Jump to content

sziklaboci

Forummember
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

sziklaboci last won the day on August 15

sziklaboci had the most liked content!

Community Reputation

3 Semleges

About sziklaboci

 • Rank
  Újonc

Személyes információ

 • Neme
  Férfi

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Opel Astra G 1.4 16V (X14XE)
 • City
  Szeged
 1. Hello, szintén '99-es astrámmal nekem nem megy bármilyen elm327-tel a kommunikáció, négyfélével próbáltam és ebből egyetlen egyel működik. Javaslom keríts másik elm-et. Valószínűleg a firmware a különbség köztük, erről itt egy kis angol nyelvű olvasnivaló. Sajnos a kínaiak nem nagyon szeretik reklámozni hogy melyik verzióval árulják a portékájukat, így nem tudom megmondani hanyas firmware a megfelelő, de sanszos hogy egy korábbi verzió (1.5).
 2. Én is meg szoktam fúrni a dobot, előnyét még nem láttam. Mondjuk a saját astrám kipufogója annyival nehezebb helyzetben van egy sima benzineshez képest, hogy lpg-s és sokkal több a kondenzvíz, de a sima benzinesen is ugyanúgy dobáljuk fel-le a dobokat kétévente.
 3. Hello, más majd mond okosabbat, nekem privát (rendszeres) tapasztalatom csak a hátsó kipufogódobbal van, mégpedig hogy az összes utángyártott hulladék, a gyári meg drága. A sajátomnál (X14XE) illetve a közeli látókörömben lévő másik g astránál is (Z14XEP) kétévente, minden műszaki előtt cseréljük a hátsó dobot, a Bosal-t már konkrétan próbáltam, pont annyit ért mint bármelyik másik. A hegesztéseknél rohad szét az összes két év alatt, felszereléskor cinksprével történő rásegítés mellett is.
 4. Szia, asszem a tankon belüli benzincsőről én értekeztem, nem a linkeken látható helyekről de ilyet vettem, mert a boltos erre esküdött (így utólag nem is alaptalanul): https://www.kramp.com/shop-pl/en/1016050/2853904/0/NBR+PVC+pressure+hose+Niplaflex+25bar https://triasztomlo.hu/tomlok/olaj-es-benzintomlok/niplaflex-univerzalis-tomlo A méreteket csekkold le, hogy milyen kell a szivattyúdhoz.
 5. Nem tudom pontosan mit piszkáltak az áramkörön az lpg miatt, de korábban úgy működött, hogy gyújtás ráadásakor pár másodpercig ment a szivattyú, pont ennyi ideig világított az lpg kijelzője is, ebből arra következtetek a pumpára kötötték rá a gázvezérlő tápját. Viszont amikor már kezdett betegeskedni, gyújtásnál már nem járt a szivattyú, a gáz kijelzője sem élt, viszont indítózástól már volt kijelzés és rendben működött is. Hogy nem járt a szivattyú csak később vettem észre. Most hogy direktbe van kötve a negatív a relén, folyamatosan megy a szivattyú is és él a kijelző is. Most hogy így ezt leírtam el is bizonytalanodtam, mert ha csak simán párhuzamosan kötötték volna a gáz+ac tápját akkor ha az ac nem kap áramot a gáznak sem lett volna szabad, márpedig nem a pumpa ment tönkre tehát vagy együtt kellett volna menniük vagy sehogy. Ránéztem a hibakódra: "P0230-02 Üzemanyagszivattyú relé feszültség alacsony, testzárlat vagy áramkör szakadás a vezérlőkészülék A12 kapcsán. Fenti feltételeknek legalább 1,6 sec-re teljesülniük kell. Érintett csatlakozások: 28 (X45)" Egyébként az eredeti állapotban a lpg-ről nem volt lehetséges a vészindítás, mivel ahhoz folyamatosan áram alatt kell lennie a gázvezérlőnek. Mióta átkötöttem lett vészindításom is, járulékos haszonként..
 6. Köszi, megpróbálom. Egyébként nem vagyok benne biztos hogy az ac-n kívül mást is kapcsol, ugyanis hetekig jártam úgy hogy nem kapcsolt, mivel lpg-s a kocsi és egy darabig fel sem tűnt a hiba. Aztán amikor egyre nehezebben indult (benzinnel) akkor kezdtem el nézelődni.
 7. Nem világít a lámpa (nem minden hibára van műszerfalon hibajelzés). Legutóbb már így vizsgázott.
 8. Amennyiben a fenti cseréje sem hozna békességet: X14XE-vel a következőképpen jártam a fenti relével kapcsolatban: nem volt üzemanyagnyomás, szivattyú jó volt (tesztelés közvetlen 12 volttal) de a helyén nem ment. Hibakód nem volt, a fenti relére terelődött a gyanú. A helyéről kivéve működik, ennek ellenére csere újra, de az sem kapcsolta be a szivattyút. Mint fent írták ezt az ecu vezérli, mégpedig a negatívot kapcsolgatja, a pozitív fixen rajta van (ha a gyújtás rajta van). Nálam mint kiderült az ecu nem kapcsolta rá a negatívot, ezért a megoldás az lett, hogy kapott egy fixet (ha jól emlékszem fekete-barna a kapcsolt vezeték, helyette kapott egy sima feketét). Innentől kezdve ha gyújtás van rajta mindig be van húzva a relé és a szivattyú mindig megy, nem áll le pár másodperc után mint korábban (álló motornál). Azóta semmi gond nincs vele, viszont negatív következménye a dolognak, hogy van egy folyamatos hibakódom, miszerint az ac pumpa tápfesz alacsony vagy valami ilyesmi, törlés után azonnal visszajön. De legalább nem kellett ecut cserélni, és a kocsi is működik.
 9. Lambdaszonda? Motorhőmérséklet-függő is, erőtlenséget is okozhat, bár leállnia nem kéne tőle. Élőadatokat tudsz nézni obd-n? Off: a tankon belüli benzincsőhöz annyit, hogy engem anno minden autóalkatrészkereskedés elhajtott, hogy ők bizony nem tudnak nekem olyan benzincsövet adni, ami állja a benzint. Mármint a külső felén is, mivel a tankon belül ázik a cső. A gyári cső tönkremenetele után tettem bele mezei benzincsövet, élt négy hónapot. Aztán vettem speciális gumicsöveket is forgalmazó "gumis" cégtől valami 1000 Ft/méter körüli áron csövet, azt még nem ette meg (~másfél éve).
 10. A terv pontosan ez, félig leengedi az említett részeket. A dobba fűzött rész egészségesnek tűnik, pont ezért is jött a gondolat hogy valahol előrébb lesz rossz a kötél. Sajnos ezen nem hátul ágazik el ipszilonban a kötél, hanem még valahol elöl. Összeszerelés után még megemelve kipróbáltuk a kéziféket és rögtön kiderült a hiba, így szerencsére egy métert sem ment behúzott fékkel a kocsi.
 11. Urak, caravanon hátsó (dob)fékeket újítottam fel, gyakorlatilag minden cserélve lett. Összeszerelést követően üzemi fék rendben van, kézifék viszont a jobb keréknél behúzást követően nem engedi el, a fék onnantól folyamatosan befog. Nem magával a fékkel van a baj mivel minden új benne (és az összeszerelés is igen valószínű hogy rendben van), a dob mögött a kézifékkötelet megcibálva ilyenkor elenged a fék. A felújításra többek között azért került sor, mert ugyanez a fék folyamatosan befogott egy kicsit (most nem fog be egészen a kézifék meghúzásáig). Kötélre gyanakszom, viszont a látható/hozzáférhető részeken rendbenlévőnek tűnik. A nem hozzáférhető helyekhez le kell bontani a kipufogórendszert és a hőterelő lemezt, mivel felette megy el a kötél. Csak megerősítést kérnék, hogy jó helyen kutakodok-e, vagy valamit teljesen benéztem?
 12. Hello, az előttem szólót kiegészítve, nekem szintén x14xe motornál a fentieken túl egy injektor is volt már ludas, eleinte hol volt hol nem volt az egyik henger, legfőképp hidegindításnál nem ment, aztán már egyáltalán. Gyertya, trafó, ac pumpa, injektor lehet talán a gyakorisági sorrend.
 13. Üdv Urak! Astra caravanom szintszabályzós hátsó lengéscsillapítóval szerelt, 19 éves, és most adja fel a gyári, 227 ezernél. Ilyen: https://opel.7zap.com/hu/car/t98/m/0/6-1/ Kérdés, be lehet-e tenni ennek a helyére minden gond nélkül sima lengéscsillapítókat, mert elég horror áron láttam a szintszabályzósat. Ahogy nézegettem egyes típusoknál odaírják, hogy szintszabályzós futóműbe nem jó, de a többségnél nincs ilyen megkötés megjelölve.
 14. Úgy néz ki az olajgomba volt a ludas, az újjal elalszik indítás után a visszajelző, járattam egy fél órát ventilátor-indulásig üresben, kicsit pörgettem álló helyzetben, aztán mentem egy kört, fent megjelent az olaj, jónak tűnik. Köszönöm a segítséget.
 15. Félig-meddig lefele néz, ezért is bátortalanodtam el egy pillanatra. Ha ebben a rugó a törött, lehet ilyet kapni magában? Gyors keresgélésre nem találtam sehol, persze az is lehet rosszul kerestem.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.