Jump to content

Róóóbi

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  589
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  19

Róóóbi last won the day on Január 22

Róóóbi had the most liked content!

Hírnév

92 Segítőkész

Róóóbi névjegye

 • Felhasználói rang
  Fórumlakó
 • Születésnap 1987-06-04

Személyes információ

 • Neme
  Férfi

MOTE klubkártya

 • Autó(k)
  Opel Astra F (X16SZ), Opel Kadett E (14NV), Opel Meriva A (Z16SE)
 • Város
  Magyarbánhegyes

Legutóbbi látogatók

1.656 profile views
 1. Én cseréltem, keskeny csavarhúzóval kipeckerésztem óvatosan. Ha más nem, egy facsavart belehajtasz aztán fogóval kifeszíted de könnyen kijön. Azért a vezérműtengelyt nem olyan könnyű megkarcolni.
 2. Róóóbi

  Elektromos

  Ja nem azzal szenvedtem, hanem belül felcsavaroztam a vezérlőt, de a kábel kívül maradt és nem ment fel a borítás. Aztán a tankszellőztető mágnesszelep a régi kötegen a DIS mögött volt az ECU tápcsatlakozóval egy lemezen, az újon az EGR mögött véget ért oda kellett egy új lemez konzol. A kutyaszőrt meg kend a hajadra, nekünk is van elég a gyapjas yorkie mammutból... Remélem az utolsó eset volt, hogy valami megette az autót...
 3. Róóóbi

  Elektromos

  Na urak, újra él a szekér. A bontóban álló egyetlen egy, facelift előtti '94-es X16SZ kábelkorbácsát elhoztam. Összedugtam mindent mindennel. Azóta újra működik. Bxameg kiszedni fél óra volt, összerakni 2.5...
 4. Róóóbi

  Motor

  Jéjzus március! Mi ez Kalapács koncert?!
 5. Róóóbi

  Elektromos

  Tankszellőztető mágnesszelep, ez az ECU táp csatlakozója mellett van, az EGR-től lejjebb, a DIS kocka mögött befelé.
 6. Róóóbi

  Elektromos

  Ott a rágás. Minden más az okozott kár.
 7. Róóóbi

  Elektromos

  Meglett a rejtélyes hibalámpa, a füst és a lemerülés okozója. Egy rágás az ECU tápkábel mellett, meg másfél méter összeolvadt motortéri köteg. Az egész kuka. Csoda hogy nem égtem benn az autóban. Kép rögvest.
 8. Róóóbi

  Elektromos

  Dehogynem, szürke/fekete műanyag csatlakozó. Az megvan. Előtte héten húztam szét az összes csatlakozót a motortérben, az akkusaruktól kezdve az ecu-t kivéve mindegyiket, ha kellett pucolás majd elektromosan vezető zsírral kenés és összedugás. Arra ügyeltem, hogy a zsír ne zárjon össze semmit. Igen ha széthúzom elalszanak, csak már az akkuban nincs kraft kísérletezni.
 9. Róóóbi

  Elektromos

  Annak örülök (értsd jól), hogy viszonylag könnyen behatárolható a hiba. Nem ilyen "benzin van szikra van ménem megy" jellegű lidérc. Gyújtáskapcsolót ugye ki tudom mérni multiméterrel, hogy üzemszerűen kapcsol illetve szakít meg. A kábelkorbácsot pedig kivéve, gégecsövet lefejtve végig tudom pásztázni, a csatlakozók lábait a két végponton egymással szakadásra/érintkezésre kimérve, ha valahol kettőnél több lábon sípol hogy kontakt van de nem kellene, akkor megvan a hunyó. Ez megmagyarázná a random hibalámpát is, igaz ez csak elmélet. Csak szerencsére ma d.u. is potyog fentről a H2O, nehogy hozzákezdjek.
 10. Róóóbi

  Elektromos

  Nem csinál az semmit. Meg a motortéri szakaszon a gégecső sértetlen. Ha rágás van az az után van, de hogy ezt a köteget ki kell húzzam, az biztos.
 11. Róóóbi

  Elektromos

  Holló Ti ...tatok már ilyet? Genyózik egy ideje 93-as hibakóddal, na arra még nem sikerült rájönni, mi ment meg, mert minden tökéletesen üzemelt, de... Tegnap este, mondom megnézem mennyi nyál van még benne. Hétfő este ment utoljára az autó kb 80km-t. Erre látom, hogy a műszerfali visszajelzők világítanak. Zárt autónál, kulcs a zsebemben. Akku majdnem gatya, utolsó csekk alapján a kapocsfesz kb 6,5V. Benne ül a fantomÉn és a fantomkulccsal gyújtásra rakja? Aszongyák, valami féreg megehette a kábelköteget ott, ahol a tűzfalon át a motorvezérlőbe megy. Nem szívesen, de ki fogom bányászni onnan addig, amíg ki nem derül hogy zárlat van és le nem ég a szomszédok 147-esével meg a 320d-vel együtt. Fosos vagyok az amperre. Akkut és gyújtáskapcsolót lekötöttem, úgy hagytam ott. Mióta megvan a Meriva, ez állandóan hisztizik. Szerintem féltékony.
 12. Erre konkrét számokkal tudok neked szolgálni. Az Astra X16SZ, F13XXXX váltóval, valós 130km/h az 3500r/min. A Meriva Z16SE, F13W3.94, ott a 130km/h közel 4000r/min. A Meriva alá gondolkodok egy hatos váltón...
 13. Nekem a Z-s karaktere valahogy jobban bejön. Majdnem olyan mint a C-s de mégis más.
 14. Vagy Z16SE. Tök jó kis motor, nekem nagyon bejön. Az 87Le.
 15. Róóóbi

  Motor

  Én tegnapelőtt raktam fel a Merivára az új Conti szettet, tökéletesem stimmel, harmadjára kb bele is találtam a jelbe a feszítőnél. Ha kell, van cikkszámom hozzá.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.