Jump to content

kendre

Forummember
 • Content Count

  91
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Semleges

About kendre

 • Rank
  Érdeklődő

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Vectra B, X20XEV
 • City
  nem adom meg
 1. Na, úgy jártunk, hogy minden adat szerint F18-as kellene rajta legyen, de ma szedte le a szerelő és F23-as. 230mm-es kuplungtárcsával, amit cserélni kellene mert elhasználódott. A bontóban F18-as van csak, le is tartották nekem, ma mennénk érte. Akkor a fenti válasz alapján rá kell mennie, ugye? Viszont a 18-as váltóhoz 210 vagy 215mm-es tárcsa kell, legalábbis ilyen méreteket találtam webshopokban.. Akkor most a kuplung szerkezetem is cserés lesz ezáltal?
 2. Oh! Ez konkrét leírás volt, nagyon köszönöm!
 3. Sziasztok! X20XEV (2000-es évjárat) esetén F18-as váltó kell. Ha nem 2 literes motorról veszik le, hanem 1.6-osról vagy 1.8-asról, az is jó rá? Illetve láttam már, hogy Astráról is vesznek le F18-ast, az jó a B Vectrára? Köszi!
 4. kendre

  Egyéb csevegés

  Igen, akarok venni lengő biztosíték aljzatot is, meg ki is mérem, de nem most, -7 fokba az már tuti! Most le van takarítva a szélvédő, ha neadjisten mégis kellene, akkor figyelek rá, hogy ne melegedjen sokat. Azt is kaptam tippnek, hogy a réz csúszósaru és az alu bizti nem nagy haverok, ezért is melegedhet. Na mindegy is, megcsinálom rendesen, már ha hozzáfogtam és tudok is a problémáról.
 5. kendre

  Egyéb csevegés

  Köszönöm szépen a válaszokat! Ezek szerint az lesz a megoldás, hogy 2-3 percenként kikapcsolom kicsit.
 6. kendre

  Egyéb csevegés

  Majd rámérek, ha egy kicsit enged az idő, mert most megcsináltam, de megfagyott a kezem. Nekem is megkönnyebbül a motor amikor kikapcsolom a szélvédő fűtést, szóval észreveszi a generátor, megfogja rendesen. Közben lecseréltem a sarukat, mert azok is el voltak szenesedve és megfigyeltem, hogy a saruk melegednek. egy-két perc alatt kifejezetten forróra tudnak melegedni. Tehát nem a kábel, nem a bizti, a saru melegszik.
 7. kendre

  Egyéb csevegés

  Sziasztok! A hátsó szélvédő és a tükör fűtésem biztosítékja összeolvadt, mint a szar. A sarukra ráolvadt a szigetelés is. A könyv 30 amperest ír oda, gondolom az is volt benne, az biztos, hogy a 15-öst kb 2 másodpercig bírta. Miért nem a biztosíték égett ki elsőnek? Miért olvadt össze ott az atyaúristen is? 30-asnál nagyobb nemigen van, vagy tévedek? Vagy lehet, hogy 25-ös volt benne és melegedett mint az állat, de mivel zárlat nem volt, ezért nem égett ki?
 8. kendre

  Egyéb csevegés

  Sikerül (?) kicserélnem a mono tömítést hétfőn sztereóra, alig lehet kapni parafát. Közben teknőt is kellett rendelnem. Minden csavarnál ki van dudorodva az eredeti, nem csoda, hogy eresztett. Legalább rendben lesz ez is. Köszönöm mindenkinek! Kartell is jó! :)
 9. kendre

  Egyéb csevegés

  http://www.unixauto.hu/Unix_CikkekLista_Form.aspx?cTipAzon=P7188&cMegnNr=2633 Ebben a csomagban meg van egy parafa, meg egy gumi tömítés. Akkor ez most hogy van?
 10. kendre

  Egyéb csevegés

  Ó, ettől féltem. Amúgy kipufogó már lent van, nem akadályoz. Csakhogy a hullámtörő alá jön az olaj beszívó cső. Tehát a hullámtörőt oda kell rögzíteni valahogyan és fel kell csavarozni a beszívó csövet., majd csak ezután jöhet a teknő.
 11. kendre

  Egyéb csevegés

  Na, voltam az olajteknő tömítésért, megrendeltem a kipufogó tömítést, holnap itt is lesz. Viszont most sok kérdés merült fel bennem. :icon1: 1. Ami jött parafa tömítés az csak 1 db! Miért? Igaz még nem bontottam ki, de nem hiszem, hogy "U" alakú, hogy közrefogja a hullámtörő lemezt. 2. Most hova kell tenni ezt az egy szem tömítést? A blokk és a lemez, vagy a lemez és a teknő közé? 3. Ahova nem jut tömítés (lásd 2. kérdés) ott hogyan fog tömíteni? Vettem pasztát, kenjem ki azzal, oszt jóccakát? 4. Mi a visszaszerelés leg logikusabb sorrendje, ha figyelembe veszem, hogy pasztával is kennék mindent. Tehát a lemezt "fogja" illetve takarja az olajpumpa szívó csöve, ezért először azt kell feltenni, majd a csövet, majd a teknőt. De hogy fog az megállni? És ugye még a tömítőpaszta is ott kéne maradjon, miközben a csövet szerelem vissza. Valami jó módszer? Elnézést, ha hülye kérdéseim támadtak, de bütykölöm rendesen az autót viszont ilyet először csinálok. Vagyis ennél az autónál először. Második alkalommal már sima ügy lesz... :D
 12. kendre

  Egyéb csevegés

  Ja, csak nem voltam felkészülve rá és nem rendeltem. Ahogy előzőleg néztem úgy gondoltam kijön, kicsúsztatható, de most, hogy megemeltem és aláfeküdtem rendesen, látom, hogy nem fog menni... szerintem. Hát max az lesz, hogy 1 nappal tovább tart a javítás, mert, ha ma leszedem, már csak hétfőre hozzák meg a boltba. Mondjuk addig meg lazán megcsinálom a cserét, feltöltöm olajjal, szóval nem nagy gond. Egyébként C20NE '91-es évjárat.
 13. kendre

  Egyéb csevegés

  Kis segítség kéne. Olajteknőt le lehet szedni anélkül, hogy a kipufogót levenném? Most engedtem le az olajat, látom, hogy a leömlő nem egy darabból van, hanem van egy csavarral összefogott csatlakozás benne. Gondolom itt valami tömítés is van, de szerintem szépen egybeégett már az egész, mert már nem is létszik. Mintha egyben volna a két rész, teljesen összefüggő. Namost: ez, ha fémből van (mármint a tömítés) akkor még csak-csak vissza lehetne tenni, de ha nem, akkor szerintem levételkor úgy szakad darabokra, hogy öröm nézni. Másik meg nincs. Tehát, hogyan tovább?
 14. kendre

  Egyéb csevegés

  Hát nekem '91-es a kocsim, de még ilyet nem láttam nála. Lehet az olajoddal van gond, nem? Én (és minden opelos ismerősöm) a kék matricás GM olajat használom mióta csak megvan a kocsi, 10eKm-nél cserélem. Soha nem volt ilyen jelenségem.
 15. kendre

  Egyéb csevegés

  A menetrögzítő nem okoz gondot? Én úgy tudom a motorblokk lukaknál különösen nagy gondot kell fordítani a tisztaságra. Továbbá, ebből is létezik különböző hőálló típus, vagy akármelyik megfelel? Találtam olyat ami még az olajos környezetben is megállja a helyét. Javasoltak szerelők tömítőpasztának egy fajta K2 tömítő pasztát, ami -40 és +350 fok között jó. Nem is drága. Ezt csak lehelet vékonyan kell felkenni, vagy mehet kicsit bátrabban is?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.