Jump to content

Astra555

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  1.702
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  15

Astra555 last won the day on Július 15 2016

Astra555 had the most liked content!

Hírnév

234 Segítőkész

Astra555 névjegye

 • Felhasználói rang
  Fórumlakó
 • Születésnap 1979-03-30

Város, Autók

 • Autó(k)
  Astra H Caravan
 • Város
  Demjén

Személyes információ

 • Neme
  Férfi

Legutóbbi látogatók

3.240 profile views
 1. Optikai Tuning

  Szerintem keresel egy esztergályost, aztán röhögve csinál egy közdarabot pár sörért.
 2. Légkondicionáló rendszer (klíma) és fűtőrendszer

  Vagy hasonlók..... És még mennyi van, amit benyelnek az emberek. Itt is sokat számított a határozottság, meg a felügyeleti szervek.... http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2017/09/05/az_1_millios_rejtett_hiba_amit_letagadott_a_kereskedo/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link
 3. Elektronikák, elektromos kérdések

  Szia. Előbb töröld a hibakódokat, van itt minden. Ami aztán visszajön, azzal kellene foglalkozni. Vannak pillanatnyi elmezavarból adódó hibakódok, de azok nem lényegesek. Elég, ha korábban szerelésnél széthúztak pár csatlakozót, aztán meg is jegyzi a rendszer egy időre.
 4. Mindenképpen legyen rendben az autó. Padra azért is érdemes rátenni, mert láthatod az alapállapotot. Hiába érzed, hogy rendben van, ha mégis hiányzik pár LE.
 5. Szívóbenzinesnél felejtős, nem lesz sokkal jobb, de elmegy rá sok pénzed. De, ha rászánod magad, mindenképpen olyan céghez vidd, ahol fékpados méréssel állítják be, és lesz róla papírod, hogy mennyi volt és mennyi lett.
 6. Akkor nézd át az alját is rendesen, mert arrafelé agyonsózzák az utakat, de alvázt mosni nem nagyon szeretnek.
 7. A16XER motorral volt tapasztalat. Vásárlás után finoman rángatott, majd egyre kellemetlenebb lett a dolog. Mi is a legolcsóbb megoldással kezdtük, vettünk 4 db. GM gyertyát 6 ezerért. Nekünk annyi segítség volt, hogy tudtuk a szervizkönyv alapján már bőven esedékes volt a csere. A rángatás megszűnt. Aztán jött a műszaki, ahol kiderült, hogy a flexicsőnél átereszt, és nem menne át a vizsgán. Csere után minden oké, és az autó is érezhetően erősödött. Lehet, hogy a felxicsőnél lévő szivárgás bekavarhatott a közelben lévő lambdaszondának is.
 8. Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  Ha rám hallgatsz, azt csinálsz amit akarsz. Lehet, hogy nekem szomorú sors jutott, de én már nem hiszek a mesékben, királyfi. Bár az a kár, hogy olyan papol márkaszervizről, garanciáról, meg sufnizza le a másikat, aki otthon javít mindet, így nem is tudom honnan a sok tapasztalat. Ja, gondolom a gugli a barátod. Szaladj nyugodtan a felügyeleti szervekhez is, meg a békéltető testülethez, hátha megsimogatják a buksidat, csak azzal sz.rt sem érsz, mert csak a bíróság döntése a kikényszeríthető. Nyilván amikor egy komplett céget akarnak egy eljárás közepette megszüntetni sunyiban, azért hogy ne kelljen fizetni, az meg sem történt. További szép napot, ne válaszolj, nem érdekel, hidd el. Köszöntem.
 9. Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  Meghajlok a szaktudásod előtt. Mindenben IS neked van igazad. További szép napot, de ne haragudj, fegyvertelennel nem vívok további szellemi párbajt! Persze erre is jön majd valami frappáns szöveg, de már megszoktuk.
 10. Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  Nos, ez egy parttalan vita egy olyannal, aki mindenhez is ért. "Mit teszel peldaul akkor, ha elviszed az autodat olajcserere, amire a szerelo belevag egy kalapacsot a szelvedobe, majd azt mondja, hogy ez volt az olajcsere, faradj a penztarhoz?" Mondjuk rendőrt hívok, mert szándékos károkozásról beszélünk. De tudom, Te azért a büntetőjogban is otthon vagy, így szerintem ebből is ki fogsz oktatni. De azt azért még mindig nem sikerült elárulnod, hogy mi van akkor, ha elhajt a kereskedő a garanciáddal. Neked a mellédumálás a sajátosságod. Szóval érdeklődve várom a választ, mint anno a számadatokkal, amiket persze tudtál, csak nem akartál elárulni.
 11. Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  A tiédre valóban nincs. Én meg azt mondtam, hogy semmi különbség nincs, ha belefutsz a lecsóba, mindegyik a saját zsebedre mehet, ezt pedig nem éri meg a sokszor dupla alkatrészár. Nyilván arról felesleges beszélni, hogy mi történne, ha nem történik semmi sem, bár te ezt tekinted fő csapásnak. A gond ott van, ha a szerviz nem ismeri el a hibát, vagy éppen az alkatrész forgalmazója nem vállalja a felelősséget, de ettől ugye nem kell félnünk, mert állításod szerint aki nem tudja meggyőzni a márkaszervizt, az egy balf.sz. De tudom, Te olyan meggyőző vagy, hogy bármelyik céget azonnal szóban lehengerled, hogy fizessen ki neked akár egy motorcserét, kár, hogy ez sok tudatlan embernek is csak évek hosszú pereskedése után sikerült ügyvédekkel, szakértőkkel. Konkrét példa: 1. tulajos KIA Ceed. A tulajdonos visszavitte, hogy csúszik a kuplung. A márkaszerviz szétkapta, majd jött a duma, hogy menet közben a tulaj biztosan rajta hagyja egy kicsit a lábát a kuplungon. Mondta, hogy régóta vezet, ennyire nem hülye. Akkor jöttek a vontatással (látták rajta a vonóhorgot). Mondta, hogy félévente elhúz 15 km-re egy futót 1-200 kg. vashulladékkal. A lényeg, hogy vagy fizet, vagy nem javítanak, a garanciát felejtse el. Összekapta az autót egy trélerre, aztán elvitte egy szerelőhöz, aki összerakta neki. Szóval, ha nem akarnak, akkor nem fizetnek, hiába gondolod, hogy a bűvös szó a garancia. "Nyilvan azt is kar magyarazni, hogy mas a tetje egy vitt akkunak, mint egy vitt vezerles keszletnek," Alapvetően a vitt alkatrészekről és a hozzájuk tartozó garanciáról volt szó, nem arról, hogy konkrétan milyen alkatrészt viszel. Azt még mindeddig nem árultad el, hogy mi a menete annak, ha a garancia ellenére is elhajtanak. Érdeklődve várom a magyarázatot.
 12. Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  Nyilván veled még semmi negatív dolog sem fordult elő, és tudjuk, hogy bármiről van szó, csakis neked lehet igazad. Voltak már itt komoly cégek, akik hülyére vették az ügyfelet, aztán az vagy perelt, vagy nem, vagy nyert, vagy nem, de természetesen a homoklyukban ilyeneket nem látni. Természetesen hidd el, hogy minden szép és jó, ha ennyire bízol mindenben, szerintem a biztonsági övet is kár bekötnöd. Nos, márkaszerviz akkuja GM-nek csomagolva: 42.000, ugyanez egy nevesebb márkától kb. 20.000. Csak probléma esetén nem a márkaszervizbe viszed vissza, hanem a boltba. És még mindig van 20 ezer a zsebben. Ami több mint egy vízpumpa ára.
 13. Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  Egy szakértő kirendelése alsó hangon 50 ezer. Az ügyvédet nem említem, mert ugye ebben profi vagy, de lesz még perköltség, amit meg is kell előlegezni. De Te aki egy 15 ezres vízpumpán csóróskodsz, ezt gavallér módon körberöhögöd. Garanciális autó: A márkaszerviz azt mondja, hogy a hiba nem a garanciás javítás körébe tartozik, Te üzemeltetted rosszul az autót. Mit fogsz csinálni? "Hiaba szereltek jol be az alkatreszt, ha az rossz volt, es ok adtak el nekem, akkor nekik kell rendezni az ugyet." És, ha nem rendezik? Ez itt a probléma. Bajnak, sz.rnak nincs gazdája. Tapasztalat.
 14. Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  Mondom én, hogy mindenhez is értesz! Nos, amikor a márkaszerviz azt mondja, hogy ők jól szerelték be az alkatrészt, a forgalmazó/gyártó meg azt mondja, hogy nem gyári hibás, akkor mi lesz? Majd a szerviz fizeti neked a bírósági eljárást?
 15. Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  Mindenesetre most már arról is meggyőződhetünk, hogy a zelektromosság mellett a polgári joghoz is értesz. Igazi polihisztor lehetsz.
×