patsz80 Elküldve Augusztus26, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2015 Pl nyitott tartálynál gázadásra sem változott a vízszint majd egyszer kb 1 perc megindult emelkedni és ki is futott majd rotyogni kezdett. Elvileg meg kéne szívni a vizpumpának gázadásra nem? Ráadásul most direkt termosztát sincs benne és mégis 2 perc és felfő a víz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Augusztus26, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2015 Na pont akartam kérdezi a termosztátot, de akkor ezekszerint nem. Hát ha átmostad a rendszert, és slaggal átmegy a víz a hűtőn/csöveken/motoron, akkor csak a vízpumpa marad. Mikor volt vezérlés cserélve? 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
patsz80 Elküldve Augusztus27, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2015 Na pont akartam kérdezi a termosztátot, de akkor ezekszerint nem. Hát ha átmostad a rendszert, és slaggal átmegy a víz a hűtőn/csöveken/motoron, akkor csak a vízpumpa marad. Mikor volt vezérlés cserélve? Még a slag hátra van de vezérlés csere úgyis most lett volna igy azt cserélem hétvégén. Van jó márka? Bosch facet skf continental ezek vannak és 1-2 ezer a különbség kivéve skf hihetetlen drága többihez képest. Tehát rendszer mosás új termosztát és új vezérlés ha ez se segít.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Augusztus27, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2015 Én contit szoktam venni, kedvezménnyel nekem elég jó áron van. Vízpumpából utóbbi a graf-ot használom, eddig nem volt vele gond, és árszerű. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
patsz80 Elküldve Augusztus27, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2015 Én contit szoktam venni, kedvezménnyel nekem elég jó áron van. Vízpumpából utóbbi a graf-ot használom, eddig nem volt vele gond, és árszerű. Conti szett lesz akkor tetszik az ára. XDDD Jelentkezem ha kész és köszönöm szépen! Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Augusztus28, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2015 Én contit szoktam venni, kedvezménnyel nekem elég jó áron van. Vízpumpából utóbbi a graf-ot használom, eddig nem volt vele gond, és árszerű. Én is ezt a kombót használom évek óta, minden autóba ami hozzám kerül és semmi gond :) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
patsz80 Elküldve Szeptember5, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2015 Sziasztok! Minden kezd rendbe jönni de egy dolog aggaszt víz téren. Van keringés volt jó nagy dugulás stb mégis kissé kemény a vizcső és ezek a 22 éves csövek sorra pukkannak el. Viz olaj gyertya tiszta. Hengerfej esetleges hibája nem vszinü. Egyenlőre semmi jele. Csak a csövek előtte meg a fűtő radiátor. Wookie kérdésedre gyári a klima és nincs fűtéscsap! A két radiátor közt van egy terelő...ennyi. Vannak képek a fűtő radiátor oldal műanyag az repedt el. Csatlakozás mint a klimás radiátoron az a szorító bilincsekkel alu csővel! Ide nem tudom hogy kell képet tenni. Jah és a lényeg A vectra C20NE 93 kiadás mennyi kb a nyomás üzem meleg motornál? Mert ez kézzel csak elég nagy erővel össze nyomható leállított de üzemmeleg motorral. Ez természetes? Kupakon nincs nyomás érték csak hogy "high pressure "??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
patsz80 Elküldve Szeptember5, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2015 Sziasztok! Minden kezd rendbe jönni de egy dolog aggaszt víz téren. Van keringés volt jó nagy dugulás stb mégis kissé kemény a vizcső és ezek a 22 éves csövek sorra pukkannak el. Viz olaj gyertya tiszta. Hengerfej esetleges hibája nem vszinü. Egyenlőre semmi jele. Csak a csövek előtte meg a fűtő radiátor. Wookie kérdésedre gyári a klima és nincs fűtéscsap! A két radiátor közt van egy terelő...ennyi. Vannak képek a fűtő radiátor oldal műanyag az repedt el. Csatlakozás mint a klimás radiátoron az a szorító bilincsekkel alu csővel! Ide nem tudom hogy kell képet tenni. Jah és a lényeg A vectra C20NE 93 kiadás mennyi kb a nyomás üzem meleg motornál? Mert ez kézzel csak elég nagy erővel össze nyomható leállított de üzemmeleg motorral. Ez természetes? Kupakon nincs nyomás érték csak hogy "high pressure "??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
rainman Elküldve Szeptember6, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2015 Sziasztok! van az A vectrában fűtéscsap, és ha igen hol? 1990-es Nem klimás, c20ne motoros autó. A gugliban csak olyat láttam ami egy műanyag csap szerűség, és csövek mennek rá, hogy vezérli ezt a bowden amit a fűtéskonzolon mozgatok? kiakarom cserélni a fűtőradiátorom, és előtte megvennék mindent ami hiba lehetőség lehet, azért érdekel. szét nem szedem azért hogy megtaláljam, mert 2 nap mire szét meg össze rakom.. az autó meg kellene. :) köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Szeptember6, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2015 Nincs benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rainman Elküldve Szeptember6, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2015 Nincs benne. Köszönöm. Akkor azért nem találtam. Milyen elven működik, állandóan forróvíz kering a fűtőradiátorban? Link to comment Megosztás: More sharing options...
patsz80 Elküldve Szeptember6, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2015 Köszönöm. Akkor azért nem találtam. Milyen elven működik, állandóan forróvíz kering a fűtőradiátorban? Igen! Még a gyári klimás is csak egy zsalut mozgat az tereli a klima és a fűtőradiátor között hogy merre menjen a levegő és igy fűt illetve klimázik. Én most szedtem szét fűtőradiátor miatt bár az enyémbe más jár de az elv ugyanaz folyamatosan kering a viz benne nyáron is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
patsz80 Elküldve Szeptember11, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2015 Sziasztok! C20NE vectra A megint eldurrant egy gumi cső. Tág tartály ha nincs kupak emelkedik a viz szint és ki is fut majd bugyog. Lehet hengerfej? Viz olaj tiszta amúgy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rainman Elküldve Szeptember11, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2015 Sziasztok! C20NE vectra A megint eldurrant egy gumi cső. Tág tartály ha nincs kupak emelkedik a viz szint és ki is fut majd bugyog. Lehet hengerfej? Viz olaj tiszta amúgy. Szia. ez hengerfej lesz.. gátszakadásos. nem feltétlen kell hogy olaj legyen benne, Az csak akkor van ha olyan helyen szakad át, ahol olaj járat is van. ha szerencséd van, csak hengerfejtömítés csere, ha nincs, akkor venni egy bontott de jót. vagy felújítod a régit de az dsrága lesz.mert akkor már érdemes szelepeket, szimmeringeket.+ síkoltatni. dörzsár..stb. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Szeptember11, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2015 Nekem is hengerfej gyanús a dolog. Elég ha simán a víz járatba fúj bele. Víz nem fogy amúgy? 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
patsz80 Elküldve Szeptember11, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2015 Nekem is hengerfej gyanús a dolog. Elég ha simán a víz járatba fúj bele. Víz nem fogy amúgy? Erdekes mert csak a tartály az a kb liter semmi több de az mindig. Tartály és csöve jó. A hengerfejet ha levettem és nem látom a tömitésen se a hengerfejen pl szelepek közt a hibát próbaképpen rakjam össze új tömítéssel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
rainman Elküldve Szeptember20, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2015 Kiderült mi volt a baj, patsz? én tegnap kicseréltem a fűtőradiátort, az előtét ellenállást, vettem új kupakor a tágulási tartályra.. remélem jó lesz. ha 2 hét alatt nem fogy a vizem, akkor lehet fel fagyállózni. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
patsz80 Elküldve Szeptember21, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2015 Kiderült mi volt a baj, patsz? én tegnap kicseréltem a fűtőradiátort, az előtét ellenállást, vettem új kupakor a tágulási tartályra.. remélem jó lesz. ha 2 hét alatt nem fogy a vizem, akkor lehet fel fagyállózni. Igen. Hengerfej. Tömités illetve ha már lent van Gépműhely. Plusz vezérlés úgy ahogy van kuka ? ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
patsz80 Elküldve Szeptember21, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2015 Kiderült mi volt a baj, patsz? én tegnap kicseréltem a fűtőradiátort, az előtét ellenállást, vettem új kupakor a tágulási tartályra.. remélem jó lesz. ha 2 hét alatt nem fogy a vizem, akkor lehet fel fagyállózni. Az ellenállás merre van benne? Nekem is csak 2 gyors van :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
rainman Elküldve Szeptember21, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2015 (edited) a fütésmotorra van rádugva egy tejszinü müanyag amit látsz, arra megy a 4 érintkezős csuszó csatlakozó. az ablaktörlő motor mellett. ha klimás az autód akkor 5 eres csatlakozó. ez az: itt van is eladó: http://auto-motor.vatera.hu/szemelygepkocsi_alkatresz_felszereles/motorikus_alkatresz/hutes_futes/opel_vectra_a_uj_futomotor_elotet_ellenallas_2124286742.html remélem nem tilos a linkelés.. ennyiért különben jó az ár, 15000 ft a bolti ára. Módosítva Szeptember21, 2015 : rainman 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Szeptember21, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2015 De a gyári is javítható. (mondjuk az enyémben még mindig a 25 éves eredeti van. Bár cserébe a szar kínai bizti miatt egyszer kiolvadt a biztitáblám, legutóbb meg a gyújtáskapcsolóm, bár ez lehet már a motor hibája) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
rainman Elküldve Szeptember21, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2015 nekem meg kellene szerezni azt a müanyag takaró tálcát, ami ott van a szélvédő alatt ami az ablaktörlőmotort, és a fütésmotort takarja.. mivel törött, ott folyik be az eső víz... gondolom esélytelen ilyet venni. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Szeptember21, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2015 Van otthon, de sajna már az enyém is elrepedt egy helyen, így mostmár nem eladó. Nekem a gumi mellett repedt el mikor rátenyereltem, ideiglenesen powertapel javítottam, ha rajta a gumi akkor annyira nem is látszik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rainman Elküldve Szeptember21, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2015 arra gondoltam elviszem műanyagoshoz, ragassza meg nekem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
patsz80 Elküldve Szeptember22, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2015 a fütésmotorra van rádugva egy tejszinü müanyag amit látsz, arra megy a 4 érintkezős csuszó csatlakozó. az ablaktörlő motor mellett. ha klimás az autód akkor 5 eres csatlakozó. ez az: itt van is eladó: http://auto-motor.vatera.hu/szemelygepkocsi_alkatresz_felszereles/motorikus_alkatresz/hutes_futes/opel_vectra_a_uj_futomotor_elotet_ellenallas_2124286742.html remélem nem tilos a linkelés.. ennyiért különben jó az ár, 15000 ft a bolti ára. Köszönöm meglesz. Bár akkor nekem az 5 eres verzió kell gyári klimás a gép. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts