Jump to content

bbmt

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  7
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Hírnév

1 Semleges

bbmt névjegye

 • Felhasználói rang
  Újonc

MOTE klubkártya

 • Autó(k)
  Astra G Caravan Njoy
 • Város
  Mezőtúr
 1. bbmt

  Általános műszaki problémák!

  Pontosan ez a jelenség, csak már fél óra állás után is illetve hidegen nem ennyire, gondolom mert az olaj viszkozitás még magasabb mint melegen. Nekem 16 szelepes van, azokra is vonatkozik amiket írtál? Csak mert külön írtad, hogy 8 szelepesnél.
 2. bbmt

  Általános műszaki problémák!

  Szelepszár szimering cserénél miket kell még cserélni? Gondolom nem annyi, hogy a motor megbont belerak a 200 ft/db szimering és kész.
 3. bbmt

  Általános műszaki problémák!

  Sziasztok, Astra G Caravan 2003 Z14XE Történt 2 hete egy olajcsere, eddig 10W 40 volt benne, most Comma 5W-30 ( van Dexos 2 minősítése) lett és persze olajszűrő is cserélve lett Bosch-ra. Na, ezután városban jártam csak vele, érdekes módon a hidrotőke csattogás hidegen teljesen megszűnt, melegen már visszajött. Tegnap hosszabb úton voltam vele és amikor az M5-ön 150km/h sebesség után beértem a dugóba, alapjáraton 800-as fordulatnál elkezdett villogni az olajnyomás lámpa,de 800 felett eltűnt, amikor kihűlt a motor akkor nem villant be sem. És akkor kezdte el, hogy ha melegen beindítom akkor szép nagy kékes füstöt kezd el eregetni alapjáraton majd később gázadásra is,de csak egy ideig. Az olajnyomás villogás abba maradt, már üzem-meleg motornál sem csinálja, ellenben a füstölés az indításkor és elinduláskor elég nagy. Menet közben különböző sebességeknél és normál gázadásnál nincs látható vagy nem feltűnő. Hozzá tartozik, hogy sok évig csak városban volt használva,1-2 km után leállítva majd délután újraindítva, mert az asszonynál volt második kocsiként. Mostanában elvittem 50 km utakra pár hetente, és akkor amikor bemelegedett a motor és gyorsítottam csak úgy okádta a füstöt, majd a visszafele úton már nem füstölt. Apósom aki autószerelő azt mondja, hogy ő leengedné ezt az új olajat és 15W-set tenne bele, ezzel megoldódna a füst és az olajnyomás is. Vagy tegyünk bele olajsűrítőt. Van ebben valami? Vagy a motornál mit kellene nézni/cserélni.
 4. bbmt

  Astra G LEDezés

  Nekem is megjöttek a Canbus LED-ek, beraktam, a hátsó ajtóknál és a csomagtérnél működik rendben, viszont a térképolvasó lámpával valami nem stimmel. 4 db T10--es izzó való bele, a LED nem világít, majd tettem bele normál izzót és azok sem.A biztosíték jó. Vagy biztosítékok mert 2 db 5A-s biztosítékhoz is írtak utastérvilágítást. Valakinek tipp, hogy mi lehet a gond?
 5. bbmt

  Astra G LEDezés

  Tegnap beszéltem egy itt ajánlott Szolnok megyei LED forgalmazóval. A beltérbe mindehova canbus-os kell. Meg is rendeltem mindenhova Van valakinek tapasztalata H-es LED izzóval? Minőség,beépítés tényleg csak annyi, hogy régi ki, LED be?
 6. bbmt

  Astra G LEDezés

  Sziasztok, Mivel a térképolvasó lámpa régóta nem világít, így rászántam magam, hogy LED-re cserélem ebben 4 izzót kell cserélni w5w, de akkor már minden belső világítást kicserélnék. Átolvasva a fórumot viszont kicsit zavarban vagyok. Most akkor csak a térkép lámpába kell canbus LED vagy minden belsőtérvilágításhoz? Opel Astra G Caravan 2003 Z14XE
 7. Sziasztok, 2003-as Astra Caravan Njoy felszereltség X14XE. Gyárilag riasztós kp zár. A kpzár azt csinálja, hogy ötször visszanyit, majd a hatodik kulcselfordításra lezár. Ezután, ha kinyitom, becsukom tökéletesen zár egészen addig amíg gyujtást nem adok rá. Akkor elkezdi előről, ha le akarom zárni. Mi lehet a baj?
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.