uhuhu Elküldve November16, 2011 Szerző Megoszt Elküldve November16, 2011 Az utóbbi időben engem is foglalkoztat kicsit a gáztéma. Csak hát az a 200e kemény magyar forint nem kevés. Vajon létezik-e ebben is részletfizetési lehetőség? Valaki, aki jártas a témában? ha jó, és értelmes szettet épitesz be akkor: érdemes elötte levizsgáztatni, hogy 2 évig ne kelljen vele törődni 30.000 Ft 235.000 Ft ért építik be nekem a landi renzót Forgalmi ügyintézés olyan 7.000 Ft ennyivel számolj.... és még mindig megéri. jobb mint ezt a pénzt eltankolni 1-2 év alatt.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve November17, 2011 Megoszt Elküldve November17, 2011 ha jó, és értelmes szettet épitesz be akkor: érdemes elötte levizsgáztatni, hogy 2 évig ne kelljen vele törődni 30.000 Ft 235.000 Ft ért építik be nekem a landi renzót Forgalmi ügyintézés olyan 7.000 Ft ennyivel számolj.... és még mindig megéri. jobb mint ezt a pénzt eltankolni 1-2 év alatt.... Nekem a jövő héten vizsgázik a kocsi,én meg azon bosszankodtam,hogy ha véletlen mégis beszereltetném a gázt akkor újra kell vizsgáztatnom az autót a gázzal.Akkor ez mégsem így van? ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve November17, 2011 Megoszt Elküldve November17, 2011 Az utóbbi időben engem is foglalkoztat kicsit a gáztéma. Csak hát az a 200e kemény magyar forint nem kevés. Vajon létezik-e ebben is részletfizetési lehetőség? Valaki, aki jártas a témában? Mint ha régebben a pécsiek szereltek volna úgy, hogy részletfizetést kapsz, de akkor azzal is számolj, hogy többe fog kerülni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomi 1.6 Elküldve November17, 2011 Megoszt Elküldve November17, 2011 Még nem hallottam olyat,hogy gázbeszerelőműhely részletfizetésre csinálná a melót,de végülis lehetséges!Vagy felveszed máshonnan,úgyis örelnek most a bankok,ha valaki bemegy hitelért! Sajna a Bankok mostanában nem akarnak hitelt adni. Vagy csak annak akinek van jó fizetése... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomi 1.6 Elküldve November17, 2011 Megoszt Elküldve November17, 2011 ha jó, és értelmes szettet épitesz be akkor: érdemes elötte levizsgáztatni, hogy 2 évig ne kelljen vele törődni 30.000 Ft 235.000 Ft ért építik be nekem a landi renzót Forgalmi ügyintézés olyan 7.000 Ft ennyivel számolj.... és még mindig megéri. jobb mint ezt a pénzt eltankolni 1-2 év alatt.... Nem feltétlenül kell Forgalmit cserélni! (Gázbejegyzés a forgalmiba 2300,-Ft.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomi 1.6 Elküldve November17, 2011 Megoszt Elküldve November17, 2011 Nekem a jövő héten vizsgázik a kocsi,én meg azon bosszankodtam,hogy ha véletlen mégis beszereltetném a gázt akkor újra kell vizsgáztatnom az autót a gázzal.Akkor ez mégsem így van? :lol: Ha van sorozat engedélye a műhelynek akkor nem kell vizsgáztatni csak belyegyezni a forgalmiba (2300Ft volt tavaly). Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve November17, 2011 Szerző Megoszt Elküldve November17, 2011 Nekem a jövő héten vizsgázik a kocsi,én meg azon bosszankodtam,hogy ha véletlen mégis beszereltetném a gázt akkor újra kell vizsgáztatnom az autót a gázzal.Akkor ez mégsem így van? :lol: az astra G az sorozatengedélyes sokhelyen.... azt akkor nem kell ujravizsgáztatni.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve November17, 2011 Szerző Megoszt Elküldve November17, 2011 ma beszerelésre került a gázszett. müködik :lol: már 40 km-t mentem is vele gyorsan.... brutto 54 literes tartály ment bele, az nettó 43 liter. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve November17, 2011 Megoszt Elküldve November17, 2011 Ha van sorozat engedélye a műhelynek akkor nem kell vizsgáztatni csak belyegyezni a forgalmiba (2300Ft volt tavaly). Köszi!Még egy plusz pont a gáz mellett! az astra G az sorozatengedélyes sokhelyen.... azt akkor nem kell ujravizsgáztatni.... Neked is köszi a jó hírt! Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve November17, 2011 Megoszt Elküldve November17, 2011 ma beszerelésre került a gázszett. müködik :lol: már 40 km-t mentem is vele gyorsan.... brutto 54 literes tartály ment bele, az nettó 43 liter. Akkora tartályod van, mint nekem. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomi 1.6 Elküldve November18, 2011 Megoszt Elküldve November18, 2011 ma beszerelésre került a gázszett. müködik ;) már 40 km-t mentem is vele gyorsan.... brutto 54 literes tartály ment bele, az nettó 43 liter. :lol: Akkor vége a drága autozásnak! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November18, 2011 Megoszt Elküldve November18, 2011 mesélek én is :lol: 8 litert eszik ez a dög... a 206 ft gázból ne akarjatok gázos autót... csak hogy több gáz maradjon nekem :) ami még érdekes... reggel kb 3-5 perc jégkaparás.. közben ketyeg a moci... majd ez a tetű 400m után átkapcsol ;) gáz hitelre és részletre: van a kerepesi úton egy mazda szerviz ott is szerelnek gázt ,részletre és talán 0% THM-re Link to comment Megosztás: More sharing options...
zfarkas Elküldve November18, 2011 Megoszt Elküldve November18, 2011 Sziasztok! Egy érdekes dolgot figyeltem ma meg: hideg motornál mintha valami ütemes csattogást (tá-ti-ti, valami ilyesmi ismétlődik) lehetne hallani a műszerfal mögül. Aztán a pirosnál állva egyszer csak elhallgatott, mintha elvágták volna. Adtam egy kis gázt, és abban a pillanatban átkapcsolt LPG-re. Nos, mi lehet ez a "csattogás"? Illetve úgy nézem, lassan megint kezd egy gázinjektor behalni: még hidegen, de már gázzal menve néha meginog az alapjárat. Az előző rossz injektor is így kezdte... (Landi). Üdv, Zoli Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November18, 2011 Megoszt Elküldve November18, 2011 Sziasztok! Nos, mi lehet ez a "csattogás"? szerintem tank szellőztető szelepet hallod. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve November20, 2011 Szerző Megoszt Elküldve November20, 2011 tegnap 800 km-t mentem a zafirával, abból kb 500 km-t autópályán, a maradék 300 at közúton.... 8,1 liter / 100 km :lol: ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve November20, 2011 Megoszt Elküldve November20, 2011 tegnap 800 km-t mentem a zafirával, abból kb 500 km-t autópályán, a maradék 300 at közúton.... 8,1 liter / 100 km :lol: ;) Nah látod, ez sem eszik sokat, akkor az én fogyasztásaim sem horror kevesek, pedig a tied 1.8-as 'busz' :) 30Cfokos átkapcsolást csinálták meg neked? Vagy mi lett annak a vége? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve November20, 2011 Szerző Megoszt Elküldve November20, 2011 nem, 40 fokos, de reggel olyan 60 foknál vált át.... gondolom valami mellékkörre kötötték, és nehezen jut el oda a melegviz. amugy nem is vetetem lejjebb, mert amig rendesen fel nem melegszik a viz, addig kicsit rángat, fullad gázon. de ez csak reggel van, és kb 5-10 km en keresztül. Tesztüzemben figyelem reggel a vizhőmérsékletet, és baromi gyorsan melegszik a viz. nulla fokos viznél inditva mire kiállok, és becsulkom a kaput addigra 30 fokos a viz, mire kijutok az aszfalt útra addigra 40 fokos, majd 1 km után már 60 fokos, és átvállt. szerintem nem megyek még másfél - két km-t sem benzinnel. ez ma reggel és tegnap reggel is így volt.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomi 1.6 Elküldve November20, 2011 Megoszt Elküldve November20, 2011 nem, 40 fokos, de reggel olyan 60 foknál vált át.... gondolom valami mellékkörre kötötték, és nehezen jut el oda a melegviz. amugy nem is vetetem lejjebb, mert amig rendesen fel nem melegszik a viz, addig kicsit rángat, fullad gázon. de ez csak reggel van, és kb 5-10 km en keresztül. Tesztüzemben figyelem reggel a vizhőmérsékletet, és baromi gyorsan melegszik a viz. nulla fokos viznél inditva mire kiállok, és becsulkom a kaput addigra 30 fokos a viz, mire kijutok az aszfalt útra addigra 40 fokos, majd 1 km után már 60 fokos, és átvállt. szerintem nem megyek még másfél - két km-t sem benzinnel. ez ma reggel és tegnap reggel is így volt.... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
legaborgo Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 Üdv! Végig olvastam az eddigi összes hozzászólást. December 14-én nekem is gázrendszert szerelnek az autóba. (Astra Z14XEP) Nekem a lengyel GAZ TECH (lengyel nyelv, de átváltható angolra) rendszert ajánlották. Már 8 kb. éve foglalkozik gázrendszerek beszerelésével a gyöngyösi 5R Autógáz, és az eddigi tapasztalatok alapján az olasz rendszerek problémái miatt tértek át erre a rendszerre. Kevesebb garanciális javításra van így szükségük. Szereltetett valaki ilyen rendszert? Egyébként a váltási melegvizes rendszer 10 fokonként állítható, (20, 30, 40 fok) én 30 fokra állíttatom. A tanksapkába beszerelést nem javasolják a rozsdásodás, gyenge mechanikai felfogatás miatt. Mi a véleményetek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 Üdv! Végig olvastam az eddigi összes hozzászólást. December 14-én nekem is gázrendszert szerelnek az autóba. (Astra Z14XEP) Nekem a lengyel GAZ TECH (lengyel nyelv, de átváltható angolra) rendszert ajánlották. Már 8 kb. éve foglalkozik gázrendszerek beszerelésével a gyöngyösi 5R Autógáz, és az eddigi tapasztalatok alapján az olasz rendszerek problémái miatt tértek át erre a rendszerre. Kevesebb garanciális javításra van így szükségük. Szereltetett valaki ilyen rendszert? Egyébként a váltási melegvizes rendszer 10 fokonként állítható, (20, 30, 40 fok) én 30 fokra állíttatom. A tanksapkába beszerelést nem javasolják a rozsdásodás, gyenge mechanikai felfogatás miatt. Mi a véleményetek? Hát próba szerencse. Árban mennyit mondtak? Link to comment Megosztás: More sharing options...
legaborgo Elküldve November22, 2011 Megoszt Elküldve November22, 2011 Hát próba szerencse. Árban mennyit mondtak? Hát nem a legolcsóbbak: 205 ezer Ft Ebben benne van az 53 l pótkerék tartály, szintjelző. De nincs rá sorozat engedély (Egyedi terv 6000 Ft + még az engedélyeztetés) Azért őket választottam, mert fontos a 2 év garancia és hogy helyben van (Gyöngyös). Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve November22, 2011 Megoszt Elküldve November22, 2011 Hát nem a legolcsóbbak: 205 ezer Ft Ebben benne van az 53 l pótkerék tartály, szintjelző. De nincs rá sorozat engedély (Egyedi terv 6000 Ft + még az engedélyeztetés) Azért őket választottam, mert fontos a 2 év garancia és hogy helyben van (Gyöngyös). LandiRenzo árkategória. Nekem is ekkora tartályom van. Ha meglesz, majd számolj be. Link to comment Megosztás: More sharing options...
legaborgo Elküldve November22, 2011 Megoszt Elküldve November22, 2011 LandiRenzo árkategória. Nekem is ekkora tartályom van. Ha meglesz, majd számolj be. Mindenképpen beszámolok róla. A tulaj azt mondta, hogy kérésre bármilyen rendszert beszerelnek. Nekik az a céljuk, hogy minél kevesebb garanciális problémájuk legyen, így tudnak új autót beszerelni. Már pedig az olasszal 1 éven belül gyakran injektor probléma van, garanciális időn túl pedig sűrűbben. Majdnem 1 hónap a várakozási idő. Végül is az Astrámat is lengyelek szerelték össze, a Gas Tech 700-as kitjük pedig korrektnek tűnik.(injektor 2 ohmos; 1,4 ms reakcióidővel) Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve November22, 2011 Szerző Megoszt Elküldve November22, 2011 Mindenképpen beszámolok róla. A tulaj azt mondta, hogy kérésre bármilyen rendszert beszerelnek. Nekik az a céljuk, hogy minél kevesebb garanciális problémájuk legyen, így tudnak új autót beszerelni. Már pedig az olasszal 1 éven belül gyakran injektor probléma van, garanciális időn túl pedig sűrűbben. Majdnem 1 hónap a várakozási idő. Végül is az Astrámat is lengyelek szerelték össze, a Gas Tech 700-as kitjük pedig korrektnek tűnik.(injektor 2 ohmos; 1,4 ms reakcióidővel) az az igazság, hogy ha sokat olvasgatsz fórumokat akkor rájössz, hogy mindszar. rengeteget fikázzák a lengyel szettet, én az első zafirába is azért nem azt választottam. elindultam az olasz felé, mert az jó. jó a francokat. azt is fikázzák, sok baj van vele. áááááááá, nincsigazság :lol: amugy szerintem tök mindegy mit szereltetsz bele, minddel lesz baj, mint mindennel amit utólag kókányolnak bele egy autóba amibe ez a cucc nincs beletervezve.... ha meg müködik akkor meg mind jó ;) az olasz szettek felé meg azért hajlik a mérleg, mert talán azt jobban ismerik szerte a világon, és talán ha beszarik valahol vidéken - külföldön elöbb tudsz hozzáértőt találni mint más termékekhez..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
legaborgo Elküldve November22, 2011 Megoszt Elküldve November22, 2011 az az igazság, hogy ha sokat olvasgatsz fórumokat akkor rájössz, hogy mindszar. Fő az optimizmus! Különben senki nem fogna bele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts