Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
szóval, akkor az én 1.7 tdm-hez vehetek egy 1.8as féltengelyt? ha F16 mind a kettő? csak azért mert elég ritka ez a dízel típus csak azért érdeklődöm, benyósokhoz könnyebb cuccokat szerezni. esetleg B vekiét is ugyan ezzel a motorral szereltnél?

Ha F16-os a váltód, akkor sztem igen. Nézd meg a váltó tetején, a váltó rudazat alatt milyen szám van a váltó házába öntve.

Elküldve
Ha F16-os a váltód, akkor sztem igen. Nézd meg a váltó tetején, a váltó rudazat alatt milyen szám van a váltó házába öntve.

Tudom, hogy F16 van rajt:D:D csak ez a párosítás érdekelt, mondjuk még A vekinél okés lehet is, de B-nél már nem biztos, lehet annak hosszabb-rövidebb a féltengely, mert pl. lehet szélesebb a kocsi v. lehet keskenyebb, így a kerék helye sem bizt ott van.

Elküldve
Tudom, hogy F16 van rajt:D:D csak ez a párosítás érdekelt, mondjuk még A vekinél okés lehet is, de B-nél már nem biztos, lehet annak hosszabb-rövidebb a féltengely, mert pl. lehet szélesebb a kocsi v. lehet keskenyebb, így a kerék helye sem bizt ott van.

Azt nem tudom.

Elküldve
szóval, akkor az én 1.7 tdm-hez vehetek egy 1.8as féltengelyt? ha F16 mind a kettő?

A webshopok szerint igen. Sőt a 2 literesé is jó hozzá. :)

esetleg B vekiét is ugyan ezzel a motorral szereltnél?

Azt csak a B-hez hozza a gép, meg a Vivaro-hoz. :D

Elküldve

X20XEV nél mit lehet csinálni hogy a szelepfedélnél ne eresszen az olaj, illetve ne folyjon be a gyertyákhoz? Rohadt idegesítő :S Tömítés kb. 1éves, körbekentem pasztával is, de hiába :)

Elküldve
X20XEV nél mit lehet csinálni hogy a szelepfedélnél ne eresszen az olaj, illetve ne folyjon be a gyertyákhoz? Rohadt idegesítő :S Tömítés kb. 1éves, körbekentem pasztával is, de hiába :D

Fedélcsere 50k HUF-ért kb... :)

Sajna a zsír új minőségi tömítésnél is szivárog még bepasztázva is. El van vetemedve a fedél, hiába no, 16 év az 16 év.

Elküldve

Sajna a zsír új minőségi tömítésnél is szivárog még bepasztázva is. El van vetemedve a fedél, hiába no, 16 év az 16 év.

nem tudom nekem is szivárgott régi tömítéssel állandóan, pasztázva is, kicseréltem újra azóta semmi:)

Elküldve

Becsiszolni nem lehetne?

Elküldve
Síkoltatni?

Rá kellene tenned valami tuti egyenesre és meglesned hol a bibi. :D

Másik fedél bontóból?

Az a baj, hogy 3 ilyen moci van a családban és mindhárom könnyezik, szóval a bontott is hasonló állapotban lehet.

Viszont a "síkolásban" ráció :)

Elküldve
Az a baj, hogy 3 ilyen moci van a családban és mindhárom könnyezik, szóval a bontott is hasonló állapotban lehet.

Viszont a "síkolásban" ráció :)

Csak síkolásnál is az a baj hogy ugye bennvan magába a fedélbe a tömítésnek a járata. Nah azt megsíkolják, kimegy onnan a járat, aztán már cumi is van..

Elküldve
Csak síkolásnál is az a baj hogy ugye bennvan magába a fedélbe a tömítésnek a járata. Nah azt megsíkolják, kimegy onnan a járat, aztán már cumi is van..

Ha legközelebb leszedem a fedelet, akkor megnézem, hogy mekkora vetemedés van benne és ki lehet e szedni valahogy.

Elküldve
Csak síkolásnál is az a baj hogy ugye benn van magába a fedélbe a tömítésnek a járata. Nah azt megsíkolják, kimegy onnan a járat, aztán már cumi is van..

Magát a vájatot vékony marókéssel nem lehet kipucoltatni?

Elküldve
Vészprogram.

Csekklámpa nem virít? Gyújtáskor világít egyáltalán?

az az igazság nem én autóm, de chippelt szóval, akkor lehetséges a vészprogram. csekklámpa világít, majd elalszik indításkor, aztán nem virít.

Elküldve
az az igazság nem én autóm, de chippelt szóval, akkor lehetséges a vészprogram. csekklámpa világít, majd elalszik indításkor, aztán nem virít.

Kell a hibakód.

X20XEV veztengely jeladó miatt "szeret" vészprogramra állni, de minden esetben világít a lámpa és el sem alszik.

Elküldve

Ha így viselkedik a lámpa,(mert így a jó) akkor más gond van. :)

Azért lehetne hibakódot villogtatni, talán van.

Elküldve
Ha így viselkedik a lámpa,(mert így a jó) akkor más gond van. :)

Azért lehetne hibakódot villogtatni, talán van.

Szevasztok ma villogtattam egy hiabakódot magamnak :D ez a nyertes szám a 22 (pillangószelep szenzor fesz alacson)

Mit csináljak?

Elküldve
Szevasztok ma villogtattam egy hiabakódot magamnak :) ez a nyertes szám a 22 (pillangószelep szenzor fesz alacson)

Mit csináljak?

Kábel/csatlakozó ellenőrzés első körben. Ha szerencséd van akkor csak valami kontakthiba(szakadás, vagy oxidáció) van a dologban.

Elküldve
Kábel/csatlakozó ellenőrzés első körben. Ha szerencséd van akkor csak valami kontakthiba(szakadás, vagy oxidáció) van a dologban.

Tudsz egy fényképet mutatni hogy hol és miről is van szó?

Elküldve
Tudsz egy fényképet mutatni hogy hol és miről is van szó?

Kerestem, hogy milyen motorod van, de találtam.

X20XEV-nél ÍGY néz ki. A pillangószelep helyzetét továbbítja a ECU-nak.

Elküldve
Kerestem, hogy milyen motorod van, de találtam.

X20XEV-nél ÍGY néz ki. A pillangószelep helyzetét továbbítja a ECU-nak.

Upsz elfelejtettem leírni hogy most egy C16NZ motorom van, ami képet raktál fel, nahh olyant nem találtam

Várj lemegyek oszt körbefényképezem az Injectorom

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.