Jump to content

Róóóbi

Forummember
 • Content Count

  631
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

Everything posted by Róóóbi

 1. Ez kimaradt: aki gyenge vételre panaszkodik, próbálja ki ezt. G Astra Cabrio, fix száras antennájáról át lehet szerelni az erősítőt, a csatlakozó többek szerint minden autóban benne van. Én egy közdarabbal oldottam meg, hogy automata legyen meg az erősítő is kapjon áramot. Így bármikor visszaalakítható.
 2. Jöjjenek a tapasztalatok. Kezdetben negatív irányba kellett csalódnom, mert bár a csereszabatossága valóban plug'n'play, őszintén szólva alulmúlta a Car400-at. Nem a hanggal volt a gond, hanem a frekvencia vétellel. Ekkor gyorsan kerítettem egy motoros automata antennát, joggal feltételezvén, hogy őneki erősebb jelet kellene továbbítania a fejegység felé. Ez nyilván adott is volt, azonban fennállt egy hiba, ami csak a mai napon lett világos: antenna testkábel. Az a szemes sarus, lapos fonott testkábel. Aminek a kopasz vége ma a kezemben maradt. Itt lett világos, hogy miért nem volt elsőre értékelhető rádióvétel, valószínűleg a hiba már akkor is fennállt, ugye a klasszikus "még egy kicsi tartja". Na ezt sikerült végképp eltépni, és ha ma nem veszem ki az antennát egy G Astra cabrio jelerősítős fix száras antennájáról származó erősítő miatt (amit végül is beépítettem egy kábel-közdarabbal, hogy visszaalakítható legyen), akkor még a végén a VDO-t is kivettem volna. Most jók a csatlakozások, automata az antenna, van erősített jel f4szán bekötve,és meseszép vétel is van. A hangja, az mocskos jó, mély-magas-loudness és 5 preset állítható, 18 állomást tárol, van TA, RDS, amit csak egy rádiónak tudnia kell ez tudja. Szóval nagyon ajánlom.
 3. Megérkezett! Évek óta kerestem. Tárolási karcokkal, tokkal-vonóval. Erre kíváncsi leszek. Szerk.: Zörög már!
 4. Látom más sem unatkozik. Én egy motoros antenna és egy sértetlen üveges ködlámpa miatt vágtam ma el az ujjamat. Aki nem szedett még szét motoros antennát, annak itt megemlíteném, hogy ne tegye! Fáj mar csíp rúg harap megöl Amúgy ésszel lehet. Szorult benne 3 tag, nagy nehezen megindultak, most egész jó. Kíváncsi vagyok hogy a jellemző néma területeken mit mutat majd. Aztán a héten megjön a VDO CD441 XED, tudjákaaaaa kijelző nélküli, de gyári rádiót helyettesítő, OEM+, arról is lesz szösszenet, már kíváncsi vagyok rá nagyon várom. A későbbiekben ezt egy Parrot Mk9200 bluetooth kihangosítóval akarom bővíteni, mert ez a típus zenelejátszásra is alkalmas. Jóccakát!
 5. Azt azért ne. A szappanos víz segít felcsúszni de aztán kiszárad. Pont ezétt jó. Vagy mosogatószer pölö.
 6. Sok sok szappanos vízzel. Először a gömbfej szárát kiszabadítod a lengőkarból aztán vagy óvatosan levágod a régit, vagy forgatva lehúzod. Meg kell pucolni a helyét aztán szappanos vízzel fel kell tolni forgatva. Ha a felbakolt autó lengőkarját egy krokodil emelővel felnyomod, könnyebb lesz bejátszani a helyére a menetes szárát. Elsőre lehet úgy tűnik hogy rövid a menet, de addig kell szórakozni vele míg az anya rákap, onnantól nyert ügyed van.
 7. Melyik fajta? A ráhúzós vagy a rácsavarós? A ráhúzóssal meg lehet szenvedni ha nagyon összegyógyult.
 8. Nekem a tűzkarikánál sercegett a leömlő, minden terhelésváltásnál ahogy billent a motor. Kicseréltem a tűzkarikát, raktam új csavarokat, réz-sprayel összeraktam, egyszercsak elkussolt.
 9. Róóóbi

  Sebességváltó

  Hádde váárjáá... ...szerintem ez még a bóti olaja volt. Még nincs benne 120k km. Sötét piros volt és rohadt büdös. De pontosan ugyanígy nézett ki a nívócsavar. Ilyen futásteljesítménynél ennyi spén... igaz volt egy pár fogszámolásom, mert ügyeske voltam.
 10. Az a lényeg. Amazt össze lehet rakni akárhányszor. Ilyenkor nem lehet mást tenni, levonni a tanulságot aztán összerakni. Sok sikert a talpra állításhoz!
 11. Róóóbi

  Sebességváltó

  Boldog júniusi szombatot mindenkinek. Leszívtam majdnem egy liter váltóolajat, meg rátöltöttem majdnem egy litert addig, hogy az ellenőrző csavarnál elkezdett kifolyni. Annak már kevésbé örültem, hogy szőrös volt a csavaron a mágnes. Csak hát tippem szerint ez még a bolti (piros) olaj volt, meg alkalmanként nehézkes volt 1-ből 2-be kapcsolni. Öröm az ürömben, hogy háztáji eszközökkel igen hamar és kényelmesen kivitelezhető a művelet. Egyedül a vezetőoldali első kereket kellett levenni hozzá.
 12. Róóóbi

  Elektromos

  Ha az ajtóátvezető belső felében elő van készítve, akkor szerencséd van. Ha nem, akkor ki kell építeni. Most azt meg nem mondom, mert van olyan állítókapcsoló amin külön van egy gomb a fűtéséhez, hogy azt mi kapcsolja és hogyan...
 13. Na ne b...d már meg! Sérült van? Te?
 14. Vááá köszi! Na a héten hozok teli lábas csatlakozót azt megcsinálom normálisan. Most a 4 vezetékkel polaritást fordítva világít mind a négy de nem az igazi, meg húzok be plusz szálat. Hagyok játszani valót hétvégére. Nagyon kösz már!
 15. Róóóbi

  Elektromos

  Az a nyest...
 16. Siker! Kis színeltérés van, de majd összeérik. Ezt fúrni kellett, B Vectránál ugye vezető oldalon van csak zárcilinder. Ezek csont nélkül beestek. Vááááá
 17. Róóóbi

  Sebességváltó

  Na azzal szívtam, mikor bontottam ki a kábelköteget. Tőcsavar volt összekontrázva, köztük a szemes saruk, két testkábel 2-2 nyolcas anyával, nincs nálam villáskulcs, tekerhettem az egész köteget.
 18. Áh, egyszerűbb másikat rakni. Amiket hoztam abban igen erősek.
 19. Nokérem, Megvannak a színre fújt külső és a műkrómos belső kilincsek, megittam a kávét és indul a buli!
 20. Róóóbi

  Sebességváltó

  Úgy valahogy, nekem a 96-oson sincs ablak. Pedig lassan érik a csere.
 21. Köszi, megnézem úgy mit mutat. Ebben nincs szenzor.
 22. Holló! Ma is dolgoztam, vegyesen Astrához Merivához. A színes kilincseket már nagyon akartam!
 23. Így néz ki: 1. szürke 2. fekete 8. barna 9. piros Mindkét aljzatban megvan minden láb, de a másiknak is csak 4 eres csatlakozója volt az autóban.
 24. Üdv! Alapvetően F Astrás és A Merivás vagyok, de jobb, ha hozzátok fordulok: Szereztem be G Astra belső világítást, ugyanezt csak feketében, hogy passzoljon a világítós/tükrös fekete napellenzőkhöz. Ugye ennek 4 szál van: kapcsolt test, fix test, kapcsolt plusz, fix plusz. Akármit akárhogy kötök, a térképolvasók nem hajlandóak világítani. Próbáltam úgy is, hogy közösítettem a pluszokat és a testeket, teszteltem akksiról, de semmi. Gondoltam megment a nyák-on valami, ezért hoztam egy másikat de ugyanúgy nem világít a térképolvasó. Kérdés, valamit én szúrtam el, vagy ezek idővel meghalnak? Spéci bekötés kell-e neki vagy mifene? Előre is köszi.
 25. Róóóbi

  Motor

  Első körben szerintem érdemes lenne ránézni a gyújtógyertyákra. Ott is lehetnek árulkodó jelek.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.