Jump to content
OPEL FÓRUM

Tiu

MOTE klubtag
 • Content Count

  2,781
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Tiu last won the day on May 23 2019

Tiu had the most liked content!

Community Reputation

137 Segítőkész

About Tiu

 • Rank
  Tiu

Elérhetőség

 • Weboldal URL
  http://

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Kaposvár

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  '95 Astra C14SEdan
 • City
  Kaposvár

Recent Profile Visitors

7,926 profile views
 1. Tiu

  Egyéb csevegés

  Majd fogyi változásról azért írj tapasztalatot a daewoo injektorral, mert van nekem x14xe amibe betettem a c14se ECU-t, és igazán még most sem tetszik a fogyasztása. Lehet injektor csere is lesz. SE-be pedig elvileg jobb a 8 szelepes injektor, mert a 16V-s két felé "spriccel".
 2. Tiu

  Egyéb csevegés

  Fogyasztás nem igazán változik (bár az E10 miatt lehet, hogy nőni fog), de kicsit jobb lesz a gázreakció.
 3. Tiu

  Egyéb csevegés

  Nem az én ötletem, Te írtad: " Ha felfúrtad 1.8-ra akkor meg világbéke. "
 4. Tiu

  Egyéb csevegés

  Szuper, annak jónak kell lennie.
 5. Tiu

  Egyéb csevegés

  Itt volt ilyenről szó, sok melóval jött az eredmény. https://www.opelforum.hu/search/?&q=tengely&type=forums_topic&author=Tomoty&nodes=33&search_and_or=or Fórumokon azt írják, hogy a z18xe nem jól tuningolható. Azért 160 lóig aránylag könnyű eljutni. Igazán tényleg egy 6. hiányzik rá.
 6. Tiu

  Egyéb csevegés

  Szerintem az 1,6 SE-re a W394-es váltó jó kb. 3400-nál 130 kmó, a W374 már hosszú kb. 3100-nál 130 kmó. Esetleg rövidben a C355... de az már kb. 3600-nál 130 kmó. A W374 az említett 1,8-ra felfúrtra jó, de azért az nem olyan egyszerű. Már a motor ill. a hengerfej. Meg az ECU, meg... stb.
 7. Tiu

  Egyéb csevegés

  Ha megnézed a görbéket, akkor 1500-2600-ig az NE és az XE nyomatéka egyforma (2-3 Nm eltéréssel, amit nem lehet megérezni), aztán 2600-tól az XE-é végig nagyobb. Vagyis alacsony fordulaton egyformák, 2600 után meg az XE elhúz. A fogyasztásban az (is) számít, hogy az adott nyomatékot mennyi benzinből sikerül kihozni. A benzin-levegő keveredés és pl. a gyújtás is más a két motornál, ezért lehet fogyasztás különbség is ugyanazon a fordulaton.
 8. Tiu

  Egyéb csevegés

  Volt már ez itt is téma vagy a tuning topicban (most nem keresgetem), de az NE sehol sem igazán jobb mint az XE. Persze az NE motor és a fenntartása olcsóbb, de fogyasztásban nem lesz jobb. http://kaoscrew.de/downloads/ne-xe-xev.gif https://logout.hu/tema/opel_topic/hsz_6795-6795.html
 9. Tiu

  Egyéb csevegés

  A kopogásos égés és a csörgés ugyanaz. Elvileg a c20xe kényesebb, de annak ellenére, hogy erősebb, ha kergetik kevesebbet fogyaszt. A c20ne igénytelen, kimegy a világból. Találsz is itt fogyi adatot epk947 aláírásában.
 10. Tiu

  Egyéb csevegés

  10-től teljesen jó lehet, ez sok mindentől függ. Az a fontos, hogy közel egyformák legyenek. Ha a Te motorodról akarsz többet megtudni, arról már van elég tapasztalatod. Ha nincs kopogásos égés menet közben, akkor nem lett nagyobb a kompresszióviszony, mint kellene. Ugye motorvezérlőt a gyárit tetted be, "csörögne" ha túl nagy lenne a sűrítés. http://www.geree.hu/motor-mechanika/surites/
 11. Tiu

  Egyéb csevegés

  A 9,8 a sűrítési arány, jó lesz oda is a 12-15 bar sűrítési végnyomásnak.
 12. Tiu

  Elektromos

  Ezt a hibát szokták nem megtalálni a kedves szerelő urak. Ha minden ki van cserélve és nem jó, akkor ez még lehet. Persze volt már olyan is, hogy valamiből 3db új is rossz volt. Mondjuk ebből használt generátort lehet kapni 5-10e Ft-ért és átrakva az új cuccokat, már kész is.
 13. Tiu

  Elektromos

  Ilyen akkor fordulhat elő, ha a csillagpont érintkezése rossz. Aztán, hogy ez a Bosch generátornál javítható-e nem tudom, de egy másik típusnál javítható volt.
 14. Tiu

  Egyéb csevegés

  Ezt itt olcsóbbnak tűnik: https://csergowebshop.hu/szo-kereso?text=+ 90580615&t=n
 15. Tiu

  Elektromos

  Jó lesz a leírás, mert arra emlékszem már csak, hogy a régi relét kell kicserélni az intervallumosra (kihúz-bedug), és valamelyik (na ezt nem tudom már) albaktörlő kapcsolóra menő vezetéket kell elvágni és a végeit összeforrasztani a karon levő poti egyik ill. másik madzagjával. Elég hamar megoldható, ha megvan hozzá minden.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.