Jump to content

lacika555

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  33
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  1

lacika555 last won the day on Április 4

lacika555 had the most liked content!

Hírnév

4 Semleges

lacika555 névjegye

 • Felhasználói rang
  Újonc
 • Születésnap 1978-07-10

Személyes információ

 • Neme
  Férfi

MOTE klubkártya

 • Város
  Budapest

Legutóbbi látogatók

590 profile views
 1. Én gondolom, hogy a két vezetéket az x2 -ről is le lehetne venni bár szerintem az sokkal körülményesebb az óracsoporthoz képest. Tulajdonképpen az óra a TID közelében van, ettől függetlenül nem úszod meg a bontást.
 2. Szerintem nem gáz, hogy nem abban az kényelmetlen lyukban kell menet közben nyomkorászni, másrészt nagyobb a kijelzésre szolgáló terület, harmadrészt nincs a szokásos probléma mint már sok régebbi esetben, hogy a kijelzőt rögzítő két egybknt már rideg fűl egy véletlen erősebb nyomástól letörik. Egy bc-s ablaktörlő kar kb 4000-6000e huf, bárhol megkapod, arra figyelj, hogy coupe csak első, ferde hátú hátsó ablakos is + gombok term. A kijelzőhöz nem tok mit hozzá fűzni, nekem bejön, fényes, jól látható, csak rohadt nagy napsütésben furi kicsit de ennyiért ennyi, ráadásul nincs túl sok alternatíva e-téren.
 3. Lehet félreérthető volt, én az km órában levő értékre gondoltam, nem a veramonban levőre. Nálam az órában levő érték 15873 ahogy az eredeti linken is látszik, a veramonban a default 15385.
 4. Nálam is hasonló a helyzet. Az órában levő megtett mennyiség nem stimmel a veramon által számolttal. Mértem GPS-el ami alapján nem kizárt, hogy az óra a ludas. Az a gyanúm, bár lehet nagyon tévúton vagyok, hogy az órámban levő impulzus szám nem stimmel mert a veramonban ez 15385 ill. a kerékméret és motor kód pontosan be van állítva. Ha hosszasan (kb 6 sec) nyomod folyamatosan az óra számláló gombot akkor dobja az eredményt. Esetleg nézd meg a tiedben mi a helyzet mert ha nálad a "helyes" 15385 akkor nekem is másutt keresendő a problema.
 5. Szerencsésebb lett volna ha én is ezt a leírást látom, ehelyett sajnos a veramon oldalán található link alapján mentem. (nem értem miért ez van fent) Bár a dolgon nem változtat (mindenképpen csatlakozó oldás és láb keresés) semmit de a srác utólag egyeztetve a dolgokat nekem is megjegyezte a fekete/barna színt.
 6. Problema megoldva...részletek...A beszereléshez kapott utasítás alapján az ecu-nál (jelen esetben x18xe1) általánosságban a "barna" vezetéket (valójában barna/fekete) kell keresni.Itt volt a bibi, erre mentségként talán csak annyit tudok felhozni, hogy egy 20 éves autóban a kábelköteg ami egy teljes hosszában megvágott gége csőben, motortérben fut, ennyi idő után elég rendesen elszíneződik, kifakul megöregszik és még sorolhatnám. Egy szó mint 100, sok barnás árnyalatú érrel találkozhat az ember ebben (gondolom a többiben is) a kötegben. Elkerülhetetlen, hogy az ember az ecu tűzfal felé menő köteg csatlakozóját széthúzza és kimérje a megfelelő lábhoz tartozó vezetéket. (lebarmozás elfogadott )Jelenleg az alapjárati fogyasztás meleg motornál 1.0 l/h és haladáskor teljesen reális fogyasztást mutat. Floodolást befejeztem, mindenkitől utólagos elnézést. Üdv : Lacika555
 7. Sajnos nem jelzett senki így a hétvégén beszereltem jómagam (valóban jól el lehet szöszmötölni a bontással szereléssel stb de azért a dolgok adják magukat) Tetszik a dolog de egy-két tisztázatlan kérdésem lenne azok felé akiknek szintén üzemel már ilyen kütyü, mégpedig fogyasztás méréssel kapcsolatban. Nálam a jelenségek amiket furának tartok pl, hogy a pillanatnyi fogyasztás alapjáraton 900 körüli fordulat mellett 13.7 l/h , az ok, hogy ez l/h és csak 15km/h felett vált mértékegységet de irreálisan magasnak tűnik. A másik furcsaság, hogy az átlagfogyi a haladási sebesség növekedésével és megtett út függvényében ugyan csökken de a pillanatnyi ilyenkor se csökken 25-30l/100km alá, így várhatóan megint csak nagyon irreális eredmény fog kijönni hosszú táv után is az átlagfogyihoz. Ezeket azért tartom furinak mert ahogy olvastam hasonló motorral (x18xe1 v z18xe )sokaknak az a tapasztalat, hogy alig van eltérés a valós és mért adat között. A kerék méret és motorkód jól van beállítva, az egyéb értékekhez nem nyúltam. Köszi ha elolvastad a litániát méginkább ha érdemben vki válaszol.
 8. Sziasztok Veramon beszereléshez keresnék segítséget, elsősorban Budapest és vonzáskörzetében, természetesen nem ingyen. Előre is köszönöm. Üdv: Lacika555
 9. lacika555

  Astra G szervízelés

  Off Nekem x18xe1 -nél csak p0220 volt, szintén ecu javítás de nekem sajn 75 pénzben állt meg. Tünetek: ingadozó alpjárat, 3000 felett tiltás. On
 10. lacika555

  Astra G szervízelés

  Köszönöm,a lépéseknek kivétel nélkül ez a helyes sorrendje. Annyiban egészíteném ki esetleg, hogy én nem bajlódtam a vezető ülés teljes kivételével mert lusta voltam szétcincálni a csatlakozót (az aksi sarut se húztam le) így csak fellazítottam az ülést két csavarját és megemelve kimozdítottam alóla a belső küszöb borítást. Ami még esetleg ide tartozik, hogy a "B" oszlop külső fenti burkolatát három patent fogja, ez alatt van a bizti öv megvezető részét rögzítő két 13-as anya. (csőkulcs) és az alsó takaró mögött még egy ami magát a szerkezetet rögzíti.
 11. lacika555

  Astra G szervízelés

  Sziasztok! Aki cserélt már első biztonsági öveket, leírná néhány lépésben, hogy miként szabadítom ki mindenestül az egész szerkezetet ? Válaszokat előre is köszönöm.
 12. lacika555

  Általános műszaki problémák!

  Én 5 csavarosból TRW-t vettem két éve, hozzáteszem abs-es. Eddig tökéletes.
 13. lacika555

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Sziasztok! Biztosan többen tapasztaltuk már, hogy az oldalsó díszlécek ill. műanyag küszöb borítások kifakulnak az idő elteltével. Új eredeti darabokra cserélve még kedvező viszonyok (folyamatosan garázsban parkolás stb.) mellett is az idő elteltével de visszatérő problémának gondolom. Gondoltam arra, hogy leszedném ezeket a jelenleg kifakult részeket és megpróbálkoznék a leginkább műanyagra való rücsis fekete spray-vel átfújni. 1; Kinek mi a tapasztalata ezen a téren? Csak eredeti műanyag részek vagy esetleg után gyártott is megfelelő lehet szín és illeszkedés téren? 2; Az ajtókon levő lécek ha jól emlékszem valahogy úgy jönnek le, hogy bizonyos irányba elkel őket tolni de mivel eddig sosem vettem le így jól jönne erről egy kis guide. A küszöb burkolatának levétele gondolom csak patentok de ha esetleg van vmi buktatója erről is megköszönöm a tapasztalatokat. Üdv : Lacika555
 14. lacika555

  Általános műszaki problémák!

  Köszönöm! Közben megoldódott a problema, a világítás kapcsolón belül a műanyag forgórész alján levő fém tappancsok egyike volt megszorulva. A fém tappancs alatti két rugót kicsit megnyújtva és úgy összeszerelve minden rendben újra. Üdv: Lacika555
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.