Jump to content
OPEL FÓRUM

sziklaboci

Forummember
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

sziklaboci last won the day on May 28

sziklaboci had the most liked content!

Community Reputation

7 Semleges

About sziklaboci

 • Rank
  Újonc

Személyes információ

 • Neme
  Férfi

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Opel Astra G 1.4 16V (X14XE)
 • City
  Szeged

Recent Profile Visitors

302 profile views
 1. Szintén lpg-sként gyújtásra gyanakodnék, mivel ez a legegyértelműbb közös pont a benzin és gázüzem között. Illetve érdemes lenne még szétnézni az érzékelők között, lambda, map, hőmérséklet, stb, mivel gázüzemben is a benzines ecu gyújtási paramétereire támaszkodik a gázos ecu, tehát ha már benzinen rossz simán elviszi a gázos működést is. Nekem anno hetek teltek el mire észrevettem hogy bedöglött az ac, szóval nincs
 2. Előfordulhat, nekem kizárólag a felfele katt rémlik, viszonylag ritkán van rá szükség.
 3. Felfelé nyomd folyamatosan amíg fel nem ér az ablak és még azután is, amíg egy kattanást nem hallasz.
 4. Nekem a gyárival annyi volt a bajom, hogy letört a műanyag pipa. Gyorsan kellett cselekedni, starline volt polcon a boltban, visszanéztem 2682 forint volt 2018-ban, és azóta kb. 35 ezer kilométer ment bele. Most 2500-ért adják ugyanezt. A gyárit félreraktam de azóta sem foglalkoztam vele, a belevaló pipa kapható magában? Esetleg olyan ami nem műanyag? Mondjuk ha 2500 forintnál többe kerül a pipa, akkor már veszek még egy komplett termosztátot..
 5. Lehet hogy nevetség tárgya leszek, de nekem két éve egy 2800 forintos starline termosztát van bent és rendben teszi a dolgát. Fiatal voltam kellett a pénz.. Mondjuk azt hozzátenném hogy a tömítés amit adtak vele az semmire sem volt jó, így visszament alá a használt gyári bosch tömítése.
 6. A generátor kb. két éves, akkut meg nemrég kapott újat a kocsi. Amikor tönkrement az előző generátor akkor valóban odavolt a szervó, mondjuk akkor minden odavolt, mire hazaértem.. először minden világított a műszerfalon, aztán a mutatók leestek, végül leállt a kocsi Egyébként ha belegondolok tegnap indítás után leesett az alapjárat pár másodpercre, előfordulhat hogy pont addig nem ment a szervó az elégtelen töltés miatt. Csak akkor a szervóra figyeltem inkább, a fordulatszámmal nem foglalkoztam. Köszi!
 7. Üdv, van egy igen ritkán visszatérő problémám (X14XE), sacc félévente egyszer-egyszer kihagy a kormányszervó, jellemzően indulásnál nem éled fel csak picit késleltetve (pár méter gurulás és megemelt fordulatszámot követően). Tegnap pont előfordult, ezért bátorkodnék megkérdezni, hogy mit nézzek-hol nézzek, van-e értelme egyáltalán foglalkoznom a dologgal ilyen rendszeresség mellett? Egyébként a hiba évek óta fennáll.
 8. A komplett kipufogót le kell szedni, plusz felette még van egy hővédő lemez is, azt is. Felette megy a bowden. Nemrég kellett cserélnem nekem is, gyári emelővel aligha fog menni sajnos.
 9. Ha a két bowden találkozása-összekapcsolása a kérdés, akkor az ábrán 5-össel jelölt "kapcsot" két fogóval egyszerűen szétfeszíted, ekkor szétakadnak a bowdenek, összerakásnál meg összenyomod hogy ne ugorjanak szét. Nemrég csináltam a sajátomot, nekem sem volt egyértelmű a dolog.
 10. Hello, szintén '99-es astrámmal nekem nem megy bármilyen elm327-tel a kommunikáció, négyfélével próbáltam és ebből egyetlen egyel működik. Javaslom keríts másik elm-et. Valószínűleg a firmware a különbség köztük, erről itt egy kis angol nyelvű olvasnivaló. Sajnos a kínaiak nem nagyon szeretik reklámozni hogy melyik verzióval árulják a portékájukat, így nem tudom megmondani hanyas firmware a megfelelő, de sanszos hogy egy korábbi verzió (1.5).
 11. Én is meg szoktam fúrni a dobot, előnyét még nem láttam. Mondjuk a saját astrám kipufogója annyival nehezebb helyzetben van egy sima benzineshez képest, hogy lpg-s és sokkal több a kondenzvíz, de a sima benzinesen is ugyanúgy dobáljuk fel-le a dobokat kétévente.
 12. Hello, más majd mond okosabbat, nekem privát (rendszeres) tapasztalatom csak a hátsó kipufogódobbal van, mégpedig hogy az összes utángyártott hulladék, a gyári meg drága. A sajátomnál (X14XE) illetve a közeli látókörömben lévő másik g astránál is (Z14XEP) kétévente, minden műszaki előtt cseréljük a hátsó dobot, a Bosal-t már konkrétan próbáltam, pont annyit ért mint bármelyik másik. A hegesztéseknél rohad szét az összes két év alatt, felszereléskor cinksprével történő rásegítés mellett is.
 13. Szia, asszem a tankon belüli benzincsőről én értekeztem, nem a linkeken látható helyekről de ilyet vettem, mert a boltos erre esküdött (így utólag nem is alaptalanul): https://www.kramp.com/shop-pl/en/1016050/2853904/0/NBR+PVC+pressure+hose+Niplaflex+25bar https://triasztomlo.hu/tomlok/olaj-es-benzintomlok/niplaflex-univerzalis-tomlo A méreteket csekkold le, hogy milyen kell a szivattyúdhoz.
 14. Nem tudom pontosan mit piszkáltak az áramkörön az lpg miatt, de korábban úgy működött, hogy gyújtás ráadásakor pár másodpercig ment a szivattyú, pont ennyi ideig világított az lpg kijelzője is, ebből arra következtetek a pumpára kötötték rá a gázvezérlő tápját. Viszont amikor már kezdett betegeskedni, gyújtásnál már nem járt a szivattyú, a gáz kijelzője sem élt, viszont indítózástól már volt kijelzés és rendben működött is. Hogy nem járt a szivattyú csak később vettem észre. Most hogy direktbe van kötve a negatív a relén, folyamatosan megy a szivattyú is és él a kijelző is. Most hogy így ezt leírtam el is bizonytalanodtam, mert ha csak simán párhuzamosan kötötték volna a gáz+ac tápját akkor ha az ac nem kap áramot a gáznak sem lett volna szabad, márpedig nem a pumpa ment tönkre tehát vagy együtt kellett volna menniük vagy sehogy. Ránéztem a hibakódra: "P0230-02 Üzemanyagszivattyú relé feszültség alacsony, testzárlat vagy áramkör szakadás a vezérlőkészülék A12 kapcsán. Fenti feltételeknek legalább 1,6 sec-re teljesülniük kell. Érintett csatlakozások: 28 (X45)" Egyébként az eredeti állapotban a lpg-ről nem volt lehetséges a vészindítás, mivel ahhoz folyamatosan áram alatt kell lennie a gázvezérlőnek. Mióta átkötöttem lett vészindításom is, járulékos haszonként..
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.