wookie Elküldve Július27, 2015 Megoszt Elküldve Július27, 2015 Calinál a hátsó fék más, max a nyereg passzol, mert a cali hátul független felfüggesztéses, és a lengőkarokba van préselve a kerékcsapágy, nem különm felcsavarozós mint az astra/sima vectra. Ebből adódóan más ma fékalaplemez is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gróf Úr Elküldve Július28, 2015 Megoszt Elküldve Július28, 2015 (edited) Üdv Opel calibra hátsó tárcsafék Stimmel az Astrához? Üdv SzabolcsEsetleg kadet gsi? Módosítva Július28, 2015 : Gróf Úr Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Július28, 2015 Megoszt Elküldve Július28, 2015 A kadetté is ugyanaz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Greg_hun Elküldve Augusztus10, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2015 Tudom, nem illik ideírni, de nincs szüksége valakinek esetleg új fékekre? Van jó áron (első) 256-os szett :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Augusztus11, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2015 Tudom, nem illik ideírni, de nincs szüksége valakinek esetleg új fékekre? Van jó áron (első) 256-os szett :D Ha a betét textar lenne, meg is venném. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Greg_hun Elküldve Augusztus13, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2015 Ha a betét textar lenne, meg is venném. :D Hiba :D Más? (Kell a huf a kasznira) Amúgy hány km után szűnik meg az új fékek súrlódó hangja? Kb 100-at mentem vele, de ugyanolyan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Augusztus13, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2015 Az új fékeket be kell fékezni, néhány nagy tempóról vett satu, aztán beáll. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Augusztus14, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2015 Az új fékeket be kell fékezni, néhány nagy tempóról vett satu, aztán beáll. Ezt ugye nem mondod komolyan? :huh: Itt több gyártói ajánlás is szerepel: http://www.tirerack.com/brakes/tech/techpage.jsp?techid=85 A lényeg, hogy az elején finoman. A távolság önmagában nem mond semmit, mert ha 100 km alatt egyszer sem léptél a fékre az ugye pont olyan mintha semmit sem mentél volna. De általánosságban 2-300 km. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Greg_hun Elküldve Augusztus14, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2015 Az új fékeket be kell fékezni, néhány nagy tempóról vett satu, aztán beáll. Ezt ugye nem mondod komolyan? :huh: Itt több gyártói ajánlás is szerepel: http://www.tirerack.com/brakes/tech/techpage.jsp?techid=85 A lényeg, hogy az elején finoman. A távolság önmagában nem mond semmit, mert ha 100 km alatt egyszer sem léptél a fékre az ugye pont olyan mintha semmit sem mentél volna. De általánosságban 2-300 km. Igaz, hülyén néz ki a 100km fékkel kapcsolatban :) Ezalatt direkt nem motorfékeztem, csak muszájból, vagy megszokásból. De legalább annyira bekopott már, hogy a menetközbeni súrlódás megszűnt, fékezésnél még lassuló turbófeltöltő hangja van :). És még egy kérdés: kézifékbowden is lett cserélve, de most btutál fel kell húzni a kart, hogy fogjon, majdnem el is gurultam vele... Az "önbeállító" szerkezetek - már ha működnek - feszítenének rajta, vagy hogy? Ezzel kapcsolatban "picit" tudatlan vagyok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiu Elküldve Augusztus14, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2015 Igaz, hülyén néz ki a 100km fékkel kapcsolatban :) Ezalatt direkt nem motorfékeztem, csak muszájból, vagy megszokásból. De legalább annyira bekopott már, hogy a menetközbeni súrlódás megszűnt, fékezésnél még lassuló turbófeltöltő hangja van :). És még egy kérdés: kézifékbowden is lett cserélve, de most btutál fel kell húzni a kart, hogy fogjon, majdnem el is gurultam vele... Az "önbeállító" szerkezetek - már ha működnek - feszítenének rajta, vagy hogy? Ezzel kapcsolatban "picit" tudatlan vagyok. zotya975 segít Neked: ;) http://www.opelforum.hu/topic/758-fek/?p=1005130 Link to comment Megosztás: More sharing options...
janika88 Elküldve Szeptember6, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2015 Sziasztok! Remélem jó helyre írok, első hozzászólásom itt, a fórumban. Szeretnék segítséget kérni ABS ügyben. A problémám dióhéjban: kigyulladt az ABS lámpa egy ideje, kimérettem, bal első jeladó volt rossz, nagy nehezen kiszedtem, újat rakom be a helyére (régit már gyalulta a recés rész) és látom, hogy a tartója el van deformálódva. Kérdésem, hogy bátran álljak neki kalapácssal, vagy van valami csavar, ami behúzza a helyére? Konkrétan nem párhuzamos a tárcsával, hanem bedől egy 10-20fokot. Képeket lőttem róla, mert itt megakadt a tudományom.https://drive.google.com/folderview?id=0B4esZN8bYpECfnlpM3lDUVdpazVMUjR1bWY1M1Ryd2JER1FLdGZxdFFQNE8wM2x0UWdMWWs&usp=sharing Előre is köszi a segítséget! Üdv: János Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Szeptember6, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2015 Sziasztok! Remélem jó helyre írok, első hozzászólásom itt, a fórumban. Szeretnék segítséget kérni ABS ügyben. A problémám dióhéjban: kigyulladt az ABS lámpa egy ideje, kimérettem, bal első jeladó volt rossz, nagy nehezen kiszedtem, újat rakom be a helyére (régit már gyalulta a recés rész) és látom, hogy a tartója el van deformálódva. Kérdésem, hogy bátran álljak neki kalapácssal, vagy van valami csavar, ami behúzza a helyére? Konkrétan nem párhuzamos a tárcsával, hanem bedől egy 10-20fokot. Képeket lőttem róla, mert itt megakadt a tudományom.https://drive.google.com/folderview?id=0B4esZN8bYpECfnlpM3lDUVdpazVMUjR1bWY1M1Ryd2JER1FLdGZxdFFQNE8wM2x0UWdMWWs&usp=sharing Előre is köszi a segítséget! Üdv: János Nem teljesen tiszták nekem ezek aképek. Gyárilag abs-es az autó? Gyárilag a gólyalábban van a fészke, ami maga a gólyaláb öntvénye/anyaga. Az nem nagyon tud elhajlani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
janika88 Elküldve Szeptember7, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2015 Gyárilag ABS-es. Én is néztem, de mégsem párhuzamosan áll, mert így beleér a recés rész melletti felületbe. Elviszem holnap szervizbe, mert akkor lehet hegeszteni kell, vagy gólyalábbal együtt egy újat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Szeptember8, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember8, 2015 Lehet, hogy hülye kérdés. DE! Ha elől cserélni szeretném a 236-os hűtöttet, 256-os hűtöttre, akkor a nyereggel együtt a tartókengyelt is cserélni kell? Vagy az ugyanaz mindegyiknél? Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Szeptember8, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember8, 2015 Lehet, hogy hülye kérdés. DE! Ha elől cserélni szeretném a 236-os hűtöttet, 256-os hűtöttre, akkor a nyereggel együtt a tartókengyelt is cserélni kell? Vagy az ugyanaz mindegyiknél? ezt en is szeretnem tudni, csak en amit wooki is rakott maganak 280as tárcsa, b vectra 57/25ös nyereg kombóval köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Szeptember8, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember8, 2015 Lehet, hogy hülye kérdés. DE! Ha elől cserélni szeretném a 236-os hűtöttet, 256-os hűtöttre, akkor a nyereggel együtt a tartókengyelt is cserélni kell? Vagy az ugyanaz mindegyiknél? Kell cserélni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Szeptember8, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember8, 2015 Kell cserélni. Köszönöm! :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Szeptember8, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember8, 2015 Természetesen más. A legtöbb estben pont amiatt fér fel a nagyobb tárcsa, nem is a nyereg a lényeg. Pl az emlegetett 280-as féknél ugyanaz az 57-es nyereg van, mint a 308-ason, csak a tartó más. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Szeptember8, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember8, 2015 Természetesen más. A legtöbb estben pont amiatt fér fel a nagyobb tárcsa, nem is a nyereg a lényeg. Pl az emlegetett 280-as féknél ugyanaz az 57-es nyereg van, mint a 308-ason, csak a tartó más. és a tartó miröl van ha szabad tudni? mert azt nem láttam a blogodban Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Szeptember8, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember8, 2015 Úgy vettem komplett a nyergeket. Amúgy nagyblokkos b veci, vagy facelift után bármelyik. Nyilván a nyeregtartó az adott nyereggel passzol össze, tehát nem elég csak azt cserélni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Szeptember9, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2015 Sziasztok Réz fékcsövet(hátsó hídba) hol vesz az ember? Lehet kapni azt boltban, gyártatni kell vagy bontani? Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Szeptember9, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2015 Sziasztok Réz fékcsövet(hátsó hídba) hol vesz az ember? Lehet kapni azt boltban, gyártatni kell vagy bontani? Bontott annyira nem pálya. Autósbolt válogatja, lehet rendelni is, de van ahol le tudják gyártani helyben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Szeptember9, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2015 Sziasztok Réz fékcsövet(hátsó hídba) hol vesz az ember? Lehet kapni azt boltban, gyártatni kell vagy bontani? Itt Debrecenben bemegy az ember a Fékcentrumba és megcsinálják 10 perc alatt... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Szeptember9, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2015 Itt Debrecenben bemegy az ember a Fékcentrumba és megcsinálják 10 perc alatt... :) Hát az nincs közel, minta kell hozzá? Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Szeptember9, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2015 Ha az ember megveszi méterre, akkor azt lehet otthon hajlítgatni? pl: http://aruhaz.kauffer.hu/index.php?page=browse&action=list&group=42&cat=596&termek=F%E9kcs%F5%20%28f%E9m%29 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts