Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

kispit

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    46
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

kispit névjegye

  • Születésnap 1972-04-08

Elérhetőség

  • Weboldal URL
    http://

Személyes információ

  • Neme
    Férfi
  • Lakhely
    Győr

MOTE klubkártya

  • Város
    Győr

kispit's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Hírnév

  1. kispit

    Egyéb csevegés

    Az autó alapvetően bukta - anyagilag. Ez tény. Néhány kivételtől eltekintve a legtöbben javíttatják az autóikat és erre a leggondosabb karbantartás ellenére is szükség van. Persze,nem mindegy milyen is az a karbantartás . . . Tehát ugyanúgy költeni kell az újabb autókra is ( a modernebb technika miatt a meghibásodási lehetőség nagyobb,az alkatrész drágább és persze vidd szervízbe,mert úgy érvényes a garancia plusz a mindig is kétséges szervízkönyv ) bár eddig lehetőségem sem volt rá,hogy új autót vegyek,de nem is vágyom rá. 23 éve mindig van saját autóm és habár nem tartom magam szakértőnek a hengerfejtömítés cserétől a kuplungcseréig megoldom a javítások nagy részét - amit a szerszámozottságom enged - kényes is vagyok az autóim állapotára ( itt nem csak a kasztni polírozására gondolok ) és lekopogom eddig egyetlen autóval és egyszer maradtam úton-az is benzinpumpa hiba miatt. Tehát a megbízhatóság és a viszonylag olcsó fenntartás is fontos az autó kényelme és pakolhatósága mellett - a gyorsulása már nem annyira. A sok autó (Mitsubishi,Ford,Subaru,Autobianchi, VW,Audi) ellenére etalonnak számít a bal felső sarokban látható Astra Caravan. Ha még egyszer találnék egy ilyet talán újra elcsábulnék...( viszonylag kis tömeg,150 LE,elfogadható kényelem és nagy raktér ) De nem is pötyögtetnék tovább hiszen nem akarom az idegrendszert terhelni,csupán a legtapasztaltabbaktól szerettem volna tanácsot kérni,és NAGY KÖSZÖNETTEL TARTOZOM NEKTEK,hogy meg is kaptam ezt. Praktizáló autószerelő kollégámtól azt a tanácsot kaptam,hogy ne Opelt vegyek,a Ford jobb vétel ( naná,neki az van),Vectrás ismerősöm szerint pedig a Vectra B-nél nem kell jobb... De hiába,nekem a nagy és kényelmes Omega jön be a legjobban,utazni már utaztam benne,de a LEGJOBBAKTÓL szerettem volna megtudni a tutit - Jó dolog-e tulajdonosnak lenni? Még egyszer nagyon köszönöm srácok! Nagy tisztelettel : István
  2. kispit

    Egyéb csevegés

    Rendben. Indok . . .???
  3. kispit

    Egyéb csevegés

    Nagyon köszönöm a választ ! A városi "jövök-megyek" -hez van egy Corsa,ennél több nem is kell. A családlátogatás viszont már más történet,egy oda-vissza út kb. 1000 km,tehát bátran mondhatom,hogy ez már távolság. A háromliteres és alapvetően a V6-os verziókat nem nagyon preferálom -de csupán anyagi megfontolásból- a kétezres vagy kettőkettes benzinesek és a kettőöt dízel között hezitálok. A benzines verziók nálam nagyobb eséllyel indulnak a szélesebb körű lehetőségek miatt ( benzin,E85,gázüzem). Még egyszer köszi a válaszokat!! Tengermély tisztelettel : István
  4. kispit

    Egyéb csevegés

    Tisztelet minden Fórumozónak! Nem mostanában jártam itt és akkor is Astra témában. Sajnos a GSI Caravan eladásra került és szeretnék valami tágas családi járgányt úgy,hogy nem több milliós vételárral kalkulálok. Az Opel továbbra is nyerő és az Omega B , C verzióját nézegettem mindkét karosszéria változattal. Segítséget,tanácsot szeretnék kérni,hogy milyen motorral érdemes gondolkodni ? A B vagy a C Omega a jobb vétel ? Az újabb kiadású C nekem jobban bejön,de valamiért nem nagyon lehet találni - sokkal kevesebb az eladó példány. Alapból kevés van belőle? Tényleg nem igazán jellemző a megbízhatóság a modellre? Azért itt érdeklődöm,mert elsősorban tulajdonosok,márkához értők véleménye érdekel esetleg szerelő megfizethetetlen tapasztalata még kincset érne . :-) A válaszokat hálásan köszönöm!
  5. kispit

    Fogyasztás

    Bocsánat,hogy belepofázok,csak megmosolygom kicsit a fogyasztás-parátokat. 0,2 meg 0,4 literrel többet fogyaszt,mint a kollégáé?? Autó- és motorgyártásban is dolgoztam az elmúlt 13 év alatt a győri gyárban és teljes meggyőződéssel állítom,hogy nincs két olyan motor,amely pontosan ugyanannyit fogyaszt.Mondom ezt benzin- és dízelmotorra vonatkoztatva egyaránt-járatópadi körülmények között mérve!Tehát ott kezdődik,hogy nincs váltó...,nincs futómű,nincs különböző méretű kerék ill. különböző abroncs és még sorolhatnám az emberi tényezőt meg légellenállást és már így sem egyforma a fogyasztási érték.Hiába a fizika meg a "ezek mégis csak gépek". Saját tapasztalatom az OPEL motorok tekintetében abszolút kedvező.Az előző ('93-as c14nz) Astra átlag-és tényleg átlag,amiben város,főút,autópálya egyaránt benne volt a haza-és visszautazásunk 900 km-re alatt-fogyasztása 6,5 literre jött ki csak 95-ös benzinből.Ha felesben alkoholizáltam E85-tel akkor 8 körüli értékre jött ki,valamint egyszer megtörtént egy utánfutós túra-szintén Győr-Békés-Győr útvonalon és akkor bizony valahol a 8.5 és 9 liter között mozgott a fogyasztás(oda főútvonalon,vissza autópályán-felesben 95/E85.Az eladás utáni "összesítéskor" pedig ezt az értéket kaptam:33 465,7 km-re 2187,48 liter üzemanyag.Ne számoljátok!Ez ÁTLAG 6,536 Liter/100 km! Szerintem jó. A soron következő és egyben jelenlegi autómról még nem tudok hosszú-hosszú sorokat regélni(gondolom örültök neki :) ). Csupán annyit,hogy az idei nyaralás alkalmával a c20xe kombi klímával,három gyerekkel és két "felnőttel" valamint az egyhetes nyaraláshoz szükséges ruhaneművel,pelenkával,játékokkal,stb.-vel a fent említett útvonalon 7 liter és nemtudommennyi deci 95-öst fogyasztott.Nem nagypapásan,de nem is toltam ki a szemét.Ma már elsősorban családapa vagyok.Viszont néha városban is szeretem a lámpától-lámpáig futamokat és az autópályán sem húzódok le,ha kamionsor előzése közben 170-nel tolják a járgányom farát.Tiszta városi használatban 8,5 lityi az átlagom. Én ezzel is elégedett vagyok. OPEL FOREVER!!!
  6. kispit

    Motor

    Sziasztok! Mint említettem NEM a szelepfedél alól-környékéről jön a hang. Én az injektor( vagy injektorok )-ra gyanakszom,de ezt nem akartam elöljáróban említeni. A gyertyákat-az összes szűrővel,folyadékokkal együtt-magam cseréltem a vásárlás után.Jelenleg BOSCH adja az ívet. Ami izgatja a fantáziámat az a befecskendezés.Nem ismerem a pontos működési metódust,de ha van a hidegüzemért felelős injektor én azt szívesen megnézném közelebbről-ha lehet. Ha valaki tud egy "móricka"-ábránál színvonalasabb,jó műszaki szintű leírást én nagyon megköszönném,ha ezt megosztaná velem is(és ez vonatkozik a C20XE teljes egészére). A válaszokat köszönöm.Helló.
  7. kispit

    Motor

    Sziasztok! C20XE motorral szerelt kedves,de nálam még csupán néhány hónapja dédelgetett járgányommal kapcsolatban lenne egy kérdésem:hidegindításkor-és csak akkor-hangosan csattogó hang tör elő a motortérből. -Nem azonnal az indítás után,kb.20-30 mp. telhet el. -Nyitott motortértetőnél füleltem és határozottan nem a hidrotőkéktől(tehát nem a szelepfedél irányából)jön a hang. -Ha visszahűl a motor-tehát több órás állás utáni újabb indítás alkalmával-már nem hallható a jelenség. -Néhány perces autózás után ahogy jött-egyik pillanatról a másikra-úgy meg is szűnik a zaj. Tehát tapasztalt és segítőkész márkatársaimtól érdeklődöm nagy tisztelettel,hogy mi okozhatja a hangot és van-e gyógymód a csattogás megszüntetésére? Próbáltam itt-ott körülnézni,olvasgatni-közben mondom:nem vagyok egy gyakorlott és tapasztalt fórumozó-ám ezzel a hibával nem találkoztam.Viszont találkoztam sok más okos és hasznos tanáccsal,leírással ami nagy tiszteletet érdemel! Egy másik témával foglalkozó "oldalon" az egyik kedves vendég :) jól kiosztotta a válasszal(elérési úttal) segítségére sietőket.Amit eddig itt láttam az számomra egyértelművé tette,hogy bizony komoly munka,gyűjtés és tapasztalat áll a segítség mögött.Nagyon jól,érthetően vannak leírva,fotókkal illusztrálva a műszaki problémák és átalakítások.Tehát ha valaki "csak" egy elérési utat ad meg akkor a "Köszönöm és bocsánat én voltam a hülye!" minimum kijár neki egy-remélem-meggondolatlan kirohanás után! -Bocsi,ha OFF! Még egyszer köszi Nektek az eddigi és ez utáni segítséget!
  8. kispit

    Sebességváltó

    Sziasztok! Egy kicsit más. Előző c14nz-mben a váltókar pontos és határozott úton járt.Új(számomra)járgányomban viszont "nyúlós" az érzés. Tipp? Köszi.
  9. Helló! Épp gumivásárlás előtt állok és érdeklődnék a "nem drágán" Michelin-ekkel kapcsolatban. És engem is érdekelne a Kumho "magán" teszt. Köszi!
  10. kispit

    Motor

    Szegény biztos nem tudta,hogy mekkora ménes van előtte ^_^
  11. kispit

    Motor

    Tök komolyan és őszintén mondom,hogy nem tudom!Eddig alig több,mint 200 kilómétert mentem és egyedül az autópályán hazafelé tettem egy próbát,hogy kilónegyvenről hogy képes gyorsulni(kellett hozzá egy türelmetlen "villogó" is a faromba tapadva).Meg voltam elégedve(c14nz után) :P .Tehát 180 fölött egy picivel tettem a jobb lábam a treppnire,de még messze volt a leszabályzástól. :P :P ;)
  12. Nálam jóval az E85 használata előtt purcant ki az üz.a.szivattyú(C14NZ-nél) tehát én nem írom a számlájára.Az is igaz,hogy a cserélt szivattyúval 50-50-es üzemben csupán kb. 250 litert füstöltem el.Azóta meg más lett a verda és abba még nem töltöttem szeszt.
  13. kispit

    Fogyasztás

    Előző C14NZ Astrámba felesben tankoltam.Városban és hosszú távon-pályán,utánfutóval és anélkül-sem éreztem különbséget a menetteljesítményben,viszont a megjósolt 20-30 % körüli fogyasztásnövekedés bejött.Konkrétan az átlagosan 6.5-6.7 liter helyett lett 8.5-9 liter.Persze a száz forint körüli különbség miatt még így is jó-ha másért nem hát a próba kedvéért.Nagyjából öt tank anyagot használtam el és az egyetlen észrevételem,hogy egyes fokozatban alapjáraton-és csak alapjáraton-hajlamos volt a rángatásra.Már egy pici gázadásra is megszűnt a jelenség. Tehát ha sokat autózol valószínűleg megéri.A szerelő ismerősök tanácsai is megoszlottak.Volt aki tanácsolta az üzemanyag szűrő cseréjét az első tankolások után,míg más feleslegesnek tartotta.Minden esetre nem árt és az is igaz,hogy az alkohollal keveredik a víz és persze vele együtt a szennyeződések is. Nekem nem volt rossz tapasztalatom. DÁWIDNAK!!
  14. kispit

    Fogyasztás

    Voltak már kétliteres autójaim és a fogyasztást én is valahová ide gondoltam "belőni".Természetesen tisztában vagyok a vezetési stílustól való eltérésekkel(kollégám ezres Micrája képes 12 lityit lenyelni-vagy inkább Ő képes lenyeletni). Köszi a választ!
  15. kispit

    Fogyasztás

    Köszönöm!
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.