Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Fékerő szabályzó hol található?<_<

Egy van a bal és egy a jobb oldali fékkörben(hátsó). A fémcső megy bele egy 6-7cm hosszú hengeres testbe, nah ez a szabályzó. 14-es kulcs fogja a "fémfékcső" felöli részt.

Bocs, ha kicsit zavaros :wacko:

Elküldve
Na lecseréltem a fékolajat hagyományos Block Plus DOT4 re. Marha mocskos volt a régi, uhh.. De amúgy ugyanúgy jól szuperálnak a fékeim:)

Miért kérdezted, hogy hol van a fékerőszabályzó? <_<

Elküldve
Na lecseréltem a fékolajat hagyományos Block Plus DOT4 re. Marha mocskos volt a régi, uhh.. De amúgy ugyanúgy jól szuperálnak a fékeim:)

Érezhető valami a váltón? Könnyebben jár?

Elküldve
Miért kérdezted, hogy hol van a fékerőszabályzó? <_<

Gondoltam rá hogy én is megpucolom, de már mind1:) Amúgy én ha kikapom az abs biztosítékot, és rátiprok a fékre, mind a 4egyszerre leblokkol.

Elküldve
Fékolajat cseréltem nem váltó olajat:) Amúgy mechanikus a kinyomó csapágy ha erre gondoltál, nem hidraulikus.

Uhhh! Most keltem fel éjszakás után, és ezt nagyon benéztem!!!

Kicsit későn sikerült lefeküdni reggel és még a kávé nem hatott!

Bocsi! <_< :wacko:

Elküldve
Gondoltam rá hogy én is megpucolom, de már mind1:) Amúgy én ha kikapom az abs biztosítékot, és rátiprok a fékre, mind a 4egyszerre leblokkol.

Az jó! Így kell <_<

Ma még megpróbálok egy hadicselt, hátha bejön... most szegényes az eklézsia, így még nem tudok új szabályzókra beruházni. Majd írok, hogy mi a szitu :wacko:

Elküldve
Uhhh! Most keltem fel éjszakás után, és ezt nagyon benéztem!!!

Kicsit későn sikerült lefeküdni reggel és még a kávé nem hatott!

Bocsi! <_< :wacko:

:(

Elküldve

Nah bejött a hadicsel <_<

Kösz mégegyszer Öcsibácsi a tippet: Fékerőszabályzó volt a ludas a satuzó bal hátsó kereknél.

Kicseréltem a donoréra és láss csodát kiesek a szélvédőn úgy fog a fék :wacko: Így vissza is rakhatom az ABS biztijét.

Elküldve
Nah bejött a hadicsel :)

Kösz mégegyszer Öcsibácsi a tippet: Fékerőszabályzó volt a ludas a satuzó bal hátsó kereknél.

Kicseréltem a donoréra és láss csodát kiesek a szélvédőn úgy fog a fék :D Így vissza is rakhatom az ABS biztijét.

Nagyon brutál lett a fék :D

Moti!

Ha jók a fékbetéteid/tárcsáid, a munkahengerek is jók akkor sanszos nálad is a fékerőszabályzó probléma. Persze ez csak tipp :D

Elküldve
Nagyon brutál lett a fék :)

Moti!

Ha jók a fékbetéteid/tárcsáid, a munkahengerek is jók akkor sanszos nálad is a fékerőszabályzó probléma. Persze ez csak tipp :D

Azért mert sokszor csúszik a kerék, és visszarángatja a pedált??

Elküldve
Azért mert sokszor csúszik a kerék, és visszarángatja a pedált??

Ha csak egy kerék miatt avatkozik be az ABS (mint nálam csinálta), akkor írtam mint lehetőséget a fékerőszabályzót.

Kivetted a 14-es biztosítékot múltkor már, nem?

Elküldve

kormányomat forgatás közben vmi kotyok, kopok, egyik haverom a féltengelyre gondol, sztetek?

A kormány meg olyan néha hogy megszorul és alig tudom tekerni :S

Tudtok vmit mondani mit nézzek meg?

Elküldve
kormányomat forgatás közben vmi kotyok, kopok, egyik haverom a féltengelyre gondol, sztetek?

nekem is csinált ilyet néha a kormánymű. nekem elfolyt a szervo olajam. most cseréltettem kormányművet már hibátlan.

Elküldve
nekem is csinált ilyet néha a kormánymű. nekem elfolyt a szervo olajam. most cseréltettem kormányművet már hibátlan.

Ránézek majd a szervoolajra, köszi szépen :)

Elküldve
Ránézek majd a szervoolajra, köszi szépen :)

Egyik barátomnak maga a gumiházban tocsog az olaj. szoval nem biztos, hogy el van folyva, csak lehet rossz helyen áll. Nekem szép lassan elcsöpögött.

Elküldve
Egyik barátomnak maga a gumiházban tocsog az olaj. szoval nem biztos, hogy el van folyva, csak lehet rossz helyen áll. Nekem szép lassan elcsöpögött.

Msanyesz írt pm-et, hogy neki is ilyen volt, és már szivattyút akart cserélni, de szerelője mondta hogy először cseréljék le az olajat, lecserélték és jó lett.

Leírnátok, hogy hogyan cseréljem le, hol van a leengedő csavar, milyen olajat vegyek bele meg mennyit és légteleniteni kell e, vagy mire figyeljek oda

Elküldve
Msanyesz írt pm-et, hogy neki is ilyen volt, és már szivattyút akart cserélni, de szerelője mondta hogy először cseréljék le az olajat, lecserélték és jó lett.

Leírnátok, hogy hogyan cseréljem le, hol van a leengedő csavar, milyen olajat vegyek bele meg mennyit és légteleniteni kell e, vagy mire figyeljek oda

Én nem kerestem a leengedőcsavart, amikor javítottam az enyém (lyukas volt az egyik cső).

Levettem a szivíttyúról a lyukas ág csövét és ott kifolyattam a cuccot.

Dextron II ATF kell bele nem egész 1liter (ha jól emlékszem).

Légtelenítés: feltöltés után beindítod és kormány kiteker koppig jobbra 10mp-ig így tartod, majd át bal koppig és megint 10 mp-ig tartod így. Ezt a műveletsort 3X kell megcsinálni.

Bocs, ha nem annyira érthető :D Kicsit OFFon vagyok :)

Elküldve

Ezt a kopogást elég sokminden okozhatja.

Futómű: kormányösszekötők (szilentek+gömbfejek), lengőkat szilentek, stb

Vagy rosszabb esetben maga a kormánymű is kotyoghat :)

Elküldve

Így van, bár amennyire tudom, Dextron II-t már nem lehet kapni, de mivel az utódja, a Dextron III minden tekintetben túlteljesíti az elődjét, így teljesen jó bele az is.

Elküldve
Én nem kerestem a leengedőcsavart, amikor javítottam az enyém (lyukas volt az egyik cső).

Levettem a szivíttyúról a lyukas ág csövét és ott kifolyattam a cuccot.

Légtelenítés: feltöltés után beindítod és kormány kiteker koppig jobbra 10mp-ig így tartod, majd át bal koppig és megint 10 mp-ig tartod így. Ezt a műveletsort 3X kell megcsinálni.

Bocs, ha nem annyira érthető :D Kicsit OFFon vagyok :)

Akkor gondolom feltöltés után visszarakom a kupakot és úgy csinálom meg ezt a müveletet, csak azt nem értem hol távozik a levegő??

Elküldve
Akkor gondolom feltöltés után visszarakom a kupakot és úgy csinálom meg ezt a müveletet, csak azt nem értem hol távozik a levegő??

Így van. A tartályba dolgozza ki a csövekből.

Elküldve
Így van, bár amennyire tudom, Dextron II-t már nem lehet kapni, de mivel az utódja, a Dextron III minden tekintetben túlteljesíti az elődjét, így teljesen jó bele az is.

Okés, köszke az infót!

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.