Jump to content

tgabika76

Moderátorok
 • Hozzászólások

  10.538
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  98

Everything posted by tgabika76

 1. tgabika76

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Én a pirossal bekarikázott résznél szoktam emelni hidraulikus emelővel (krokodil), kis fakockát használva alátétnek:
 2. tgabika76

  Fogyasztás

  Hogyne, én is azt használom, az aláírásomban láthatod is. Nem tudom van-e jobb alternatíva, szerintem ez a legelterjedtebb, nekem teljesen megfelel.
 3. tgabika76

  Általános műszaki problémák!

  Ezt az oldlat ki szerkeszti? Mert írnék egy kis pontosítást: a sűrű beosztású fekete számlapos óracsoport sem mindig sárgított, a 2002-es modellévig biztosan nem. Az enyém ilyen a coupéban, 2001 októberi az autó, és nem volt benne sárga fénytörő. Én amúgy úgy tudtam hogy egységesen csak a 2002-es modellévtől sárgák a fények a G Astra műszerfalakban, addig fehérek, függetlenül attól hogy milyen a számlap kialakítása.
 4. tgabika76

  Általános műszaki problémák!

  Szerintem te ezt keresed, jól gondolom: Univerzális autóipari csatlakozó lehet, én úgy találtam rá hogy VW fényszóró csatlakozó. Itt a cikkszáma, ha ezzel bemész egy VW szalonba, szerintem tudnak neked rendelni ha nincs készleten, nem hiszem hogy nagyon drága lenne: VW 4B0973724 Vagy Aliexpress Szerk.: a csatlakozó természetesen szétszedhető, ha azt a lila fésűt kihúzod belőle akkor kijönnek a pinek, bele tudod fűzni az új csatiba a vezetékeket a rajta levő érintkezőkkel együtt, aztán a fésűt visszatolva rögzíteni lehet, szóval az ne zavarjon hogy ehhez nincsen "kis darab vezeték", nem kell semmit forrasztani.
 5. tgabika76

  Gumi, felni kérdések

  Ez viszonylagos. Ami "megkínozza" a futóművet, az egyrészt a nagyobb rugózatlan tömeg, ami nagyobb igénybevételnek teszi ki a rugót és a lengéscsillapítót, mivel ezek viselik az ebből származó erőhatásokat. Mivel a G Astrát gyárilag is szerelték 17"-os felnivel, így nem kell drasztikus romlásra számítanod, de tény hogy előbb fog tönkremenni a rugód és a lengéscsillapítód, mint a gyári felnivel, de nem kell szignifikáns változásra (feleződő élettartam) gondolni. A tömeg a lényeg, ha lehet minél kisebb súlyú felnit/gumit válassz! Másrészt ami még kulcsfontosságú, az az ET-szám, azaz hogy a felni középvonala milyen messze van a felfekvési felülettől. Minél kisebb ez a szám, annál messzebb van, a gyári ET ha jól emlékszem akkor 49. Normál szélességű felnivel nagyjából ET35-ig rendben is vagy, efelett már kilóghat a kerék a sárvédő alól. Minél kisebb az ET, annál inkább árt a kerékcsapágynak, de azért itt sem kell drasztikus romlásra gondolni.
 6. tgabika76

  Astra G szervízelés

  Javítottam, és egyetértek!
 7. Érdekes amúgy hogy gyárilag is kétféle antennával szerelték a G Astrákat: a németországi gyártásúakon hosszabb volt, a lengyel Classic-oknál már ezzel is spóroltak:
 8. Köszönöm a válaszod. Már csak egy valamit nem értek: a fenti linken az adapterkábelnek van egy jack-ben végződő része is. Na azt hova? Mert nekem ilyen aljzat nincs a fejegységen!
 9. tgabika76

  Figyelmeztetett fórumozók

  Kitiltottam Aster fórumozót eleinte szabályszegés, majd figyelmeztetés utáni újabb szabályszegés és második felhasználónéven (hunvald) való regisztrálás miatt. Hunvald felhasználót szintén tiltottam. Következetesen nem tartja be a fórumszabályzatot, sőt odáig merészkedik hogy PÜ-ben kijelenti hogy nem is fogja betartani ezután sem.
 10. Hoppáhoppá. A hozzászólásod második feléhez sajnos nem tudok mit hozzáfűzni, talán csak azt hogy az Opelnél va ugye ez a sárga-piros vezeték megcserélése megoldás, talán az lehet a gond. Nekem is újraindul mindig az android, de én szándékosan állítottam be így, mert hobbiautóként használom, és ha csak hétvégenként veszem elő, akkor a készenléti állapotban maradt fejegység lemeríti az autó akkuját. Én ugyan rádiót nem hallgatok, szóval nem tudom hogy az állomásbeállításokat elveszti-e (esetleg valami más rádió app letöltése Google Play-ről a gyári helyett nem oldaná meg a problémát?), viszont az engem is zavar hogy a GPS hidegresetje során, azaz minden újraindításkor kb. 2 perc amíg holdakat talál... Ami miatt írtam ellenben, az a kormánytáv. Főleg az érdekelne hogy milyen kormánytáv adaptert vettél milyen gyártmányú rádióhoz? Én az enyémet az istennek se tudtam összehozni, már a bekötés sem ment, de nekem az előző rádióhoz adott JVC kormánytáv adapterem van, az androidos fejegység meg a kínai Ownice gyártmány, amihez nem létezik kormánytáv adapter, szóval én eddig ennek tudtam be a kudarcot.
 11. tgabika76

  Gumi, felni kérdések

  Akkor egy kis személyes tapasztalat négyévszakos gumi témában: én már egy ideje ilyet hajtok (most lesz a harmadik telem vele), ráadásul az olcsóbbik fajtából (Maxxis AP2 All Season), és azt mondanám hogy egyrészt megvannak a korlátai (ez egy kompromisszum igazából, nyáron gyengébb mint egy rendes nyári gumi, és télen sem veszi fel a versenyt egy igazi téli gumival), de ha tudod hogy mit várhatsz el tőle és nem teszed ki a képességei végső határának, valamint nem mész vele sokat, akkor vállalható. Ha hegyoldalban van a telked ahová földút vezet fel és télen is ki szoktál járni oda, akkor nem javaslom. Ugyanígy nem javaslom azt se hogy ilyennel menj el Riminibe nyaralni nyáron. De egy vidéki/városi közlekedésre, ahol aszfaltozott utak vannak túlnyomórészt, amiket telente kotornak vagy sóznak, és nem mész többet mint 10e km egy évben, akkor vedd meg nyugodtan.
 12. tgabika76

  Általános műszaki problémák!

  Így van, ha Delphi a fűtésed, akkor ki kell szerelni a középkonzolt, abból ki a fűtés kezelőpaneljét (a gombjait ne erőltesd, mert csak eltöröd), azt szét kell szedni, és hátulról cserélendő benne a 2db izzó. A kétféle fűtés kezelőpanel nem csereszabatos, teljesen másképp néznek ki. Íme a Behr panel szemből illetve hátulról: ...ez pedig a Delphi-féle megoldás:
 13. tgabika76

  Általános műszaki problémák!

  Az ár kérdése mindig viszonylagos ("csak 25e Ft a két új fényszóróra van akinek sok), de ugyanennyiért políroztatni valóban kissé drága sztem is. Jobb autósboltokban lehet kapni lámpafelújító szettet 6000Ft környékén, ami valamilyen anyaggal átitatott törlőkendőt tartalmaz, valamint egy kis dobozban fújható lakkot. Nem kell polírozni, csak párszor áttörölni ezzel a kendővel, majd lefújni lakkal. Bár én még nem használtam, láttam az eredményét ismerősnél (meggyőzőnek tűnik), viszont a tartósságáról nincs infóm (csak nemrég csinálta). 6000Ft talán nem olyan nagy összeg amit ne érné meg kockáztatni akkor sem, ha esetleg nem sikerül.
 14. tgabika76

  Általános műszaki problémák!

  Az a helyzet hogy a WD-40 nem csavarlazító spray, hanem szórható kenőanyag. Eredetileg korróziógátló szernek használta a NASA, a neve is erre utal (WD=Water Displacement, azaz víztaszító), de a már meglévő korróziót/oxidációt nem tünteti el. Gyakorlatilag olyan a hatása, mintha olajjal locsolnád az összerozsdásodott alkatrészeket.
 15. Amennyiben Behr fűtésed van, akkor igen, 1db izzó van a középkonzolban, amit úgy tudsz cserélni, hogy a középső tekerőgombot lehúzod (baromi nehezen jön, de ésszel csináld mert ha fogóval megfogod, lejön róla a festék), és alatta látni is fogod az egy szem rizsszemizzót. Delphi rendszerű fűtésre ez nem igaz, ott sajnos szét kell bontani az egész középkonzolt mert a fűtéskapcsolóban levő izzókat (ott azt hiszem kettő van) csak hátulról tudod cserélni. És hogy hogyan tudod megállapítani hogy Behr vagy Delphi rendszerű fűtésed van-e? Így: Behr vagy Delphi?
 16. Sajnos attól tartok ezek a képek már elvesztek. Az említett post 2009-es, a tar.hu szolgáltató azóta megszűnt. Heningnek ugyan talán lehetne írni, hátha neki megvannak még a képek, csakhogy ő is eladta már az autóját és régóta nem járt a fórumon, így a privát üzenetet sem kapja meg.
 17. Nem tudsz esetleg pontos linket a bejegyzéshez? Nem találom... Valami régebbi post lehet, mert hening augusztus 23.-a óta nem járt a fórumon...
 18. tgabika76

  Gumi, felni kérdések

  Az első gumi nagyjából váltóméret (átmérőben 7mm-el nagyobb mint a gyári), szóval az belefér. A hátsó viszont túl nagy, itt átmérőben már 20mm az eltérés. Alapvetően három probléma lehetséges: az egyik az hogy műszakin nem mennek át a tengelyenként eltérő gumimérettel szerelt autók, kivéve ha gyárilag is így készültek. A másik hogy ha arra kerülne a sor, a futóműves nem fog tudni futóművet állítani az autódon az eltérő kerékméretek miatt. A harmadik pedig az hogy a más-más kerület miatt a kerekek fordulatszáma adott sebesség esetén eltérő az első és a hátsó tengelynél, ami elméletben megzavarhatja az ABS-t, illetve a kipörgésgátlót ha van.
 19. Ami azt illeti, pont terveztem menni Alsóörsre a palacsintafesztiválra... A számod még mindig ugyanaz a ...1930-as végű Telekomos (30-as) szám? Mert akkor kereslek ha lent leszek!
 20. tgabika76

  Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  Odáig hogy 1.4 16V, stimmel. A "Viva" a felszereltségi szint jelzése volt, ami minden piacon mást jelent, szóval azt innen a monitor mögül nem tudom megítélni. (más volt egy német piacra eladott Vivában, és más egy magyarban, pl. lehet hogy az egyikben széria a klíma vagy a krómozott belső kilincs, a másikban meg nem, nem tudom)
 21. Már megszoktuk, nem egyedi eset. Sokan írnak ide hogy váratlanul elsötétedett a műszerfalvilágításuk, és amikor rákérdezünk hogy legutóbb amikor a műszerfalat törölgette, nem tekerte-e le véletlenül a műszerfal világításának fényerőszabályzóját (szintén ott van a világításkapcsoló közelében), akkor kiderül hogy de.
 22. tgabika76

  Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  Nos, ez tényleg sima XE, nem Twinportos, viszont legalább magyar (a motorszámban az XE utáni "20" a szentgotthárdi gyáregységre utal)
 23. Szerintem enyém a prototípus, jó ég tudja hány éve van bent, de még most is működik. Ami azt illeti, egy kissé túlbuzgó is, néha összeszed egy kis zavart valahonnan és olyankor is kigyújtja a tempomat visszajelzőjét amikor nem kéne, például ha esőben törlök egyet az ablaktörlővel...
 24. tgabika76

  Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  Cikk a témában: http://opeleseknek.hu/opelalkatreszek/bemutatjuk-a-schmitt-fele-opel-olajszurot/#
 25. tgabika76

  Általános műszaki problémák!

  Ennek örülök. Fentebb írta TIu hogy náluk is van ilyen motor a családban, szóval nem vagy egyedül. Ellenben a szíjfeszítő nem belevaló az autódba, mert ahogy írtad, a nem szétszedhető van benne és klímás az autó, pedig abban a szétszedhetőnek kéne lennie. A lengyelek valószínűleg elrontottak valamit gyártáskor, de legalább már tudjuk hogy a kétféle szíjfeszítő felcserélhető.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.