Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

iolesz

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    55
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

  • Days Won

    1

Everything posted by iolesz

  1. Sziasztok, Közben lenne egy másik kérdésem is a P0420 - rossz katalizátor hatásfok hibával kapcsolatban. 50e km ezelőtt a gyári katalizátort cseréltük, és a 2 lambda szondákat is. Azonban most a semmiből felbukkan ez a hibakód. Nem tárol be mást mellé, már kétszer kitöröltem de 2-300 km -ként visszaírja. Tudom sok sok oka lehet, de találkozott esetleg evvel a hibával valaki Z16XEP (2006-os Astra) esetén mi lehet a jellemző hibaforrás? Lambda szonda (Bosch univerzális 2db lett berakva) vagy az utángyártott e-Bayen vett katalizátor csak 50e km-t bírhatott ki? Köszi előre is!
  2. ASzia, Köszönöm a választ. A gyári termosztát elektromos betétje volt zárlatos és ki is verte a 26 os biztosítékot a motortérben és hibakód is volt. Az újat most többször is néztem 102 és 108 között ingadozik legtöbb esetben. Egyenlőre se lámpa se hiba nem jött elő. Bízom benne nem lesz probléma belőle és bírják az új csövek. Egyébként általánosan elmondható hogy a vízhőfok mindig 100 fok felett van ez alá sosem megy, de nem tudom ez hiba-e ha a termosztátra is 105 fok (termikus nyitás) van megadva. Elviekben a biztosíték jó, zárlat és hiba elviekben nincs. Normális ez a hőfok tartomány Z16XEP motornál, vagy 90-100 lenne inkább az elfogadható üzemi hőfok?
  3. Sziasztok, Egy kérdéskörben szeretném kérni a véleményeteket. 2006-os Astra-H Caravan, 1.6 - benzin Z16XEP motorral rendelkező kocsimban tavaly Termosztátot kellett cserélnem (zárlatos lett a benne lévő elektromosan szabályozott fűtőbetét) és ezt gyári GM/Opel termosztátra cseréltem, amely papíron 105 fokon nyit. Ugye az autó nem mai darab volt és az új Termosztát meg is dolgoztatta a tömítéseket a vízkörben, mivel újra engedte a motorban lévő víz hőfokot 110-112 fok közelébe is mire kinyitott (belső titkos menüben látszódik a hőfok 112 fokig felmegy aztán lecsökken 102-re majd megint fel és így tovább). Első tünet a vízpumpa környéki szivárgás, nem a vízpumpa maga és a ház tömítés volt hanem ahogy a szerelővel néztük az Olajpumpatömítés/Vezérműháztömítés (OPEL száma: 5638611) ahol engedi a vizet kicsit. (1000km ként 1-2 dl) Másik probléma pedig (ez már durvább volt), belső hőcserélőbe menő vízcső (2db előre és vissza jövő vékony vízcsövek) is egymás után eldurrantak (kinyiltak, felpuposodva szétdurrantak). Egyik vízcső OPEL száma: 6818567 mintának. Fél éve kidurrant az odamenő vékony vízcső, most a napokban pedig a másik is. Ezeket is kicseréltem most gyári Oepl/GM vízcsövekre. Kérdésem az lenne, normális-e hogy a termosztát a vízhőfokot felengedi 110-112 fokig és ott nyit (külső hőmérséklet 7 fok), és utána visszamegy 100 környékére, majd megint fel, városi használat mellett. (Ezt az autó rejtett menüjében lévő "Coolant" adatok jelzik a kijelzőn, lehet pár fokot csal a műszer nem tudom) Illetve gyakori hiba-e ez hogy elenged a fent említett vezérműház/olajpumpaház tömítése és durrognak el a vékony vízcsövek amelyek a belső fűtőradiátorba mennek a motortól. Érdemes cserélni a termosztátot egy alacsonyabb hőfokon nyitó modellre (mintha láttam volna több félét, csak nem tudom milyet érdemes venni, ha már a gyári is ezt műveli). Erről a fenti pár hónapos kalandról mi a véleményetek, hogy oldanátok meg a helyzetet, mert így félek a kocsival közlekedni, hiszen bárhol bármi eldurranhat? Termosztát egyel talán ennek az oka jelen esetben vagy több hiba is fennállhat, ugyan kb 1 éves cseréltem a termosztátot és az első problémák a csere után 5-6 hónapra kezdtek jelentkezni szépen sorban. Köszi a vélemyéneket előre is.
  4. Köszi a segítséget, meglett a ludas. Az itt lévő ábra 7-es tömítése lesz cserélve. Elég nagy munka a vezérlést is le kell szedni, meg hűtővíz+olajcserével együtt ját mert több kört is megszakít, de csak így lehet cserélni, ha a teljes tömítés szett cserélve lesz. Alkatrész száma GM 24405911. Ez a teljes vezérlés oldali tömítés, de sok ismerőstől hallottam, hogy a hűtővíz szivárgás miatt ezt a belső tömítést kellett cserélni, mert itt szivárog a hűtővíz. (Volt olyan ismerősöm is akinél szintén egy hasonló belső tömítést kellett cserélni az 1.2 Corsán, ugyan ezen okból, de ott külön is volt tömítéskészlet). Tanulságként, hogy ha szivárog a hűtővíz nem biztos hogy a vízpumpa tengelye vagy O-gyűrű a ludas, hanem a vízpumpa-ház mögötti motor oldali tömítés. Szerencsére nem drága de annál nehezebb kicserélni, és ilyenkor kell olajcsere, hűtővízcsere és ha szét van szedve érdemes a vezérlést is cserélni. Egyébként minden hűtővíz gondom ott jött elő, hogy ki lett cserélve a termosztát egy teljesen új gyárira, ami az öreg autó öreg vízrendszerén ismét magasra engedte a vízhőfokot (mint gyárilag kell), és ezt az öreg rendszer, öreg tömítései már nem tolerálták. Update: nyaralás közben több óra monoton autópálya után egy vízcső is eldurrant az autópályán hazafelé, szintén az elöregedést és az új termosztátot tenném meg ludasnak, de remélem a tömítéscsere és vízcső-csere után ismét helyreáll a rend A ludas 7-es tömítés: https://opel.7zap.com/hu/car/a04/e/3/5-1/
  5. szia, most néztem csak, nekem Astra-H van Z16XEP motorral azért nem stimmel a tömítés, mert amit küldtél az G Astráé.
  6. Szia, Köszönöm a gyors segítséget, szerintem itt a 20-as számú lesz majd, de az a bajom ezen a rendszeren mintha rajta lenne a termosztát, az enyémen a motor ha szembe állok a jobb oldalán van a termosztátháza benne egy hevítőszál amivel a motorvezérlő nyitni tudja a termosztátot igény esetén. Tehát azt akarom mondani nagyon hasonló ehhez a robbantott ábrához, a hossz bordás szíj hajtja a vízpumpát de ott nem látok termosztátot, mintha ezen az ábrán meg ott lenne a hűtő felé kimenő vastag cső, vagy csak én nem tudom pontosan azonosítani az egységet. De ha ez stimmel motorkód alapján akkor ez is jó lehet, már a 20-as tömítés.
  7. Szia, köszönöm a választ a vízpumpa cserélve lesz az O gyűrűvel és a teljes vezérlés is. De a fő kérdés maga a vízpumpa háza (hosszbordásszíj hajtja a pumpálni ami egy külön alu házban van) és a motorblokk találkozásánál jön sajnos a víz. Erre a vízpumpa ház és motorblokk találkozásra és annak szigetelésére tudtok javaslatot adni (szigetelést venni valahol vagy hogy nézhet ez ki) Mit kell itt cserélni. Köszi előre is!
  8. Köszönöm a gyors választ. Tavaly a fém termosztátház teljesen ki lett cserélve ugyanis a benne lévő elektromos fűtőbetét, ami tud játszani a termosztát nyitásával, zárlatos lett így egy éve ki lett cserélve teljesen új gyárira, a környékén nincs szivárgás. Pont a termosztát csere kapcsán jutott eszembe, az öreg lecserélt termosztát már 90 fokon nyitott mivel régi és elgyengült volt már, az új meg tartja a 105 fokos nyitást ahogy elő van írva ennek a típusnak. Ezért gondoltam, az új Termosztát "megkínozta" a régi rendszert és ezért kezdett el folyatni. A szivárgás helye alulról is megnézve jól azonosítható szépen folyik le a kocsi alján végig, a vízpumpa háza és annak a motorblokkhoz csatlakozásánál jön ki a víz. A szerelő sem látott még ilyet, kapásból azt hitte a vízpumpa adta meg magát, de alaposan megnéztük és látszik, hogy nem a vízpumpa teljesen jó. Megpróbáltam megkeresni a linken amit küldtél az alkatrész, de még a csöveknél sem találtam rá utalást Z16XEP motorkód esetén a vízszivattyú ház -ra, sem az ábrán hasonlóra sajnos.
  9. sziasztok, Egy általános klímás ügyben kérném tanácsotok. Z16XEP Astrámban van manuális klíma. A rendszer hosszú évek óta úgy éled fel, hogy ugye biztonságosan alapjáraton kapcsolom be a klímát (sosem nagy fordulaton), majd a szépen hallható morgás jön a motortérből kb 10 mp-ig majd szépen jön a hűs levegő. (talán a kompresszor moroghat indulás után nem tudom). A héten kicseréltettem TermoTec tip. -al a klíma hűtőt az autó orrában ugyanis eléggé kezdett az anyaga elbomlani és javasolták cseréljem, ez meg is történt, kicserélte a szerviz és feltöltötte gázzal. Amikor elsőre eljöttem a szervizből feltűnt, hogy ha bekapcsolom a klímát nincs morgás semmi egyből indul a rendszer és érezhetően hidegebbet fúj. Ennek nagyon megörültem, örömöm tartott kb 2 napig, utána minden a régi lett, klíma induláskor morog 10-15mp -ig, utána fújja a hűvös, de érezhetően nem annyira hideg levegőt, pont úgy mint előtte sok-sok évig. Jelenleg is működik a klíma, tud hűteni de bekapcsoláskor morog és nem túl hideg. (közepesen hűs, nem az az igazi jéghideg) Kérdésem az lenne mi történhetett itt a háttérben, kiszökött a nyomás egy része (de akkor miért nem az egész), miért morog bekapcsoláskor a rendszer (lehet hogy a kompresszor), mi az a kopó alkatrész/szűrő/szelep/érzékelő amit egy klíma ellenőrzés során érdemes a rendszerben egy 14 éves autóban kicseréltetni már, mert gondokat okozhat már (a kora és elöregedése miatt) a rendszerben. Tudnátok adni egy általános tanácsot, mi az amit érdemes ellenőriztetni és cseréltetni egy 14 éves autó klíma rendszerén, hogy megtartsa a nagy nyomást hosszú távon is hogy jéghideg levegőt fújjon és a kompresszor se morogjon így. Köszi előre is!
  10. Sziasztok, Egy kérdésem lenne, tanácsotokat kérném. Egy Z16XEP -Astrában belefutottam egy olyan hibába, hogy a hűtővíz szivárog a vízpumpa környékén. Gontoltam kopott a vízpumpa tengelye egyszerű csere, de jobban és alulról is megnézve a hibát nagyobb a baj. A "Vízpumpa háza", ha ezt így hívják egy alublokk amibe a vízpumpa van belefogatva és egy EGR cső megy bele, ennek a motorblokkhoz kapcsolódásánál van a szivárgás. Kérdésem az lenne, hogy lehet e-ilyen pótalaktrészt és tömítésszettet venni, illetve mi ennek az egységnek a neve, hogy keressek rá magára erre a tartókonzolra és tömítésére. Gondolom a cseréje elég bonyolult ennek és a tömítésének. Segítségeteket, tanácsokat, esetleg alkatrész linkeket megköszönöm!
  11. Szia, Nézd meg a motortér biztosíték tábláját, melyik biztosíték ment ki. Pl nálam a 26 os ment szét, azon 4-5 áramkör is volt, lambdaszondák, MAP szenzor és Termosztátban lévő fűtőbetét. Nekem a Termosztátház cseréje a benne lévő fűtőkör zárlata miatt vágta ki a biztosítékot, és ez okozta a rejtélyes hibát. (Hibakód ha nem mindig a hibára, hibás alkatrészre mutat) Kutakodj az akksi melletti biztosíték táblán melyik bizti ment ki. Utána neten kapcsolási rajz, hogy mi van még azon az áramkörön, mert azok közül van a zárlat valamelyik érzékelőben. Másik eset lehet még az ECU-ba, a motorvezérlőbe menő jel/fűtés szál szakadása, ilyenkor egy ügyes szaki leszedi a motorvezérlő ház tetejét és látja is szemmel a megszakadt szálat, melyet újraforraszt és szinte ingyen javítva lett a hiba (persze plusz szerelési munkadíj). Szóval megnézném a biztosítéktáblát, ha ott minden okés, lehet ténylegesen egy O2 szenzor a baj, de ha biztosíték ment ki, akkor akár egy szervízből/netről letöltött kapcsolási rajzon meg kell nézni az adott biztosíték áramkörén minden elemet, melyik is lett zárlatos és a hibás szenzort kicserélni. Lehet hogy semmi köze nincs az O2 szenzorodhoz a hibának, de az is lehet hogy a szenzor és a motorvezérlő közötti jelszál/fűtőszál szakad. Ha szerencséd van szemmel látható külső helyen, ha nincs akkor a motorvezérlőn belül van a szakadás, de mind a kettő javítható viszonylag olcsón.
  12. Sziasztok, Megosztok egy érdekes sztorit hátha másnak is hasznos lesz. Nmrég Astra H autómon (Z16XEP), kigyulladt a check engine lámpa, és beállt pár DTC. P0141 és a P0443 DTC-k álltak be melyek rendre O2 Sensor Heater Circuit Bank 1 és EVAP System Purge Control "A" circuit A hiba mint utólag kiderült a 26-os számú biztosíték elolvadása miatt lépett fel. (Motortér jobb felső részében lévő biztosíték tábla 26 -os biztosíték) A fent említett DTC-k egyike sem utalt a valós hibára, ugyanis ezen a 26-os biztosíték körön több eszköz is fel van fűzve (amelyet a 26-os biztosíték véd), mint tankszellőztető légtömegmérő szenzor elemei, Lambda szondák, Termosztát előmelegítő áramköre. Mivel mindent kicserélni nem lehetett ki kellett nyomozni mi is volt a tényleges hiba. Nyomozás után kiderült, hogy a gyári termosztátban lévő előmelegítő áramkör (egy stekker ami a termosztát házra van rádugva) volt zárlatos. Kicserélve gyárira a teljes termosztátházat és a biztosítékot a hiba megszűnt és minden megoldódott. Érdekességnek írtam, hogy a fenti DTC-k egyike sem utalt a tényleges hibára, ha kimegy egy biztosíték mindig meg kell nézni az áramkörön csücsülő összes eszközt melyik is a zárlatos. -Zsolt
  13. Sziasztok, Köszönöm a gyors válaszokat, ma ismét eljátszotta, sajnos most már hidegben is, és folyamatos a jelenség, bekapcsol de a hangerő szabályozást teljesen letiltja. Lehet, hogy a gyártót nem jól írtam ez az OPEL CD30 MP3 - 6 gombos verzió ami lehet hogy Blaupunkt gyártmány, nem Grundig. Esetleg van olyan valaki aki ezt a végfok IC problémát javíthatja, vagy javíttatta már meg már ezt esetleg valaki ? Látszólag minden rendben van az egységgel, csak hangerőt nem lehet emelni, minden más működik. Nem tudom mit tegyek, lehet kicserélem esetleg egy CD70 vagy DVD90 egységre, ha találok olcsón (nagy MID kijelző már van), lehet érdemes is lenne cserélni a fejegységet, eljött az ideje
  14. Sziasztok, Egy Grundig OPEL CD30 MP+ fejegységgel kapcsolatos problémával kapcsolatban érdeklődnék. Olvasgattam német forumokon ott "hitz probleme" ként hivatkoznak a hangerő problémára. Nagy melegben, bekapcsolás után csak halkan szól a rádió, nem lehet hangosítani. Ez a probléma érinti a CD70 fejegységet is, csak halkan szól a rádió, se tekerővel, se a kormányon nem lehet emelni a hangerőt, valami védelem védi, hogy ha nagy a környezeti hőmérséklet, nem lehet hangosítani. Miután klímával lehűtöm a kocsit, kis idő után újra lehet hangot adni rá és normálisan szól. Eleinte zárlat, vagy hangszóró kábelezés zárlatára gondoltam, de abszolút a hőmérséklettel függ össze a dolog. De sajnos egyre rosszabb, és már egyre gyakoribb a hiba viszonylag alacsony hőmérsékleten is. Találkozott valaki ilyesmivel közületek? Talált megoldást rá valaki? Én arra gondoltam, lehet benne egy kis ventilátor, ami esetleg nem működik, szedett valaki már szét ilyet, látható gondja lehet neki érdemes nekiugranom? Köszönök minden tapasztalatot segítséget ez ügyben!
  15. Sziasztok, CIM indexproblémát, hogy nem indexelt rendesen balra, átmenetileg úgy oldottam meg, hogy leszedtem a gumiharangot az index mellől és az index körül jól befujkodtam WD40 -el. Közben mozgattam és a tövénél jól befújtam. Egyenlőre megjavult, remélem sokáig így is marad és megúszom a CIM cserét. :-) Most jó és érzékeny az index amilyen volt mimdkét irányba. Köszönöm a tippeket!
  16. Sziasztok, A tél beáltával, újabb elektromos problémám adódott. a CIM modul lesz szerintem a ludas. A hibajelenség az, hogy balra, és csak balra, nagyon nehezen lehet indexelni, amíg a kocsi hideg, amikor bemelegszik már valamivel jobb, de a 3 villantásos sávváltós index(amikor nem teljesen csak egy kicsit húzod le a kart), akkor is csak nehézkesen megy, játszani kell a karral, hogy indexelni tudjak. De ami a fura csak balra csinálja. Van valakinek valami ötlete mi lehet, ez? Hogyan lehet házilag orvosolni, vagy csak a CIM cserével lesz már csak jó? Az OPEL-nél azt mondták, a CIM-hez van vmi spéci szoftver, ami sok ismert CIM hibát kiküszöböl, elfed és nem kell egyből cserélni a modult, ha elkezd rendellenesen működni, hanem toleránsabb lesz, így még húzza egy darabig a CIM. Tud erről a szoftverről valaki valamit, mit is oldhat ez meg, vagy csak egyszerű frissítés lehet az egész? Segítségeteket köszönöm előre is!
  17. Sziasztok Véget ért az Astra H tip. autómmal egy hosszadalmas szenvedésem, a hidegben nehéz indulással. Így gondoltam megosztom, hátha ezzel küzd még valaki itt. Nekem Astra H. -m van Z16XEP motorral. Hosszú küzdelmek során kiderült, hogy a Főtengely-helyzetjeladó volt a rossz. Nem volt hibakód, semmi jelenség nem utalt rá az ég világon, ezért nem merte kicserélni senki. De egy értelmes villamos szaki kimérte oszcilloszkóppal, hogy bár nem sokat de csal a szenzor és ez okozza a hideg időben a nehéz indulást. (Kb 70 ford/perc mért hidegben a szonda amikor állt a motor, vagy vmi hasonló értéket) Egy szerelő se hitte, hogy a szenzor a baj, de sajnos Opeleknél a főtengely jeladók gyakran hibásodnak és igen furcsa jelenségeket produkálnak olykor. Itt sem utalt a szenzorra semmi a szenzor hibájára, mégis az volt a hibás, pedig a tipikus jeladó hiba, a melegen nehéz indulás, ennek ellenére az enyém pont hidegen csinálta, hibakód nélkül. Én még azt is észrevettem (de nem mindig volt ez), hogy amikor megmakacsolta magát és csak indítózok-indítózok, a fordulatszámmérő nem is emelkedik fel. Na akkor tuti, hogy a jeladód a rossz, nekem így ment tönkre, a végén már a fordulatszámmérő meg sem mozdult. Addig legalább mozgott, így nem volt gyanús, de a legvégén mikor el sem indult már meg sem mozdult a fordulatszámmérő. Remélem segítettem, azóta vígan indul, minden körülmény között, hidegen, hóban-fagyban,
  18. Nem, sehol nem érzek, látok utalást benzin szivárgásra, de igazad van figyelek a próbálkozással. Az autó egyáltalán egy pillanatra sem "röffen" semmi, csak teker-teker monoton, mintha tényleg nem kapna üzemanyagot. Benzin szag a sok próbálgatás után sincs sehol, se bent se a motortérben, se a kipufogónál. Semmi másra nem tudok gondolni mint az üzemanyag szivattyú és az ott lévő részek hibája. Pedig a szivattyúnak szép hangja van és ha az autó beindul semmi tünet sincsen, soha egy hibakód, sem lomhaság, semmi, tökéletesen üzemel. Újak a gyertyák, a trafósor, az akksi is szinte az, szépen teker az önindító (legalábbis fülre), az ECU szerint minden hőmérséklet értéke (hűtővíz, beszívott levegő) korrekt és jó (reális). Ezért gondoltam, ha az üzemanyag rendszeren kívül, bármi más baj lenne, csak lenne egy hibakódom. Esetleg az injektorokat, ha majd beindul, hogyan tesztelhetem, hogy jók-e, működnek-e nem e ott lehet vmi gond még? De egyenlőre várok, hogy az ünnepek között a posta hozza az alkatrészt és megjavuljon szegény. (Ha csak ez a gondja)
  19. Sziasztok, Sajnos a kocsim ma reggel teljesen megmakacsolta magát, teker, teker, de egyáltalán nem indult el. (Amit a benzinpumpáról írtam előtte, Astra-H Z16XEP) Úgyhogy most rendeltem bele egy komplett teljes benzinszivattyú egységet, hátha megoldja. Az ACPUMPA.com on azt mondták nekem, ezeknek a benzinszivattyúknak van egy típushibája. Nem a visszacsapó szelep megy tönkre bennük(ami benzin visszafolyást hivatott meggátolni és integrálva van a pumpába) , hanem van rajt belül a tankban két plexi-cső. Ezek szoktak elrepedni és ezeken keresztül visszafolyik a tankba a benzin és levegő megy a helyére. Ezért, főleg télen, igen nehezen indulnak az autók. De ha a repedés kicsi, semmi féle menetdinamikai észre vételt nem lehet tapasztalni, csak nehezen indul a levegős rendszer miatt a kocsi. Ma reggel nekem el sem indult, így rendeltem e-bayről egy szinte új egységet. (kb 21eFT szállítással). De ha esetleg ez sem segítene a problémámon, esetleg az injektoroknak lehet baja még a benzinrendszerben, vagy az injektorok, közösító csövének a végén lévő nyomásszabályozó szelep mehetett tönkre? Ha netán ezek is rosszak lennének azt hogy veszem észre. Persze gondolom nem indul, de egyéb módja nincs valahogy kiszűrni a hibát? Hibakód hibajelenség nincs, csak a kocsi nehezen, most meg épp már sehogy nem indul el. Félek ez a benzinszivattyú kálvária még nem a vége, esetleg ha valakinek lenne addig ötlete örülnék. ÉS köszönöm előre is.
  20. Halihó, Köszönöm a gyors választ, nem hibakód sosincs, és benzinszag sincs :( Most kaptam egy tippet egy szakitól, hogy ez a benzinszivattyú visszacsapó szelepe miatt van. A nyomókörbe építsek bele egy 800Ft os benzin visszacsapó (visszafolyásgátló) szelepet a szivattyú mögé a nyomó ágba és megoldódik a gondom. Hát mivel a komplett szivattyú igen drága, így lehet, hogy kipróbálom ezt. Esetleg nem tudja valaki milyen visszacsapó szelepet vegyek? 6-8-10mm méretű lehet ez az Astrában, mármint a benzincső? (2006-os, 1.6- Z16XEP, ASTRA-H) Köszönöm a segítséget.
  21. Sziasztok! Ismét szeretném a tapasztalt fórumosok segítségét kérni, egy rejtéllyel kapcsolatban. :) Egy 2006-os ASTRA - H kombim van X16XEP - 105 LE motorral, 123ezer km. Minden rendben van vele nyáron, jó időben (5-10 fok és felette) szépen megy és indul. Ám jön a hideg tél, első mínuszok (0-fok de inkább -2 -3 és alatta) az első hideg indításom, katasztrófa. Van amikor 4-5 ször rá kell, viszonylag hosszabban indítanom és nem indul el. Van amikor viszonylag rövidebb idő alatt, elindul (8-10mp folyamatos indítózás), de szinte kivétel nélkül nehezen indul. Olyan a jelenség, mintha indítózás közben olykor felkapná a fordulatot, mintha kezdene elindulni, de mégsem, tovább kell indítózni, mint valami több száz éves gazdátlan autót. Többször voltam vele Opelszervízbe, többször kicseréltük a gyertyákat. Termosztát, hőfokszenzorok, minden rendben, benzin és légszűrő cserélve, igen gondosan karban tartva az autó. 2 éve volt cserélve a gyújtótrafósor, esetleg az utángyárott ERA márkájú csinálhat ilyet??? Adalékolva a benzint (mintha) jobban indulna kicsivel. (Spuri, STP injektor tisztító, stb), de teljesen ezek sem oldják meg a gondot. Olyan mintha a motor szegény keveréket kapna hideg-induláskor, de nem értem miért. a Vízhőfok és a beszívott levegő hőmérséklet is korrekt, többször mérték ezeket, nem tudják a szerelők hol lehet a baj. Az Opel szerviz a gyertyák cseréjén kívül szakmailag máshoz nem tudott hozzájárulni. Egyéb probléma nincs menetdinamika, meleg indítás minden rendben, ez csak reggelente hidegindításkor van. az akku is 2-3 éves bosch. Nem tudok mire gondolni, szerintetek mivel lehet a hiba, mi produkál ilyen súlyos hidegindítási tüneteket? Egyébként ez inkább nagy hidegekre jellemző, -2 és lefelé. A tünet nem mindig áll fenn, úgy 10 indításból 8 szor nehezen indul, szóval nem ritka jelenség sajnos. :( Segítségeteket, tippeket köszönöm előre is.
  22. Sziasztok Köszönöm a segítségeket, hozzászólásokat eddig. Amiért írok most, van egy: (2006 Astra-H ból) - TID kijelzőm, kerettel, karcmentesen szép és működik, 8000-ért eladósorba került. - Kábel+csatlakozó és érintkező UEC modulba. Aki utólag akar "Emlékeztető csomag" más néven "Diagnosztikai opciót" az Astra H ba beépíteni és neki is hiányzik egy összekötő kábel az UEC modultól a hűtővíztartályhoz vagy az ablakmosótartályhoz. Itt meg lehet nézni mire is jó: http://web.t-online.hu/joaopinto/astra-h.htm (Kábelből 2db ot rendeltünk angliából, darabja 5000FT volt (postával) 1db maradt, mert az gyárilag megvolt már a kocsiban) Akit esetleg ezek érdekelnek írjon.
  23. Sziasztok megpróbálom itt is feltenni a kérdést hátha ide tartozik inkább. Egy hibával kapcsolatban kérném a segítségeteket, ötleteiteket. Autóm egy Astra-H 2006 évj. Z16XEP. A hibajelenségem az, hogy ha a motor hideg nehezen indul. Akksi új töltés rendben, indítómotor teker, mégis többször kell sokáig köszörültetni mire elkapja és elindul. Néha mikor az indító teker, hallom mintha elkapná a fordulatot, mintha bepöccenne egy pillanatra, de tovább kell tekertetni hogy beinduljon. Ha elindul a kocsi le már nem áll, folyamatosan megy jó a fordulata, ereje, minden rendben van ha beindult, jól is megy. A meleg motor már jól indul gond nélkül, csak akkor nem akar indulni ha sokáig állt. kihűlt a motor. Ha a hidem motort elindítottam, és kb 20mp után leállítom majd újraindítom már jóval könnyebben indul. Szerelő azt mondta látatlanban hogy a benzin nyomást valami szelep tartja meg a tanknál (azt hiszem) ami nálam nem jó és így levegő kerül a rendszerbe amit a kocsi sok indítózással próbál kidolgozni magából és amint elment a levegő indul a kocsi. Kérdésem az lenne hol keressem ezt az alkatrészt, mi lehet ez és hol, esetleg az AC pumpa része ez, vagy egy különálló szelep valahol? Esetleg máshol kerül levegő az üzemanyagba? Mit vizsgáljak még meg? Segítségeteket köszönöm előre is.
  24. Sziasztok, Egy hibával kapcsolatban kérném a segítségeteket, ötleteiteket. Autóm egy Astra-H 2006 évj. Z16XEP. A hibajelenségem az, hogy ha a motor hideg nehezen indul. Akksi új töltés rendben, indítómotor teker, mégis többször kell sokáig köszörültetni mire elkapja és elindul. Néha mikor az indító teker, hallom mintha elkapná a fordulatot, mintha bepöccenne egy pillanatra, de tovább kell tekertetni hogy beinduljon. Ha elindul a kocsi le már nem áll, folyamatosan megy jó a fordulata, ereje, minden rendben van ha beindult, jól is megy. A meleg motor már jól indul gond nélkül, csak akkor nem akar indulni ha sokáig állt. kihűlt a motor. Ha a hidem motort elindítottam, és kb 20mp után leállítom majd újraindítom már jóval könnyebben indul. Szerelő azt mondta látatlanban hogy a benzin nyomást valami szelep tartja meg a tanknál (azt hiszem) ami nálam nem jó és így levegő kerül a rendszerbe amit a kocsi sok indítózással próbál kidolgozni magából és amint elment a levegő indul a kocsi. Kérdésem az lenne hol keressem ezt az alkatrészt, mi lehet ez és hol, esetleg az AC pumpa része ez, vagy egy különálló szelep valahol? Esetleg máshol kerül levegő az üzemanyagba? Mit vizsgáljak még meg? Segítségeteket köszönöm előre is.
  25. iolesz

    Motor

    Köszönöm a gyors választ, találtam hasonlót: 90501943 számmal, ez nem lehet jó nekem?
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.