Jump to content
OPEL FÓRUM

zoli76

Forummember
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Semleges

About zoli76

 • Rank
  Újonc

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Opel Astra H 1,6 Twinport
 • City
  Sorkikápolna
 1. sziasztok! Z16XEP Astra H kombival kapcsolatban lenne kérdésem. Egy ideje "szegény üzemanyag keverék" motorhiba lámpa miatt próbálkozom szerelőről szerelőre járva. Legutóbb kiiktattattam az EGR-t és a szívósort. Azóta "csak" időszakosan gyullad ki a lámpa, majd pár nap, illetve km után elalszik. Folyamatosan figyelem, próbálok logikát és rendszert találni a hibalámpa kigyulladásának, illetve elalvásának okában. Még nem telt el túl sok idő, de egyenlőre az a megfigyelés, hogy kétszeri tele tankolás után 90, illetve 180km megtétele után kigyulladt, majd fél és 1/3 tank közt ismét elalszik a lámpa. Van esetleg valami nyomás érték, az üzemanyag-szivattyú működése, vagy egyéb dolog, ami a benzinszinttel összefüggésben változik és ilyen hibát okoz? Másik jelenség, ami nem tudom, hogy összefügg-e ezzel: kb. 3 hónapja kezdődött az autó jobb hátulja felől egy különös sípoló hang, ami nem állandó. Néha hallani, aztán egy időre megszűnik (mikor szerelőhöz viszem), majd ismét előjön. A felvétel nem 100%-ban adja vissza az "élményt", de hátha van valakinek ötlete: https://drive.google.com/file/d/10JmRXLUeq_hJ9_3PT2SzFXVGY7lzYQG2/view?usp=sharing Köszönöm szépen előre is.
 2. mindenkinek köszönöm szépen a válaszokat
 3. Természetesen nem fizettem érte többet. Dexos 2-t rendeltem, azt is számláztak, azt is fizettem, csak a szállításnál cserélték össze. Azért tettem fel a kérdésem, hogy tudjam, kell-e reklamálnom, vissza kell-e küldenem. ;)
 4. dexos1 gen2, igen. Én is így gondolom, de gondoltam inkább kérdezem a nálam inkább hozzáértők véleményét. Az ára egyébként több, mint 1,5-szeres. Köszönöm szépen a gyors választ!
 5. Üdv. 2004-es Opel Astra H Z16XEP-hez ma megérkezett a netről rendelt motorolajom, de a rendelt gyári dexos2 helyett tévedésből dexos1-est kaptam. Utánanéztem, látom, hogy a 2012-től gyártott benzinmotorokhoz ezt ajánlják. Okozhat valami gondot, ha ezt használom? Lehet/ érdemes keverni dexos2-vel? (Minden olajcseréhez 5l olajat veszek, a maradékot a következő cserénél fel szoktam használni.) köszönöm a válaszotok.
 6. Sziasztok! Z16XEP motoros 2004-es Astrám sebességváltó kihajtás szimmeringjét még az előző tulaj cseréltette 2013. októberben. Nálam is cserélték 2016. februárban, mert szivárgott az olaj a váltóból. Most ismét szivárog a váltóolaj és úgy tűnik ismét ugyanaz a móka, reggel hívom a szerelőmet. Normális, hogy ilyen sűrűn kell ezt cserélni? A legutóbbi csere óta kb. 17e km-t futott vegyes használatban. Lehet esetleg valami más probléma, aminek ez csak a következménye? Tudok tenni valamit, hogy ne kelljen ezt minden évben eljátszani? Előre is köszönöm a segítséget.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.