Jump to content

Róóóbi

MOTE klubtag
 • Hozzászólások

  568
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  18

Everything posted by Róóóbi

 1. Róóóbi

  Sebességváltó

  Enyémen is ilyen, nem kell vele foglalkozni. Én kicsit lejjebb engedtem a pedált a kopás után menve, de maradt ilyen.
 2. Róóóbi

  Általános műszaki problémák

  Erre várok én is. Vezettem tavaly mindenféle jöttment szirsz4r céges autót ami akkor ott volt, valami oknál fogva a kuplung mindegyikben a pedálút utolsó 5cm-ében operált és páros lábbal kellett letaposni. Majd visszaültem az Astrába, és elégedetten konstatáltam, hogy "ejjde f4sza kuplung van ebben", szép puhán könnyen lemegy a pedál. Ebben jól esik kikuplungolni.
 3. Róóóbi

  Motor

  Ennek három-hengerezés szaga van. Gyújtást nézném meg első körben.
 4. Róóóbi

  Egyéb csevegés

  Szóval, hátha más is lefejelteti a belső tükröt... Én ezzel ragasztottam az alaptartót a szélvédőre. Egy jókora pötty az alapra, kis várakozás hogy az oldószer kipárologjon, majd oda kell nyomni a helyére. Évek óta tart. Szerintem bárhol kapható, nem különösebben spéci matéria.
 5. Róóóbi

  Egyéb csevegés

  Ha lemegyek a tárolóba lefényképezem. A Kadetton évek óta tart. Nem Taft.
 6. Róóóbi

  Elektromos

  Nem tekerted le a potmétert a lámpakapcsoló alatt?
 7. Motul, LiquiMoly, Total, GenuineGM olajakat fogom a következő olajcseréknél kipróbálni. Meghallgatok minden tapasztalatot, de én az éles tesztnek hiszek igazán. Mobil, Castrol, Eneos volt, most van Valvoline, meg van még 5L Eurol.
 8. Tippelhetek, Eneos? Nekem nem volt vele jó tapasztalatom, még az első Astrámba vettem egyszer, és utoljára. Ahogy te is írtad nagyon hangosan, nagy mechanikus zajjal járt vele a motor.
 9. Amit most raktam bele (Valvoline Synpower), ez az adatlapja szerint ACEA A3/B3, A3/B4; API: SM, SN/CF. Igaz a Dexos2-t nem teljesíti. Viszont nincs rossz hangja tőle, az meg hogy 5000km után milyen lesz, majd kiderül. A Mobil is 6-8000 táján kezdett "elfogyni".
 10. Ez gyóó! Érdekes, én még az életben nem tettem bele 5W40-est..
 11. Róóóbi

  Motor

  Szívás címszó alatt az akna/csápos nélküli szerelést és a mindenhonnan tömítést kapirgálást tudom mindössze felhozni. A legtöbb idő a bontás és visszaépítés.
 12. Róóóbi

  Motor

  Igen. Nos, akna vagy csápos nélkül szívás, mert le kell venni a kartert is hozzá. Kell maga az új pumpatömítés, van belőle lemez és papír (nekem lemez kellett ->X16SZ), olajteknő tömítés, ha csordogált akkor a vezérmű oldali főtengely szimering és mivel úgyis kijön a pumpa, célszerű kicserélni. Kell még paszta a karterhez, oda ahol alumínium találkozik vassal egy-egy pötty fekete Loctite. Menetrögzítő a csavarokhoz. A vezérlés felőli oldalon mindent le kell szedni, kivéve persze a vízpumpát. Ugye a kartert is, ennek viszont a leömlő van útban úgyhogy azt is le kell venni. Célszerű először az olajat leereszteni, amíg csepeg le lehet bontani a vezérmű oldalt. Főtengely szíjtárcsa ugye légkulcsos téma, vagy ha az nincs marad a fix hajtószár betámaszt-ráindít módszer. Ha meg már úgyis alatta vagy, rá lehet nézni a főtengely csapágyaira, csak olaj ne cseppenjen a szemedbe. Ha lejött a vezérműszíj, az olaj, majd a leömlő, le lehet csavarozni a szivattyút és lehet kapirgálni 1.5m régi tömítést kb. mindenhonnan. Különösebb szívásra nem emlékszem, fényképeket sajnos nem csináltam.
 13. Róóóbi

  Egyéb csevegés

  Benzinben gazdag, hibakódmentes új évet kívánok!
 14. Róóóbi

  Egyéb csevegés

  Én nem kísérleteznék más tipusúval (G Astráé nem lesz jó), boltban van normális Tesa vagy 3M két oldalas szalag, szépen vissza lehet ragasztani csak mindkét felületet szépen le kell takarítani. Vagy, van Classic F-ekben gyári pótféklámpa, az be van építve a tető hátsó végzáró lapjába. Csak találj.
 15. Róóóbi

  Egyéb csevegés

  Gondolom ugyanaz az X16XEL, ott bizony előfordulhat jelentős olajfogyasztás. Nem egy erőgép, de A-ból B--be jó, ha jó. Nagy vehemenciára persze nem kell számítani.
 16. Synpower 10W40-est. Előtte Mobil volt mióta megvan 3 cserén át.
 17. Én egyszer tettem Eneost, és nem volt vele jó tapasztalatom. Mondjuk az is igaz, hogy amibe akkor tettem, az is megette már a kenyere javát. De, nagyon zajosan, csúnya hangon járt vele a motor. Inkább akkor Mobil, ha már.
 18. Sajnos semmi nem tart örökké. Legfeljebb elodázni tudjuk az elkerülhetetlent. Hogy sokáig jó legyen.
 19. Azt, két pólusút kér. Én is azt vettem, asszem NGK-t. Jól néz ki ez, mit akarsz. Nincs itt gond.
 20. Cuki Ebben most van 109450. És belül aranyszínű a motor. Igen, a dugattyú is tiszta alulnézetből. Felül meg, ha 3000km múlva bemennek az új gyertyák, beledugom az endoszkóp kamerámat.
 21. Hirtelen rádöbbentem, hogy ránéztem a számlálóra... b+ megint tízezer... és hallani hidegindításkor hogy "elkopott" az olaj. Márpedig én este, 3 fokban cseréltem le.
 22. Ismét elment 10000km, gondoltam kipróbálom, milyen a Valvoline úgyhogy most azt kapott. Remélem jó lesz. Ugyanitt 5l Eurol 10W40 eladó
 23. Róóóbi

  Egyéb csevegés

  Békés boldog ünnepeket kívánok!
 24. Róóóbi

  Egyéb csevegés

  Azt mondták, plusz 10 lóerő...
 25. Róóóbi

  Motor

  Ez olajszivattyú tömítés. Nekem az adta meg magát.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.