

  Általános műszaki problémák!

  Most hogy mondod, valami mintha lenne, de nekem a másik ajtóról lefeszegetett használt gumitömítést nem tartotta meg, szükség volt még ragasztásra is.
 15. Tuti kondenzvíz? Mert az nem szokott befelé folyni... nedvesítsd meg vele az ujjad és szagold meg, ha édeskés, az bizony hűtőfolyadék, és azt jelenti hogy tönkrement az utastéri radiátorod. A megoldás a csere, de elég nagy szívás, amennyire emlékszem, le kell bontani a műszerfalat hozzá.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.