Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

lacika555

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    33
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

  • Days Won

    1

Everything posted by lacika555

  1. Én gondolom, hogy a két vezetéket az x2 -ről is le lehetne venni bár szerintem az sokkal körülményesebb az óracsoporthoz képest. Tulajdonképpen az óra a TID közelében van, ettől függetlenül nem úszod meg a bontást.
  2. Szerintem nem gáz, hogy nem abban az kényelmetlen lyukban kell menet közben nyomkorászni, másrészt nagyobb a kijelzésre szolgáló terület, harmadrészt nincs a szokásos probléma mint már sok régebbi esetben, hogy a kijelzőt rögzítő két egybknt már rideg fűl egy véletlen erősebb nyomástól letörik. Egy bc-s ablaktörlő kar kb 4000-6000e huf, bárhol megkapod, arra figyelj, hogy coupe csak első, ferde hátú hátsó ablakos is + gombok term. A kijelzőhöz nem tok mit hozzá fűzni, nekem bejön, fényes, jól látható, csak rohadt nagy napsütésben furi kicsit de ennyiért ennyi, ráadásul nincs túl sok alternatíva e-téren.
  3. Lehet félreérthető volt, én az km órában levő értékre gondoltam, nem a veramonban levőre. Nálam az órában levő érték 15873 ahogy az eredeti linken is látszik, a veramonban a default 15385.
  4. Nálam is hasonló a helyzet. Az órában levő megtett mennyiség nem stimmel a veramon által számolttal. Mértem GPS-el ami alapján nem kizárt, hogy az óra a ludas. Az a gyanúm, bár lehet nagyon tévúton vagyok, hogy az órámban levő impulzus szám nem stimmel mert a veramonban ez 15385 ill. a kerékméret és motor kód pontosan be van állítva. Ha hosszasan (kb 6 sec) nyomod folyamatosan az óra számláló gombot akkor dobja az eredményt. Esetleg nézd meg a tiedben mi a helyzet mert ha nálad a "helyes" 15385 akkor nekem is másutt keresendő a problema.
  5. Szerencsésebb lett volna ha én is ezt a leírást látom, ehelyett sajnos a veramon oldalán található link alapján mentem. (nem értem miért ez van fent) Bár a dolgon nem változtat (mindenképpen csatlakozó oldás és láb keresés) semmit de a srác utólag egyeztetve a dolgokat nekem is megjegyezte a fekete/barna színt.
  6. Problema megoldva...részletek...A beszereléshez kapott utasítás alapján az ecu-nál (jelen esetben x18xe1) általánosságban a "barna" vezetéket (valójában barna/fekete) kell keresni.Itt volt a bibi, erre mentségként talán csak annyit tudok felhozni, hogy egy 20 éves autóban a kábelköteg ami egy teljes hosszában megvágott gége csőben, motortérben fut, ennyi idő után elég rendesen elszíneződik, kifakul megöregszik és még sorolhatnám. Egy szó mint 100, sok barnás árnyalatú érrel találkozhat az ember ebben (gondolom a többiben is) a kötegben. Elkerülhetetlen, hogy az ember az ecu tűzfal felé menő köteg csatlakozóját széthúzza és kimérje a megfelelő lábhoz tartozó vezetéket. (lebarmozás elfogadott )Jelenleg az alapjárati fogyasztás meleg motornál 1.0 l/h és haladáskor teljesen reális fogyasztást mutat. Floodolást befejeztem, mindenkitől utólagos elnézést. Üdv : Lacika555
  7. Sajnos nem jelzett senki így a hétvégén beszereltem jómagam (valóban jól el lehet szöszmötölni a bontással szereléssel stb de azért a dolgok adják magukat) Tetszik a dolog de egy-két tisztázatlan kérdésem lenne azok felé akiknek szintén üzemel már ilyen kütyü, mégpedig fogyasztás méréssel kapcsolatban. Nálam a jelenségek amiket furának tartok pl, hogy a pillanatnyi fogyasztás alapjáraton 900 körüli fordulat mellett 13.7 l/h , az ok, hogy ez l/h és csak 15km/h felett vált mértékegységet de irreálisan magasnak tűnik. A másik furcsaság, hogy az átlagfogyi a haladási sebesség növekedésével és megtett út függvényében ugyan csökken de a pillanatnyi ilyenkor se csökken 25-30l/100km alá, így várhatóan megint csak nagyon irreális eredmény fog kijönni hosszú táv után is az átlagfogyihoz. Ezeket azért tartom furinak mert ahogy olvastam hasonló motorral (x18xe1 v z18xe )sokaknak az a tapasztalat, hogy alig van eltérés a valós és mért adat között. A kerék méret és motorkód jól van beállítva, az egyéb értékekhez nem nyúltam. Köszi ha elolvastad a litániát méginkább ha érdemben vki válaszol.
  8. Sziasztok Veramon beszereléshez keresnék segítséget, elsősorban Budapest és vonzáskörzetében, természetesen nem ingyen. Előre is köszönöm. Üdv: Lacika555
  9. Off Nekem x18xe1 -nél csak p0220 volt, szintén ecu javítás de nekem sajn 75 pénzben állt meg. Tünetek: ingadozó alpjárat, 3000 felett tiltás. On
  10. Köszönöm,a lépéseknek kivétel nélkül ez a helyes sorrendje. Annyiban egészíteném ki esetleg, hogy én nem bajlódtam a vezető ülés teljes kivételével mert lusta voltam szétcincálni a csatlakozót (az aksi sarut se húztam le) így csak fellazítottam az ülést két csavarját és megemelve kimozdítottam alóla a belső küszöb borítást. Ami még esetleg ide tartozik, hogy a "B" oszlop külső fenti burkolatát három patent fogja, ez alatt van a bizti öv megvezető részét rögzítő két 13-as anya. (csőkulcs) és az alsó takaró mögött még egy ami magát a szerkezetet rögzíti.
  11. Sziasztok! Aki cserélt már első biztonsági öveket, leírná néhány lépésben, hogy miként szabadítom ki mindenestül az egész szerkezetet ? Válaszokat előre is köszönöm.
  12. Én 5 csavarosból TRW-t vettem két éve, hozzáteszem abs-es. Eddig tökéletes.
  13. Sziasztok! Biztosan többen tapasztaltuk már, hogy az oldalsó díszlécek ill. műanyag küszöb borítások kifakulnak az idő elteltével. Új eredeti darabokra cserélve még kedvező viszonyok (folyamatosan garázsban parkolás stb.) mellett is az idő elteltével de visszatérő problémának gondolom. Gondoltam arra, hogy leszedném ezeket a jelenleg kifakult részeket és megpróbálkoznék a leginkább műanyagra való rücsis fekete spray-vel átfújni. 1; Kinek mi a tapasztalata ezen a téren? Csak eredeti műanyag részek vagy esetleg után gyártott is megfelelő lehet szín és illeszkedés téren? 2; Az ajtókon levő lécek ha jól emlékszem valahogy úgy jönnek le, hogy bizonyos irányba elkel őket tolni de mivel eddig sosem vettem le így jól jönne erről egy kis guide. A küszöb burkolatának levétele gondolom csak patentok de ha esetleg van vmi buktatója erről is megköszönöm a tapasztalatokat. Üdv : Lacika555
  14. Köszönöm! Közben megoldódott a problema, a világítás kapcsolón belül a műanyag forgórész alján levő fém tappancsok egyike volt megszorulva. A fém tappancs alatti két rugót kicsit megnyújtva és úgy összeszerelve minden rendben újra. Üdv: Lacika555
  15. Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni világítás problémával kapcsolatban. A minap éjszaka jelentkezett a "látványos" probléma, miszerint mindkét tompított fényszóró elment, absz nem világít. Helyzetjelző van stabilan, refi természetesen csak villogásra. Biztiket égőket ellenőriztem azok rendben. Kiszedtem a világítás kapcsolót, szétszedtem teljesen, megtisztítottam + wd40, összeraktam, semmi. Mi lehet még vajon? Esetleg a világítás kapcsoló hátsó érintkezőiről nincs vkinek vmi leírás? Előre is köszönöm a segítséget.
  16. Köszönöm a választ.
  17. Sziasztok! Előre is elnézést kérek ha a fórumon régebben már megválaszolásra került volna a kérdés de sok bogarászás után sem találtam sajnos választ. A kérdés: Normál kormányt kiegészítve a multis kezelőszervekkel lehetséges-e multissá tenni? Fizikailag van-e akadálya vagy csak simán beillesztem a két sornyi gombsort a gyári kialakított helyre és illeszkedik? Átvezető szalagot vagy egyéb dolgot cserélnem kell-e az oszlopon? Az egyetlen amivel tisztában vagyok, hogy a fejhez gyártó specifikus átalakító kell. Válaszotokat előre is köszönöm. Üdv : Lacika555
  18. Csatlakozom a jelenséghez. Dettó ue a szitu. Check lámpa nincs , egyéb rendellenesség nincs. Én lambdát már cseréltem... a helyzet változatlan. Motorkód: X18XE1
  19. Köszönöm szépen a segítséget és a tanácsot. ;)
  20. Sziasztok! Már régen érik a belső levegő állító motor cseréje upgrade-je nálam is, így persze a legalkalmasabb időben most télen szétszedtem. A Nagy Úr leírása alapján kivettem a ventit, a kérdés már csak az, hogy a további karbantartás végett hogyan szedjem szét még jobban a venti részt a kosz és portalanítás esetleg olajozáshoz. Válaszokat előre is köszönöm. ui: nem néz senki hülyének reggelente amikor lehúzott ablakkal megyek 3 fokban :) így minél hamarabb szeretném összerakni.
  21. Sajnos semmit nem enged, a china clone-t / Panel V6 állítólag és mint ahogy a példa is mutatja gyakorlatilag nem lehet se upgrade sem pedig downgrad-elni. Ahol ez működne az a V5 avagy a PIC18F458 vezérlővel szerelt verziók.
  22. Sziasztok! Remény vesztve keresek olyan szakit aki egy felelőtlenül elflashelt op-com china 1.45 (panel V6) -ot gatyába tudna rázni. Gondolok itt esetleg arra, hogy rendes hardware-el ujra tudná írni az epromot vagy hasonló mélységben hozzá tud szolni. A hiba jellege, hogy az interface teszt hibamentesen lefut de vasra dugva nem ismeri fel az ECU-kat...timeoutra fut majd ujra próbálkozik folyamatosan, A kár nem értékben érdekes mert nyilván adott a lehetőség rendelni egy másikat csak kb 1 hónap mire megjön, másrészt egy hibás eszköz magunk általi javítása mindig nagyobb sikerélmény mint egy csere db.
  23. Sziasztok! Köv problemával élek együtt újabban. Folyamatos gyorsításkor az autó kb 2500-3000 -es tartomány között másodpercekre gyakran elmélázik (1-2sec) majd mint aki kb erőt gyűjtött tovább gyorsul. A félreértések elkerülése végett a mélázási intervallumban is folyamatos gáz adás történik. Néhány napos tapasztalat alapján, persze lehet baromság de azt mondanám, hogy ez a 3. sebességnél fordul elő leginkább. Induláskor az 1.-ben nincs nagy tapasztalat mert azt mondjuk általában hamarabb elváltom kb 2500nál de a magasabb sebességeket gyakran elforgatom 4000 ig kb. Nemtom mennyire mellékes infó még, hogy kb 2 hete lett vez.mű szíj csere, gyertyák, szelepfedél töm, vez.mű tengely szimering, generator csere bár nem tudom egybekötni a hibát ezzel az időponttal mert a problémát csak 3-4 napja tapasztalom. Yayaya nem mellékes infó még, hogy lassan kuplung csere aktuális mert eléggé fent fog már szegény, nekem laikusként magyarázat gyanánt kicsit erre is húz a szívem de ha baromság szóljatok le nyugodtan. Még annyi, hogy nem mindig tudom a hibát generálni, tehát nem minden gyorsításkor van ez. Elnézést ha úgy fogalmaztam mint egy idióta, ha szükséges agyalok rajta, hogy értelmesebben leírjam. Köszi előre is!
  24. Egyenlőre nem, nem tartottam logikusnak azok után, hogy egybknt közelről rendesen dolgozik...
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.