Hanguci Elküldve Október11, 2011 Megoszt Elküldve Október11, 2011 Szasztok Lenne egy kérdésem hozzátok,cserélem a szilenteket elöl hátul,meg a kutyacsontokat elől,ma reggel megrendeltem a csontot majd délután mentem érte hazajöttem most este mondom ránézek hát az első meglepetés hogy/ müanyagból van a kutyacsont/a másik hogy 6cm el hosszabb mint ami benne an,szerintetek bemegy vagy nem jót adtak?? Én most cseréltem hátul .....kitartást,raktam fel képet is a:Futómű ,gumik részben Link to comment Megosztás: More sharing options...
vaszilíj Elküldve Október11, 2011 Megoszt Elküldve Október11, 2011 Nem G Astrára valót kaptál véletlenül? :D Nekem Delphi utángyártottat adtak, fémből van, és stimmelt méretben is. Nem tudom holnap rájuk szólok lehet csak elcserélték,az nekem való meg ott gubbaszt valahol a polcon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vaszilíj Elküldve Október11, 2011 Megoszt Elküldve Október11, 2011 Én most cseréltem hátul .....kitartást,raktam fel képet is a:Futómű ,gumik részben Azokon túl vagyok kb 5 órámba telt a két oldal én is cseréltem mindent méd a stabil rudat is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hanguci Elküldve Október11, 2011 Megoszt Elküldve Október11, 2011 cseréltem mindent méd a stabil rudat is. azt miért? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Október11, 2011 Megoszt Elküldve Október11, 2011 azt miért? Ez egy jó kérdés... :D Az első kutyacsontból ha gyárit veszel,műanyagot adnak! OCAP márkáról valakinek tapasztalata?Ilyen lengőkar szilenteket vennék az autómba! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve Október12, 2011 Megoszt Elküldve Október12, 2011 Örülök neki,hogy "ennyivel" megúsztad! :D Hát még én hogy örülök! :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
suzuman Elküldve Október12, 2011 Megoszt Elküldve Október12, 2011 Várjál még vele egy napot!Lassan hazaérnek a munkából a többiek és lehet hogy lesz valami jó ötletük!Biztosíték csere,csatlakozók tisztítása,kábel ellenőrzés,befagyott az ablakmosó vagy valami! Hát leültem egy pillanatra.Azt mondja a bolt újat tudok adni 9.000-ért.Mondom jó de ez gyári,azt mondja utángyártott.Akkor még körülnézek.Valami ötlet?Előre is köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Október12, 2011 Megoszt Elküldve Október12, 2011 NA hogy én se maradjak ki "jóból": reggelre teljesen lemerült az akksi. :D Csereaksit betéve bekapcsolt a hűtőventilátor, így nagyjából meglett a hiba: ventilátor-kapcsoló, esetleg relé. Most töltöm az akkut, utána lemegyek kideríteni, pontosan mi a baj... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Október12, 2011 Megoszt Elküldve Október12, 2011 Hát leültem egy pillanatra.Azt mondja a bolt újat tudok adni 9.000-ért.Mondom jó de ez gyári,azt mondja utángyártott.Akkor még körülnézek.Valami ötlet?Előre is köszi. Ide KATT! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hanguci Elküldve Október12, 2011 Megoszt Elküldve Október12, 2011 NA hogy én se maradjak ki "jóból": reggelre teljesen lemerült az akksi. :D Csereaksit betéve bekapcsolt a hűtőventilátor, így nagyjából meglett a hiba: ventilátor-kapcsoló, esetleg relé. Most töltöm az akkut, utána lemegyek kideríteni, pontosan mi a baj... Szia. Mire jutottál vele ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Október12, 2011 Megoszt Elküldve Október12, 2011 Szia. Mire jutottál vele ? Hy. Arra, hogy csereakkut raktam bele: Egyből bekapcsolt mind2 ventilátor. Aksit töltöttem majdnem 5 órát, elindítottam, leállítottam, venti kikapcsolt. Megmozgattam az összes relét a motortérben, hiba nincs. Azóta mentem vele 11km-t, még csak be sem kapcsolt. Arra jutottam, hogy akkor vagy ventilátor kapcsoló, vagy akkor amit beszéltünk relé. De hogy melyik, azt nem tudom. Nem tudná valaki megmondani, hogy melyik relé tartozik a ventilátorokhoz? J0Hnny, Hanguci: a segítségeket köszönöm!!! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
vaszilíj Elküldve Október12, 2011 Megoszt Elküldve Október12, 2011 azt miért? Azt azért cseréltem mert ahol a gumi csuriszkolta ott már anyira meg volt kopva hogy az új gumi sem fogta valami biztosan,meg volt egy jobb állapotú,akár ez is elég ok lett volna de hogy ratyi volt ezé mennie kellett a hulladéknak. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Október12, 2011 Megoszt Elküldve Október12, 2011 Hy. Arra, hogy csereakkut raktam bele: Egyből bekapcsolt mind2 ventilátor. Aksit töltöttem majdnem 5 órát, elindítottam, leállítottam, venti kikapcsolt. Megmozgattam az összes relét a motortérben, hiba nincs. Azóta mentem vele 11km-t, még csak be sem kapcsolt. Arra jutottam, hogy akkor vagy ventilátor kapcsoló, vagy akkor amit beszéltünk relé. De hogy melyik, azt nem tudom. Nem tudná valaki megmondani, hogy melyik relé tartozik a ventilátorokhoz? J0Hnny, Hanguci: a segítségeket köszönöm!!! :D Az akksi előtt van egy kis doboz, abban vannak a relék a ventilátorokhoz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Október12, 2011 Megoszt Elküldve Október12, 2011 Tegnap megvolt a műszaki, átment :D 02-es környezetvédelmi besorolásból kértem, hogy helyezzék át 04-re így kék matricát kapott a vectra piros helyett, okmányirodába ma le is papiroztattam, új forgalmit is kaptam és törzskártyából is küldenek majd újat és nekem csak a műszaki érvényesség matricáját kellett kifizetni az okmányirodában. Előműszakin a bal oldali kézifék nem fogott, ki lett cserélve a kézifék bowden (Coffle, csak ilyen volt belőle) de éppen csak javult tőle, a fékpofákat felcsiszoltam, a fékdob is meg lett csiszolva alaposan, kompresszorral minden fékpor-rozsda kifújatva de ezután sem volt jó a fék csak jobb valamivel. Majd egy ismerőstől jött az ötlet, hogy egy kevés kis vizet fújjunk be a fékdobba, kb erre gondoltam én is mint a kedves olvasó :P Össze is raktam víz nélkül és gondolkoztam mi legyen, majd meggyőzött, fújtunk bele egy kevés vizet... eredmény? Tökéletes a fék :D Hamarabb kezdi el húzni a hátsó két kereket vagy fullad le mintsem elkezdene forogni a kerék, másnap, harmadnap tesztelve is ez az eredmény... majd hosszútávon kiderül mindenesetre műszakin tökéletes volt a kézifék. Még a jobb hátsó alsó lengőkar szilentet néztük előműszakin, hogy rozsdás, néha koppant is már de még átment volna csere nélkül mindenesetre kicseréltem ami nem kis szívás mire megvan pláne, hogy házi kihúzóval meg sem moccant annyira össze volt rohadva, végül belefűrészeltem, hogy kicsi össze tudjon "esni" az anyag, a belső gömb alakú rész és a szilent fala közötti műanyagból pár hajszálvékony darab volt és több mm volt a kotyogása ami összeszerelt állapotban nem tűnt fel hiába néztem régebben, hogy mi kopoghat hátul. Meyle márkájú került bele, a legolcsóbbtól dupla árú de így is elég baráti volt (4e). Idén már nem de tavasszal kicserélem a másik hármat is. Ja és az volt benne amivel eladták, gyári opel, préselve a 96-os dátummal, van egy olyan érzésem, hogy a többi is gyári darab benne ami azt jelenti, hogy az állapotuk sem lehet sokkal jobb. A cserélt szilent oldalán fúrógépbe befogattam egy drótkefe fejet és azzal minden rozsdát letakarítottam a féknyeregről és a féktárcsáról (dobfék az üzemifék és főleg a dobfék részre gondolok mielőtt valaki arra gondolna, hogy az amúgy is fényes részt csiszoltam meg amit a tárcsák fékeznek :P ). Egészen olyan lett mint egy új :D Ezt is megismétlem majd a többi keréknél is. Olajcsere is volt, valvoline 10w40 helyett total classic 5w40 került bele + stp motorolaj adalék. Ami feltűnt: 8 fok volt amikor beindítottam a kocsit és indítás után azonnal elindulva nem volt olyan kelletlen mint a 10-essel, azzal kicsit olyan mintha még valami akadályozná a gázpedált, ezzel a friss és 5-ös olajjal ez sokkal kevésbé volt észrevehető. Az olajleeresztő csavar már eléggé nyúzott volt így újra cseréltem. Opel márkájú olajszűrő került bele, pollen és légszűrő szintén cserélve. Benzinszűrőt is vettem de még nem volt időm berakni, talán holnap. Köszi mindenkinek a segítséget!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Október12, 2011 Megoszt Elküldve Október12, 2011 Az akksi előtt van egy kis doboz, abban vannak a relék a ventilátorokhoz. De mind oda megy? Mert az 6 db, mind oda való lenne? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hanguci Elküldve Október12, 2011 Megoszt Elküldve Október12, 2011 De mind oda megy? Mert az 6 db, mind oda való lenne? Mint mondtam igen ,ha megy a venti , bármelyiket ki veszed , le áll . Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Október13, 2011 Megoszt Elküldve Október13, 2011 Mint mondtam igen ,ha megy a venti , bármelyiket ki veszed , le áll . Aha, csak úgy értettem, hogy azok közül valamelyik. :D Próbáltam kivenni őket, de csak egyet sikerült, a többi benne van rendesen, csavarhúzóval óvatosan rá kell segíteni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Október13, 2011 Megoszt Elküldve Október13, 2011 Aha, csak úgy értettem, hogy azok közül valamelyik. :D Próbáltam kivenni őket, de csak egyet sikerült, a többi benne van rendesen, csavarhúzóval óvatosan rá kell segíteni. Valahogy ez úgy van megoldva, hogy a különböző ventilátorok, különböző fokozatait más más relé vezérli. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Október13, 2011 Megoszt Elküldve Október13, 2011 Valahogy ez úgy van megoldva, hogy a különböző ventilátorok, különböző fokozatait más más relé vezérli. Szóval akkor ha jól értem: 1-1 ventilátor a motort hűti (1-1+1-1 relé) és a klímaventilátor megint 1-1 relé? Így kijön a 6 db... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Október13, 2011 Megoszt Elküldve Október13, 2011 Szóval akkor ha jól értem: 1-1 ventilátor a motort hűti (1-1+1-1 relé) és a klímaventilátor megint 1-1 relé? Így kijön a 6 db... :D Nemtudom, nálad hány ventilátor van. A klímás Isuzunál a klímahűtő előtt van 2 db ventilátor, a vízhűtő mögött bal oldalon pedig még egy. Összesen 3 db. Az, hogy melyik mit hűt, nem lehet szétválasztani, mert mindegyik a klímahűtőn és a vízhűtőn együttesen szívja keresztül a levegőt. Tehát mindkettőt együtt hűti. Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Október13, 2011 Megoszt Elküldve Október13, 2011 Többek között ma üzemanyagszűrőt is cseréltem: Ideje volt :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
vaszilíj Elküldve Október13, 2011 Megoszt Elküldve Október13, 2011 Nemtudom, nálad hány ventilátor van. A klímás Isuzunál a klímahűtő előtt van 2 db ventilátor, a vízhűtő mögött bal oldalon pedig még egy. Összesen 3 db. Az, hogy melyik mit hűt, nem lehet szétválasztani, mert mindegyik a klímahűtőn és a vízhűtőn együttesen szívja keresztül a levegőt. Tehát mindkettőt együtt hűti. Nekem csak 2 ventim van egy a klima előtt egy a vizhütőn mégis 6 relé a dobozban.Az autofit azt írja hogy,szmbe állsz az autóval és ami balkézre az első 4 a ventillátor 1 es fokozat az utolsó 2 pedig a 2.fokozat reléi Link to comment Megosztás: More sharing options...
vaszilíj Elküldve Október13, 2011 Megoszt Elküldve Október13, 2011 Többek között ma üzemanyagszűrőt is cseréltem: Ideje volt :P Ifáról szedted le.Pff :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Attec Elküldve Október15, 2011 Megoszt Elküldve Október15, 2011 Sziasztok!'98as BVectram van 1.6-16V.13 literes fogyasztása van,diagnosztika szerint minden rendben,új kipufogó rendszer,gyertya csere megvolt,erő van benn.Van ötlet mi lehet a hiba? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Október15, 2011 Megoszt Elküldve Október15, 2011 Sziasztok!'98as BVectram van 1.6-16V.13 literes fogyasztása van,diagnosztika szerint minden rendben,új kipufogó rendszer,gyertya csere megvolt,erő van benn.Van ötlet mi lehet a hiba? Haldokló lambda? Termosztát? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts