Jump to content
OPEL FÓRUM

dhp00

Forummember
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Semleges

About dhp00

 • Rank
  Újonc

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  G Astra
 • City
  m
 1. Nekem is z14xep van, ugyanúgy olajfogyasztás nélkül, tiszta kipufogóval. Lassan km-ben és időben is aktuális lesz az olajcsere. Úgy vettem, hogy frissen volt cserélve, de sajnos nem tudom, mi került bele. Leírnád, hogy te konkrétan milyen olajat, és milyen motoröblítőt használsz?
 2. A helyzet most úgy áll, hogy semmi hangja nincs. Nem értem. Ma hallottam először, amikor még délután leparkoltam az autót, akkor volt hangja, este, amikor újra használtam, semmi. Sem a parkolóból kiállásnál, sem menet közben. Pedig direkt nagyon füleltem, de csak annyi tűnt fel, ha bent éppen nem nyöszörögnek a műanyagok, akkor meglepően csendes az autó. A garázsban még nyitott ajtónál is füleltem, tekergettem a kormányt - az úgyis jót tesz neki ;) - de egyszerűen semmi. Még arra gondoltam, hogy "meleg" időben jön elő, de azért volt már idén 15 fok, és nem csinálta. Vagy valami kavics beszorult valahová - amikor vettem, fekvőrendőrökön nyöszörgött, az első mosás után elhallgatott. Akkor valami ilyesmi lehetett. De az meg álló helyzetben nem valószínű, hogy kiesik. Volt már egyszer ilyen autóm, ami sok elektronikai és mechanikai hibát random módon produkált - persze szerelőnél soha... de ahogy egyik napról a másikra jött valami, úgy el is ment. Úgy látszik vonzom az ilyen rejtélyeket. Mindenesetre köszönöm a segítséget.
 3. valahonnan arról a részről jön, de azt pont a hangja miatt ki is zártam. hamarosan úgyis aktuális lesz egy éves felülvizsgálat/karbantartás, és ha tudnám, hogy nem a toronycsapágy, akkor előrébb hoznám, nehogy nagyobb baj legyen. elég hülyén tettem fel a kérdést, úgyhogy inkább úgy kérdezem, hogy lengéscsillapító környékéről kormánytekerésre a toronycsapágyon kívül minek lehet hangja, ami azonnali javítást is igényel? mert ha esetleg az, vagy szilent, ilyesmi, akkor azzal nyugodt szívvel közelekedek tovább.
 4. üdv, kormány tekerésnél, mindkét irányba, akár állva, akár menet közben hallható -jobban nem tudom leírni - tompa huppogás mit jelezhet?
 5. köszi, félig-meddig megnyugodtam akkor. kitakarítom rendesen, és megnézem egy hosszabb út után is. habár ma pont mentem vagy 65 km-t, ebből negyvenet egyben, de gondolom, ha már kiült nagyobb mennyiségben, az magától nem párolog el. azt nem tudom, milyen olaj van benne, úgy vettem, hogy frissen cserélték - az állaga, színe alapján el is hittem. biztos kismilló ezzel kapcsolatos hozzászólás van a fórumon, de most nagyon kényelmes leszek... van esetleg olyan olaj, amit ajánlanál?
 6. üdv, abban kérnék segítséget, hogy az olajbetöltő nyílás körüli tejeskávé színű trutyi az valóban "normális" dolog? már amennyire az lehet, persze. azért is kérdezem, mert nem vagyok biztos benne, de mintha az olvastam/hallottam volna, hogy ez előfordul az ecotec motoroknál, ezért nem akarok azonnal pánikba esni. 6000 km-rel ezelőtt, kb. fél éve lett cserélve az olaj, és ez mostanában jött ki. olajszint ellenőrzésnél mindig letekerem a kupakot is, eddig nyomát sem láttam. olaj, víz nem fogy, átlag napi 2x8 km-t megyek vele, a hosszútáv az max. 2x25 km, hetente egyszer (se). 2005, z14xep
 7. Érdekes téma ez a vízhőfok dolog. Miután megvettem a G Astrám, sokáig zavart engem is, hogy miért nem áll be középre a mutató (szándékosan nem írom, hogy 90°C-ra), de... A szakirodalom valahogy úgy fogalmaz, hogy a két érték (80-100) között van üzemi hőmérsékleten a motor. Nekem ez azt jelenti, hogy a 82 és a 98 is üzemi hőfok. Az előző autóm egy első generációs Fabia volt. Azon szoftveresen úgy volt megoldva a dolog, hogy 70-75°C között már bőven középen állt a mutató - igaz, ott nem voltak értékek feltüntetve. Na ennek ellenére, hogy pontosan tudtam, hogy abban sem volt mindig kilencven fokos a víz, első gondolatom volt a termosztát cseréje. Mellesleg ez az ötödik Opel, amit hajtok, és egyiken sem állt soha 90-nél a mutató (F Astrák, B Corsa). Visszatérve a Skodához, abban volt 3,8 l hűtőfolyadék, az Astrában meg van 6,6 l... ugyanúgy 1,4-es klímás, csak a Fabia ~10 LE-vel többet tudott. Feltételezem tehát, hogy túl is van hűtve, hogy minden körülmények között tudja tartani az ideális értékeket. Ezeken felül, találomra nézegettem a JSZP-n, meg Használtautón az enyémhez közeli évjáratú és azonos motorral szerelt autókat, és amelyeken látszott a lényeg, egyiken sem állt középen a mutató, mind 82-85 között volt... pont, mint az enyémen... vagy az előzőekben említett estben. Csak nem véletlen. Tehát én elengedtem ezt a témát. Biztos lehet bele olyan termosztátot tenni, amivel beáll középre, de -laikusként- azt gondolom, nincs ebben ennyi. Az Opelek ilyenek. ;)
 8. sziasztok, a hűtő (szemben állva) bal alsó sarkánál, ahol le lehet engedni a hűtőfolyadékot, alul van egy csöcs. azon nem kellene lennie valami kupaknak? nem vészesen, de ott szivárog a lötyi. mivel érdemes ledugózni - feltételezve, hogy nem egyéb probléma miatt ereszt?
 9. Amikor széthúzkodtam, hogy könnyebben berakjam, úgy emlékszem, nem húztam ki a kulcsot, csak elfordítottam a kapcsolóban. Ez okozhatta, hogy nem volt áramtalanítva, amikor újra csatlakoztattam?
 10. köszönöm! a közös bizti ment ki, azt nem néztem. már csak azt nem értem, hogy miért. rosszul tudom, hogy a piros és sárga kábeleket kell megcserélni?
 11. üdv, azt gondoltam, egy rádió csere nem fog ki rajtam, de tévedtem. direkt olyat vásároltam, hogy ne kelljen a kábelezéssel külön foglalkozni, hogy folyamatosan kapjon áramot... na most ez nem teljesen jött össze. ami van hozzá csatlakozó, azon a piros és sárga vezetékeket szét lehet szedni, így könnyen megcserélhetőek. ez meg is történt, mivel "gyári" állapotában a kulcs kihúzása után törlődött minden. miután megcseréltem, tökéletesen működött, nagy boldogság... egészen addig, amíg szét nem húzkodtam mindent, hogy kényelmesen visszarakjam a helyére a rádiót... azóta sehogy nem kap áramot, és a középső információs kijelző sem működik. a biztosítékát néztem, annak nincs baja. tipp, hogy mit tudok még tenni, mielőtt elviszem szakemberhez?
 12. üdv, amikor huzamosabb ideig haladok váltás nélkül (jellemzően ugye ötödik fokozatban, autóúton), akkor az első kuplungolásnál érezhetően nehezebb kinyomni a pedált. más autóval nem tapasztaltam még ilyet. mi okozhatja ezt a jelenséget, illetve kell-e vele foglalkozni? ezen kívül hibátlan minden. classic II, 2005, z14xep
 13. sziasztok! valahol elfolyt az ablakmosó folyadék, ezért kiszedtem a tartályt, hogy megnézzem, hol a hiba. lehúztam az elektromos csatlakozót, a két csövet, hogy hozzáférjek leszedtem az ablaktörlőlapátokat, és a levélrácsot... hiba elhárítva, minden ment vissza a helyére, viszont most a középső információs kijelző nem kap áramot, csak akkor, ha bekapcsolom a helyzetjelzőt, és akkor "nulláról" indul. hol lehet az összefüggés? a segítséget előre is köszönöm!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.