Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

krinci

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    21
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by krinci

  1. pont ez a lényeg hogy nem füstöl,szépen jár jó a hangja és sosem volt olajfogyasztásom!!KIcsit hirteken jött és nem tudom hogy mitől!
  2. sziasztok!A problémám a következő!Az autó menet közben kinyomta a nívópálcát és mindent beterített olajjal!A leállítást követően ha kihúzom a nícót bugyborékoló hang jön belőle és jön ki az oaj!A szerelő szerint valami gyűrű gondja lesz ha ekkora nyomás van a karterban!Az auto z14xep motoros 420.000km van benne és taxi!Eddig soha semmi gond nem volt vele,10 ezer kilométerenként olajcsere,és mégis !mi lehet a gond!
  3. 2007-es 1.4 twinport kombi,taxi!Ma volt meg a 325.000 km!Egy kézifékbowden csere történt mert megy vizsgára!Meg sajna a eltörtek a kis rudacskák a szívótorokban,ezért ezt is cserélni kell mert nem az igazi,de 30.000ft-ért hoztak egy szinte újat,azt mondták jobb lesz mint új korában mert le van kormolódva az egész szívórész!Ja meg a múlt héten kicseréltettem a GYÁRI vízpumpát mert picit eresztett!A vezérműláncom is gyári és semmi hangja nincs,mondjuk ezen sokan csodálkoznak,szerintem a 15.000km-kénti olajcsere miatt,meg hát az enyém azért ritkán megy hidegen bár rengeteg az indítás!A futóműben is minden a gyári kivéve a kutyacsontokat!Soha sem állt meg,hibát nem jelzett!Nagyon szeretem,még mindig stabil és halk,sokan azt hiszik 80 ezer van benne,pedig a taxis élet elég megeröltető!Gondoltam megírom mert sokan fikázzák ezeket a motorokat,és magát a típust!Nálunk az összes vw konszernes autót viszik hengerfejezni 100 ezrenként,sőt legutobb még egy avensit is,igaz az diesel volt!Ez meg megy megy és megy és jelzem nálam 6-6,5-et eszik!Ha gyártanák kicsit több extrával megint vennék egyet!
  4. Sziasztok!!!Én taxizom már jó pár éve és nálunk jó pár gázos autó dolgozik!!!A legtöbb probléma az octaviakkal van bár azok gáz nélkül is problémásak!!!A testvérem H-s astrájában benne van egy Zavoli rendszer szelepkenővel együtt!Ő szintén taxizik és oktat is,60.000 km alatt semmi gond,fogyasztása 6-8l között persze gázból attól függően hogy taxi vagy sok rutinpálya volt benne,a motorja z14xep!Nekem 2007-s G-s van ugyanilyen motorral,én azért nem rakatom bele mert most hagytam el a 300.000km-t ki tudja mikor lesz lecserélve,bár az autónak kutya baja soha egy fillért nem költöttem rá csak a kopó-fogyó dolgokat,épp most hoztam el a 300.000-a szervizről,,,,,Olaj+összes szűrő,hosszbordás szíj,gyertya,és egy szelepfedél tömítés volt a penzum!!Minden kolléga sajnálja hogy nem ilyet vett!!!!!A lényeg jól bírja a gázt és szinte alig fogyaszt többet!Mi Páhiban a Molnár-autógáznál szereltettük mert sok jót hallottunk róluk és így is van,,cakli-pakli 245.000ft volt szelepkenővel együtt a legújabb gázbefecskendőkkel!!!Több kolléga járt Zalában szereltetni de az kokányolás ehhez képest és van is velük gond bőven!Van még egy lacetti is,abban is elhagyták már a 300.000-t és gázból adódó gondja nem volt,igaz kétszer is elszakadt a v.szíj úgyhogy fel lett újítva!Az 10 felett eszik gázból,bár benzinből is 9-t,meg hát hajtják is rendesen,,ez is 1.4-es!!!!!Szerintem megéri,nekünk max 5 hónap alatt visszahozza az árát,igaz megvan az évi 60-70 ezer km!!!Inkább ebbe fektess mint 17-s alufelnibe!!!!Üdv mindenkinek!
  5. Megvan a 290.000km!2007-es twinport astra!!!Ja és gond nélkül!
  6. Tudom hogy nem ide tartozik de megkérdezném hátha tudtok segíteni!2007-es 1.4 twinportom van 290.000km-vel eddig hibátlanul működik ja és taxi!Műszaki vizsgán mikor a co-ját nézték emelt üresjáraton mintha kihagyna az egyik henger és romlik a co!DE csak 2800-as fordulaton se alatta se felette nem csinálja minden tökéletes hibakód nincs hangja tökéletes,stb stb...!Az egyetlen ismert probléma hogy van valami fojtószelepeket mozgató rudazat ami nekem a rengeteg km miatt kikopott és hát nem az igazi de hibát így sem jelez!Ez a rudazat számtalanszor szétesett de ugyanúgy működik talán kicsit rángat még lehúzott stekkerrel is!Ezt a kihagyást is ennek a valaminek tudható be a szerelők szerint de még a márkaszervízben sem nagyon láttak ilyet!Tud valaki segíteni hogy mitől lehet a kihagyás!Ja azt a mozgató rudazatot csak szívósorral együtt lehet cserélni 65000-ért,csak gyári van!!Mielőtt megkérdeznétek az autó jól szervizelt nincs elhanyagolva a gyujtás és keverékképzési része tökéletes ezért nem tudják mi a bánat ez!Előre is köszi!
  7. Gondoltam megírom hogy Átléptük az autóval a 260.000 km-t,komolyabb hiba nélkül!!z14xep,2007
  8. Környezetvédelmi okokból fontos de a motor működését nem befolyásolja ha esetleg lekötik,mert csak is azért van ott.A twinport motoroknak ez a lényege,,nagyobb arányú kipufogógáz visszavezetés,ezáltal kedvezőbb fogyasztás ás károsanyagkibocsájtás!90%-ban az olajfogyasztásra vezethető vissza ha valami gondja van,olykor a tisztítás is segít mert mint írtad nem olcsó mulatság!Az én twinportomban már 260.000km van de még nem volt gond az EGR szeleppel!!
  9. Hát igen,nekem is mindig mondják hogy nem kellene az én autóm mert rengeteg a km. benne!Lehet hogy sok,de mindig minden időben cserélve lett még akkor is ha még bírta volna,minőségi olykor gyári alkatrészekkel és én tudom hogy mindíg vigyáztam rá,pl:a végsebességet talán egyszer próbáltam ki,a motor sosem forgott még a leszabályozás környékén a max 5000/perc volt kb.ennyit forog 160-nál ezt sem tartósan mivel nagyon ritkán megyek pályán!Vagy lehet választani olyat amiben csak 50 ezer van 4-5 év alatt,csak egyszer volt 30ezres revízión és ócska GM olajat töltöttek bele és rengetegszer a tulaj 20 éves fia vezette a haverokkal,nem vigyázva a hideg motorra jó párszor a 6000-6500-as fordulatig hajtva had mennyen szerencsétlen erő nincs már akkor de az a menő ha ledadog,vagy épp a nagymama aki behúzott kézifékkel megy el a Tescoba meg vissza vagy addig csúsztatja a kuplungot amíg el nem éri az 50-et ezek sem éppen jók,igaz az én főtengelyem már átfordult párszor de számoljátok ki hány olajcserém volt szigorúan 15 ezrenként pontosan 17db mindig ugyanaz a márkás fullszintetikus olajjal!Nem is fogyaszt olajat pedig sokan panaszkodnak rá!A titok a rövidebb olajcsereperiódus és ha muszáj hajtani csakis üzemmeleg motorral!!!Volt rokon aki egy 1 éves banki visszavett astrát vett 9000 km-el,gondoltuk biztos nem csinálhattak vele nagy kárt,de 30 ezer után zabálta az olajat,kiderült a csávó akié volt még alig volt 21 éves és hajtott mint a bodza,pörgette,ütötte vágta!
  10. Őszintén pontos adatot nem tudok erről de utánanézek ennek a vizpumpa dolognak! A fogyasztás az tág fogalom ,de volt már Móvár-Balaton-Móvár 5,1l 4 személlyel persze teljesen nyugisan,a max.7,5 de ebben volt fűtés is!Én rengeteg motorféket használok,és ha nem sietős 2000rpm-nél elváltok a mi városunkban a forgalom rimusát bőven fel lehet így venni!Az átlag kb.6,2-6,5 főleg hogy megjött a meleg,de sokszor megy 6 alá is!Ezek relatíve pontos adatok mert minden műszakot tele tankal kezdek és a végén meg újra teletank mindíg ugyanúgy!Ha az 52L-ből van benne 6-7l E85 akkor még simmábban is jár a motor kimutatható fogyasztásnövekedés nélkül,arra jó hogy egy picit takarítja ott a dolgokat,többet nem rakok bele!Azt vegyétek figyelembe hogy van olyan 24 órás műszak amikor az autó csak ebédidőmben van leállítva,tehát folyamatosan meleg motorral megyek ezért is kevesebb az átlagfogyi!Van aki megy vele napi kétszer 3-4km-t,neki nem lesznek ilyen adatai mert nincs ideje bemelegedni a motornak olyankor pedig sokat fogyaszt!
  11. Hát köszönöm szépen!!Még annyit hogy ez a kilométer 80%-ban város,renget indítással sőt hidegindítással sok-sok alapjárattal és hidegüzemmel a téli fűtésről nem is beszélve úgyhogy üzemóra is van rendesen valamint terhelés is bár mi néhány utasnál már csak élőállat szállításnak hívjuk!Ez csak részben az én érdemem,inkább az autó kvalitásait mutatja,mert ugyanazon az úton ugyanannyit megyek hasonló sebességgel sőt olykor többel is mint a kolegák,ez mégse romlik el SOHA!!!!Újkora óta van neve mivel úgy érzem neki már lelke van Tündérmackónak hívom! :angry:
  12. A lényeg hogy sose hagyd széthullani,ha valami baja van csináltasd meg amint van rá lehetőséged mert arra fogsz eszmélni hogy le van lakva ekkor már nem vigyázol rá annyira,,még rosszabb lesz és a végén a belét huzza és egyszerre kell rá rengeteget költeni!Amúgy sem egy szervízigényes és drága alkatrészű autó!
  13. A hosszb.szíj cserperiódusa 60ezer km. de például tesóméban a gyári 120.ezret ment el mert a szervizben nem cserélték,gond nem volt vele csak már nagyon csúnya sorjás és kopott volt,tehát ez is eléggé túl van méretezve hála az égnek,lehet hogy a kor jobban árt neki mint a km.!Meg hát 4000ft a márkás német,ezen már ne múljon! Feszítő és vízpumpa sem volt cserélve!!A szíjas motoroknál a vezérlés cseréjekor ildomos cserélni ezért drága dolog a nagyszerviz,de mivel ez láncos és csere nincs így a vízpumpa is ott marad!Ha elromlik valószínű észreveszem! Köszi a tetsziket remélem nem lett ömlengős!
  14. Jó erősen törölgesd vele,meglátod mennyire rótya van rajta,és utána nem csillogó felületet kapsz hanem inkább mattot,mint mikor új volt!
  15. Két darabbal csilli-villi lesz és nem feltétlenül kell a pampers-t venni!!!A plexire ne kend mert picit foltos marad oda CLIN!
  16. Ez függ attól is ki mennyire vigyázott rá,nálam szinte napi dolog a takarítás mert koszos autóval gáz dolgozni!Minden műszak előtt műszerfal törlés,de nem szilikonnal meg mélyápolóval meg LIDL-s kencével hanem babapopsitörlővel!Hülyeségnek hangzik,de próbáljátok ki,nem zsíros nem csillog mint a tücsök pi...ja,és nem vonza utána a port!Még a kürtgombom is újszerű pedig ez astra betegség!Valószínű az izzadságtol van mert a bátyámé tanulókocsi és ki van lyukadva,az enyémen meg szinte semmi!!!
  17. Ezért is írtam ilyen sokat,nagyon megszerettem,kár hogy már nem gyártják,lehet vennék!Ha belenéznétek azt mondanátok van benne vagy 50-60 ezer,majd rakok fel képet róla! Hát classic ként nem találsz automatát az biztos,meg asszem csak 1.6-tól rakták bele régen!
  18. Sziasztok,még új vagyok csak gondoltam megírom a saját tapasztalataimat az autómról! 2007.04.14-i az autó,,,astra classic 2 1.4twinport caravan!Újan vettem,TAXI üzemre!Ma 2011.03.29-én 255.000km van benne hiba nélkül!Nagyon szeretem mert nem vitte a pénzt csak kopó alkatrészeket kellett cserélnem!Épp most van szerelőnél,megint szerviz!!! Egy-két jó tanács bár látom azért sokan értenek a dologhoz,ezek a saját tapasztalataim!! Szigorún 15.000km-ként olajcsere,ne várj 30-ig mert idővel baj lesz és csak szintetikus olajat,,nekem új kora óta total quartz ineo ecs van benne és még sosem fogyott egy csepp sem! Hidegen óvatosan bár ez alap!! Nálam egy első fékbetét 30-35 ezernél többet nem nagyon bír ki de ez a taxiüzem velejárója.gáz-fék-gáz-fék,olykor eléggé kamikáze tempóban,ja és TEXTAR,a többi csak vonyít! Tárcsát 3 betét után cseréltem.Brembo-t,közben volt egy szabályzás! Sarkalatos pont a stabilizátor szilent,bár ez a jó útjaink miatt van!A stab.összekötő rúd ezzel kapcsolódik a kasztnihoz és szeret tönkremenni ilyenkor klassz kopogás jön a futóműböl.A gáz az hogy maga a szilent 400ft de a cseréhez bölcsőleeresztés kell vagy mi és ez munkadíjban nem olcsó!Kutyacsontból csak márkásat,németet vegyetek mert a gagyi 3000ft-os 15000 után kipurcan,a csere 5 perc de idegesítő a kopogás!Gyertyát,üzemanyag szűrőt,hosszbordás szíjat 60 ezrenként cserélek,a hátsó fékem még megbontva sem volt épp most cserélik mert nem hiszem el hogy ennyit így kibírt,a gyári megszolgálta az idejét kap újat!A gyújtótrafóm,generátorom,önindítóm is gyári!!A két első kerékcsapágyam volt cserélve de az egyik durrrrrdefekt miatt,nem olcsó mert ABS jeladóval egybe van szerelve!Úgy 150.000km óta csinálja hogy indulásnál rázza a kasztnit,valószínű hogy első motortartó bak lesz mert ki van szakadva rendesen,idegesít de majd kiderül,akár még kuplung is lehet mert az is gyári bár azt mondták nincs vele gond én is így érzem,de ahogy olvasgattam itt,többeknek van hasonló gondja,ha valaki tud megoldást,szólhatna!Ennyi gondom volt a megtett km-k alatt,semmi több,a lengéscsillapítok is gyáriak és tökéletesek!A családban van még egy ugyan ilyen astra csak az 2006-os,szintén taxi és tanulókocsi,az a bátyámé,azzal sem volt semmi gond,csak gy.trafócsere!A v.lánc nem csörög,kormányösszekötőt,gömbfejeket nem cseréltünk,az enyém még belűlről is újszerű,pedig vittem már vele pár utast!Szerintem egy nagyon jó autó a következő is Opel lesz szigorúan ezzel a motorral!Fogyasztásom 5-7,5-ig attól függően hol járok éppen vagy kell e fűteni de ezzel is meg vagyok elégedve és szerintem nem is megy rosszul,persze amikor lehet finoman közlekedem de ha kell nagyon meg van kergetve pl:szombat éjszaka van hogy 400km-t megyek szinte padlógázzal gyorsítva nagyokat fékezve,falukba kijárva 150-es utazóval!Sokan akarnak ilyet a kollégák közül mert látják semmi gondom vele,ők meg veszik a turbót meg a porlasztót meg a kéttömegű lendkereket a dieseljeikbe!Bocsesz hogy hosszúra nyúlt még Új vagyok,Üdv mindenkinek!
  19. Igen meg van világítva,kettő darab izzó kell hozzá talán 200ft és olyan fél óra kicserélni,nem nagy kunszt már jó párszor csináltam!
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.