Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Med-boy

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    13
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

MOTE klubkártya

  • Város
    Kazincbarcika

Med-boy's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Hírnév

  1. Sziasztok! Központi záramhoz lévő távirányítóm meghalt. Sajnos az autóvillamossági mérnök nem kecsegtetett jóval az új távirányítót illetően, mivel kb. az új programozással együtt, mindent beleértve 50 ezer ropiba fájna. Így azt találta ki, hogy tesz bele új vevő egységet és kapok hozzá külön távirányítót. Van valakinek ilyen megoldással lévő G Astraja? Remélem nem követek el hülyeséget. Köszi
  2. Sziasztok G Astra barátok! Segítségetek kérném. A tompított fényszóróm már elég halvány, elég tompa és meglehetősen sárgás fénnyel világít. Gondolom lassan megéred a cserére a H7-es izzó. Vettem egy pár H7-es OSRAM Night Breaker Plus 55W-os izzót. Magasabb fényerő, élesebb és világosabb fényt ki az ajánlások szerint. Nem volt olcsó a hagyományoshoz képest, de a biztonságért és a jobbláthatóságért áldoztam. A kérdésem az lenne, hogy a KRESZ és a rendőrség nem tiltja-e ezt a típusú izzót? Állítólag a Xenon izzókért bírság jár, de a boltban esküdtek, hogy ez nem xenon izzó, hanem halogén és bátran lehet használni. Mit tudtok erről? Kinek van ilyen a G-s Astrajában? Van-e tapasztalatotok vele? Még nincs beszerelve, holnap varázsolja bele a szerelő. :) Elvileg http://www.vilagitas.eu/osram_night_breaker_plus_h7?gclid=CI2ft-jFn7UCFUFb3godUXUAFw ezen az oldaon lévő információk szerint bátran lehet használni és valóban egészen jókat írnak róla. Köszi a segítséget! Ui.: Egyébként nagyon örülök ennek a fórumnak, rengeteg nyűgöt meg tudok veletek osztani és sok segítséget is kapok! Köszi ezért! :)
  3. Nah de mi a frász az a tech2 és opcom ??????? Nah ezt ki tudja megcsinálni? Ez nagyon úgy hangzik, hogy ha új távirányító lesz belőle, szakember és egy vagyon nélkül ezt nem úszom meg... :S Én azt gondoltam, hogy rendelem az új távirányítót, és programozom gyújtáskapcsolás után egy gombnyomással. TÉVEDTEM? Egyébként a mikrokapcsolót az elemet cserélő órás-kulcsmásolós pasas is mondta, de van egy olyan érzésem, hogy ha elkezdik macerálni, folyamatosan gond lesz vele. Így azon morfondírozok, hogy tényleg jobban járnék az újjal, vagy tévedek?
  4. Már túl vagyok az elemcserén, a forrasztósokat is átnézték. A gond az, hogy folyamatosan világít a kulcson a LED, és a gombok nyomogatására semmi reakció a kocsinál. Újraprogramozást is próbáltam, de semmi, se kívülről, se belülről. Csak kulccsal tudom nyitni a kocsit. A másik, amit nem értek, hogy elkezdtem keresgetni új távirányítókat, de fogalmam sincs hogy a kocsihoz milyen kell. Mármint van különbség, a távirányítóban, hogy van-e benne riasztó, vagy nincs? Riasztóm nincs, csak központi záram. akkor most ilyet kell beszereznem? https://cromax.hu/20000000-karosszeria/20400000-ajtok-es-alkatreszei/20400380-ajtozar-kulcs-alkatreszei/185599-kulcs-taviranyito-opel-astra-g-zafira-a Vagy ilyet?? https://cromax.hu/20000000-karosszeria/20400000-ajtok-es-alkatreszei/20400380-ajtozar-kulcs-alkatreszei/212093-kulcs-taviranyito-opel Megpróbálnék újat venni, hogy ne legyen gond vele. Illetve még azt nem tudom, hogy sikerül új távirányítót beszerezni, akkor annak a programozása ugyan úgy zajlik, mint a réginek (gyújtás adása, majd 30 másodpercen belül egyik gomb megnyomása) és már használatra is kész?
  5. Sziasztok! 3 ajtós Opel Astra G központi zár távirányítója megadta magát. Elhasználódásban meghalt. :P Kulccsal tudom nyitni a kocsit, de a komfortérzet miatt mégis csak a távirányítót részesíteném előnyben. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e venni központi zár távirányítót újat viszonylag elfogadható áron? Hova forduljak segítségért? Vagy ha ismertek ilyen internetes oldalakat, ahol be tudom szerezni, linkeljétek már be légyszi, hátha sikerülne beszerezni egyet. Köszönöm a segítségeteket!
  6. Köszönöm a segítséget! Bízok benne, hogy menni fog! Így már nem tűnik nagy mumusnak. :) Ha nem, elviszem a szerelőhöz.
  7. Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Az indító kulcsban az központi zár nyitó elem hamarosan lemerül. Már gombnyomásra csak elvétve és csak nagyin közelről nyitja ki a Astramat. Ki tudom-e házilag cserélni az elemet és ha igen, milyen elem kell bele pontosan? Ha nem lehet házilag cserélni, hol tudom ezt megtenni? A városunkban van Opel márkakereskedés és szakszerviz, ott gondolom foglalkoznak ilyennel, de vajon mennyiért? A másik kérdésem az lenne, hogy észrevettem az utóbbi hetekben, hogy az elülső tompított fényszóróm veszített fényerejéből. Gondolom ideje lenne kicserélni. Milyen izzó kell a 1.2-es 3 ajtós Astra G-be és házilag is ki tudom-e ezt cserélni? Nagy munka? Olyan izzót szeretnék bele tenni, aminek kimondottan ultra magas fehér fénye van. Már többször is láttam autóstársaim járgányain ilyet. Milyet szerezzek be? És ha házilag kicserélem, utána mi a helyzet a fényszóró beállítással? Kell-e nekem azzal foglalkoznom, vagy az izzócserével nem állítom el azt? Nem igazán értek még a kocsihoz, első autó és pár hónapja van még csak meg. Köszönöm a segítséget! :)
  8. Köszönöm a válaszokat, és jó kívánságokat! Azért bízok benne, hogy idővel bebizonyosodik, mégsem volt olyan rossz döntés, mint amilyennek gondolják mások. :)
  9. Kedves Opel barátok! Segítségetek, vagyis leginkább véleményeteket kérnék. Pár hónapja vezetek csak, G Astra tulajdonos is csak 5 hónapja vagyok. Itt a téli szezon, így én is nekiugrottam a téli gumi keresgélésnek, vásárlásnak. Kértem "rutinosabb" emberektől tanácsot milyen márkát vásároljak, de mint ahogy a márkákhűek között tucatjával vannak vélemények, így itt is hasonló a megoszlás. Végül is Kingstar SW40-es 185/65/R15 gumi mellett döntöttem. Nem tudom miért. Talán mert az ára is elfogadható volt. Van valakinek ebben a márkában tapasztalata? Mennyire jó, mennyire rossz? Mennyire nyúltam "nyúlós matériába" és jól döntöttem-e, hogy végül emellett döntöttem? Ahány internet fórum, ahány családtag, ahány autózásban nagyon, vagy kevésbé nagyon jártas szakembert megkérdeztem, igazából ahány ember, annyi ellentétes vélemény akadt horogra, megnehezítve ezzel a döntést. A legpozitívabb véleménytől kezdve a tragikus véleményeken át igen széles skálán mozognak a vélemények! A gumit már megvettem, újat biztos nem fogok tudni venni, de rutintalan vezetőként vezetési szokásaim a lassúbb és megfontolt közé sorolom, mintsem a bátor és "mindenkit letoló vaddisznóhoz" képest. Köszönöm a válaszokat! :hiya:
  10. Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Astra G csodaságomon :) elég rozsdás, de nem lyukas és szép csendes a kipufogó rendszer, de arra gondoltam ki kellene cserélni. Van értelme, vagy várjam meg, míg ténylegesen cserére szorulna? Ezzel együtt a katalizátort is cserélni kell, vagy csak a csöveket és a hátsó dobot? Mibe fog ez nekem fájni? A másik kérdésem az lenne, hogy az üzemi fékem enyhébb fékezésnél csikorgó hangot ad ki. Elvittem szervizbe, ott megnézték, felcsiszolták kicsit a tárcsát, meg valami szmötyivel bekenték, utána ez meg is szűnt. Ez kb. 2 hónapja volt. Azonban 1-2 hete ismételten hallom, hogy csikorog ugyan úgy, enyhébb fékezésnél. Fékerővel nincs gond, és az előzőleg azt mondta a szervízvezető, hogy a fékpofák is rendben vannak. Elhihetem nekik ezt vajon? Mi lehet a gond? Miért csikorgok? Mit csináljak? Köszi
  11. Sziasztok! 2002-es Astra G-ben gyújtáskapcsolásnál pár másodpercre kiírja a km kijelzőnél az "InSP" üzenetet. Mire utal ez?Mit kell tennem? Szervizeltessek? Ha igen, ennek gondolom anyagi vonzata van. Mégis mit kóstálhat ez? :) A másik kérdésem az lenne, hogyan lehet kiírni a hibakódokat? Hallottam valami "gáz-fék" megoldást. És mit kell tapasztalnom? Ha nincs hibaüzenet, mit látok majd és hol, és ha van hiba, mit olvashatok le? Hol tudom megfejteni a hibaüzenetek jelentését? Bocsánat, ha kissé ostobának tűnök, de kezdő autós vagyok, és az Opel kocsimmal is csak most ismerkedem. Köszi
  12. Hali! 2 hónapja vagyok autó és egyben egy 2002-es 3 ajtós Astra G-nek a tulajdonosa is. Szeretnék a klímában pollenszűrőt cserélni. Állítólag létezik aktív szénszűrős filter is. Házilag ki tudom cserélni, vagy muszáj szakszervizbe vinnem? Milyen költségvonzata van ennek házilagosan és szervizben? Továbbá hallottam olyanról is, hogy időnként "fel kell tölteni a klímát". Ez mit takar? Gondolom ezt csak szervizben lehet végezni. Mik a legfontosabb tennivalók a klímával a karbantartásnál? Mire ügyeljek és figyeljek? Mennyibe kerülne a "feltöltés" ? Hogyan hozhatom ki a klímából a legjobb teljesítményt a legkevesebb fogyasztásnöveléssel? Köszi a segítséget! :)
  13. Szia! Hasonló problémával küzdöttem én is. 2 hónapja vettem egy G Astra-t, és ez alatt az idő alatt 2 liter hűtőfolyadékot kellett utána öntenem. Gyanakodtam, hogy valami nincs rendben, majd végül a szervízeltetés mellett döntöttem. Átvizsgálták, átmosták, túlnyomással feltöltötték keresve a szivárgás jeleit, de végül nem találtak hibát. Ennek 4 napja, de azóta egy dl folyadékot sem kellett utána önteni, miközben előtte volt olyan, hogy naponta kellett neki a folyadék. A szervízben sem tudják, mi történt, de megjavult egyenlőre. Ennek ellenére én nagyon "belefogtam" a G Astraba. :( A 2 hónapja vett kocsi 4.ére van szervízben, legutóbb tegnap este szállt el az olajnyomásom - cserbenhagyva útközben -, pedig 4 napja volt szervizeltetve és olajcsere is akkor megvolt. Nagyon csalódott vagyok, mert elvileg egy tökéletes műszaki állapotú és remek, stram autót vettem, amivel a szalonban az eladó szerint 2 évig nem lesz gond, max. olajcsere. Kezdő vezetőként és első autótulajdonosként minden mozzanatára figyelek, hallgatom, vizsgálom, megpróbálom kiismerni a kocsit. Ott tartok, hogy félve ülök bele, hogy vajon eljutok-e a célállomásomra, vagy vissza. Tényleg ilyen rossz tapasztalatokkal bír más is, vagy csak nekem sikerült rendesen a sűrűjébe nyúlnom???? Vagy a szervízben végeznek hanyag munkát? Gyakorlatilag azon gondolkozom, hogy visszaadom a kocsit, és választok egy másikat, de lehet az már nem Opel lesz... :((
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.