Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

mcwizard

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    17
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

  • Days Won

    2

Everything posted by mcwizard

  1. Szia! Q8 Excel 5W-40. Ezt ajánlották az olajkereskedésben. Szűrőből Mann márkájút kapott. Így nézett ki, ami kijött belőle: https://www.dropbox.com/s/ciduacuwmregusq/2021-03-04 16.31.28.jpg?dl=0 https://www.dropbox.com/s/q16kbthb662jfwd/2021-03-04 15.18.11.jpg?dl=0
  2. Sziasztok! Úgy tűnik, hogy az olajcsere megoldotta a problémát. Az elmúlt 2 napban voltak hosszabb rövidebb távok is, de a hang csak indításnál jelentkezik max 1-2 mp időre. Köszöntem a segítő hozzászólásokat!
  3. Köszönöm a válaszokat! Annyi kérdésem lenne még az olajcserével kapcsolatban, hogy motor öblítőkkel érdemes foglalkozni, amit az elhasználódott olajba kell beletölteni, járatni pár percig a motort alapáraton, aztán mehet az olajcsere? Ha igen, akkor esetleg ajánlanátok valamilyet? Köszönöm!
  4. Nekem ez most teljesen véletlen volt, hogy gázadásra elhallgatott. Telejsen random módra néha elhallgat, de többnyire hallható. Fordulatszámtól, hőfoktól függetlenül. (Bár van az a fordulatszám, ahol a motor hangja már elnyomja :D ) Szinte napra pontosan 1 éve lett cserélve a teljes vezérlés szett, + olaj és szűrők. Azóta 7000 km ment bele. Olaj és olajszűrő cserét mindenképp megejtem most, amint tudom, mert itt van már az ideje. Aztán meglátjuk változik-e valami.
  5. Sziasztok! Hasonló problémával küzdök, mint az előttem szóló, azzal a különbésggel, hogy nekem hol abbamarad ez a "klattyogás" hol visszajön. A videón is hallani, hogy egy gázfröccstől abbahagyja. Viszont mire az utca végére értem, újra hallani lehetett. Egy tök egyenes szakaszon, állandó sebességgel is néha abbahagyja, aztán egyszer csak újra hallani. Meleg motornál talán mintha halkabb lenne. Pár napja kezdte el. Először alig volt hallható, de egyre erősebb, amikor jelen van a hang. A tippeket előre is köszönöm!
  6. mcwizard

    Elektromos

    Sziasztok! Szerintetek mi lehet annak az oka, hogy a Vectrám központi kijelzőjén, az alsó sorban a dátum helyett "Program" felirat jelenik meg? Valamint ha állítom a műszaerfal fényerejét, akkor a kijelző össze-vissza villog. Gondolom nem a potméterrel van a gond, mert akkor nem csak a kijelő fényereje ugrálna hanem a gomboké és az óracsoportté is. Ez a 2 dolog egyszerre jelentkezett. Előre is köszönöm az esetleges válaszokat.
  7. mcwizard

    Elektromos

    Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy a következő link-en látható képeken szereplő riasztó és központi zár táviránytóval találkozott-e már valaki, vagy van valami pontosabb infója a gyártóról. https://www.dropbox.com/sh/4kwg4x8sx4x5x8o/AABuiLXzs2a_1zEGtj6ha9V4a?dl=0 A problémám a következő lenne: Adott egy Vectra B 1.7 TD, legjobb tudomásom szerint utólagosan beépített riasztóval. A fenti linken látható a távírónyítója. Eddig ha lemerült benne az elem, akkor kicseréltem és mindenféle összetanítás vagy bűvészkedés nélkül működött tovább, úgy ahogy kell. Ekkor mindig nyitva volt az autó biztos ami biztos alapon. Most viszont úgy adta meg magát teljesen a távirányító eleme, hogy zárva volt az autó és aktív volt a riasztó is. Hamar elemet cseréltem a távirányítóban, viszon azóta sem történik semmi, bármelyik gombot nyomom. Az lehet, hogy össze kell most újra valahogy tanítanom a távírányítót a vezérlő elektronikával? Sajnos 2 napnyi google keresés után sem találtam semmit, még csak körvonalakban sem, hogy miféle riasztó lehet a kocsiban és így fogalmam sincs, hogy hogyan álljak neki az összetanításnak (ha egyáltalán az a baja). Szóval valaki tudja esetleg a távírányítót megnézve, hogy miről is lehet szó, amin el tudnék indulni? (Volt a távírányítónak egy fekete előlapja is, de azt már elhagytam valahol...) Előre is köszönöm az esetleges segítséget! Szerk: Közben kinyitottam az autót, mert kulccsal ugye nyílik, csak beriaszt. Ami plusz infót tudok, hogy Thunder gyártmányú az eszköz, de semmi más nem volt ráírva. Lefotóztam azt is és beraktam a fenti linkre. (Talán Thunder CA103 a google alapján, de nem vagyok benne biztos) Szerk2: Sikerült gatyába rázni Valóban Thunder CA103 típusú autóriasztó van a kocsimban. A hobbielektronikán volt egy leírás hozzá, az alapján betanítottam mindkét távirányítót. Itt hagyom az utókornak a leírást, hátha valakinek még jól jön: https://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=221148
  8. mcwizard

    Elektromos

    Sziasztok! Márciusban cseréltem vezérlést az összes ékszíjjal és azóta 10000 km-t mentem, de ettől függetlenül lehet hogy cserés lesz. Annyi időm volt most, hogy rámértem az akkumulátor pólusaira: Motor nem jár: 12,35 V Gyújtás: Izzításkor 11,7 V. Izzítás után 12,15 V Járó motornál 0 fordulaton és világító töltéslámpánál: 12-12,1 V Gázadás után, kialudt töltéslámpa és alapjárat mellett: 12,4 V és kb 25-30 másodperc alatt szépen lassan felkúszott 13,25 V.ig. Miután beértem melóba (kb 6,5 km) ismét rámértem: 14,4 V Indulás és a szokásos gázadás után, egy nagyon enyhe ciripelő hangot hallok az ékszíjaktól, de nem tudom pontosan honnan. Ez pár perc után megszűnt. Üdv!
  9. mcwizard

    Elektromos

    Sziasztok! 1.7-es Isuzu motoros B vectrám a következő tünetet produkálja. Indításnál a fordulatszámmérő nullát mutat és világít a töltés visszajelző lámpa (de szépen alapjáraton forog). Ilyenkor rálépek a gázra, éppen csak annyit, hogy a fordulatszámmérő kilendüljön (1500-1700-ig). Ekkor kialszik a töltés lámpa és a fordulatszámmérő is mutat rendesen. Ezt csak hideg motorral csinálja, ha használat után 2-3 óra múlva ismét indítok akkor nem jön elő a jelenség. Már egy ideje jelen van a hiba, viszont most, hogy bejöttek a hidegek, indítás után a szokásos tünetek mellett fulladozott is a motor. Picike gázadás után ez is megszűnt a többi tünettel együtt. Gondolom a fulladozás az a hideg és a visszatöltés hiánya együttes hatásának következménye. A véleményetekre lennék kíváncsi, mert nem vagyok nagy autószaki, hogy a problémát mi okozhatja? Akkumlátor vagy generátor hiba? Előre is köszi a válaszokat. Üdv!
  10. mcwizard

    Motor

    Hali! Nemrég írtam egy olajfogyásos témával kapcsolatban nektek: LINK Motor megtisztítása után kb 1000 km-rel a következőket látni: Szelepfedélnél: kép1, kép2 Turbó környéke: kép1, kép2, kép3 Motor alja: kép1, kép2 Ha a szelepfedél tömítésének a cseréjét jól csinálom akkor ott ha minden jól megy nem jön vissza az olajfolt. A kérdésem az lenne, hogy a motor alján lévő olaj is a szelepfedéltől származhat, vagy annak az okát valahol máshol kell keressem, valamit a turbónál lévő olajnyomok újraképződését mi módon akadályozhatom meg (ha lehetséges). Előre is köszönöm a válaszokat! Üdv, mcwizard!
  11. mcwizard

    Motor

    Értem. Akkor végül is egy szelepfedél-tömítést érdemes lenne eszközölni. Hát igen... Túl szép is volt egy 17 éves autó 200000 km-el... :) Köszönöm a kimerítő választ. Üdv!
  12. mcwizard

    Motor

    Hali! 1996-os 1.7 TD Isuzu Vectra B autómban, márciusban 200075 km-nél cseréltem olajat. A nívópálca maximumáig töltöttem. Kb 203000 km-ig semmi olajszint csökkenést nem tapasztaltam. Most 204550 km-nél pont a min és a max jel között félúton van az olajszint. Normális ennyi fogyás? Az igazsághoz hozzátartozik, hogy valahol pici olajat dolgoz ki magából a motor mert teljesen lemostam alul felül de most alul ismét olajsaras a motor. Az autó alatt nincs nyoma 1 cseppnek sem szóval nem lehet vészes, valamint a turbó is nyom ki egy kis olajat. Szóval az utóbbi 1500 km alatt tapasztalt olajszint csökkenés utalhat bajra vagy ez normális jelenség ezen motoroknál? Köszönöm! Üdv, mcwizard!
  13. mcwizard

    Dízel

    Megmondom őszintén nem néztem utána a coolernek, hogy van-e. Ezt az információt kaptam hogy nincs. Én sajna nem vagyok a téma szakrétője. Márciusban vettem, nem májusban. Oljacsere óta 2100 km ment bele és eddig nem fogyott semmi belőle. Fehér füstöt még sosem láttam, hogy jönne belőle még ilyen esős időben sem. Csak kormol, de azt piszkosul míg nem meleg. Miután elérte a 90 fokot utána már nem vészes. A vízhőfok nem ugrál csak gyorsan melegszik. Ilyenkor mikor 15 fok van kint, 4-5 km alatt városban felmegy 90 fokra és olyan 94-95 foknál megáll. Ha nagyon meleg van, mint április végén akkor városban 100 fölött van ugyanúgy 5 km-en. Autópályán klímával kiment pirosba is. Fűtés folyamatosan van, a fűtéscsövek nem kemények. Viszont a víz nem folyik sehol. Egyébként B vectra-ról van szó. A hűtő átmosásán én is gondolkodtam már, valamint a termosztát lecserélésén. Jövő héten viszem szerelőhöz, kiváncsi vagyok mit mond rá. Ezek alapján akkor jó lenne a szerelővel levetetni a hengerfejet és tömítéseket cserélni. Köszönöm a válaszokat! Üdv, mcwizard.
  14. mcwizard

    Dízel

    Indulással nincs baj. 1-et teker az önindító és másodikra el is kapja a ritmust szóval úgymond pöccre indul és nagyon szépen egyenletesen zajmentesen jár a motor. Egy hűtőrendszertisztításon gondolkodom még. Valamint a termosztátot és a hőfokgombát cserélem még le és meglátjuk mi lesz. Köszönöm a segítséget! Üdv, mcwizard!
  15. mcwizard

    Dízel

    Márciusban vásároltam az autót. Akkor cseréltem is benne vezérlést vízpumpát stb. mindent amit ilyenkor érdemes. Olaj: csere után is fekete maradt, de fogyni nem fogy semmit. picit a szelepfedélnél nyomja kifele de nem jelentős. Víz: fura barnás színe volt ezért 1 hónapja lecseréltem. Üzemi hőfokon volt a motor de ami elől kifolyt nem volt több sztem 60-65 foknál. Ventillátorok szépen bekapcsolnak és leállítás után még 1 percig mennek is. Most öntöttem utána a víznek kb 2 dl-t. szóval picit fogy. Ja és a leengedett vízből valami barnás cucc üllepedett le. Nem tudom hogy vízkő vagy rozsda... Ami eszembe jutott, hogy mivel megjöttek a melegebb idők és nincs intercoolerem, a meleg levegőnek kisebb az oxigén tartalma ezért nem tökéletes az égés. Vagy az egyik porlasztócsúcs mondhatta be az unalmast. Most lesz hamarosan esedékes a termosztát csere. Arra gondoltam hogy nem nyit ki teljesen ezért kicserélem.
  16. mcwizard

    Dízel

    Hali! Van egy 1.7-es TD ISUZU motoros autóm. Nemrégiben a következőket kezdte produkálni: - Víz kb 2-3 km alatt 90 fokon van, városban 100 körül mozog, valamint klímával kimegy a vízhőfok a pirosba (nem vezetem pörgősen). - Hidegen főleg, de egyébként is meglehetősen kromol. - kicsit lomhának érzem mióta ezek vannak. Előre is köszi az esetleges közbenjárást. Üdv, mcwizard
  17. mcwizard

    Motor

    Hali! Adott egy 1.7-es isuzu motoros TD vectraB. Arra lettem figyelmes néhány hete, hogy indulás után, míg el nem éri a víz a kb 80 fokot elég erőteljesen kormol. Mindezt azután kezdte el, hogy az aksiról levettem a sarukat mert szétszedtem a kormányt, valamint az első lökhárítót is levettem. Valamit elállíthattam vajon? A vízzel is gondok vannak mert kb 2 km alatt 90 fokon is van és sokszor 100 fölé is megy. Volt, hogy kiment a piros zónába is. Vizet cseréltem már. Jó rozsás volt. Köszi a válaszokat. Üdv, mcwizard!
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.