Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

rpeti

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    109
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by rpeti

  1. rpeti

    Elektromos

    Milyen kapcsolót ajánlanál akkor ami ODA ami jól beszerelhető? És folyhat rajta nagy áram... mert ezek szerint akkor ott nagy áram folyik mégis , a relét csak kihagynám a buliból! És akkor elég pozitív szálat bevinnem? A gomba nem mérges :D csak a mutató jóval 100 felett kandikál a ventilátor meg nem indul... direktbe aksiról megy - tehát jó! Nem szeretném megfőzni :) ez az ok.
  2. rpeti

    Elektromos

    Sziasztok! Egy kis átalakításra szántam el magam a hűtőventilátorral kapcsolatban mert a hőgombába én már nem bízom annyira.A tervem a következő belülről szeretném kapcsolni én a ventilátort amikor úgy gondolom , hogy az már kell a dugóban. Tehát ventilátorról lehúzom a csatlakozót kábel megblankol és mindkettőről hozok egy-egy vezetéket az utastérbe egészen pontosan a fényszórómagasság állitó mellé tenném a kis kapcsolót. ( http://pcbonto.hu/portal/Budapest_/Elektro_alkatresz/Elektro_mechanika/Kapcsolok/Billeno/Halozati_billeno_kapcsolo_1_493565_232021.html ) viszont azt mondtak a boltban , hogy ez elé tegyek egy relét nem fogja bírni a kapcsoló. szerintetek létezik, hogy akkora áram folyik ott , hogy ne bírná a kapcsoló? Kell ezt relézni? Ha muszáj relézem nehogy baj legyen csak nekem furcsának tűnik... Meg a legfőbb kérdésem hogy kivitelezhető ez így egyáltalán ahogy leírtam!Csinált már valaki hasonlót? Várom az véleményeket, ki hogy oldaná meg?
  3. rpeti

    Elektromos

    Beszéltem egy szerelővel töltés ügyben azt mondta , hogy van egy relé A oszlopnál jobb oldalt ami a töltésért felelhet relét találtam ami az izzitóé ha jól sejtem. Linkelek egy képet mert csináltam egy fotót lila gőzöm nincs mi mi, aki esetleg jobban képbe van segíthetne... A kis sárga foglalatban van egy 70A-es GE relé csak kiszedtem az érintkezőket megtisztítani Köszönöm
  4. rpeti

    Elektromos

    Az a baj ,hogy hol vilagit hol nem szoval ez a rameres vicces. Most epp hol nem allapot van. Az ekszij amugy rendben! Csatlakozok rendben sehol nem csapta ki a sarukat!
  5. rpeti

    Elektromos

    Üdv. Ez a meleg úgylátom nem csak nekem tett be sorra jönnek az apró hibát... látom itt is téma fűtőmotor előtét,öninditó stb. Nekem előjött mégegy fantasztikus dolog...Múlthét péntek hatalmas esők egyszer csak felvillant a nincs töltés gondoltam kapott egy kis vizet a generátor aztán megmakkant majd kiszárad hozzáteszem nem volt még ilyen eset. Hát kiszáradt délutánra jó lett nem jött elő a hiba volt töltés örültem nagyon. Ma eset indítom a kocsit és megint nem alszik el egy hétig jó volt most megint nincs töltés... ( ugye mondanom se kell ma esőnek nyoma se volt :D ) majd fél óra kocsikázás után elkezd villogni töltés visszajött és hazáig jó is volt. Kérdésem a következő: Egyértelműen generátor hibám lesz vagy esetleg van valami köztes alkatrész ami így meg tudja bolondítani a rendszert?
  6. Hát ha megtennéd jó lenne akár privibe is várom ha olyan... :) Viszont közbe keresgeltem van 7000Ft-ért bontott ellenállat új 9000Ft. Ezzel kapcsolatban viszont felmerült bennem kérdés mivel kicsi hely nehéz ott ügyködni, ha leveszem az ablaktörlőket nagyobb helyem lesz ? Van rá esély hogy jobban hozzáférek?
  7. Sajnos már majdnem duplája na nembaj majd okoskodok valamit, a helyet jól írtam a pollen szűrő alatt kell keresnem majd? ((( Klíma beszerelésre esetleg valaki valami jó tipp ??? :) )))
  8. Üdv. 1-2-es fokozatban nem fuj levegőt a ventilátorom 3-4-be igen. Sok visszaolvasgatás után rátaláltam , hogy a pollen szűrő alatt kell keresnem a megoldást az előtétem mehetett tönkre!Az lenne a kérdésem , hogy ez javítható e tehát házilag meg tudom csinálni vagy ez egy alkatrészcserét jelent ha utóbbi akkor univerzális tehát dízel/benzinesbe is ugyanolyan van tehát motorfüggetlen a dolog vagy kifejezetten 1.7TDS-est kell keresnem illetve vennem. Aztán lenne még egy kérdésem...olvastam itt klímákról enyémbe sajnos nincs de szeretnék tudnátok ajánlani valakit aki nem azt mondja , hogy sajnos isuzus astraba nincs klíma mert eddig sehol nem tudtak segíteni ez ügyben. Köszi előre is.
  9. Megoldodott, valami isteni csoda tortent... Éjszaka megunta magát lent tartani a rugó és ahogy hült az idő vagy nem tudom kiugrott. Reggel mentem le és nyitva volt az ajtó! Hozzá se mertem érni go OBI ! Vettem jó kis problémamegoldósprayt és megáztattam a zárat ami amugy a nemodafigyelesemnek koszonhetoen csont száraz volt egy kis porral fűszerezve. Nem is gondoltam volna... Na mindegy jól be vannak WD40-ezve szépen csukodnak záródnak és a hangjuk is baratsagosabb lett kicsit ;) Lényegében megusztam az üléskiszedést aminek nagyon örülök pont az említett idő és a műanyag bögyörikszek miatt amik ropik :) Az ötletet azért köszönöm :)
  10. Sziasztok! Van egy kis, illetve inkább nagy problémám! Segitséget vagy ötletet szeretnék kérni.Rövid story mi is történt velem... Jobb oldali ajtó nem csukodott be az a jellegzetes kattanó hang amikor a zár a helyére ugrik nem volt a nélkul ki lehetett nyitni az ajtot , hogy a kilincset felhuztam volna....ez OBI parkolo közepén nem épp jó hát hülyegyerek( én ) lenyomja aha be is zár. Ez volt a hiba. Ugyanis azóta (ma este) nem tudom kinyitni se kp. zár se kulcs, se semmi. Ha gombot húzom felfelé akkor visszamegy magától rugó visszahuzza gondolom. Szóval van egy 3 ajtós astram 1 ajtoval sajnos sirni tudnek... OBI-ba egyebkent WD40-ért indultam , hogy adok a zárnak csak zárt ajtónál nehéz dolog... Kérdéseim : Történt e már valakivel ilyen? Ha Igen, hogy nyitotta ki az ajtót? Mindenféle rombolás nélkül... Másik kérdésem kárpitot zárt ajtó mellett le lehet venni hogy hozzáférjen az ember a zármechanikához? Elégé beparáztam...Mit tegyek?
  11. rpeti

    Fék

    Sziasztok! Tudnatok segiteni abban, hogy pontosan milyen betétet vegyek az autohoz? (Elore , tarcsafekhez ) Rugos nem rugos vagy milyet, unix honlapjan van 8 féle nem igazan tudok donteni melyik is a nekem valo . Vagy ami ott van az mind kompatibilis hamár a kereso kidobta... GyiK-ot elolvastam tobbnyire mindent megcsinalok ami elojon hiba es nem feltetlen kell hozza szerelo remelem ez is menni fog hamar muszaki ember vagyok ;) csak a megfelelo betetet kene kivalasztani , hogy ne szetszedes pillanataban jojjek ra , hogy baj van ;) ( 1.7TDS Isuzu motoros F Astra )
  12. rpeti

    Egyéb csevegés

    Igazabol pl tavaly osszetettem a kezem hogy dizel autom van ugyanis fel ev alatt 40000km-t mentem. Rengeteg hasznosat irtal,ezeket mind koszonom! Még átgondolom alaposabban igazabol nem hajt a tatár :D csak ha lehetosegem lesz lepek az ugy erdekeben! Megegyszer köszönöm az infokat!
  13. rpeti

    Egyéb csevegés

    Rendben, ha lehetosegem lesz biztos probalok! Köszönöm az infokat!
  14. rpeti

    Egyéb csevegés

    Kedves Omegatd az értetlen jelzö kicsit erős, en csupan parsoros velemenyre letttem volna kivancsi az autoval kapcsolatban (többek közt fogyasztas is) amit erdekes módon skyrangr meg tudott valaszolni anelkul , hogy opel tulajdonos létemre leértetlenezett volna ! - Túlélem :D Egyebkent azert batorkodtam C omeganak hivni mert hasznaltauto kereso is hasznalja de akkor ezek szerint csak B2-es. Sebaj ezt is megtudtam. Kori: PD elem csere tudom, hogy iszonyat draga... hallottam rola. Sajnos igazabol minden dizel auto javitasa koltseges. Es mint irta is elottem valaki lutri vagy kifogok egy jot es szerencsem van vagy jol megszivom es olom bele a penzt. Igazabol mivel sokat autozom a dizel felé huz a szivem. Szoval osszesegeben ha dizelt szeretnek 2.5TD-t nezzek inkabb ha jol szurtem le !
  15. rpeti

    Egyéb csevegés

    Nem az a legnagyobb , csak olvastam nepiteletet meg velemenyeket es olyan infokat irtak ami szerintem tul sok inkabb kerdezek itt mint hasznalok Ti biztosabb fogyasztasi adatokat irtok!
  16. rpeti

    Egyéb csevegés

    Sziasztok! Autocseren torom a fejem, jelenleg egy 1,7-es Isuzus motoros F Astrat hasznalok lassan 5.eve nagyon elegedett vagyok vele szeretem! Most a kovetkezo par mondatert megkoveztek :D VW Passat B5.5-ösöket 1.9 PDTDI (2001-2005 ) nézegettem illetve egy az egyben ugyanazt az autot SuperB 1.9PDTDI (2003-tol gyartottat) ( Szempont a digit klima,elektromos ablakok , tempomat ) jöhet a kövezés :D a nagy nezetgetesbe es az opel iranti bizalommal kapcsolatban belefutottam keresgeles kozben az Opel Omega C-be szempontjaimnak megfelel es olcsobb is! Mindenkepp dizelt szeretnek az omegakba oriasi motorok vannak.Elsosorban fogyasztasi adatok erdekelnenek ( 2.2DTI , 2.5TD ) de minden egyeb mas is mivel egyre szimpatikusabb az autó. :D Tudom , hogy ez B omega topic de mivel nincs c kénytelen vagyok ide irni :P meg ha jol sejtem B és C között igazabol sok kulonbseg nincs egy rancfelvarrason kivul...
  17. rpeti

    AUTÓHIFI

    1. Tehat ha a telefonnal kezded el keresni a fejegyseget akkor se talalja ? 2. Ha gyari leirast koveted figyelj arra, hogy eszkoz mindenki szamara lathato legyen , nemegyszer belefutok en is ebbe a kis apro hibaba :) Más ötletem nincs hirtelen...
  18. rpeti

    AUTÓHIFI

    Nekem is LG-m van! Mengnyomod a gombot es teloval elkezded kereni ki fogja irni a radio tipusat katt ra es elkezdheted parositani. Nem tudom milyen telefonod van nekem omniam van be tudom allitani, csak telefonalni akarok tehat kihangosito kent hasznalom vagy stereo akarmi ilyenkor folyamatos kapcsolatba van es amit elinditok a telon zenet azt jatsza ugye a fejegysegen. Mondjuk ez pont ellentetje a gyari leirasnak amit en irtam , de nekem igy sikerult amugy Nekem LG LAC7710 tipusu lejatszom van.
  19. rpeti

    AUTÓHIFI

    Az 30ezer ft korul van...csak itthon eddig nem talaltam ebben a meretben... :S
  20. rpeti

    AUTÓHIFI

    Ez nem gyenge. . . elore gyari helyre bemegy egy ilyen? Es mennyiert vesztegetnek egy ilyet? Meg mi a tipusa? kepert sorry :lol:
  21. rpeti

    AUTÓHIFI

    ÉN hiszek neked :lol: csak legyen 13 cm-s :) jaaa es mély :D
  22. rpeti

    AUTÓHIFI

    Van, kérdés az érzés ugyanaz e minhat a csomagtartoban duborog a ne mán? A Sal szett amit amugy linkeltem meg legelsonek nem erosito a kepen hanem hangvalto! Kozbe levelezek mindenfele autohifis uzletekkel most Ezt ajanlottak elsonek illetve meg ezt ajanlotta a gyari helyre a muki :lol: viszont inkabb az elso fele hajlott jobban azt mondta abban nem csalodok az tuti. De meg kutatok hatha talalok jobbat.
  23. rpeti

    AUTÓHIFI

    Es nem is mondd hulyeseget az aki beszél... Nem sok de tenyleg van ott hely erosito merettol fugg, melyladat meg mindig nem szeretnek inkabb valami brutal 13cm.es melyet amit gyari helyre tehetek :lol:
  24. rpeti

    AUTÓHIFI

    Most az lesz a valaszotok, hogy nekem semmi sem jo :lol: szoval az azert nem jo mert szoktam hajtogatni az ulest, es nem szeretnem szetszedni e miatt , viszont azt se szeretnem, ha mar bekerul egy rendszer a kocsiba az a szetszedesek miatt tonkremenjen...ezert is keresek gyari helyre hangszorot!Erositot meg jol eldugni valahova...
  25. rpeti

    AUTÓHIFI

    hát ez rossz hir, még várom a helyeket ki hova tette? Elso ules nem a legszimpatikusabb
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.