Jump to content
OPEL FÓRUM

Astra555

Forummember
 • Content Count

  1,811
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

Astra555 last won the day on June 26 2018

Astra555 had the most liked content!

Community Reputation

243 Segítőkész

About Astra555

 • Rank
  Fórumlakó
 • Birthday 03/30/1979

Személyes információ

 • Neme
  Férfi

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Astra H Caravan
 • City
  Demjén

Recent Profile Visitors

3,882 profile views
 1. Nem. Nyilván még egyetlen terméket sem hívtak vissza, mert gond volt a minőséggel, vagy a származásával. Nyilván nem azt jelenti, hogy minden olcsó termék hamis, de érdemes vigyázni vele, főleg az ilyen helyeken. Igen, számold hozzá a 800-1000 Ft-os kiszállítási díjat is. Akkor is olcsóbb?
 2. Csak az eredete lehet kétséges. A váltóolajra azt mondta a szerelő cserekor, hogy ugyan nem csúcsminőség, de ez legalább eredeti. Persze egy ekkora üzletláncnál megengedhetik maguknak egy-két terméknél a veszteséget, így az sem kizárt, hogy eredeti. Mindenesetre én utánajárnék a dolognak.
 3. Astra555

  Egyéb csevegés

  A gyári 17-es 225-ös kerekek vannak rajta, ugyanez télen is lemezfelnivel. Persze lehetne tenni rá 20-ast is, de az bőven a komfortérzet rovására menne. A fogyasztása most 6.4-re jött ki rátankolással, BC szerint persze csak 5,6 volt (vagy a marketingesek programozták, vagy elszúrtak valamit ). Ez 980 km. most zömében most autópálya volt kisebb dugókkal, klímával, 2 személlyel, 130-as utazósebességgel. A súly ellenére is jó a fogyasztása, az akkori kombik közül ennek volt az egyik legjobb légellenállási alaktényezője. Mondjuk a 163 lóerő ehhez a bódéhoz alap, városban nem lehet vele annyira vagánykodni, de igazából az autópálya az, ami bejön neki, ott érzi elemében magát. Amúgy meg igen, méretre egy tank, cserélni kellett garázsajtót is, mert nem fért be a garázsba, a Tesco parkolóban meg kilóg az eleje az útra, ha teljesen betolatok.
 4. Astra555

  Egyéb csevegés

  A forgalmiban lévő adatoknak a tömeg esetében nem kell mindig mindent elhinni. A kezelési könyv szerint az alaptömeg a B16XER sedan esetében klímával 1405 kg. Ezt még növelheti néhány extra. Pont ma voltam papírhulladékot leadni. Az Insignia velem együtt, teletankkal 1890 kg-ot nyomott a mérlegen kipakolás után. Ha leszámítom a saját súlyomat, az úgy kb. 1795 kg. A forgalmiban meg 1843 kg. szerepel, a menetkész alapmodell tömege pedig 1931 kg. a kezelési könyv szerint. Pedig 1843 kg-ot csak a benzines manuális 1.6-T-hez ír, illetve az 1.4 T LPG változathoz. https://totalcar.hu/tesztek/2014/04/22/ki_mond_nagyobbat/
 5. Astra555

  Egyéb csevegés

  A J Astra jóval nehezebb mint a H. Ugye a K-val dicsekedtek, hogy mennyivel könnyebb lett, valójában kb. H Astra szintre hozták vissza.:-) A csomagtartó lehet, hogy nagyobb a J-ben, de nehezebb pakolni is a sedan karosszéria miatt, ezt azért vedd figyelembe. A két motor szerintem koppra ugyanaz, valójában a környezetvédelmi előírás csak a részecskeszűrő tekintetében változott az euro 6-nál 2014 szeptemberétől. A sérülésről meg annyit, hogy tudni kellene mi mennyire sérült. Ha szakszerűen javítottak, gyári alkatrészeket használtak, akkor nem probléma. Ha csak egy elemet fújtak karcolás miatt, vagy cseréltek egy első sárvédőt, ajtót az sem nagy gond. Ha már húzni kellett a nyúlványokat, vagy alapvető részt kellett rajta cserélni, akkor azon lehet elgondolkodnék. Amúgy meg neked kell eldönteni, hogy belefér-e a keretbe, egy fiatalabb, biztonságosabb modernebb formájú autó, hogy mennyit fogod használni. Vagy az eszedre hallgatsz, vagy a szívedre. Én októberben váltottam át egy Insigniára, a H-nak nem volt semmi gondja, a mostani tulajdonosa napi szinten nyúzza. Ha más tízezreket ver el havi szinten cigarettára, alkoholra, egyéb káros szenvedélyre, úgy gondoltam 20 év meló után csak megérdemlek egy fiatalabb, jobb, kényelmesebb, több extrával szerelt autót (jó, már a megjelenése óta fáj a fogam egy Insigniára, szóval ez nálam egy régi álom is volt), ráadásul nagyon jó árban is sikerült megvennem. Szóval én a szívemre hallgattam. Aki csak közlekedőedényként tekint az autóra, az biztosan az eszére fog hallgatni.
 6. Egyrészt rá kellene tenni gépre, megnézni az élő adatokat. Akkor már látod azt is, hogy a hőmérséklet jeladó milyen adatokat ad. Én is azt gondolom, hogy elsőként a vezérműtengely, és főtengely jeladókat kellene ellenőrizni. Az egyik hibája tud olyat, hogy leáll a motor és csak percek múlva indítható, de utána pár km megtétele múlva rövidesen ismét leáll. A generátor lámpa szerintem meg azért villan fel, mert a lecsökkenő fordulatszám már nem elég a generátornak. Hőmérséklet jeladó hibája miatt max. csak akkor áll le, ha extrém magas, vagy alacsony vízhőmérséklet infót ad a motorvezérlőnek a jeladó.
 7. Ha a szelepfedélben lévőre gondolsz, annak az egyik tünete amikor átszakad, hogy hirtelen megemelkedik az olajfogyasztás. Lehet cserélni a membránt külön, pár ezerből megvan, csak nagyon oda kell figyelni a cserénél. Másik megoldás, egy új szelepfedél, de az 50 ezer környékén mozog.
 8. Ezeken kívül volt még rengeteg elnevezés. Elegance, Innovation, Catch Me, Navi, Sport, Edition 110 Jahre, Innovation 110 Jahre, Selection, Selection 110 Jahre, stb. Ember legyen a talpán, aki kitalálja, hogy melyikben mi volt alapból.
 9. Szia! Ugyanaz, mint a 120 lovas. A 101-es DTL a 120 lovas DT néven fut (a DTJ is 120 lovas, csak az 16 szelepes, azt váltotta le a 8V), csak a szoftver a különbség, így könnyen lehet a 101-ből 120 lovat kihozni, mindenféle trükk nélkül.. Nyolc szelepes motor, viszonylag megbízható konstrukció. EGR szelep, turbo, termosztát ami talán a gyengéje lehet. Ha jó állapotút veszel, rendesen szervizeled és hosszabb távokon használod, sok gondod nem lesz vele.
 10. https://www.autoriasztoshop.hu/webshop/inditasgatlok/40-skybrake-inditasgatlo-es-rablasgatlo.html Igaz, nem riasztó, de én ezt használtam (meg egy rejtett kapcsolót az üzemanyagszivattyú áramkörében), ezzel is adtam el az autót, 6 éven át tökéletesen működött. Csendes, teszi a dolgát. A riasztóra már nem nagyon figyelnek fel. Ha van cascod, arra is figyelj, hogy a biztosító is elfogadja a azt, vagyis érdemes MABISZ által javasoltat venni.
 11. A szívósor típushibája ennek a motornak, ugyanúgy mint az EGR, az is szeret idő előtt elfáradni. Egy takarítást megérdemelne az EGR és a MAP szenzor is, az nem olyan nagy művelet. Azért egy jó állapotban lévő euro4-es dízel már nem igazán kormol, kivéve, ha padlógázt kap, de akkor sem sokáig. Lehet, hogy nálad akkor emiatt mással is probléma lesz. Hibakódokat kellene esetleg kiolvasni, a tömítetlenséget szokta jelezni. A részecskeszűrőt legvégső esetben ki lehet venni a rendszerből, de érdemes szoftveresen is kiiktatni.
 12. Október 20-án volt csere, a gyári helyett a Total dexos2 olaját kapta az autó, ezt használja a szerviz. Az Insigniában már a műszerfalon kiírja a hátralévő élettartamot. Most 7500 km után 42%-nál jár. Nálam nagyon minimális a hidegindítások mennyisége, hiszen decembertől fűtött garázsban van az autó, előtte meg tényleg csak hetente, kéthetente használtam, mert apósoméknál állt garázsban. Többnyire hosszabb utakra használom, a legrövidebb táv is 15 km szokott lenni. Kíváncsi vagyok, hogy mikorra nullázza le magát. Mondjuk az is kérdés, hogy az autó mit tekint hidegindításnak, mert a garázsban a legnagyobb hidegben is van 10-12 C fok, ráadásul az autó eleje közvetlenül a fali radiátor mögött van.
 13. A logikát ebben nem értem. Ha az autó képes az olaj minőségének romlását felismerni, akkor valójában az insp kijelzésű futhat még hónapokat/kilométereket a "rossz" olajjal. Szerintem mindegyik motorvezérlőben benne van az olaj élettartamára vonatkozó információ, legalábbis eddig amelyikre op-comot tettem, mindegyik tudta. Megtévesztő valóban, és aki nem tapasztalta nem is tudja mire vélni. Kérdés, hogy ez szándékosan, vagy véletlenül került a rendszerbe.
 14. Hanem hogyan? Az Insignia pl. simán azt az adatot írja ki a műszerfalra, ami a motorvezérlőben van. Nem tartom lehetetlennek, hogy egy bizonyos % elérése után jelezzen ilyen módon. Magyarán akkor valamilyen szinten csak lehet köze az olajcseréhez, meg az elhasználódó olajhoz.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.