Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Rygesz

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    46
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by Rygesz

  1. Sziasztok! Opel Astra H 2004 1,6 benzin Z16XEP motor Az autó leállításakor ez a felirat gyullad ki: InSp 1000 Szerintetek mit jelent? Lehet ettől használnom a kocsit, májusba megy műszakira. Vagy mit csináljak vele? Komoly a baja? Köszi. Sziasztok
  2. Szia! Köszi a gyors választ! Akkor ez lamdaszonda csere? Húzós lesz? Rygesz
  3. Sziasztok! Opel Astra H 2004 1,6 benzin Z16XEP A sárga motor lámpa világít és a következő hibakódokat írja ki: 014100 161450 161600 egyszer nem indult és akkor a motorkulcsos autó világított, de aztán kis idő után elindult azóta rendesen működik. Tud valaki mondani ezekről a hibakódokról valamit, esetleg javítási költséget ha volt már ilyen valakinél. Köszi!
  4. Sziasztok! H astra 1,6 benzin 2004 Z16xep Az autót leállítottam 24-én a garázsba tegnap reggel indulni akartam vele nem sikerült. Próbáltam indítani de csak kerregett és az aksi sem bírta sokáig, bár a műszerfalon minden világított meg a rádió is szólt de inkább feltöltöttem az aksit egy 24óráig. Ma délben indítani akartam és az indító motor csak kerregett aztán vagy tizedik próbálkozásra beindult. Járattam egy picit leállítás majd újra indítás, és most negyedikre indult be. Sok próbálkozással elértem, hogy most egyre vagy második indításra elindul. Mi lehet a gond? Semmi hibakódom nincs, vagyis ha kivillogtatom semmit nem ír ki. Előtte semmi jelét nem tapasztaltam simán elsőre indult. Van valami ötlete valakinak? Önindítómotor hiba lehet? Vagy sok volt neki a négy napi garázsban állás? Köszi!
  5. Sziasztok! Opel Astra H 2004. benzin Z16XEP 120000km Bocs az előbbi bejegyzésből kimaradt: Tolató radart vagy tolató kamerát szeretnék beszereltetni. Milyen típust javasoltok? Lehet e a BC kijelzőre rákötni ilyen kamerát vagy csak külön lehet felszerelni és kialakítani? Ha valakinek van róla kép szívesen megnézném. Köszi a segítséget.
  6. Sziasztok! Opel Astra H 2004. benzin Z16XEP 120000km A fórumon ajánlottátok, hogy ha a féket és a gázpedált egyszerre benyomom akkor kivillogtathatóak a hibakódok. Én kipróbáltam és nekem ki is ír valamit, lehet hogy hibakódot? Villog a motor ilyenkor és 161450-et ír ki. Mire utalhat ez a hibakód? Találkozott már ilyennel valaki? Köszi
  7. Sziasztok! Opel astra h 1.6 benzin 2004. Téli szélvédő mosót szeretnék tölteni a tartályba, hogy tudom a tartályból leengedni a nyári mosót? Köszi.
  8. Sziasztok! Opel Astra H 1.6 Z16xep 2004 évj. 114000km, de valószínű már tekerték, 1 éve van nálam. P0301,302,303,304,314 hibakódok sok hercehurca gyertya és trafó csere, de hengerfej felújítás lett a vége. Szívó és kipufogo szelepek cseréje és vezérlés is. A hibakódok megszűntek az autó nem rángat és nem dobja ki a tempomatot egész jól megy. Viszont a 0,6l/1000km olajfogyasztás az jócskán meg van szerintem egy picit több is. 90% városi közlekedés rövid utak sok indítás, dinamikus vezetés a fogyasztás 8,3 körül BC szerint és mérve is e körül. Igazából az olajfogyasztás nem tetszik, szerintem kicsit sok Opel 5W-30 gyári olajat használok. Ez így jó, vagy még vizsgálgatni kéne? Váltsak más olajra esetleg valami + motorolaj adalék vagy nyugdíjas vezetés? Köszi
  9. Sziasztok! Opel Astra H 1,6 Z16xep benzin. Lemerült az elem a slusszkulcsban és nem működött a központi zár, így kulccsal mechanikusan bezártam a kocsit. Látszatra sikerült is mert a lezárás megtörtént, a vezető oldali ajtót megnyitottam zárva volt. Aztán csak úgy véletlen megszokásból megnyitottam a hátsó ajtót és simán kinyílt mind kettő. Na ekkor többször próbáltam minden formában kulccsal bezárni de nem lehetett. Még jó hogy a közelben tudtam venni elemet a távirányítóba és le tudtam zárni a kocsit. Azóta folyamatosan próbálgatom kulccsal lezárni és van hogy lezár de legtöbbször inkább nem, bár a vezető ajtót azt mindig lezárja. Tapasztalt valaki ilyet? Valami ötlet? Köszi
  10. Rygesz

    Egyéb csevegés

    Sziasztok! Opel Astra h 1.6 2004 évj. A kérdésem az volna, hogy a lengéscsillapító hibát csak szervizben tudják megállapítani? Néha hallok pici kopogó hangot a bal első keréktől ha magasabb padkáról gurulok le, de ha csak haladok és mondjuk fekvő rendőrön megyek át ott meg semmi. Mitől lehet ez? Köszi.
  11. Sziasztok! Opel Astra H 1,6 benzin 2004 évjárat Szerettem volna pollen szűrőt cserélni az autóban, sajnos nem sikerült. A kesztyű tartót nem tudtam kivenni pedig mind a négy csavart kivettem belőle. Az utasoldali légzsák felirat alatti szürke műanyag betétben a kesztyűtartó felső pereme mindig elakad. Próbáltam kicsit feszíteni hátha csak ki kell pattintani de nem jött össze és nem akartam összetörni a műszerfal szürke betétjét. Szeretném kérdezni mi a módja a kesztyűtartó kivételének, cserélt már valaki otthon pollenszűrőt? Kerestem a neten erre utaló filmeket de a kesztyűtartó felső peremének kivételéről egyik sem szól, csak a négy felfogató csavart említik. Tudna valaki valamilyen ötlettel segíteni? Köszi!
  12. Sziasztok! Opel Astra H 1,6 2004 Z16XEP Mostanában tapasztalom, hogy ha kicsit több időt áll az autó akkor van olyan hogy egy de hosszabb indítózás után indul csak be ( úgy mond nem indul pöccre). Az aksi szerintem jó legalábbis rá nézésre meg pörgeti is. Talán az önindítóval lehet gond? Valakinek valami kizárásos vizsgálati tapasztalat? Az autón most lett hengerfej felújítás végezve vezérléssel együtt, befolyásolhatja ez? Köszi.
  13. Sziasztok! Opel Astra H 1,6 2004 A kérdésem az lenne, hogy mennyi cseppfolyós valaminek szabad a kipufogóból az aszfaltra kerülnie, mert valahányszor állóhelyzetben járatom a motort elég nagy foltot hagy a kocsi maga után. És mondjuk az sem biztos, hogy kondez víz, lehet hogy el nem égetett üzemanyag? És mit lehet vele csinálni vagy normális állapot? Köszi!
  14. Sziasztok! Köszi a gyors reagálást! Akkor ezt a kérdést rendelés előtt kellett volna feltennem...:):). Na mindegy 1600 ft-om bánja :(. Az igazság az, hogy a szélvédő fölött kb 2-3 cm hosszban van valami kő felverődésből ott maradó javítófesték maradvány ami kezd nem szép lenni. Arra gondoltam, ha lekezelem akkor ezzel a gumi csíkkal el tudnám takarni, csak még a ragasztót nem tudom milyet használjak. Majd valaki autóüvegest megkérdezek. De köszi a segítséget. Üdv mindenkinek.
  15. Sziasztok! Opel Astra H. 1,6 2004 Használtan vettem kb. 1 éve és az elődnél első szélvédő csere volt valamikor, a külső gumiszigetelést vagy lefelejtették vagy nem tudom mi lett vele de nincs a szélvédő körül. Most rendeltem egy újat mert zavart hogy csak úgy van az üveg, csak azt nem tudom, hogy milyen ragasztóval lehet felragasztani ezt a szigetelő gumit a szélvédő karosszériája köré? Még nem érkezett meg, létezik öntapadós? Valaki cserélte már? Köszi a segítséget. Jó utat!
  16. Sziasztok! Opel Astra H 1.6 benzin 2004 Z16XEP A kérdésem a szellőző rendszerre vonatkozna. Folyamatosan állítgatja az elektronika a szellőző lamellákat amik kissé nyikorognak és ez zavaró. Hogyan lehetne házilag és olcsón ezt a nyikorgást megszüntetni? Van valakinek valami szerelési video vagy útmutató? És a habos pollen tisztítással kapcsolatban milyen tapasztalatotok van? Tényleg csak a szellőző járatokat kell habbal feltölteni és kivárni a szükséges ható időt aztán jobb illat lesz és jobban hűt a klíma? Köszi a segítséget!
  17. Sziasztok! Szeretném ha valaki segítene eligazodni a felni méretekben. Opel Astra H 1.6 2004 autóm van. Jelenleg 6,5J 4x100 16-os lemez felni van rajta 56,5 agymérettel Et37. Megtudná valaki írni hogy milyen méretű alufelnik a jók rá, a gyáriakon kívül. Valaki azt mondta, hogy Et 35-40 ig keresgéljek, mert gyári méretet nem találok az után gyártott felniknél. Ha 15-collos felnit szeretnék rá akkor hogy módosulnak a méretek? Szerintetek melyik az ideális méret rá? Köszi!
  18. Sziasztok! Opel Astra h Z16XEP Hengerfej felújításra kértem árajánlatot több helyről. Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy legyen szíves valaki bennfentes leírni nekem, hogy pontosan milyen alkatrészek cseréje vagy felújítása szükséges egy ilyen művelethez. Több helyről jött vissza árajánlat az alkatrészekre de sajnos van ahol csak cikkszámot az opelosok meg valami kódot írtak vagy rövidítést és ebből nem tudom kihámozni a dolgokat viszont elég nagyok az eltérések az alkatrészárak között és jó volna látni pontosan tudni és látni hogy minek mi az ára. Tudna nekem valaki összeállítani egy számomra érthető és egyeztethető gyári alkatrész listát. Előre is köszönöm a segítséget!
  19. Sziasztok! Ha a tavaly vásárolt Hankook 16" téli gumival ezt a teljes évet kihúzom, és csak jövőre veszek alufelnit+nyárit, akkor ezt a télit még hány évig tudom még használni. Kb évi 5-7000 km mennék vele. Milyen hátrányai vannak ha télivel nyáron autózom? Köszi
  20. Sziasztok! Alufelnit szeretnék a 2004 évi opel astra h autómra. Kissé belekeveredtem a hirdetésekben és a váltóméretekben megadott értrékekbe. Jelenleg 4 csavaros acélfelnin van a gumi ami 6,5J x 16H2 ET37 jelzésű. A kérdésem, milyen méretű, vagy jelzésű ( tól - ig ) alufelnit kellene megvennem? És ha egyel kisebb 15-ös gumit szeretnék rá venni akkor milyen jelzésű alu fenit válasszak? És még egy kis műszaki kérdés, melyik szám jelzi az agyátmérőt és mi az a tehermentesítő karika és azt mikor kell használni? Köszi a segítséget! Jó utat mindenkinek
  21. Sziasztok! Astra H 1,6 benzines, Z16XEP Végig olvastam a fórumot a 301,302,303,304,314 hibakódokkal kapcsolatban és láttam, hogy van aki a hengerfej felújítást elvégezte. Viszont írtátok hogy ez a hiba kormolódástól a városi közlekedés alacsony fordulaton történő váltásától és az elégtelen égésből adódhat. A kérdésem az ha a szelepszárszimering és a hengerfej felújítást elvégeztetem utána mennyi ideig lesz ismét jó az autó? Én sokat használom vároban, akkor ez időszakonként újra előjöhet? És még valami, Opel Lukács Csopakon van valakinek tapasztalata, szervízelés terén? Jó utat mindenkinek!
  22. Rygesz

    Egyéb csevegés

    Sziasztok! Ople Astra H 1.6 benzin 2004 Szerintetek melyik a biztonságosabb a tolató radar vagy a tolató kamera? Szeretném valamelyiket beszereltetni és nincs a környékemen ismerős akinek tapasztalata volna erről. A tolató kamerát vagy a radarkijelzőt a gyári kijelzőre rá lehet kötni, vagy cserélni kellene valami újabb monitorra vagy jobb ha külön monitoron van a tolató egysége? Lenne valakinek valami típus ajánlata ami nem horror összegből kihozható? Vagy valakinek valami képes vagy videós szerelési és használati útmutató? A segítségeteket Köszönöm! Jó utat mindenkinek.
  23. Sziasztok! Opel Astra H 1,6 benzin 2004 Érdeklődve olvasom a fórumot és a beszélgetéseket a 017152 hibakóddal kapcsolatban. Sajnos nálam is világít, de voltak előzményei. Szóval 111000 km van a kocsiba és májusba került hozzám. Már a megvétel után kezdődött a kálvária amikor kigyulladt ez a kis lámpa és melléje jöttek a P0301,302,303,304 és 0314 gyújtás hiba kódok. A szerelő akihez vittem egyből trafó és gyertya cserét javasolt ez meg is történt. Pár km után a lámpa ismét kigyulladt. Az opel szunában azt mondták elsőre tegyek bele szelep tisztító folyadékot és 1000-2000 km után üssük ki a hibát. Megtörtént 1 hétig mosolyogva autóztam, hogy jó a kocsi. Aztán újra világított a lámpa. Az opel szerelők a protokoljuk szerinti teljes hengerfej felújítást javasoltak ( 200000-250000 ft) de alapjába véve a kocsi jól ment nem füstölt csak égett a sárga lámpa. Mivel húzósnak véltem a hengerfejes munkának az árát a neten keresgélve rátaláltam egy BG motortisztítás technológiára a Morvai autónál Pesten, amivel ezeket az opel betegségeket kezelték, 18000 ft-ért megtörtént a szívósori motortisztítás. A kocsi érezhetően jobban megy, még néha ugrik is, ami ettől a típustól csak 3000-es fordulat felett mutatkozik és a gyújtás kimaradási hibakódok kiütés után nem jöttek vissza. Két teljes hétig semmi gond nem volt a gondtalan autósok közé tartoztam, amíg ma újra ki nem gyulladt a lámpa és kivillogtatva meg nem jelent a 017152 hibakód amiről itt beszélgetünk. Na itt tartok és figyelem a hozzászólók tapasztalatait, lehet tényleg motorgenerál? Pedig nem füstöl, az autó jól megy, az olajfogyást most vizsgálom. Meddig lehet ezzel a hibakóddal elmenni? Okoz valami problémát, károsodást? Tényleg ennyi gond van ezekkel a motorokkal, pedig olyan jól néznek ki ezek a kocsik. Jól össze vannak rakva, német precizitás, csak hát így autózni, figyelni mikor lesz újabb hibakód...? Pedig csak 10 éves autókról beszélgetünk... Veszprémhez közel tud valaki megbízható, jó szervizt vagy diagnosztikával foglalkozó autó gurut? Bocs a hosszú hozzá szólásért. Sziasztok! Jó utat mindenkinek.
  24. Sziasztok! Opel Astra H 1,6 2004 Alap esetben az ajtók ha nyitva vannak akkor kettő állásban megállnak és nem csukódnak be. Ez nagyon kényelmes funkció mert ha szűk helyen parkolok akkor félig nyitott állapotban is megáll az ajtó és nem kell tartani a kiszállás vagy beszállás közben. Na most a helyzet az, hogy a bal első ajtómon ez a mechanikai fék ez megszűnt, vagy megfeszült vagy kitágult de sajnos nem áll meg sem fél állásban és teljesen nyitott állapotban sem hanem lassan mindig becsukódik. Az ajtó jól zár nem kell csapkodni, nincs deformálódása csak a két helyzetben nem tartja meg a csukló pánt az ajtót. Hogy lehet az ajtón ezt beállítani? Köszi! Jó utat mindenkinek!
  25. Sziasztok Fórumozók! Opel Astra H 1,6 2004 benzines. Egy furcsa jelenséget tapasztaltam, tök véletlen voltam a garázsba és azt hallottam, hogy az autó szellőzője magától állítódni próbál!!!? A slusszkulcs nem volt bent. Azt tapasztaltam, hogy ha beindítom a kocsit akkor a digit klíma beállítja a szellőzőket és ez nyikorogni szokott. De ezt most tapasztaltam először hogy a motor erőlködik illetve azt hogy ha éjszaka vagy nappal hosszabb időre leállítottam a kocsit és utána indítottam akkor nehezen indította az aksi. Lehet, hogy folyamatosan meríti az akkumulátort? Ha merülőben van az aksi arról kapok visszajelzést vagy csak nem fog indulni a kocsi? Valaki találkozott ilyennel, hogy gyújtás nélkül önálló életet él a szellőztető motor vagy valami hasonló???? Le tudom teljesen kapcsolni a szellőzést? Köszi! Jó utat mindenkinek!
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.