James503 Elküldve Május14, 2014 Elküldve Május14, 2014 Sziasztok valaki tudna nekem segíteni hogy állítható fütőművet akarok venni de sehol nme találok jó árba (80-90) minden autóhoz találtam ilyen árba csak az A Vektrához nem ha esetleg valaki tud valahonnan akár kintről is azt nagyon megköszönném!! :icon1: :icon1:
opelnils Elküldve Augusztus11, 2014 Elküldve Augusztus11, 2014 Elöl tárcsát meg betétet kéne cserélnem. A hűtött tárcsákhoz más betét kell a plusz vastagság miatt? Miket érdemes mostanság megvenni,mert pl a Brembonak nem túl jó a híre!
hening Elküldve Augusztus11, 2014 Elküldve Augusztus11, 2014 Elöl tárcsát meg betétet kéne cserélnem. A hűtött tárcsákhoz más betét kell a plusz vastagság miatt? Miket érdemes mostanság megvenni,mert pl a Brembonak nem túl jó a híre! Nem kell másik.
wookie Elküldve Augusztus11, 2014 Elküldve Augusztus11, 2014 A kisfékes hűtött/nemhűtöttnek ugyanaz a betéte. Nyereg, na az kell másik.
isi Elküldve Augusztus12, 2014 Elküldve Augusztus12, 2014 Elöl tárcsát meg betétet kéne cserélnem. A hűtött tárcsákhoz más betét kell a plusz vastagság miatt? Miket érdemes mostanság megvenni,mert pl a Brembonak nem túl jó a híre! Én brembót vettem tavaly, de nem vagyok elszállva tőle. Állítólag a Roadhouse olcsó és elég jó is, többen mondták már, hogy a brembót is veri. Vagy Ferodo, Textar, ezek elég jó márkák.
wookie Elküldve Augusztus12, 2014 Elküldve Augusztus12, 2014 Nekem is roadhouse van, anyámnak és bátyámnak is aut vettem, nincs rá panasz. Mondjuk ezzel a fékkel még nem volt más betétem tárcsám, nem tudom mással jobb lenne e. Padon 2.5Kn-t tudott. Tényleg, azt tudja valaki hogy a gyári fékerőêrtékeket hol lehet megtalàlni?
Flanger Elküldve Augusztus22, 2014 Elküldve Augusztus22, 2014 Sziasztok! Szeretnék A Vectrához való ABS-es hátsó tárcsafékagyat cserélni nem ABS-esre. Ha ez nem akkor esetleg valakinek ABS-es hátsó hídja van eladó? Kézifékkötél is kéne. Köszönöm, Flanger.
wookie Elküldve Augusztus22, 2014 Elküldve Augusztus22, 2014 Van abs-es hátsó hidam, de te most mit is szeretnél pontosan? Abs-t beépíteni? Csak mert a mondat elejében mást írsz, mint a végén. :)
Flanger Elküldve Augusztus22, 2014 Elküldve Augusztus22, 2014 Van abs-es hátsó hidam, de te most mit is szeretnél pontosan? Abs-t beépíteni? Csak mert a mondat elejében mást írsz, mint a végén. :) Lehet kicsit kétértelmű voltam, szóval leírom részletesebben :) Dobfékem van és azt szeretném cserélni tárcsásra. Vettem tárcsát, viszont az ABS-es és az agyon lévő középső kiálló kerek valami nagyobb mint a hidamon lévő lyuk. A hídon lévő lyuk kb 43 mm az meg kb 53-54 lehet. És ezért arra gondoltam, hogy hátha van olyan aki épp ABS-esíteni akar most vagy a közeljövőben és elcserélné velem az agyat. Így én is és ő is jól járnánk. Ha pedig a csere nem lehetséges akkor ki kell cserélnem a hidat, hogy felmenjen rá a fék.
wookie Elküldve Augusztus23, 2014 Elküldve Augusztus23, 2014 Lehet kicsit kétértelmű voltam, szóval leírom részletesebben :) Dobfékem van és azt szeretném cserélni tárcsásra. Vettem tárcsát, viszont az ABS-es és az agyon lévő középső kiálló kerek valami nagyobb mint a hidamon lévő lyuk. A hídon lévő lyuk kb 43 mm az meg kb 53-54 lehet. És ezért arra gondoltam, hogy hátha van olyan aki épp ABS-esíteni akar most vagy a közeljövőben és elcserélné velem az agyat. Így én is és ő is jól járnánk. Ha pedig a csere nem lehetséges akkor ki kell cserélnem a hidat, hogy felmenjen rá a fék. Nem tudom neked milyen féket sikerült szerezned, de alapból a hídon lévő lyuk mérete nem számít. http://m.cdn.blog.hu/na/napivuki/image/Opel/Van%20itt/IMG_5705.JPG Ez egy abs-es hátsó tárcsa. Azt tudod ugye, hogy a hátsó tárcsásításhoz előre is nagyobb fék, illetve főfékhenger kell?
Flanger Elküldve Augusztus23, 2014 Elküldve Augusztus23, 2014 Nem tudom neked milyen féket sikerült szerezned, de alapból a hídon lévő lyuk mérete nem számít.http://m.cdn.blog.hu/na/napivuki/image/Opel/Van%20itt/IMG_5705.JPG Ez egy abs-es hátsó tárcsa. Azt tudod ugye, hogy a hátsó tárcsásításhoz előre is nagyobb fék, illetve főfékhenger kell? Ha haza érek lefényképezem, hogy nekem milyen van. A főfékhengert tudom az van hozzávaló, viszont miért kötelező az elsőt is nagyobbra cserélni? Erről nem tudtam.
wookie Elküldve Augusztus23, 2014 Elküldve Augusztus23, 2014 Ha haza érek lefényképezem, hogy nekem milyen van. A főfékhengert tudom az van hozzávaló, viszont miért kötelező az elsőt is nagyobbra cserélni? Erről nem tudtam. Mert mindig elöl kell legyen a nagyobb fékerő. Ha a hátulja túl van fékezve, instabil lesz az autó fékezéskor.
Flanger Elküldve Augusztus25, 2014 Elküldve Augusztus25, 2014 Nem tudom neked milyen féket sikerült szerezned, de alapból a hídon lévő lyuk mérete nem számít.http://m.cdn.blog.hu/na/napivuki/image/Opel/Van%20itt/IMG_5705.JPG Ez egy abs-es hátsó tárcsa. Azt tudod ugye, hogy a hátsó tárcsásításhoz előre is nagyobb fék, illetve főfékhenger kell? Nos nekem ilyen a fék: http://kepfeltoltes.hu/140825/879562636DSC_0274_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/140825/305216177DSC_0275_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Középen lehet látni azt a kiálló nemtudom mit..
Flanger Elküldve Augusztus25, 2014 Elküldve Augusztus25, 2014 (edited) Mert mindig elöl kell legyen a nagyobb fékerő. Ha a hátulja túl van fékezve, instabil lesz az autó fékezéskor. Az oké, de elől így is nagyobb lesz a tárcsa. De azt mondod ez sem elég így? Módosítva Augusztus25, 2014 : Flanger
wookie Elküldve Augusztus25, 2014 Elküldve Augusztus25, 2014 Az oké, de elől így is nagyobb lesz a tárcsa. De azt mondod ez sem elég így? Azt hogy? Gyárilag is "csak" 256 os fék van elöl azon ami hátul is tárcsás, a dobosokon viszont 236os. A hátsó meg 260. Neked milyen motorod ill. Féked van?
hening Elküldve Augusztus25, 2014 Elküldve Augusztus25, 2014 Nos nekem ilyen a fék: http://kepfeltoltes.hu/140825/879562636DSC_0274_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/140825/305216177DSC_0275_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Középen lehet látni azt a kiálló nemtudom mit.. Az a kiálló "nemtudodmi" a kerékagy azon része, ahol az ABS jeladó leledzik. Ha kicseréled a saját kerékagyadra, akkor simán fel tudod tenni a hídra, mert a csonkállványon elég nagy a lyuk. Ráadásul akkor nem is kell. Ám ahogy a többiek írták, kell előre egy nagyobb fék.
hening Elküldve Augusztus25, 2014 Elküldve Augusztus25, 2014 A fék átépítős képeimet itt találod. Hátha segít.
Flanger Elküldve Augusztus25, 2014 Elküldve Augusztus25, 2014 Azt hogy? Gyárilag is "csak" 256 os fék van elöl azon ami hátul is tárcsás, a dobosokon viszont 236os. A hátsó meg 260. Neked milyen motorod ill. Féked van? Nekem 1.8 SR Asconám van. Lehet ezért mások a méretek. És akkor jól értem, hogy az eredeti dobféken lévő kerékagy jó ehhez a tárcsához?
wookie Elküldve Augusztus25, 2014 Elküldve Augusztus25, 2014 (edited) A fékdobos kerékagy nem jó a tárcsához tudtommal. Ja hogy ascona... milyen számok vannak az első nyergedre írva? Illetve tudsz egy képet lőni a főfékedről? Közben eszembejutott, ezt már bundeeval korábban kitárgyaltuk. Szóval az van, hogy az A2es vectráknak, és az f astráknak már az a fajta kerékagyuk van, mint amit a kollega betett, aminél a közepében van az abs, itt nem szerelhető a csapágy és a tárcsa külön van és 261es, ez nem megy fel csak a 92 utáni lengőkarra, mert a régebbieken kisebb a furat. (Így az asconán is) Az amit én tettem be, az a régebbi, ennél külön van az abs, a csapágy suerelhető de maga a féktárcsa a kerékagy, és 260as. A tengelycsonk ugyanaz mint a 92 előtti dobosoké. És akkor itt merül fel a kérdés hogy hening kollega hogy hozta ezt össze, mert nála a régi fék van, de külön van a tárcsa. Módosítva Augusztus25, 2014 : wookie
Bundee Elküldve Augusztus25, 2014 Elküldve Augusztus25, 2014 Én is ugyanemiatt lamentáltam másik híd beszerzésén :D
hening Elküldve Augusztus25, 2014 Elküldve Augusztus25, 2014 Nekem egyszerűen a féktartó lemezen kellett a középső nagy lukat kiköszörülnöm 60 mm-esre. Aztán plug&play. Ám ha neki asconája van a régi hiddal, akkor nincs semmi probléma. A régi fékdobja tartalmazza a csapágyakat, és külön tengelycsonkja van hozzá. egyszerűen ezt a csonkot kell használni, és olyan tárcsát venni, aminek a közepén van a kerékagy. ui. Jah, és nekem a fékdobos kerékagy van a tárcsás cuccal.
Flanger Elküldve Augusztus25, 2014 Elküldve Augusztus25, 2014 Huhh, úgynézki sikerül megoldanom a dolgot. Találtam komplettben hidat mindennel együtt és azt belehet ültetni ascona alá. Szóval van valaki akit érdekel esetleg egy ABS-es hátsó tárcsa? Vagy tudtok olyat akit esetleg érdekelhet?
wookie Elküldve Augusztus25, 2014 Elküldve Augusztus25, 2014 Nekem egyszerűen a féktartó lemezen kellett a középső nagy lukat kiköszörülnöm 60 mm-esre. Aztán plug&play. Ám ha neki asconája van a régi hiddal, akkor nincs semmi probléma. A régi fékdobja tartalmazza a csapágyakat, és külön tengelycsonkja van hozzá. egyszerűen ezt a csonkot kell használni, és olyan tárcsát venni, aminek a közepén van a kerékagy. ui. Jah, és nekem a fékdobos kerékagy van a tárcsás cuccal. Na de épp ezaz, hogy az egybetárcsás, meg a külön tárcsásnál minden más, még a féktartó lemez is, megnéztem ecaton. Szerintem az egybe tárcsás tárcsa nem stimmel az újabbikkal. De ki kellene próbálni/lemérni. Ellenben mondjuk ha a régi fajta fék, összehozható a dobos aggyal meg az újabb faja tárcsával, az nekem marha jó hír, mert az újabbik tárcsa csak 6-7e/ db, a régebbi meg 17től indul... nagyon nem mindegy. (ellenben a régihez meg a csapágy kerül 3000be, és még szét is szedhető /lehet pucolni, újrakenni stb/) Huhh, úgynézki sikerül megoldanom a dolgot. Találtam komplettben hidat mindennel együtt és azt belehet ültetni ascona alá. Szóval van valaki akit érdekel esetleg egy ABS-es hátsó tárcsa? Vagy tudtok olyat akit esetleg érdekelhet? Hogyé adod?
Recommended Posts