Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

hnsz2002

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    85
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by hnsz2002

  1. Valaki tud segíteni abban, hogy 2009-es Insigniában hogy kell térképet frissíteni?
  2. Sziasztok! Kérdésem lenne, hogy kulcsot hogy kell újrapárosítani a kocsival? Az egyikben lemerült az elem, kicseréltem, amit találtam gugliban pár módszer, már próbáltam, nem jött be...
  3. Sziasztok! Most nagyon elcsábultam egy insignia kapcsán. 2.8 V6 benzin, 2009-es. Erősen elgondolkoztam a hű társam lecserélésén... Valaki írjon már néhány dolgot ilyen javítást, karbantartást illetően, mire számítsak... Mert ez az, amiről kb semmit nem tudok. Azt sejtem, hogy ebbe nem fogok 1200-ért pollenszűrőt venni, meg kb. 12k-ból megoldani egy olajcserét, de mégis... Köszönöm!
  4. Szia! Köszönöm, akkor hétvégén lehet hogy megpróbálom... Nem csináltam még ilyet, és nem szeretném a hétvégémet elcseszni vele. :) Mindkét autóra kellene. Maga ez az elem hogy jön le? Az oszlopokon lévő borítást le kell venni, vagy elég ha csak a felső csavarokat kiszedem? Gondolom takarítsam meg az elemet, mielőtt bekenem ragasztóval... Mennyi idő a száradás? Köszönöm!
  5. Valaki tud Debrecenben vagy a környéken embert, aki megcsinálná a tetőkárpitot?
  6. Sziasztok! Kiegyenlítő tartály repedése miatt elment teljesen a víz a kocsiból. Tartálycsere, feltöltés, ez kb. 3 hónapja volt. Azóta levegős a rendszer. Főleg magasabb fordulatszámnál teljesen tisztán hallatszódik. Szerintem a belső kör nem nagyon kering... Abból gondolom, hogy jönnek a hűvös idők, és reggel kicsit neházkesen kezd fűteni, pedig korábban ezzel sosem volt gond. Hogyan tudnám teljesen légteleníteni? C14SE
  7. Érdekes, anno a boltba körbekérdezték az összes beszerzési forrásukat, és nem volt, már németországban sem...
  8. Nem lazul be, a feszességével nincs baj. De ha nedvességet kap, visít...
  9. Szia! Szíj márkát nem tudok, de többfélét próbáltam már... A főtengely ékszíjtárcsa el van kopva, de újonnan már nem lehet kapni, amit meg bontóba adni akartak, ahhoz képest az enyém még kiváló.
  10. Sziasztok! A kérdésem az lenne, hogy C14NZ motoros astrára lehet-e bordás főtengely tárcsát és ugyanígy bosch generátorra bordás ékszíjtárcsát tenni? Én már nagyon unom az ékszíjjal a szarakodást... Tök mindegy mennyi idős, meg mennyire feszes, párás-nedves időben, főleg ha egy kis víz is csapódik rá, úgy visít mint a fene... Arra gondoltam, hogy esztergáltatok rá valakivel, vagy pl. nem tudom a G astráét rá lehetne-e faragni... De ha esetleg lehet "készen" venni, akkor lehet az is jó lenne. Tudtok ilyenről?
  11. hnsz2002

    Futómű

    Köszi... Milyen árban van ez nagyjából? Illetve akkor gondolom mind a kettőt érdemes már cserélni.
  12. hnsz2002

    Futómű

    Sziasztok! A következő a jelenség: Ha egy bizonyos szögnél jobban elfordítom a kormányt (bármelyik irányba), és főleg 1-be és 2-be úgy kanyarodok viszonylag élesen, hogy gázt is nyomok (szóval kanyarodás közben terhelést kap), akkor egy fordulatszámmal egyenletes, fémes kattogó, racsni szerű hang jön valahonnan. Ha visszatekerem "egyenesbe" vagy elengedem a gázt, akkor abbahagyja. Van tippetek, hogy mi lehet? A jelenség kb. 1 éve jelentkezik, régebben halkabb volt és "ritkábban" jött elő, mostmár gyakorlatilag mindig, és hangosabb is. Meséltem már másnak is, ők ilyeneket mondtak, hogy differenciálmű, gömbcsukló... :S
  13. hnsz2002

    Motor

    Sziasztok! Karosszéria javítás+fényezés miatt pár napig távol volt a saját autóm, és egy másik astraval jártam. Annak ellenére, hogy minden téren sokkal leharcoltabb volt mint az enyém, a motorja mégis erősebbnek tűnt... Pedig ugyanaz van mint az enyémbe :), mégis érezhetően jobban gyorsult. Egyszerűen gázadásnál jobban megy minden fokozatba. Az enyém picit lomhább, illetve amit még megfigyeltem, hogy nagy gázadásnál (főleg amikor még hideg a motor), akkor előbb dadog egy kicsit, utána kezd el menni. Olaj, szűrők, gyertya, gyújtókábelek nemrég cserélve lettek... Mitől lehet? Valami levegő/üzemanyag arány?
  14. hnsz2002

    Fék

    Ertem, koszonom a tanacsokat. Muszaki elott valoszinuleg ugyis meg kell csinalni...
  15. hnsz2002

    Fék

    Nos, megnéztem a hátrafele meneteles dolgot. Nem különösebben más, mint előre. Gurulok lassan hátra, kézi két kattnásnál még nem, de ha berántom vagy rálépek erősebben a lábfékre, ugyanúgy blokkolja a két hátsót. Viszont, van még egy jelenség amit a múltkor elfelejtettem írni: Ez is elsősorban "hidegen" jön elő indulás után. Konstans erővel nyomom/tartom a fékpedált, és ilyen hintázva lassul a kocsi. minhta így játszanék, hogy benyomom-elengedem, benyomom-elengedem. Aztán később ez alig vagy egyáltalán nem érződik.
  16. hnsz2002

    Fék

    Bő egy éve, 2011 november-december környékén lett kicserélve mind a négy teleszkóp és rugó. Hátulra erősített rugókat vettem (nem a kombié). A gyáritól keményebbek, eleinte nagyon szokatlan volt. Azóta úgy fekszi az utat minta odapillanatragasztózták volna :). Pl. a régivel éreztem, hogy hol a határ, ha pl. 40-nel vettem be egy adott kanyart, billent jobbra-balra, az újjal ugyanazt a kanyart 50-nel úgy, hogy majdnem ugyanúgy áll a kasztni, mintha egyenesen mennék :D. Már kb. a gumi oldalirányba deformálódik. Ennek az a hátránya, hogy nem érzem, csak majd azt, amikor már bukfencel :). Nem tudom mennyi összefüggés lehet, de nagyjából azóta ilyen, tehát már akkor télen, és most nyáron is ilyen volt, nem ezen a télen kezdődött. Azt hiszem márciusban lejár a műszaki, vizsga előtt úgyis elviszem átnézetni a szerelőhöz, ilyenkor egyébként is meg szokta nézni a fékeket, meg ugye műszakin az a legfontosabb szempont.
  17. hnsz2002

    Fék

    Lehet valami olyasmit csinálni, hogy fékerő eloszlás állítás? Illetve, mitől lehet az, hogy a hátsó kerekeken, különösen a jobb hátsó keréken fog a legjobban a fék? Régóta ilyen már, nyáron kevésbé érződik a tapadási viszonyok miatt ugye, de akkor is simán előfordul az elindulás utáni első kereszteződésben fékezésnél, hogy a jobb hátsót állóra fogja. Ilyenkor viszont az esős/nyálkás/havas/jeges úton különösen érződik. Érvényes a kézifékre is, tehát gurulok mondjuk 20-al, behúzom a kézit, kb. a második kattanásnál az is azonnal állóra fogja a hátsót. Szóval olyan érzés az egész, mintha hátulra, de ott is inkább jobb hátulra lenne tova nagyon a fékerő. Ha már bejárattam akkor kevésbé érződik (mentem vele, meleg a motor, stb.), de reggel az első pár fékezésnél nagyon durva. Ötlet, hogy mitől lehet?
  18. hnsz2002

    Elektromos

    Alul a hamutál világító kis izzót hogyan lehet kicserélni? Megadta magát... :) Ha sokat kell hozzá bontani, akkor nem állok majd neki, csak ha jó idő lesz, úgyis szét akarom szedni az egészet, mert csörög-zörög valami a műszerfalba adott motorfordulatokon a rezonanciától.
  19. Nem találom, hol van itt ilyen adok-veszek topic? Szürke belsős F astrahoz érdekelne bal első gumigréder, nem túl horror áron.
  20. hnsz2002

    Elektromos

    Csatlakozókat, gyújtókábeleket, rotort, érintkezőket nézd át, ha oxidálódott kicsit csiszold meg, nyugodtan nyomhatsz mindenhova egy pötty wd40-et. Nekem is hasonlót produkál néha, a trafó mellett/alatt van a kis kerek csavarós, sok tűs érintkező, abból az egyik tű néha kicsúszik és nem érintkezik rendesen, pont ugyanilyet csinál.
  21. hnsz2002

    Elektromos

    Vilagos, de nem hiszem hogy 8V ala esne a feszultseg... Az mar eleg durva lenne. :-) Mar megvan a kabel, de ilyen hidegbe nincs kedvem szerelgetni... :( Ha lesz egy kis joido, azonnal megcsinalom. Olyan vastag, mint a kisujjam. :D ilyen megy hatra: www.google.com/search?q=autohifi+40-es+tapkabel&hl=hu&client=ms-opera-mobile&tbo=d&channel=new&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=z6rmUJveFuSK4gTolIG4Cw&ved=0CAcQ_AUoAA&biw=768&bih=929
  22. hnsz2002

    Elektromos

    Igen, 1F. Gondolod? Ennyire? Szerintem akkor lekapcsolna az egész fejegység. Legalábbis olyan van, hogy szól (normál hangerővel, nem hangosan), és ha utána indítom a motort, akkor van hogy lekapcsol, majd vissza (ez sem minden indításnál van így). Más: A trafó mellett/alatt van egy kis kerek, sok tűs csatlakozó. Úgy tünik az egyik tüske lötyög benne, van hogy nem érintkezik rendesen, ma is nyomni kellett rá egy kis wd40-et. Lehet csak ezt a csatlakozót cserélni, vagy csak kábellel együtt? Illetve, mi ez, és hol a két vége?
  23. hnsz2002

    Elektromos

    Sziasztok! Elég érdekes dologra figyeltem fel. Lett ugye pár hete az új fejegység, ami működik is szépen. A hangszórók meg a csipogók is a gyáriak, és hátul van a mélyláda, az erősítővel.* Ha olyan zenét hallgatok pendriveról, amiben kemény ne mán van, szóval szól meg dübög a cucc rendesen, akkor egyszer csak kiírja a fejegység, hogy USB FAILURE, és lekapcsolja a hátsó hangszórókat (ezáltal a mélyláda is elhallgat ugye...), a zene mindeközben megy tovább pendriveról, az első hangszórókon. Innentől a hátsó hangszórók nem szólnak, amíg ki nem kapcsolom a fejegységet, majd vissza. Miért van ez? Túl lesz terhelve, és lekapcsolja a hátsó két végfokot? vagy valóban USB hiba? De akkor miért megy tovább róla a zene? Mindez menet közben, járó motor mellett. (Álló motorral, nagy hangerőn egy-egy nagyobb dübbenésnél halványul a műszerfal világítás :D De ezt egyszer próbáltam, álló motorral nem szoktam döngetni. :)) *Nem tudom összefüggésben lehet-e a hibával, de: Bár ezen a fejegységen van külön RCA kimenet a mélyládának, mivel a régin nem volt, a potméteres-feszültségosztós módszerrel van még bekötve az erősítő, a hátsó hangszórókra. Még nem volt időm kábelt vinni hátra, meg ilyen hidegben nincs is kedvem nekiállni. :S
  24. Szerintem is jobban jársz az SE-vel. A szerelőnek akihez járni szoktam, neki van ilyen C14SE motoros astraja, egyébként kiköpött olyan mint az enyém, színre-szagra, és sokkal sokkal jobban megy... Nyáron mi is voltunk a párommal a bükkbe, pl. Lillafüred környéki hegyi utakon, örültem ha 3-asban ment felfele, de inkább kettőben, ott is kövér gázzal, mert 3-ban nagyon erőlködött.. Két személlyel, csomagokkal. Meg is ijedtem, hogy na jó kis kirándulás, valami nem stimmel, mert egyszerűen annyira nem volt benne erő, kettesbe padlót nyomtam és alig gyorsult. Síkon azért kettes padlóra eléggé megy. Ami érdekes, hogy utána lefele is ez volt egy darabig, aztán utána "kiégett" vagy nem tudom, "visszapörgött" és ment ahogy azelőtt. Ezek a kis 60 lovasok ennyit bírnak... Sík terepen viszont egész jól megy, amíg nincs megpakolva vagy nem ül benne 3-4 ember. :)
  25. hnsz2002

    Elektromos

    Eddig nem tapasztaltam ilyet egyik télen sem... De azért benézek majd, hogy nem látszik-e valami. Párától, esetleg víz okozhatja? Az elmúlt napokban aztán volt minden, hó, eső, köd, jég, párás levegő...
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.