Jump to content
OPEL FÓRUM

Hard-ex

MOTE klubtag
 • Content Count

  68
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Hard-ex last won the day on October 9 2017

Hard-ex had the most liked content!

Community Reputation

4 Semleges

About Hard-ex

 • Rank
  Érdeklődő
 • Birthday 09/26/1987

Elérhetőség

 • Skype
  hard-ex

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Tatabánya

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Opel Astra G GCC 1.4 16V
 • City
  Tatabánya

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Szia. Nekem ugyan ez volt a jelenség. Erősebb gázadásra dadogott, illetve erőtlen volt. Nagy melegben és üzemi hőfokon jelentkezett a hiba. Nekem volt előtte gyertyacsere, így azt kizárhattam. Mint már írtam. Ha hidegen nincs a jelenség, de üzemi hőfokon igen, akkor érdemes gyújtótrafót cserélni vagy legalább is valakitől kérni egy tuti jót próba elejéig. Nekem ez volt a hiba forrása. Érthető, hogy üzemi hőfokon a trafó is melegszik, hő hatására nyúlik a nyáklap, ami benne van és így a repedt áramkör elmozdult egymástól, ezért gyújtáskimaradást okozva. Sőt le is állt valamelyik henger mindig. Üdv.: Viktor
 2. Sziasztok. A mai nap tárolt hibakóddal találtam magam szemben. P0420 és P0170. Na most voltak cserélve nem olyan túl régen a gyertyák,gyújtótrafó,lamdaszonda. A hátsó kipufogódobom csereérett lett. Okozhatja hátsódob miatti fals érték lamdaszonánál? (Tudom,messze van a kettő egymástól).Katalizátorom nem lyukas. Vagy sajna kezd behalni a katalizátorom? Mi a véleményetek? Köszi előre is az építő jellegü tanácsokat! Üdv.: Viktor
 3. Sziasztok. Volt pár hónappal ezelőtt egy posztom, hogy üzemanyagváltás után (Osztrákról kagylósra) kettő hibakódot kaptam P0170=Tüzelőanyag-korrekció (Bank 1) funkció-rendellenesség, P0420 = Katalizátor hatásfok csökkenése. Nos üzemanyag újra Osztrák és nincs hibakód. Majd kipróbáltam a Magyar üzemanyagot és a P0170 újra előjött 80Km után és most a második hibakód P0335 = főtengely helyzetszenzor áramkör. A főtengely helyzetszenzor cserélve volt nyáron... Újra Osztrák üzemanyag és nincs hibakód. "Tudom tankoljak azt továbbra is, de valami akkor sem okés. Ti értitek ezt? Mi kezd haldokolni? Két dologra tippelek: Katalizátor előtti lambdaszonda (a hátsó májusban cserélve) vagy légtömegmérő. Szerintetek? KÖszi a válaszokat.
 4. Amikor Én is cseréltem a javításikézikönyv alapból 3 bar-os pumpát írt. Neked gyárilag 1 bar-os volt benne? Csak azért kérdezem, mert caravan-ra is 3 bar-ost írt. Ha jól emlékszem.
 5. Amikor Én is cseréltem a javításikézikönyv alapból 3 bar-os pumpát írt. Neked gyárilag 1 bar-os volt benne? Csak azért kérdezem, mert caravan-ra is 3 bar-ost írt. Ha jól emlékszem.
 6. Szia. Hatchback-nél az ülés alatt van a nyílás. Ahogy L.Fazekas írta. Amúgy ha cseréled az AC pumpát, akkor a ház alján a pici aktívszűrőt is cseréld ki. Nekem anno ajánlották.
 7. Igen. Szerintem is(most már). Jeladót cserélni kell még és utána kiderül.
 8. Köszönöm a válaszokat. A "pitiáner" problémám engem azért foglalkoztat, mert nem mindegy, hogy télen 9l vagy 12-13 nem megfelelő üzemihőfok miatt, valamint nagyon nem egészséges a motornak sem. Mivel visszatérő probléma,szeretnék a végére járni. Ehhez kértem a véleményeket,tapasztalatokat. Egyébként a fagyállót megnézettem és -34, ami jó ugyanis a könyv szerint -35-nek kell lenni. Nagyon sanszos, hogy vízhőfok jeladó lesz a ludas,mert az még nem volt cserélve. Ha már engedek le a fagyállóból a csere miatt, akkor a termosztátot is tesztelni fogom forróvizes módszerrel. Ha jó a teszt és jeladó csere után minden jó, akkor boldogság és egy újabb tapasztalat.
 9. Még nem, de gondoltam már rá. Kipróbalom és kiderül.
 10. Szia. Köszönöm a választ. Tavaly cseréltem hűtőt és hűtőfolyadékot is. Azon a télen nem volt probléma csak a termosztát,amit ahogy írtam cseréltem(akkor már nem cseréltem hűtőfolyadékot, ezt azért írom, hogy ne legyen ellentétes egy előbbi válaszommal). Összegezve minden volt cserélve csak a jeladó nem. Lehet még azt kicserélem, meg egy hűtőfolyadék ellenőrzést megér. Ha a probléma továbbra is jelen van, akkor esetleg van tipped mi lehet még?
 11. Szia. Hőfokjeladót nem néztem, de az élőadatok(Bluetooth-os Telefonos Torque) pontosnak tűnt. Legalább is, amit az élőadatból olvastam az volt a kijelzőn a műszerfalon is. Gondolom, hogy eltérés lenne, ha a jeladó rossz. Illetve fagyálló csere sem volt.
 12. Sziasztok. Szeretném kikérni a véleményetek termosztáttal kapcsolatosan. Legalább is ezt tartom a ludasnak. Leszögezném az elején, hogy gyakorlatilag évente cserélem a téli időszakban és kezd ebből elegem lenni. Eddig az volt, hogy már az első lehűléskor alig érte el a 85 fokot, de városban tartotta, kívül nagyobb sebességnél pedig 80 alá ment, tehát nem tudott rendesen melegedni, sokat evett, se fűtés stb. stb.stb. Viszont most a jelenség picit más! Legelső alkalommal Febi volt és a mutató ki sem mozdult, fűtés nem volt, így vettem egy gyárit, amivel tökéletes volt minden. Üzemi hőfok 88-89 körül és max fűtésnél lement 83-85 fokra, még iszonyat mínuszokban 80-ig ment le, majd 1-2 percen belül vissza 85-ig és tartotta minden vezetési viszonyban. Ezeket az értékeket megfelelőnek tartom a leírt körülményekhez képest. Én legalább is. Egy év után őszi-téli időszak beköszöntével ismét a bekezdésben leírtakat tapasztaltam, majd már egyből gyári termosztát csere és az 1. pontban leírt megfelelés és boldogság. Eljött az újabb év, ősz-tél dereka. Még nincs igazán mínusz, de már most rakoncátlankodik. DE! Mint jeleztem más a jelenség és ezért nem értem. Városban éppen hogy 80-81 fok menet közben és lámpánál állva is alig megy 85 fokig, majd elindulás után vissza is hűl 80 fokra és tartja. (Ja és ezt fűtés nélkül.) Fűtésnél már 76 fokig süllyed és érezhető, hogy a fűtés intenzitása csökken. Jön a csavar. Amikor városon kívül 90-100-110 km/h-val megyek, felmegy a hőfok 85ig és tartja. Na most nem szívesen száguldanék a városban, hogy legyen fűtés.. A leírtak alapján írna valaki, hogy esetleg mit nézzek meg? Mi lehet még a baj? Vagy csak Én vagyok termosztát paranoiás? Köszi előre is az építő jellegű válaszokat!
 13. Sziasztok. Lehet nekem tűnik csak úgy, hogy forrósodik a kulcs, de ha igen,akkor az mitől lehet és milyen problémák merülhetnek fel, illetve mi a javítás módja? Köszi előre is a választ.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.