Jump to content

Korositomi

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  20
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Hírnév

0 Semleges

Korositomi névjegye

 • Felhasználói rang
  Újonc

MOTE klubkártya

 • Város
  Salgótarján

Legutóbbi látogatók

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Korositomi

  Általános műszaki problémák!

  Szia! Olvastam a fenti hozzászólásod, gondoltam megkérdezem, hogy 1.6 8 szelepes B Vectránál hogy is van ez X16SZR motornál ha hogy tudom vizsgálni a lambda szondát? Ott ha jól tudom 1 lambda szonda van ami a kipufogó leömlőn található és 1 vezetékes. Tudnál ebben tanácsot adni? Előre is köszi! Tomi
 2. Korositomi

  Általános műszaki problémák!

  Hali! Szerintem is gyári, nekem is van ilyen csatlakozó benne!
 3. Korositomi

  Általános műszaki problémák!

  Köszi szépen a linket! Ezt anno én is megtaláltam és vettem is! Nekem ahogy a kolléga mondta másik tömítés kellett! De a klingeritből legyártott tökéletes lett, azóta nincs beniznszivárgás! A biztonság kedvéért azért még bekentük a tömítést alul-felül Elringes benzin és hőálló pasztával is! Most tökéletes! Ráadásul közben sikerült felújítani a régi aktív szénszűrőt is, valamint a rossz tankszellőztető szelepet is megjavítani! Úgyhogy most elvileg minden án működik! Így a házi barkácsolással spróroltunk is kicsit...aktív szénszűrő 30.000, tankszellőztető 12500 lett volna gyáriba újba... mert csak abba lehet kapni.... Bontottal próbálkoztam, mind szar volt sajnos... de legalább donornak jók voltak.
 4. Korositomi

  Általános műszaki problémák!

  Köszi a tippeket! Ma majd a szerelőm berakja és kiderül jó lesz-e A biztonság kedvéért vettem hő és benzinálló Elringes tömítő pasztát is, meg lesz kenve azzal is. Remélem mostmár elmúlik a benzinszivárgás ezzel... Ami nem vészes, mert csak csöppen néha... de engem zavar.
 5. Korositomi

  Általános műszaki problémák!

  Köszönöm a tanácsot! Tegnap a régi mintájára legyártottuk klingeritből... meglátjuk, hogy hogy fog szuperálni. Pestre menni érte kicsit sokba lenne Salgótarjánból...
 6. Korositomi

  Általános műszaki problémák!

  Köszi szépen! Hát majd tesztelem akkor, csak nem valami jó a benzinszivárgás, mégha csak pici is... Találtam Elring és Loctite benzinálló tömítő pasztát is a Bárdiban... úgyhogy majd a szerelő megmondja, hogy melyik legyen.
 7. Korositomi

  Általános műszaki problémák!

  Köszi a tanácsot! Fojtószelepház lett cserélve csupaszon úgymond! Minden át lett rakva a bontottba, egyedül az alsó-felső rész közti tömítést nem bántottuk... de már bánom. Az injektornál nincs szivárgás úgy láttam (bár az a két O gyűrű nem lett cserélve, csak megtisztítva az injektor és a szűrői, aztán át a másik fojtószelepházba... ), a benzincsöveknél is kapott új tömítést. Szívósorra menő nagy lapos tömítés is cserélve van. Lecsekkoljuk az O gyűrűnél is azért! Elég ha leveszem a fojtószelepház fedelét és gyújtást adok rá? Akkor látszódna a szivárgás? Vagy indítsam is be fedél nélkül és úgy nézzem?
 8. Korositomi

  Általános műszaki problémák!

  Köszönöm szépen a tanácsokat! Lenne egy SOS kérdésem Hozzátok!!! Szivárog a benzin a fojtószelepháznál. A két benzincső tömítése már ki van cserélve. Úgy látom, hogy a fojtószelepház két része közti nagy lapos (vélhetően papírtömítés) lett kuka.... Viszont ezt sem utángyártottban nem tudok venni. Gyáriban csak készletben kapható (több fojtószelepházhoz tartozó tömítéssel együtt) és 40.000 Ft a Bárdinál kedvezménnyel!!!! A kép közepén látható nagy lapos tömítésről van szó.... mellette a vonal a 9X jelzéssel (ami a készletet jelzi) Szerintetek milyen tömítőpasztával lehet helyettesíteni???? Tud valaki olyat aki minta alapján gyártana benzin és hőálló hozzá való tömítést??? Előre is köszi!
 9. Korositomi

  Általános műszaki problémák!

  Szia! Azt megköszönném, ha adnál tanácsot az angol nyelvű leíráshoz! Olyan fojtószelep állás érzékelő van az autóban, mint a mellékelt angol nyelvű cikk első oldalán látszik!
 10. Korositomi

  Általános műszaki problémák!

  Köszönöm a tanácsot! Tehát a MAP szenzorra gondolsz esetleg? Vagy az ott lévő vákumcsövekre? Lehet megérne egy próbát, hogy venni új csöveket. Szerinted hol tudnák ilyen méretű gumicsöveket kapni? Ha jól láttam a belső átmérő 3 és 4 mm közt van, attól függ melyik vákumcsőről van szó.
 11. Korositomi

  Általános műszaki problémák!

  Köszi szépen a tanácsot, nem egy nagy tétel az új bowden, gondolkodtam rajta. De tegnap megint beállt a fordulat 4000 körülire és hiába rugdostam a gázt, vagy a motortérből is hiába húztam meg a gázkart vagy a bowdent, nem történt változás. Leállítottam, vártam, újraindítottam és járt szépen.... A biztonság kedvéért visszaraktuk a gyári fojtószelep állás érzékelőt, hátha az a hiba forrása... most teszetelem és majd kiderül... Türelemjáték úgy látom, csak már kezd fogyni a türelem
 12. Korositomi

  Általános műszaki problémák!

  Köszi az infót! Ezt még nem próbáltam. Majd a szerelő megmondja, hogy érdemes-e tekergetni Tegnap visszaraktuk a korábbi fojtószelep állás érzékelőt (a gyárit), most azzal tesztelem... Mivel a hiba időszakos, így csak türelem kell hozzá
 13. Korositomi

  Általános műszaki problémák!

  Köszi! Szerinted van értelme a gázbowdenhez befújni valamit? Mondjuk WD40-et próbaképp... meg elég száraznak és rozsdásnak tűnik a rugó, ami a gázbowden végénél van a motor felől... esetleg azt befújni valamivel...
 14. Korositomi

  Általános műszaki problémák!

  Sziasztok Srácok! Segítséget, tanácsot szeretnék kérni! Kicsit hosszú a sztori, de csak azért, hogy a felmerülő lehetséges megoldási javaslatokat leszűkítsük Van egy X16SZR motoros B1 Vectrám, időszakos alapjárati / fordulatszám problémával. Már szinte minden ki lett cserélve, alapjárati motor, fojtószelep állás érzékelő, EGR levakolás (majd levakolás megszüntetés mert nem múlt el a hiba). A hétvégén fojtószelepház is lett cserélve, mert lógott a tengelye (minden cucc át lett bele pakolva, ami benne és rajta van... alapjárati, fojtószelep állás érzékelő, membrán, központi befecskendező, új gyári tömítés a fojtószelepház alá). Azt hittük ez a baj, de úgy néz ki mégsem... Aktív szénszűrő felújítása (mert porrá volt benne málva a szivacs és átengedte a széndarabokat.), szénszűrő csöveinek kipucolása. Valószínű, hogy a tankszellőztetőm rossz (annak a javítása még a héten lesz, állítólag megszorul a belső tengelye vagy megég a tekercs benne.. ezt a héten fogom egy tipp alapján szétszedni és megnézni). Ha nem lehet javítani csere lesz... de az új elég borsos áron van. Esetleg tud valaki eladó tankszellőztető szelepet olyat ami működik???? (Delco Remy 199 van benne, amilyen a képen is látszik) Most a gázbowdenre gyanakszom, hogy lehet szorul, vagy megnyúlt és nem megy a helyére vissza... Mivel a fordulatszám probléma amikor van akkor a következőképpen jelentkezik: - üresben járó motornál felmegy néha 1500-2000 körülre és beáll ott, de van hogy 3-4000-es fordulaton áll be. - van mikor menet közben érzem úgy, hogy mintha az autó gázelvételnél nem lasssulna. Ilyenkor kinyomom a kuplungot és a fordulatszám felmegy az "egekbe", ha ráengedem vissza a kuplungot sebességben akkor visszább megy, de húz az autó. (ezért zárnám ki az alapjárati motort és fojtószelep állás érzékelőt hibaforrásként, igaz már új van mindkettőből benne) - Ha ilyen emelkedett fordulatszámnál "rárúgok úgymond" a gázpedálra akkor visszaáll a normál 8-900-as fordulatra. De volt rá példa, hogy csak a motortérből a gázbowdennél a gázkar meghuzogatásával múlt el. Szerintetek lehet a gázbowden a gond??? Van ott egy állítási lehetőség, amit nem igazán tudom mire való. A motortérben a gázbowden rögzítésénél a egy "pöcökkel" lehet állítani. A kép felső részen a hengeres résznél.... Előre is köszönöm a tapasztalatokat, tanácsokat!
 15. Korositomi

  Általános műszaki problémák!

  Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! X16SZR motoros B1 Vectrában tönkrement a aktív szénszűrő és a tankszellőztető szelep is úgy néz ki.... Bontottat már próbáltam, de azok is rosszak... Van valakinek esetleg jó és működő eladó???? Olvastam több helyen, hogy "felújítható" az aktív szénszűrő házi megoldással... Ehhez kérnék először segítséget... - Hol tudok aktív szenet venni? - Milyen fajta szivacs jó bele? - Tankszellőztető szelep javítható? Újba sajnos 12.000 Ft... rosszból már van kettő bontott... Előre is köszi az infókat, tanácsokat
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.