Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Pippo

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    79
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by Pippo

  1. Sziasztok. találkozott már valaki azzal a problémával, hogy áll az autó és alapjáraton egyszer csak megáll, aztán nehezen indul vissza, tekeri tekeri és egyszer csak beindul. Hidegen kapásból indul semmi gond vele, de amint egy kicsit megmelegedett a motor, alapjáraton egyszer csak leáll. Amikor visszaindítom "villáskulcs" hibakódot kidobja, majd ismét újraindításnál leveszi a hibakódot. 1 hónapja volt komplett vezerlés csere, ill. a EGR szelepet tisztították, meg. Annyit lehet az autón még észlelni hogy kicsig az alapjárat ingadozik. Valaki tudna segíteni hol keressem a hibát?
  2. Hibakódot vagy bármi más rendellenességet tapasztál ezen kívül? Ill. a kipufogó rendellenes hangját mi okozhatja??
  3. Volt szerelőnél az autó hibakód olvasóval nem lehetett semmit kiolvasni, azt mondta a szaki, nincs tárolt hibakódja.. valószínüleg diagnosztikára viszem, valakinek van tapasztalata a motor diagnoszikákkal? ára, megbízhatósága...???
  4. Sziasztok. végső elkeseredésemben írok ide. A következő problémák jöttek elő az autómmal. Ha kicsit sportosabban vezetek, (3500 felett váltok) villáskulcs kis autó sárga lámpa megjelenik a műszerfalon. Ez a hibakód jellemzően akkor jön elő ha motorfékezek, gyorsítás közben ha folyamatosan gyorsulok nem dobja, csak ha motorfékezek. A hibakód jelenlétekor az autó alapjárata erősen ingadozik, szinte álló helyben remeg az autó egyenetlenűl és erőteljesen, ill hátul a kipufogóból rendellenes hang hallatszik ( mintha röfögne az autó, de ott is hallatszik az az egyenetlen búgás, mint ahogyan a motor is egyenetlenűl jár.) A kipufogó hang egyébként akkor is meg van ha nincs hibakód, csak akkor nem olyan erőteljesen. Lehet a kettőnek nincs köze egymáshoz, de gondoltam leírom. A hibakód egyébként mindvégig világít egészen addig, amíg le nem állítom az autót, ki nem veszem a kulcsot és el nem indítom még 1x. Az újraindítást követően 1-2 perc múlva elalszik a lámpa , és megszűnnek a hibák, de ha kicsit jobban nyomom neki ismét előjön minden. Kérlek titeket sgítsetek hogy szerintetek merre induljak ill. mi lehet a gond, mi okzhat ilyen problémát??? Opel Astra G z12xe 2001
  5. ÜDV. A segítségeteket kérném az alábbi tünetek megvitatásához. Egyik napról a másikra az autó "kiskocsi villáskulcs" sárga ikonja elkezdett világítani. Az autón semmi más probléma nem jelentkezett menet közben. Az indító kulcs kivétele utáni, ismételt beindításk után kb. 2-3 perc múlva -csak ha megyek vele, és nem megyek 90 km/h felé elalszik a kis ikon. Ha újra 90 felé megyek ismét felvillan és mindaddig úgy is marad amíg ismét le nem állítom az autót ki nem veszem a kulcsot újra nem indítót és megyek vele 2-3 percig 90 alatt. Érdekes ugye...???? Ha nagyon kellene még tüneteket mjondanom hozzá , hát néha észreveszem h az autó alapjárata ingadozik egy kicsit, de csak akkor ha a sárga ikon éppen világít. Jelenleg szakinál van az autó viszont 1 hét után sem tudja mi a probléma. Feltette hibakód olvasóra, azt mondta tárolt hibája nincs. .. Esetleg valami ötletetek lenne?? valakinek volt már hasonló problémája?? vagy esetleg h merre induljak el mi okozhat ilyen problémát, vagy mi segíthet a hiba feltárásában??? Opel ASTRA G 1.2 z12xe 2001
  6. Pippo

    Astra G LEDezés

    Értem. köszönöm. lehet akkor marad a gyári szín...
  7. Pippo

    Astra G LEDezés

    És műszerfal világításként hogy szuperált ez a lakk? mármint nem gáz? szépen visszaadja a színt?
  8. Pippo

    Astra G LEDezés

    Köszönöm. és ezekből a normál izzókból vannak különböző színűek, vagy csak a normál sárga van belőle? esetleg valamilyen megoldás létezik a színezésére? :)
  9. Pippo

    Astra G LEDezés

    Sziasztok. kiégett a középső fűtés állító izzója. Szeretném kicserélni, viszont nem tudom, hogy esetleg ezekből az izzókból más színűek vannak-e? Nem ledre gondoltam, mert azt úgy sem tudnám megcsinálni, hanem a hagyományos műszerfal izzókból Opel Astra G-be. Láttam hogy vannak T5 ös foglalatos színes ledes izzók... ezek adják vissza foltosan a fényt? korábban olvastam hogy valaki próbálta és nem adta úgy vissza neki mint a hagyományos izzó. Előre is köszönöm.
  10. Sziasztok. menet közben a 2 első ajtónál (felső részeknél) süvít be a menetszél. Tudja valaki hogy esetleg hol lehet húzni rajta, vagy lehet e egyáltalán?
  11. Sziasztok. Fontos kérdésem lenne. Van e tapasztalatotok vezérműtengely felújításával kapcsolatban???vagy hallottatok-e már róla? tudna valaki valamit mondani róla, mert lehet vezérműtengelyes az autóm és iszonyat drága bele egy új, viszont interneten találtam olyan műhelyeket akik foglalkoznak ezek felújításával. és kb. 15-20. E pénzért felújítják, pótólják az anyagot bele. Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni. G astra z12xe
  12. Megmondom őszintén halvány gőzöm sincs hogy kicserélték e. egy helyi szervízbe vittem be ahol azt javasolták cseréljük ki a sor tőkét és tegyünk bele Castrol 5w40 et. Nos én kis naív azonnal belementem hisz szeretem rendben tudni az autómat. laza 80 ropit le is húztak rólam....ki is próbáltam minden rendben volt egészen mostanági....gyanítom hogy a tőkék csak tisztítva lettek, nem lettek cserélve...mert valahol korábbahn olvastam hogy ha tisztítod is pár ezer km-re megjavulhatnak...de én cseréltetni akartam minden áron------rá is fáztam mert szerintem nem cserélték. INA hidrotőkék lettek bele rendelve amit természetesen ők rendeltek bele....:S Láncos az autóm és BGA lánc van benne amiről már mondták egy páran hogy lufi és kuka. és hogy ezért van hibakódom is. "vezérműtengely helyzet jeladó funkció rendellenesség."------ nem tudom. 3 szerelőnél volt eddig és senki sem tudta ezt sem. Egyszerűen nem tudom mit tegyek. hónap közepén viszem egy új szervízbe elvileg nagyon profik a srácok átnézetek mindent, olajnyomás, vezérlés, hidrotőkék, vezérműtengely, szelepek...... Mindenképpen írok ha jutottam valamire, szólj majd te is ha van fejlemény.
  13. Sziasztok. nagyon sokmindent elolvastam meg kérdezősködtem de mostmár legem lett gondoltam beírok ide hátha valaki legalább abban tudna segíteni hogy hol induljak el..... hidrotőke problémáim voltak kb. fél evvel ezelőtt nagyon csattogtak a szelepek, próbáltak tisztító adalékot, új olajat stb....nem javult meg így lecseréltettem a tőkéket új INA hidrotőkékre...meg is szűnt a csattogás. A napokban arra lettem figyelmes hogy megint elkezdett csattogni, de mostmár a hidrotőkékre nem megszokott módon. Hidegen nem csinállja csaoki max 2-3 másodpercig, aztán ha már üzemmeleg a motor mentem vele 10 km-t pl. elkezd csattogni. nem olyan hangosan, menet közben nem is hallani, csak ha lecsökken az fordulatszám úgy kb. 2000-és az alatt. gyorsításra gyorsul a csattogás. Annyi van még hogy indításnál amikor hallatszik a csattogás elkezd vibrálni a műszerfalon a olaj lámpa a zaj megszűnésére elalszik ami kb 2-3 másodperc.-----(lehet olajnyomás probléma) Nos elég érdekesnek tartom hogy üzem meleg motornál jön elő ez a zajos motorhang, mert ugye általában a tőkékre a hideg csattogás jellemző. főleg hogy ezek meg újak így végképp nem tudom. és fél évig jók is voltak. Hibakódom van check engine, vezérműtengely helyzet jeladó funkció rendellenesség.----- ide az lenne a kérdésem hogy a vezérműtengely ad ki ilyen csattogós hangot???NEM a vezérműtengellyel lenne baj? bár ez a hibakód kb 1.5 évvel ezelőtt jött ki amikor vezélést cseréltettem. vissza is vittem akkor a szerelőhöz azt mondta minden jó. és így maradt. és csattogás akkor még semmi sem volt.nagyon csendes volt az autó. Nem nagyon értek az autókhoz éppen ezért kérek segítséget. Valaki tudna esetleg segíteni abban hoghy mi okozhat még ilyen csattogós hangot???? mert a végére szeretnék járni a dolognak, csak unom már hogy a szerelők mindig hülyének néznek és lehúznak hogy ezt meg azt cserélték és fizetek, de az eredeti probléma sohasincs megoldva. Előre is köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat.
  14. Mi csattoghat még a szelepeken kívűl? Hidrotőke cserém megvolt majd mostanság ismételten azt vettem észre hogy elkezdett valami csattogni. viszont csak alapjáraton hallom.eléggé megváltozott az autóm hangja. hangosabb, zajosabb lett. mi lehet ennek az oka????Fontos lenne nagyon!!!előre is köszönöm..... g astra 2001 Z12XE
  15. Sziasztok. a nyáron túlestem egy hidrotőke cserén, az összeset cserélték. (elvileg...XD) az utóbbi egy héten azt vettem észre h ismét elkezdett csattogni, persze nem úgy mint korábban, most kb 1 percig csinállja, és halkabban, aztán megszűnik. Csere előtt a 10w40 CASTROL-t kapta, de csere után kértem, hogy 5w40 es full szintetikust rakjanak bele. ez meg is történt. Csendben is volt a kicsike. aztán mostanság nem mindig de előfordul h hidegen kb. 1 percig csattog halkan. Az érdekelne igazábgól, hogy mi lehet még a gond??? olajnyomás esetleg vagy mi még? hibakódom nincs. Illetve amit még észrevettem h mostanában mintha zajosabb lenne az autó motor duruzsolása,ez lehet olajfüggő? vagy esetleg a láncom nyúlt egy kicsit?? INA hidrotőkék mentek bele, és egy 2001 es ASTRA G 1.2 z12xe ről lenne szó.
  16. Sziasztok. korábban felvetettem azt a kérdést, hogy bukik-e az autó ha hibakódod van (sárga lámpa). Ma gondoltam bemegyek az itteni szervízbe, ahol vizsgáztatnak is. beszéltem a vizsgáztatóval, és persze hogy azt mondta, hogy nem bukik az autó, ha amúgy biztonságos közlekedésre alkalmas, mivel ugye ők azokra a dolgokra vannak kiélezve. Az egész azért érdekes, mert korábban pont annál a szervíznél kérdeztem a szerelőket, hogy megbukik e emiatt az autó, és persze azt mondták hogy igen. nah én persze azonnal mentem is megcsináltatni, és a lényeg hogy sem ők sem egy másik szerelő nem tudta megcsinálni. ahibakód azóta is van kidobtam 30 ropit feleslegesen, mert ugye a munkadíjat elkérték ,mert jött a szöveg h ezt is meg azt is cserélték benne- bár feleslegesen mert amiért én vittem az a hibakód volt, de az persze most is ott van. Úgyhogy csak tanulság képpen írtam ezt le nektek, hogy akinek nincs vizsgáztató ismerőse, az inkább beszéljen az ottani vizsgáztatóval ahova vinni akarja, ne szerelővel beszéljen.....:S:S
  17. Visszavittem a szerelőhöz a kocsit múlt hét hétfőn, azt mondta szerdára kész lesz. Szombat lett belőle. de gyakorlatileg szerintem hozzá sem nyúlt, telefonon azt mondta, meg amikor megérkeztem az autóért h megoldotta a problémát, azt mondta nem világít a check engine lámpa, kicserélte a főtengely szenzort, meg vezérműtengely jeladót. 25 pénzért cserébe. megörültem beindítottam az autót, és ismét kivillant a check engine, tehát semmi változás, felhívtam a szerelőt, és annyit mondott, hogy akkor nem tuidja h mi a baja, de egyébként most sok dolga van mostanában nem fog ráérni.......3 szerelőnél volt eddig az autó és senki nem tudja hogy mi a baja...ez azért már érdekes szerintem.....halvány gőzöm sincs mi tévő legyek.....
  18. Idézés: Balageaxe - Dátum: 2012 szeptember 20 - 13:04 Nekem ugyan szíjas, de vezérműszíj cserekor a vezérműtengely-jeladó kábel szigetelése szó szerint elporladt a kezemben. Meg lett ugye mozgatva, és az idő+forróság megtette a hatását. Csere, kb 15e volt. Esetleg nézd meg ezt... Hibakódod volt?
  19. Köszönöm szépen a gyors reagálást:) nekem is a vezérműtengely jeladó körűl lehet valami mert onnan írja a hibát...
  20. Nem nem. hétfőn viszem vissza, csak véleményeket szeretnék kérni hogy mire számítsak vagy ötleteket hogy esetleg mi lehet vele vagy valaki találkozott e már ilyennel?
  21. Következő történt velem. elvittem ma a szerelőhöz a kocsim. check engine vezérműtengely helyzet szenzor magas bemenet hibakódot olvasott ki a műszer. a köd törölve lett, eltűnt ment az autó, haza is jöttem vele. kulcsot kivettem majd fél óra múlva ismét beindítottam---volna ha indult volna.....nem indult az autó húzni kellett. kb fél óra múlva ismét megpróbáltam mondom próba cseresznye és beindult az autó, de a hibakódot visszadobta. Valakinek ötlete??? 2001 z12xe G astra Egyébként a kód azóta jelentkezett h vezérműlánc készlet csere volt benne februárban. azóta úgy jártam vele, de most meguntam mondom utánna járok, ráadásul jövőhónapban műszaki vizsga és muszáj lenne megcsinálni.....:S:(
  22. Pippo

    Astra gyári "HIFI"

    Nah ez így nagyon király képpel:) nagyon köszönöm így már menni fog:)
  23. Nem tudom találkozott e már valaki azzal a problémával hogy 2000 fordulatnál függetlenül a sebességi fokozattól mindig ránt egyet az autó aztán gyorsul rendesen....valakinek ismerős esetleg ez vagy valami kiinduló pontot tudnátok adni???megköszönöm.
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.