Jump to content
OPEL FÓRUM

free0228

Forummember
 • Content Count

  263
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

free0228 last won the day on September 16 2018

free0228 had the most liked content!

Community Reputation

25 Segítőkész

About free0228

 • Rank
  Fórumlakó

Személyes információ

 • Neme
  Férfi

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Opel astra f caravan
 • City
  Veszprém

Recent Profile Visitors

1,500 profile views
 1. Motorhibásan sokat nem adnak érte, ha a bodé jó állapotú érdemes kivárni, hátha akad előbb utóbb egy motor valahol! Fb csoportokat érdemes forgatni, x16xe láttam az előbb Veszprémben kipróbálhatót 30ért egybe, Pápán igaz ott nem irt árat!
 2. Helló! A felirat az ragasztott , kérhető opció volt vásárláskor, ha jól tudom! A szélvédő szintén ragasztott, a gumi az csak élvédő funkciót lát el rajta! A színkódhoz nem tudok hozzászólni!
 3. A gólyaláb elvileg ugyan az, de a diesel rugói erősebbek, meg a féltengely fogszáma is más a a benzineshez képest a kerékagyban (több azt hiszem)! Rúgó összehúzó kell,az a biztos!
 4. Nah az ilyen jellegű hibákra mondta azt a szerelőm, biztos rossz napja volt a vizsgabiztosnak! Hát a szilentet préssel a legegyszerűbb cserélni, ha van persze! Vonóhorog aljzatot szedd szét, lehet csak eloxidálódótt pár vezeték, levág újra köt, és a vontatmány jelző is megjavul ezzel együtt elvileg! Ha másik helyre viszed, szerintem a lengőkar szilentbe, meg a vonóhorogba ott is belekötnek! A hátsó féket meg állítsd be úgy ahogy zotya irta!
 5. Nekem is az akna hiánya eredményezte ezt,meg hát krokiemelőről szerelni is elég szar volt, így valamivel jobban aláférek! Igen, nem kell sokszor, talán 3x használtam az idén, de hát enni nem kér! Majd tavasszal tervezem alvázmosást csinálni róla, és utána teljes üregvédelmet! Ilyen pöckök vannak ott! https://vdopel.ru/priceDataInfo/90323550/N02237/
 6. Én úgy csináltattam rámpát ismerős nyugdíjas lakatossal! 170cm hosszú, a végén 40cm magas! Baráti áron volt, 25 kért anyag + munkadíj! Az a kis patent egy rugós biszbasz, le kell jönni némi kérleléssel roncsolás nélkül! Igaz a képen nem az astra van, de ilyen a rámpa!
 7. free0228

  Dízel

  Kikopó félben vannak sajnos, benzines társaikból több van még az utakon! Én még nyüstölőm őket, igaz időszerű lenne lassan egy adagoló felújítás, 392000 van benne , kicsit szivárog belőle a nafta, de még teszi a dolgát! Kasztnit javitani kéne itt ott, de alapjában jó bőrben van még! Nekem megfelel arra amire kell, a dolgát elvégzi!
 8. free0228

  Elektromos

  Ha már kint az óra érdemes kicserélni az izzókat is benne, mert tuti összerakás után pár nappal kiég valamelyik!
 9. free0228

  Elektromos

  Igen a gyári is ezen az elven müködik, vezető és anyós oldalról is nyitja és zárja az ajtókat! De ez most már csak akkor megy ha gyújtáson van a kocsi, amint kulcsot kiveszem lezár egyből, és nem csinál semmit, olyan mintha nem is lenne benne kp.zár! Villanyosság nem az erősségem, annyit megtudtam nézni, hogy a vezérlőnél van direkt villany, és van egy fekete kanoc, amin csak akkor ha gyújtáson van a kocsi! A távirányitós modul lehet éppen kuka, csak nem értem hogy lekötve a gyáriról mért nem működik gyári normálisan!
 10. free0228

  Elektromos

  Üdv Urak! Központi zár problémám van! Maga a rendszer gyári, amire lett egy táv irányítós modul kötve! Ez kb vagy 6 éve volt! Mostanában elkezdte azt játszani, hogy ha bezártam a táv.kapcsal 5-ből 2-szer visszanyitott! Odáig fajult a dolog, hogy most már nem is műkődík, maga a mudol kattog jel adásakor, de nem csinál semmit, sőt kulcsra sem reagál, csak a vezető ajtó nyílík! Modult lekötöttem, így gyújtáson gombot lenyomva felhúzva mükődik, de amint leveszem a gyújtást lezár a kocsi, és onnantól megint se kép se hang! Cseréltem gyári vezérlőt, azzal is ugyan ez a helyzet!
 11. free0228

  Motor

  Kormány erős rángatással lejön, de az anyát csak lazítsd meg, ne vedd le, mert hajlamos szájba verni ha egyszer megindul! Egy futómű állítást érdemes csináltatni ha minden kész!
 12. free0228

  Motor

  Itt egy videó a cseréről! Motor ritkán megy tönkre, de előfordulhat!
 13. free0228

  Motor

  A ventilátor hibánál általában az előtét ellenállás a ludas, bár 4. fokozatban direktbe kapja a villanyt akkor menni szokott! A pollenszűrő alatt találod, kicsit macera kivenni!
 14. Én is most cserélem párom x14nz-jébe! Abban zöld volt mióta ismerem a kocsit! De feltűnt hogy szürkül a viz, meg a tartály alján is "iszap" szerű cucc van lerakodva! Nekiestem leengedtem, desztvíz bele meg hűtő tisztító! Konkrétan fekete víz jött le utána! Majd újra desztviz tisztán, még az is elég koszos volt egy nap után, most a harmadik desztvízes feltöltés már úgymond tiszta! Ma leengedem ezt is azt mehet bele az új fagyálló! Az nz leürül amúgy teljesen vízcső levételkor? Vagy marad benne némi víz?
 15. free0228

  Futómű

  Nem rémlik hogy oda csaptam volna bárhová is azt az oldalt, meg a gumin sem látszik padka, vágás meg egyéb nyom! ez egy ilyen fura helyzet volt!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.