Jump to content

Busman

Forummember
 • Content Count

  94
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Semleges

About Busman

 • Rank
  Érdeklődő
 • Birthday 01/26/1994

Személyes információ

 • Neme
  Férfi

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Opel Astra F
 • City
  Veszprém megye

Recent Profile Visitors

1,483 profile views
 1. Igen ebben teljesen igazad van, köszi, utána nézek. Esetleg nem tudod, ezek mennyire hajlamosak túlzott olajfogyasztásra?
 2. Nem vagyok egy km állás hajhász, ha egyben van az autó és nincs lelakva, az már csak másodlagos. Szeretnék egy egyszerű kocsit, ami gond nélkül elvisz A-ból B-be, az Astra pont ilyen lenne, csak az egy kicsit kicsi, ezért lenne inkább Vectra. Ezek a B-sek nagyon tetszenek, eltalált időt álló forma szerintem.
 3. Sziasztok! Bocsi, hogy itt kérdezek, de a B Vectra csoport nagyon kihalt. Szóval szeretnék venni egy B Vectrát, mire kell figyelni vásárláskor? Csak benzines jöhet szóba, abból melyik a legjobb? Én az 1.6-ra gondoltam. Itt egy hirdetés, ez nagyon tetszik, erről mi a véleményetek: https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/opel/vectra_b/opel_vectra_b_1_6_16v_elegance-13755885 Köszönöm, és remélem tényleg nem gond, hogy itt kérdezek!
 4. Köszönöm mindenkinek, aki válaszolt. Tehát akkor nem alaptalan ez a félelmem, mindegy még körbejárom egy kicsit ezt a témát. Egyre inkább az 1.6 a szimpatikus, azért jó ha van egy kis tartalék benn.
 5. Sziasztok! Dízel Passatom szeretném lecserélni egy benzines G Astrára, meguntam a dízel nyűgjeit és költséges szervizeit, hiába a jó fogyasztás. Mindenképp szíjasat szeretnék venni, igazából mindegy hogy 1.2, 1.4, 1.6, melyiket érdemesebb? Hány lóerős motorok a jók? Mert sajnos a hirdetésekből nem tudom meg mi a motorkód. Van valami típushibája ezeknek amire mindenképp figyelni kell vásárláskor? Egyetlen aggályom van ezzel az autóval kapcsolatban, akinek Astrája van, szinte mind hengerfejes lett néhány éven belül, ez puszta véletlen, vagy ezek tényleg hajlamosabbak erre? Astra G Astra G II Köszönettel: Zsolt
 6. Értem, köszi, jövő héten elviszem egy szakihoz, aztán meglátjuk mit mond rá.
 7. Hát nem úsztam meg, beledolgozik a hűtőrendszerbe a motor, bugyog a kiegyenlítőtartály folyamatosan, túlnyomás van benn 1 perc után. Mennyi lehet a javítása ennek? Gondolom hengerfej le, síkolás, nyomáspróba, nem tudom, ilyenkor szerintem vezérlést is érdemes cserélni, már van benn 50 ezer km, szóval így összesen mennyi a reális ár érte?
 8. Akkor nem volt szerencséd, ezt tényleg nem könnyű észrevenni. Lehet valami nálunk is károsodott, mert egy henger nem akar menni, még a gyertyákat, meg a kábelt átnézem holnap, aztán nem tudom mi tévő legyek, nagy baja pedig nem lehetett ettől szerintem, pár km-ert ment csak víz nélkül, az olaj is tiszta maradt, megy is rendesen, de alapjáraton dadogós, hallani hogy nem megy.
 9. Menet közben igen, leginkább úgy, hogy elment a fűtés, és a vízhőfokmérő is elkezdett le-fel járni Köszi, körülnézek ott.
 10. Sziasztok! Van valami tapasztalat, hogy milyen vízcsövet érdemes venni? Lehet kapni valahol komplett készletet? Sajnos ma eldurrant az a legalsó a motor mögött, otthontól 30km-re, az autót úgy kellett hazahúzni, úgyhogy szeretném lecserélni az összeset a biztonság kedvéért.
 11. Ha jól rémlik, tetősín nélküli fehér kombival ugye? Abban az időben rengeteget olvastam a fórumot, ma már kevesebbet, de azért néha feljárok!
 12. Így már világos, de közben rájöttem, hogy én sem jól írtam, mert mindkét oldali csere van ebben az árban, mert a másik sem tökéletes. Köszi a képeket is.
 13. Nem, abban van még 30 ezer kilométer, nekem azt mondták, hogy azt is meg kell bontani, és a bontott szíjat nem teszik vissza, sőt még a vízpumpát sem, hanem cserélni kell. Az enyém C14SE motoros, akkor csak le akarnak venni egy plusz vezérlés árával is?
 14. Sziasztok! Az utóbbi időben nem sokat jártam itt, közben a fórum is megújult, most azonban egy nagyobb hiba jött elő az autón, ebben szeretném tanácsotokat kérni. A hiba, hogy folyik a váltó oldali főtengelyszimmeringnél az olaj. Voltam vele szerelőnél, megnézték, azt mondták, hogy a javítása a legrosszabb esetben 100 ezer forint körül lesz. Ez magában foglal egy új vezérlés szettet, mert a régit nem teszik vissza, egy új kuplung szerkezetet, mivel az sem tökéletes és lehet cserélni kell, illetve olajos is lett a tárcsa és a szimmeringeket. Itthon nem merek nekiállni, mert ebben már nem igazán vagyok képben. Szerintetek ez jó ár érte? Vagy érdeklődjek máshol is? Üdv.: Zsolt
 15. Értem, köszönöm, igazából vásárlás előtt állok, és a kiszemelt autó ilyen lendkerékkel van szerelve, amúgy más gond nincs vele. Ez az egy aggályom van csak. De akkor lehet elengedem az autót, mert csak motoszkálna a gondolat bennem, hogy hosszú távon más baj is lehet.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.