zotya975 Elküldve Augusztus6, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus6, 2017 1 perc, Razor01 írta: Ezek szerint nekem egyszerűbb a dolgom, csak a fűtésbox elé kell tenni egy klimaboxot és kész. Csövek helye is megvan, gumival bedugva. Mondjuk a műszerfalat ki kell szedni. Ahogy én nézegettem a kapcsolási rajzot, szerintem egy kicsit megemelheti az alapjáratot, pontosabban kikompenzálja a terhelést. Lehet ezt magától is megcsinálja nem? Ventillátort nem láttam, hogy az vezérelné, inkább a nyomáskapcsolója. De ha a klimagombra indul a venti, szerintem az is tökéletesen megfelel a célnak. Hát alapból ugye tartja az alapjárati fordulatszámot, amit a motorvezérlőbe programoztak, az alapjárati motorral megkerülő levegőt ad a zárt pillangószelepnek. Az hogy mi miatt esik le a fordulatszám ( ha én hirtelen sok elektromos fogyasztót bekapcsolok, még a generátor is megfogja egy pillanatra) szerintem mindegy neki, ha leesik korrigál. Csak lehet nem elég gyorsan, ezért van bekötve a motorvezérlőbe, és akkor még a csökkenés előtt vagy annak a pillanatában korrigál, nem várja meg amig ténylegesen leesik. Ráadásul neked relatív nagy motorod van nagy nyomatékkel, jobban el kell viselnie. Szerintem alapból c14nz-n nem is volt klíma, szinte használhatatlan lenne főleg caravanban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Razor01 Elküldve Augusztus6, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus6, 2017 27 perce, zotya975 írta: Hát alapból ugye tartja az alapjárati fordulatszámot, amit a motorvezérlőbe programoztak, az alapjárati motorral megkerülő levegőt ad a zárt pillangószelepnek. Az hogy mi miatt esik le a fordulatszám ( ha én hirtelen sok elektromos fogyasztót bekapcsolok, még a generátor is megfogja egy pillanatra) szerintem mindegy neki, ha leesik korrigál. Csak lehet nem elég gyorsan, ezért van bekötve a motorvezérlőbe, és akkor még a csökkenés előtt vagy annak a pillanatában korrigál, nem várja meg amig ténylegesen leesik. Ráadásul neked relatív nagy motorod van nagy nyomatékkel, jobban el kell viselnie. Szerintem alapból c14nz-n nem is volt klíma, szinte használhatatlan lenne főleg caravanban. Lehetséges, ehhez kellene a forráskódja. Az biztos, hogy figyeli, mert opcomban is írja az állapotát. Szerintem belevágok, aztán lesz ami lesz. Annyira nem tűnik nehéznek, csak a szervószivattyút kell áttennem máshova. Ha már írok megkérdezem: Áthúznak a gyergyakábelek (gyakorlatilag mindegyik mindenhez). Ez okozhat-e erőtlenséget és túlfogyasztást? Rendeltem egy új szettet csak kíváncsi vagyok más mit mond. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus6, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus6, 2017 4 órája, Razor01 írta: Lehetséges, ehhez kellene a forráskódja. Az biztos, hogy figyeli, mert opcomban is írja az állapotát. Szerintem belevágok, aztán lesz ami lesz. Annyira nem tűnik nehéznek, csak a szervószivattyút kell áttennem máshova. Ha már írok megkérdezem: Áthúznak a gyergyakábelek (gyakorlatilag mindegyik mindenhez). Ez okozhat-e erőtlenséget és túlfogyasztást? Rendeltem egy új szettet csak kíváncsi vagyok más mit mond. Állandóan áthúz, vagy csak ha tesztelgeted (darab drótot letestelsz ás végighúzod rajta) akkor? Elméletileg ha gyengül a szikra az nem jó, de szerintem nem tud annyira áthúzni hogy nagyon beleszóljon hiszen alapból nincs semmi a gyertyakábelek közelében normál esetben. Nekem a főkábel nyakánál húzott át a trafónál, de én is csak akkor vettem észre, ha hozzáérintettem egy letestelt drótot, amúgy nem. Kicseréltem, de semmi változást nem tapasztaltam. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Razor01 Elküldve Augusztus6, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus6, 2017 2 órája, zotya975 írta: Állandóan áthúz, vagy csak ha tesztelgeted (darab drótot letestelsz ás végighúzod rajta) akkor? Elméletileg ha gyengül a szikra az nem jó, de szerintem nem tud annyira áthúzni hogy nagyon beleszóljon hiszen alapból nincs semmi a gyertyakábelek közelében normál esetben. Nekem a főkábel nyakánál húzott át a trafónál, de én is csak akkor vettem észre, ha hozzáérintettem egy letestelt drótot, amúgy nem. Kicseréltem, de semmi változást nem tapasztaltam. Közel állandóan, a hővédő csőhöz a gyertyánál, és néha egy kövéret a kábelek tartójához is. Kábellel nem is néztem, csak vízpermettel. Trafónál ezek után meg se néztem, mondjuk nekem dis-es a gyújtás. Néha bele is durrant a kipuffba, szóval gondolom a kihagyás nem tesz jót semminek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus6, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus6, 2017 46 perce, Razor01 írta: Közel állandóan, a hővédő csőhöz a gyertyánál, és néha egy kövéret a kábelek tartójához is. Kábellel nem is néztem, csak vízpermettel. Trafónál ezek után meg se néztem, mondjuk nekem dis-es a gyújtás. Néha bele is durrant a kipuffba, szóval gondolom a kihagyás nem tesz jót semminek. Akkor mondjuk esélyes én most amit vettem gyertyakábeleket azon rajta van olyan alu cső alatta rugó, nem tudom az véd-e valamit, neked ha jól értem a hengerfejből állnak ki a csövek. Én meg azt néztem hogy 290 ezernél cseréltem gyertyát és most lesz benne lassan 330 ezer...kéne cserélni, de a 3. ferdén van betekerve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus24, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2017 Profilváltás.. az átrohadt lemezt takaró Helló Kittys matrica idejétmúlt már, váltani kellett: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Augusztus28, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2017 On 2017. 08. 24. at 17:47, zotya975 írta: Profilváltás.. az átrohadt lemezt takaró Helló Kittys matrica idejétmúlt már, váltani kellett: Hogy lehet egy autót így összematricázni? (Amikor vannak festék sprayek is :D :D ) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus28, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2017 2 órája, Dáwid írta: Hogy lehet egy autót így összematricázni? (Amikor vannak festék sprayek is :D :D ) Azon gondolkodtam le kéne matricázni az egész hátsó ajtót. Ugye a gumikéder hiányzik ha lehet is kapni aranyárban van, meg a fényezést is elrontottam. Így meg ráengedném az üvegre 1 centit a fóliát oszt csókolom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Augusztus28, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2017 3 órája, zotya975 írta: Azon gondolkodtam le kéne matricázni az egész hátsó ajtót. Ugye a gumikéder hiányzik ha lehet is kapni aranyárban van, meg a fényezést is elrontottam. Így meg ráengedném az üvegre 1 centit a fóliát oszt csókolom. Nem rossz az kéder nélkül szerintem, ha nem nagyon ronda a ragasztás, nem bántanám. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus28, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2017 1 óra, Dáwid írta: Nem rossz az kéder nélkül szerintem, ha nem nagyon ronda a ragasztás, nem bántanám. De, kifejezetten ronda a fehér sziló amivel kinyomtam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember16, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2017 Most vettem észre hogy letört egy nagy faág a ház előtti fáról, megkötöttem kötéllel gondoltam lerántom, de nem voltam elég erős..60 ló viszont pont elég volt. 3 Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Szeptember21, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2017 On 2017. 09. 16. at 18:55, zotya975 írta: Most vettem észre hogy letört egy nagy faág a ház előtti fáról, megkötöttem kötéllel gondoltam lerántom, de nem voltam elég erős..60 ló viszont pont elég volt. hehe, egy rugóra jár az agyunk. :D https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/fr/cp0/e15/q65/21688180_1071606842976540_600267101217846959_o.jpg?efg=eyJpIjoidCJ9&oh=b0709e7c27649cd5e2af43777f089b9c&oe=5A4EEC2E 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Szeptember21, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2017 3 órája, wookie írta: hehe, egy rugóra jár az agyunk. :D https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/fr/cp0/e15/q65/21688180_1071606842976540_600267101217846959_o.jpg?efg=eyJpIjoidCJ9&oh=b0709e7c27649cd5e2af43777f089b9c&oe=5A4EEC2E A fosvágen nem is való másra... :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember22, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2017 17 órája, wookie írta: hehe, egy rugóra jár az agyunk. :D https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/fr/cp0/e15/q65/21688180_1071606842976540_600267101217846959_o.jpg?efg=eyJpIjoidCJ9&oh=b0709e7c27649cd5e2af43777f089b9c&oe=5A4EEC2E Hát alap... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Szeptember27, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2017 Epk-ról tudtok valamit? Astrázik még? Takarítás közben előkerült egy kazal a kedvenc dísztárcsájából :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiu Elküldve Szeptember27, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2017 3 perce, Dáwid írta: Epk-ról tudtok valamit? Astrázik még? Takarítás közben előkerült egy kazal a kedvenc dísztárcsájából :D Pü. ??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember28, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2017 (edited) 20 órája, Dáwid írta: Epk-ról tudtok valamit? Astrázik még? Takarítás közben előkerült egy kazal a kedvenc dísztárcsájából :D Hány colos? Módosítva Szeptember28, 2017 : hening Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Szeptember28, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2017 A hogyan csinálj magadnak nagy kiadást című késorozatot láthatjuk :-D https://imgur.com/a/YjMNL 1.05, meg 1.1es gyűrűhézagok vannak kb a henger közepénél, az még jónak mondható lehet? holnap megy műhelybe a blokk, ott majd megméregetik, csak jobb lenne nem tök hülyén odamenni :-D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember28, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2017 8 perce, aholy írta: A hogyan csinálj magadnak nagy kiadást című késorozatot láthatjuk :-D https://imgur.com/a/YjMNL 1.05, meg 1.1es gyűrűhézagok vannak kb a henger közepénél, az még jónak mondható lehet? holnap megy műhelybe a blokk, ott majd megméregetik, csak jobb lenne nem tök hülyén odamenni :-D Passz..nekem mindegyik jónak tűnik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember30, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2017 Hegesztem a kocsit, a szomszédban meg valami esemény van..indult volna el tőle valami rokony, de a vectra csak köszörül és nem indul. Kimentem okoskodni, azt mondja a csóka valami sárga világít a műszerfalon egy autócska villáskulcsal. Mondom neki, szerelő- márkaszervíz, hibakiolvasás ésatöbbi. Erre megnézte az olajszintet, megállapította hogy olaj van benne, majd azt mondja lehet kevés benne a benzin. na a végén elindult a kocsi, az ipse meg elszáguldot tankolni, amúgy jó negyedig volt a szint. Még szerencse hogy elindult, mert a következő lépés hogy nekiállnak tologatni a masszívan indítózó ( tehát jó akkuval rendelkező)autót. Zajlik az élet nekem meg már szénné égett a pulóverem a kocsi alatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Október2, 2017 Megoszt Elküldve Október2, 2017 Udv! Nagygeneralhoz milyen markat erdemes venni ezekbol : kolbenschmidt, mahle, goetze. (Dugo, gyuru, csapagyak) Nem zarkozom el mastol seum, de ezekre tudok valamilyen uton modon olyan kedvezmenyt, hogy ne kelljen az IMF-hez fordulni Szerencsere kellett a hulyegyereknek 25xe astra Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Október2, 2017 Megoszt Elküldve Október2, 2017 On 2017. 09. 28. at 20:15, aholy írta: A hogyan csinálj magadnak nagy kiadást című késorozatot láthatjuk :-D https://imgur.com/a/YjMNL 1.05, meg 1.1es gyűrűhézagok vannak kb a henger közepénél, az még jónak mondható lehet? holnap megy műhelybe a blokk, ott majd megméregetik, csak jobb lenne nem tök hülyén odamenni :-D Amúgy ezt mi okozta vagy okozhatta? Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Október2, 2017 Megoszt Elküldve Október2, 2017 (edited) 1 órával ezelőtt, pszilaj írta: Amúgy ezt mi okozta vagy okozhatta? A kérdés nem rossz 1 tippem lenne, de nem tudnám biztosra... 3 injektor vegéről hiányzik egy bakelit karika ami az o gyűrűt a helyen tartja, de ugye caak 1 dugo ennyire rusnya, a többi csak kopott, ugyhogy passz Volt már szétbontva a blokk teljesen, össze van kenve minden piros tömítőpasztával(hogy rohadna meg az összes befőtje annak aki ezt elkövette) Igazából hangja nem volt, indult, jött ment. Azt hogy meg volt e a kraft benne azt nemtudom, nincs viszonyítási alapom páran pislogtak amikor az öreg f astra nem maradt le (csak a 14nz, de háááátt az gyenge lepkefing ehez képest ;-) ) Módosítva Október2, 2017 : aholy Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Október2, 2017 Megoszt Elküldve Október2, 2017 2 órája, aholy írta: A kérdés nem rossz 1 tippem lenne, de nem tudnám biztosra... 3 injektor vegéről hiányzik egy bakelit karika ami az o gyűrűt a helyen tartja, de ugye caak 1 dugo ennyire rusnya, a többi csak kopott, ugyhogy passz Volt már szétbontva a blokk teljesen, össze van kenve minden piros tömítőpasztával(hogy rohadna meg az összes befőtje annak aki ezt elkövette) Igazából hangja nem volt, indult, jött ment. Azt hogy meg volt e a kraft benne azt nemtudom, nincs viszonyítási alapom páran pislogtak amikor az öreg f astra nem maradt le (csak a 14nz, de háááátt az gyenge lepkefing ehez képest ;-) ) Akkor ez sem lesz teljes papíros... :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Október2, 2017 Megoszt Elküldve Október2, 2017 Szerencse, hogy ma olajat cseréltem. Liqui Moly 10w40 Mos2-ről Mobil2000 10w40-re. Most már hallom mind a nyolc hidrotőkét, legalább elnyomja a furcsa dízeles kerregő motorhangot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts