Jump to content

Róóóbi

Forummember
 • Content Count

  640
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  25

Róóóbi last won the day on June 17

Róóóbi had the most liked content!

Community Reputation

108 Segítőkész

About Róóóbi

 • Rank
  Fórumlakó
 • Birthday 06/04/1987

Személyes információ

 • Neme
  Férfi

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Opel Astra F (X16SZ), Opel Kadett E (14NV), Opel Meriva A (Z16SE)
 • City
  Magyarbánhegyes

Recent Profile Visitors

1,753 profile views
 1. 1.8-hoz képest én rövidnek tartom a végáttételt, úgy értem. 1.6 Astrának ott meg már majdnem vége.
 2. Jó az 1.8, szerettem, majdnem egy évig hajtottam. 6-7 személlyel a 160 meg se kottyant neki. Viszont forgott, és ha forog akkor eszik. Hogy mennyit azt ne kérdezd, sosem néztem.
 3. A Z18XE Zafirában elég jó, bár pályatempónál sokat forog. Kérne egy hatodikat.
 4. G Astra kabrióban és abban sem mindben.
 5. Lehúzó kell hozzá. Könnyen össze tudod dobni haszonvasból. Kúpos-bordás tengelykötéssel van fent a kormány.
 6. Róóóbi

  Elektromos

  Utas oldali küszöbburkolatot és a motorvezérlőt kiveszed, mögötte a szivacsban kb 10x10-es kis fekete doboz, vagy még akkora sincs. Egész el van dugva.
 7. Róóóbi

  Motor

  Autodoc-on 13-tól (Esen SKV) 50€-ig (KW, na nem a futóműves) találtam, ERA 32,83€, a Pierburg (gyári beszállító) is van, az 40€, ez üzemanyaggal kapcsolatos dolgokban nagy múltú gyártó, én megbízok benne.
 8. Vagy/vagy csati, egyszerre a kettő nem megy (az erősítő 2 szálat használ az antenna hármat). Kell egy közdarab, amivel mindkettőt megtápolod. El fogja bírni. Szerintem belemegy az antenna is, ez menetes fix száras fajta. Ez így egyben kapható, én bontóból szereztem, fogalmam sincs hol árulják. Az erősítő konzollal rámegy az Astra nem motoros kihúzható antennájára is.
 9. Mert muszáj Viccet félretéve azért a kettő nagyon nem egy kategória, rádió-kacatok nélkül lehet élni, és üzemképes az autó. Itt asszem szerencséd van, az Astra futóműve nem egy ördöglakat. De jól felforgattam a vasárnapomat is, az összes féktárcsa meg betét lecserélődött a Meriván végre. Mennyivel jobb volt szerelni érdekes módon, mint az Astráét, nem is értem.
 10. Ez kimaradt: aki gyenge vételre panaszkodik, próbálja ki ezt. G Astra Cabrio, fix száras antennájáról át lehet szerelni az erősítőt, a csatlakozó többek szerint minden autóban benne van. Én egy közdarabbal oldottam meg, hogy automata legyen meg az erősítő is kapjon áramot. Így bármikor visszaalakítható.
 11. Jöjjenek a tapasztalatok. Kezdetben negatív irányba kellett csalódnom, mert bár a csereszabatossága valóban plug'n'play, őszintén szólva alulmúlta a Car400-at. Nem a hanggal volt a gond, hanem a frekvencia vétellel. Ekkor gyorsan kerítettem egy motoros automata antennát, joggal feltételezvén, hogy őneki erősebb jelet kellene továbbítania a fejegység felé. Ez nyilván adott is volt, azonban fennállt egy hiba, ami csak a mai napon lett világos: antenna testkábel. Az a szemes sarus, lapos fonott testkábel. Aminek a kopasz vége ma a kezemben maradt. Itt lett világos, hogy miért nem volt elsőre értékelhető rádióvétel, valószínűleg a hiba már akkor is fennállt, ugye a klasszikus "még egy kicsi tartja". Na ezt sikerült végképp eltépni, és ha ma nem veszem ki az antennát egy G Astra cabrio jelerősítős fix száras antennájáról származó erősítő miatt (amit végül is beépítettem egy kábel-közdarabbal, hogy visszaalakítható legyen), akkor még a végén a VDO-t is kivettem volna. Most jók a csatlakozások, automata az antenna, van erősített jel f4szán bekötve,és meseszép vétel is van. A hangja, az mocskos jó, mély-magas-loudness és 5 preset állítható, 18 állomást tárol, van TA, RDS, amit csak egy rádiónak tudnia kell ez tudja. Szóval nagyon ajánlom.
 12. Megérkezett! Évek óta kerestem. Tárolási karcokkal, tokkal-vonóval. Erre kíváncsi leszek. Szerk.: Zörög már!
 13. Látom más sem unatkozik. Én egy motoros antenna és egy sértetlen üveges ködlámpa miatt vágtam ma el az ujjamat. Aki nem szedett még szét motoros antennát, annak itt megemlíteném, hogy ne tegye! Fáj mar csíp rúg harap megöl Amúgy ésszel lehet. Szorult benne 3 tag, nagy nehezen megindultak, most egész jó. Kíváncsi vagyok hogy a jellemző néma területeken mit mutat majd. Aztán a héten megjön a VDO CD441 XED, tudjákaaaaa kijelző nélküli, de gyári rádiót helyettesítő, OEM+, arról is lesz szösszenet, már kíváncsi vagyok rá nagyon várom. A későbbiekben ezt egy Parrot Mk9200 bluetooth kihangosítóval akarom bővíteni, mert ez a típus zenelejátszásra is alkalmas. Jóccakát!
 14. Azt azért ne. A szappanos víz segít felcsúszni de aztán kiszárad. Pont ezétt jó. Vagy mosogatószer pölö.
 15. Sok sok szappanos vízzel. Először a gömbfej szárát kiszabadítod a lengőkarból aztán vagy óvatosan levágod a régit, vagy forgatva lehúzod. Meg kell pucolni a helyét aztán szappanos vízzel fel kell tolni forgatva. Ha a felbakolt autó lengőkarját egy krokodil emelővel felnyomod, könnyebb lesz bejátszani a helyére a menetes szárát. Elsőre lehet úgy tűnik hogy rövid a menet, de addig kell szórakozni vele míg az anya rákap, onnantól nyert ügyed van.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.