Jump to content

kingblue

Forummember
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

kingblue last won the day on August 21

kingblue had the most liked content!

Community Reputation

9 Semleges

About kingblue

 • Rank
  Újonc

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Opel Astra G
 • City
  Tiszaújváros

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Opel dexos2 minősitésű olaj.5w-30-as. Ugyanilyen autóm van ugyanezzel az olajjal fut. Igen sokféle olajat kapni de kevés ami teljesíti az előirást. Láncos motorba különösen nem mindegy hogy milyen olaj van benne. Ez a ki milyen olajat ajánl kb.olyan mint hogy melyik a jobb autó vagy ki melyik csapatnak szurkol.Vannak érvek és ellenérvek.Egy biztos van egy gyári ajánlás amit valszeg nem véletlenül tettek.Aztán hogy ki tartja be vagy ki mivel helyettesíti az már saját felelőssége.
 2. Valószinű.Normál esetben passzosan kell felmennie holtjáték nélkül.Van hogy a kerékagy picit rozsdás aztán meg kell csiszolni meg zsírral megkenni hogy rámenjen a felni.
 3. A felninek pontosan holtjáték nélkül kell a kerékagyra illeszkednie.Ha holtjáték van akkor a felni rossz.
 4. Kopogás érzékelő a motor hátulján szívósor alatt van.Csak aknából lehet igazán hozzáférni.
 5. Én a hátsó dobot egy 3mm-es fúróval megszoktam fúrni az alján.Amerre lejt természetesen.Igy kifolyik belőle a kondenzvíz.Főleg télen rövid utakon keletkezik benne jelentős víz amit így leengedve megnöveli az élettartamát.Igy csinálom tizenéve.
 6. Brutális.A feléböl ki lehet hozni .A másik fele a szervizé..3-4 órás munka.
 7. Igen vezérléscserekor ajánlott cserélni.Én is most cseréltem vezérlést és azt is kicseréltem de a tengelyt is ami a szijtárcsában van amire megy a szimering felesztergáltattam.A régi szimering bemaródást csinált 0.3 mm jött le belőle most szép egyenletes szépen megfogja az olajat az új szimering./z14 xep/
 8. Nem kell leszedni csak azt az oldalát lebillenteni ahol lámpát akarsz cserélniA sárvédőnél a szélénél van egy csavar azt kell kitekerni meg a rendszámtábla alatt a kocsi alá behajolsz ott van három csavar,A rendszámtábla fölött is van azt hiszem kettő.Azt látni fogod.De csak annyit szedjél ki amennyi elegendő .Annyit lehajlik a lökös hogy ki tudod szedni a lámpát.
 9. Sziasztok.Z14xep motornál hány darab hőmérséklet érzékelő van?Egy van a vizpumpa tetején de azon kivűl van-e még.Ami a műszercsoportnak adja a jelet .Vagy ez adja az ecu-nak is és a műszernek is.
 10. Valószinű betud mivel csapágyas.Ha leveszed a szíjat akkor megforgatod kézzel.
 11. Sziasztok. Vezérműlánc szettnél a 6606022 cikkszám lényeges adat? Ezt nem hozza egyik gyártónál sem Unix vagy Bárdi csak azt hogy z14xep motorhoz való.Hoz egy csomó találatot de ezt a cikkszámot nem rendeli hozzá.Elvileg jónak kell lennie.
 12. Én megpróbálnám kétoldali ragasztóval.Szépen rányomogatni.Bár nem tudom a hőt mennyire birja.
 13. Nem, valószinű hogy egyszerre égett ki mindkét égő így valszeg bizti vagy inkább a kapcsoló.
 14. Vagy üzemanyagszűrő esetleg .Akku fesz.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.