Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Wir Leben Autos

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    42
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by Wir Leben Autos

  1. Sziasztok! Furcsa problémával találkoztam a napokba..... Több kilóméter megtétele után is alig mutatott valami melegedést a hőfok mutató de nem is nyilvánítottam nagy dolgot mert hidegebb volt reggel.Majd egyszer csak elkezdett rángatni elindulásnál pici gázra leált. Inditózok teker teker de gázfröccs nélkül nem indul be majd magasabb 3000-es furdulaton forog a motor és beáll 1500-ra. Fogyasztása valamennyire megnövekedett de folyamatosan azt érzem amikor hidegben beindítom az autót és dúsított benzines szaga van mindegy menyit megyek vele.... Gondolom valamilyen szenzor adta meg magát de segítséget kérek hogy ilyenkor mit kell esetleg megnézni kicserélni stb.... Előre is köszi mindenkinek szép Hétvégét!
  2. Sziasztok! Szerintetek mi okozhatja azt a jelensèget,hogy menet közben üzem meleg motornál benyomom a kuplungot váltáshoz vagy csak hogy guruljak ès 1400-1800rpm között ugrál a forulatom kb 4-5másodpercig utána èszheztèr. Furi mert ha nullára lelassitok vissza áll 900ra viszont ha nem megyek a kocsival rendesen le esik forgatás után alapjáratra. Bosszanto ,mert a fogyasztásom is igen csak megnőtt igy az alapjárati motorra gondolok de lehet valaki jobban tudja egyèbkènt x16szr 1.6 8v motorrol lenne szò. Minden segitsèget előre is köszönök!
  3. Akkor mondok jobbat...... Félig kiégett kocsit akartak műszaki vizsgára vinni és elmondanám hogy fotózták körbe.......Google kereső színazonos kép katt fénykép a monitorrol és kész is!!! Ha nem a saját szememmel látom és nem az ismerősöm csinálja el sem hiszem,ugyan nem csak vizsga díjat kellett fizetni :evilgrin: :evilgrin: :evilgrin: De persze a full sötétítésnél ablak le,szarok a gátlók rá áll a rezgetőre ha szar a fék arra is van trükk.... Nekem szar volt a kipufogóm mert lyukas volt több helyen ami a mai napon fullra fel lett újítva annak az volt a trükje,hogy egy alkalmas rongydarab és befog a végénél..... Elsőre rossz volt a CO vár egy kicsit hogy elinduljon a venti jo meleg volt a motor és üveghan......hopp tökéletes lett!!!! :omg: Na szóval jó helyre kell vinni és mindenre van megoldás...... Ott van Mátyás,Széchenyi,Szent István rosszabb esetbe Deák.... De persze félre értés ne essék,mert teljesen elitélem a fék nélküli szarrá rohadt most esik ki a kereke autósokat hogy még 2 év és viszem a bontóba de már 3x eljátszották embereket!!!!!!
  4. Sziasztok! Úgy tűnik kezd megoldódni a rejtéjes fék csikorgás jobra fordulásnál..... Ma levettem az összes kereket megnéztema tárcsát betéteket mennyir forognak szabadon az elsők közül a jobbosnál észrevettem hogy a tárcsa legkülső fele vagy is a tetején 3-4mm-en lilás kék csík fut körbe ami valamennyire fogja a kocsit de kerékkel forog csak picit fogja. Bal első rendben bal hátsó picit fog viszont a jobb hátulja okozott némi fejvakarást. Forgatom a tárcsát nem forog.......picit megmozgatom a tuskót fut szépen hmmmmm...... Húzom magam felé a tuskót fogja a tárcsát a betét nyomom belfele csudszépen pörög forog.... :omg: Nos akkor nekem azt jelenti,hogy meg van a jobbra való kanyarodás közbeni csikorgás rejtéjes hibája! Ha picit behúzom a kézit azonnal elhalkul,mivel a bóvden elhúzza a tuskót vagy valami mást,de legalább csend van csak fogja a kocsit menet közben.... Esetleg valami ötlet???? Tuskó cserén gondolkodok mivel a nagyon sok állás nem tett valami jót a fékeknek...... főleg nem ennek! Viszont van jó hír is megjött a középső és hátsó dob Asso cég és egy kedves barát jóvoltábol :D
  5. Csak egy tipp azán lehet,hogy jò nagy butaságot irok.... Meg lehetne esetleg kèrdezni egy olyan ,,tuning műhelyt" akik irnak programot az adott autora.....elmondani hogy mit szeretnèl ès esetleg hozzá lehetne esetleg lőni a motort.... Persze az a kèrdès felmerül,hogy mekkora költsèggel járna ez a dolog,de ha műkődik lehetne egy picit erősebb normális èrtèkeket hozo autod ami a műszakin sem vèrzik el. Kellemes napot!
  6. Szerintem mèg vegyük bele,hogy kinek milyen olaj van a motorjába,mert hogy az se mindegy...... Vagy ki milyrn benzinnel ,,hajtsa " az gèpjárművèt:-) :-) :-) Nekem is többször az x16szr motorbòl 5.5 5,3as fogyit kihozni de mostanság a sok kirándulás meg a relativ rövid utakkal tarkitva 6,0 6,5 lett a fogyasztásom... Nem mondanám rossznak azèrt ezt sem de persze jobb,mint a 8-10 lityi :-) További szèp napot mindenkinek!!!
  7. Igen köszi a pontosítást azt akartam írni csak hozzá vagyok szokva rendes klaviatúrához.....Most meg laptopon nyomkodom a gombokat..... Egy kis 710-es film :D :D :D
  8. Ugyan nekem jobban ette a vizet,de ugyan úgy trutyis volt a 701-es alkatrész és egy hengerfej síkolás és egy hengerfej tömítés segített.... Esetleg fehéres szürkés füst vagy a csövek nyomás alatt nem izzadnak csepegnek vagy illesztési pontoknál... Másik lehetőség a vízpumpánál való szivárgás,de nem vagyok autószerelő :D :D :D
  9. Sziasztok! Igen bosszantó és rejtélyes hibával küzdök és abban szeretnék segítséget kérni,hogy ne legyenek nap mint nap rémálmaim...... :D A probléma a következő.:-kulccsal vagy belülről zárva az ajtókat a vezető a 2 hátsó és a csomeszt zárja az ,,Anyós" oldalit nem......./ mindig az anyóssal van a baj...../ -távirányítóval zárva az ajtót viszont csak a 2 hátsót és a csomeszt zárja... Próbáltam már egy két dolgot,átmozgattam a kábeleket befújtam WD-40-el,de semmi változás :confused: :confused: Egyébként egy 1998-as x16szr Comfort felszereltségű autóról lenne szó. Előre is köszönöm mindenkinek szép napot!
  10. Egy jó kis videó amolyan Opel-Gm Astra G ........ Érdekes ilyen ,,köntösben" viszont nem mondanám csúnyának :-)
  11. Szerintetek mitől lehet az hogy hátulról olyan érdekes csikorgó hangot hallok ugyan azt még nem tudom pontosan,hogy jobb vagy bal oldalon ,de ha jobbra megyek kicsit erősebb lesz ha balra elhalkul......Nem mindíg produkálja és a legviccesebb az egészbe mikor picit is behúzom a kéziféket azonnal el hallgat..... Egyébként 4 tárcsafékes Abs-es az autó ha segítség. Gyanakodtam a betétekre vagy a kerékcsapágyra,de vaktában nem akarok szerelőhöz menni....
  12. Megtisztelte a kocsimat egy kedves madár de a foltot elnézve életre kelt a Tatabányai Turul madár :blink: :blink: :blink: :D :D :D Meg szerintem paranoiás vagyok mert egyre több karcot veszek észre a kocsin viszont találtam egy oldalt ahol mint ha én szerepelnék benne :-) http://www.vezess.hu/magazin/harc_karcok_ellen/14655/ http://www.autonavigator.hu/tippek_tanacsadok/hogyan_tavolithatok_el_a_karcolasok-7288 Szerintem egyre jobban el kell gondolkodnom a fólián..... :omg:
  13. Nekem mákom van mert jó kis verseny sisakom van /NEM MAI DARAB SHOEI / és nagyon jól viselkedik...Lásd link ::-) http://www.ebay.co.uk/itm/SHOEI-XV-WHITE-FULL-FACE-MOTORCYCLE-NEW-OLD-STOCK-SMALL-55-56CM-/111304986132?pt=UK_Motorcycle_Helmets&var=410295324501&hash=item19ea4b4e14 Vannak erre kitalált pára gátló szerek de a legjobb a dupla falú plexi :-) Egy kis trükk,hogy ne párásodjon annyira.....olyan bukó kell aminek jó a szellőzése van az orr előtt diffúzor van bogárfogó az alján és NEM SZABAD AZ EGÉSZ PLEXIT BEFÚJNI PÁRAGÁTLÓVAL MERT AKKOR SZART SE ÉR HAGYNI KELL A SZÉLEIT SZABADON ÉS AKKOR LÁTNI IS FOGUNK,DE A LEVEGŐ VÉTELLEL IS SOKAT LEHET SEGÍTENI :-)
  14. Készüljön mindenki,mert esni fog az eső,de nagyon.......viszont szép tiszta lett :icon13: :icon13: :icon13:
  15. Mit szólnál,ha elmennék érted Tatabányára és onnan ,,Gurulnánk" tovább,de persze előtte megnézném a kombi OPC-t :D :D :D :D Lemennénk Balcsira Csak azt kellene kitalálni,hogy Északi vagy Déli rész lenne jó a többieknek...????
  16. Azt hiszem ez egy szép kis túra lenne :-) de lehet kerülni kellene asszem ha Pécs felé megyek úgy közelebb van Gellénháza :blink: :blink: https://maps.google.hu/maps?q=gell%C3%A9nh%C3%A1za&ie=UTF-8&hq=&hnear=0x4768d735e6364943:0x400c4290c1ecb90,Gell%C3%A9nh%C3%A1za&gl=hu&ei=dIhqU9LcJIeh7Ab9zICICQ&ved=0CJMBELYDMA8
  17. Ha ilyen korrodált ugy mond fehér pöttyös az alurészek vagy rozsdás egy két helyen valószínű a tengeri sós levegő megette.... Sajnos az olaszok igen igénytelen egy népség habár hoztam tőlök olyan patika sv 650-et de nem ezt a tipust hanem a burkolat nélkülit csudi szép kékbe azért adta el a tulaj mert nem volt jó az emissziója és nem tudta volna használni vagy csak drágán és távol vagy a városon kívűl nem értettem igazán.....pedig 128 nyelven folyékonyan hallgatok :D :D :D Abba is rettentő kevés km volt patika gyári fény és nem volt 1000 euroba mire hazajött...... Ha nem Opel talin vagyunk akkor elmehetnénk egyet motorozni mit szóltok!!!!! ???????
  18. Mikor és honnan hozták be a motort vagy esetleg itthoni volt??? Az látszik rajta,hogy szép nem szétütött darab :D :D :D Gyári az index elől-hátul a matricák mindenhol megvannak anem karcos törött stb....az oldal dekli nem karistolt max a tükör horzsolt,de ez sokszor a fal is adhat neki :-) Úgy összeségében nagyon szép motornak mondanám jó vétel volt a dobbal meg legalább szebb lesz a hangja is :-) Igazán nem nagyon hiszem el a 18.000km-ert,de persze láttam már valós kevesett futott olasz és japán mocikat is! Használd egészséggel és sok balesetmentes km-ert kívánok!!!! U.I.:Ha érdekel van egy Imet Tanktáskám szinta vacsi új ha érdekel akkor szerintem meg tudunk egyezni :-)
  19. Szerintem tegyél bele Kerozint vagy verseny benzint .....Biztos jót tesz neki... Vannak olyan rendszerek amik teljesen kipucolják az égésteret és nem kell csapágyasra hajtani az 1.2-es motort...... Egy kis olvasni való.... Ebben a cikkben megosztom veletek a Versenybenzin Receptjeimet, de ne szaladjunk ennyire előre... Az autónak nem csak könnyűnek, áramvonalasnak, turbósnak, esetleg nitrósnak és még sorolhatnám hogy milyennek is kell lennie, kell a kíválló üzemanyag is, ha igazán gyorsak akarunk lenni. Az optimális égéshez az benzin-levegő aránya legyen 1:12,5-14,7 kg/kg . A tökéletes égéshez a 1:14,7 kg/kg arány szükséges! De a növelt teljesítményhez az arány 1:12,5-13,5 kg/kg lesz a tuti. Éppen a ’chip tuning’ is erről szól, hiszen a cél az, hogy a lambda értéket az 1,0 helyett a nagyobb teljesítményhez tartozó dúsabb, 0,8-0,85 tartományba eltolni. Tehát az alap lambda érték (AFR) 1,00 vagyis 1:14,7 kg/kg de a megcélzott érték a 0,85 vagyis az 1:12,5 kg/kg! 20fokC-on mérve a levegő sűrűsége 1,2 kg/m3, a benzin sűrűsége 730 kg/m3. Valójában hamar rájövünk, hogy a furikázással mennyi levegőt is használunk el, 1 liter üzemanyaghoz több mint 10000liter levegőt égetünk el! Mit is kell tudnia a kíváló üzemanyanak? Nos legyen magas az oktánszáma, magas az égéshője, és képes legyen a hengerben keletkező hőt gyorsan elvezetni. Az oktánszám a benzin kompressziótűrését határozza meg! Minél magasabb a motor sűrítéseannál magasabb oktánszámú "űzemanyagot" (versenybenzin 100+)igényel. A régi háborús BMW-k sűrítése 1:6,3 volt azért mentek el mindennel. Ha kicsi az oktánszám nem az elektromos ív gyújtja meg a "keveréket", hanem öngyulladás lép fel(a motor kopogva jár). Ebből adódóan nézzük meg egy-két 'üzemanyag'(hajtóanyag)-levegő keverési arányát, amivel némely motor képes beindulni: Aceton 1:9,5-10,5 kg/kg Benzol 1:11-11,5 kg/kg Etil alkohol 1:6,5-7,5 kg/kg Metil alkohol 1:4,5-6,5 kg/kg Biztos sokan felvetették már a kérdést magukban: Mi a különbég a versenybenzin és azon üzemanyag között, amelyekkel a közutakon haladunk? Lisa Lilley (Shell F1): "Annyit elárulhatok, hogy a Ferrari versenyautókba tankolt üzemanyag 99 százalékban megegyezik azzal, amit a töltőállomásokon Shell-V Power néven árulnak." Shell A mai világban vásárolhatunk versenybezint is, és nem is kell ezért messzire mennünk. A MOL is forgalmaz saját fejlesztésű versenybenzint, melyet szívómotorokhoz és turbofeltöltős motorokhoz külön-külön optimalizált. MOL Egy kis tudnivaló ezekről az üzemanyagokról: MOL XTREME RACING FUEL T Speciális alkotókból álló, ólommentes versenybenzin, melyet turbófeltöltésű, elsősorban WRC autók motorjaihoz fejlesztettek ki. Magas oktánszámú versenybenzin, melynek magas kémiailag kötött oxigén tartalmát és a gyors égést biztosító forrponttartományát a benne levő egyedi vegyületek garantálják. MOL XTREME RACING FUEL C Rallye, rallycross, túraautó, superbike és gokart versenygépek szívómotorjai számára optimalizált versenybenzin. Speciális komponensekből összeállított, magas oktánszámmal és magas égéshővel rendelkező ólommentes versenybenzin, amely új összetételének köszönhetően a hengertérben keletkező hőt gyorsan elvezeti, így biztosítva a még nagyobb teljesítményt a motor számára. Ajánlás: Négyütemű szívómotorokhoz, kétütemű motorokhoz kenőolaj hozzáadása szükséges. De ha mégsem szeretnénk előre gyártott versenybenzint nyilván magas áron vásárolni, akkor megosztom veletek a Versenybenzin Receptjeimet. Ternészetesen ezt mindenki saját felelősségére kevergesse otthon, és úgy álljon hozzá, hogy ezek az anyagok vegyszerek, és ebből adódóan veszélyesek! És mielőtt engem szídnátok, mert az autó, amibe ez a sufni versenybenzin került megpusztult, kijelentem, hogy csak abban az esetben használja mindenki, ha biztos benne, hogy az autó képességeit nem múlja felül. Tehát megbírja. Terészetesen pár régi barátom kipróbálta, és a véleményük csak ennyi volt: ’ @nyád, ez komoly’ Tehát íme: Versenybenzin Recept - Különleges alapanyagokból előállított versenybenzin Oktánszám / anyag 1. / anyag 2. 99-100 / 20% Talnol / 80% 98-as Benzin 100 / 10% Aceton / 90% 98-as Benzin 100 / 20% Nitrometán / 80% Alkohol 100-101 / 25% Talnol / 75% 98-as Benzin 102-103 / 50% Benzol / 50% 98-as Benzin 102-103 / 15% Aceton / 85% 98-as Benzin 102-103 / 1 rész Talnol / 2 rész 98-as Benzin Valójában a recept mondhatni elavult, mert amikor hozzájutottam akkor még 2006-ot írtunk, és a 98-as benzin 2007-ben megszünt! Igaz a MOl helyette kifejlesztette a MOL EVO NEO névre hallgató 99-s oktánszámú benzint. Használjuk ezt helyette, mivel a különbség elenyésző. Mégis más mint a 98-as, mert egy olyan komponenst is hozzáadnak, ami speciális technológiával előállított biokomponens. Mely azon túl, hogy megújuló alapanyagból készül, olyan tulajdonságokkal is rendelkezik, amit korábban oktánszámnövelő komponensként használtak, és a károsanyag-kibocsájtás is csökken. És ha valakinek nem számít a márka, akkor a JET, OIL, TESCO töltőállomásokon, még kapható a 98-as benzin.
  20. Kormány és a váz hegesztését megnézted??? re: Műszaki problémák Szerző: sanyi Dátum: 2008.07.04. 19:29 itt a kép a törött 3 hónapos vázáról......ahogy a motorosok.hu-n írták ez egy általános dolog és a suzuki letojja...... Nem egy elhanyagolható dolog.... Csak óvatosan és mindenkinek szép estét :-) És sose hajtsatok gyorsabban,mint az Őrangyalotok,mert akkor nem tud segíteni :-)
  21. :D :D :D :D Én is nagyon szépen lemostam kitakarítottam amit a gyerek egy Tepertős pogival meg is ünnepelt... És jelentem,de nem bosszankodom plusz 3 karcal gyarapodott a jobb első ajtóm...Erősen gondolkodom a fólián csak sajnos kifizethetetlen számomra ....
  22. Ma egy picit jobban utána jártam a kipufogó kérdésnek és felhívtam az itthoni Ferroz Magyarországi képviseletet /Zugló Telepes utca 12-14/ és nagyon korrekten segítettek.az én autómhoz a középdob 10.000ft a hátsó dob meg 18.333ft lenne. Igazán nem tudom milyen lehet ez a Lengyel után gyártott minőség,de adok neki egy lehetőséget! Holnap megyek is érte majd beszámolok róla milyen is a minőséga az élet tartama pedig csak idővel... Lengyel, magyar két jó barát, együtt harcol, s issza borát, vitéz, s bátor mindkettője, áldás szálljon mindkettőre!
  23. Egy kis csemege az Opel-tól :-) Jó szórakozást!
  24. Jaguárt akkor se vennék ha milliomos lennék a cigivel meg csak ártok magamnak meg másoknak is.... Én nem vagyok gazdag nincs több milliós kocsim de az biztos,hogy BOLDOG VAGYOK AMIKOR VEZETHETEM ÉS BÜSZKE VAGYOK ARRA,HOGY ILYEN AUTÓM LEHET ÉS NEM APUCITÓL KAPTAM,MERT NEM BUKTATTAK MEG SEMMIBŐL A SULIBA ÉS NÁLAM VAN TÖRZSKÖNYV :-) Persze vannak rosszabb mániánk és szerintem a legtöbb pénzt a házi sárkány viszi utána jön a többi és a végén a kocsi.....A legdrágább Ku@a a Feleség meg az Olasz kocsi :-) Én már csak tudom/Alfa 145 155 164 / mindnek volt valami nyűgje :-) OPEL WIR LEBEN AUTOS :-)
  25. HA ÚGY VESSZÜK EZ A LEGNAGYOBB BONTÓ VAGY MI.....SOK AUTÓ SOK TIPUS NULLA ODAFIGYELÉS ÉS BRUTÁL NAGY IRIGYSÉG MERT A SZOMSZÉD NÉZD MÁ VETT EGY ÚJ AUTÓT... TE MEG BAZ---EG SZÍVD A CIGIDET TOVÁBB NEM HOGY FÉLRE TENNÉD ÉS EGY ÉV ALATT MEGLENNE A KOCSIM ÁRA. Emlékeim szerint régen megállt Pali bácsi a skoda 1000mb-vel fogta a harmonika ponyvagarázst és pont..... ja azért a rendszám rá volt írva az elejére.... Most mi lenne....szétvágva össze firkálva pedig nem lakom annyira szar helyen csak a térfigyelő kamera alá álltam be a céges kocsival és kiszedték a márkás Roadstar Cd-s rádiót....Tudom Xar Francia autó mert az lapos csavarhúzóval nyilik nem kell hozzá kulcs a Mercihez meg tenisz labda... Szép estét Mindenkinek!
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.