Jump to content

FRobi75

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  35
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  1

FRobi75 last won the day on Június 27 2015

FRobi75 had the most liked content!

Hírnév

8 Semleges

FRobi75 névjegye

 • Felhasználói rang
  Újonc

MOTE klubkártya

 • Város
  Nyíregyháza

Legutóbbi látogatók

519 profile views
 1. FRobi75

  Általános műszaki problémák!

  Sziasztok! Nekem is hasonló a helyzet, vettem új EGR szelepet. Auto-Mega gyártmányú, Nem fullad, de p1405 hibakódot dob... van valami ötletetek?
 2. FRobi75

  Benzines motorokkal kapcsolatos kérdések

  Sziasztok! Astra G, z14xe motorkód... Indítás után 3mp után leállt, hidegen és melegen is! Nagyobb gázzal, ha nem hagytam, hogy le fulladjon a motor, már semmi baja, szépen jár a motor, van alapjárat! Ezen kívűl, ha délben indítottam (32 fokban) akkor olyan hangok jöttek a motorból, mintha hidrotőkék csattognának, reggel nincs ilyen hang! Na most tisztítottam az EGR szelepet, nem volt nagyon kormos, tisztítottam a fojtószelep házat, nem változott semmi! Laptop kidobta, hogy az EGR zárlatos! Cseréltem, vettem egy Auto-Mega gyártmányút a CROMAX-ban, megszűnt a fulladás, de most P1405-s hibakódot dob! Valaki találkozott már hasonló hiba jelenséggel? Vissza olvastam a fórumokon, de nem találtam csak kérdéseket! Ha valakinek van egy jó ötlete, akkor szívesen meghallgatom! Üdv: Robi
 3. FRobi75

  Általános műszaki problémák!

  Sziasztok! Hátsó kerékcsapágy csere előtt állok! (z14xe) A jobb oldali körforgalomban hangot ad. Milyen gyártmányút vegyek bele? Valaki cserélt már ilyet? Előre is köszönöm!
 4. FRobi75

  Általános műszaki problémák!

  Köszönöm a tippet!
 5. FRobi75

  Általános műszaki problémák!

  Sziasztok! Ha termosztátot akarok cserélni, (z14xe) milyet érdemes venni? https://cromax.hu/hutorendszer/termosztat_es_alkatreszei/termosztat/termosztat_opel_26238
 6. FRobi75

  Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  Tisztelt marton.csaba2! Ezzel azt akarod mondani, hogy az A.Z. ugyanaz mint a MOL?
 7. FRobi75

  Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  Sziasztok! Tegnap megcsináltam az olajcserét! (z14xe) Lehet, hogy megbánom, de most kipróbálom az A.Z. Meisterteile MT-8 DX2 5W-30 motorolajat! Idáig a Q8 használtam, de most gondoltam kapjon dexos2-t! Az első tapasztalatok jók! A többit meglátjuk!
 8. FRobi75

  Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  Egyértelmű... de nekem az a tapasztalatom, hogy amikor olajat cseréltem, (Castrol volt benne), 10e km után a friss olajjal sokkal csendesebb lett. A mostani olajjal nem hallok annyi változást olajcsere után! Szép finom jár a motor. Mondtam a kollégámnak, akinek egy francia típusa van, és megjegyezte, hogy az utolsó olajcserét már nem Castrol-al csinálta Ő sem! Most OMV BIXXOL special C3 SAE 5W-30-as olajat szeretném ki próbálni! :)
 9. FRobi75

  Benzines motorokkal kapcsolatos kérdések

  Én is így gondolom, de vajon a dexos2 minősítésű olajat használóknak ritkábban kellene EGR-t és fojtószelepet takarítani? Megéri azt beletenni? (2001 évjárat, z14xe!) Elvileg ebbe még nem kell, de lehet érdemes lenne!
 10. FRobi75

  Benzines motorokkal kapcsolatos kérdések

  Sziasztok! Szerintetek a motorolaj minősége, párolgása és az EGR szelep koszolódása között van szoros összefüggés? Mi a véleményetek?
 11. FRobi75

  Általános műszaki problémák!

  Sziasztok! Astra G z14xe motorkódnál az EGR-t le kell programozni? Vagy csak elég lezárni? Most takarítom, de alternatíva érdekelne!
 12. FRobi75

  Általános műszaki problémák!

  Én egy helyi pneumatika boltban vettem meg kb. 800 Ft volt a kettő! Vettem még egy menetrögzítőt, amit a kisautó felújításaimhoz is használok, Loctite 243-ast. Azóta nincs vele gond! :) Ezt kerestem a boltban, de ilyet nem tudtak adni: https://www.apneumatika.hu/product/pneumatika/pneumatika-csatlakozok/muanyag_csati/tomlos-csatlakozok/59237:konyok-menetes-csatlakozo-kupos.html
 13. FRobi75

  Általános műszaki problémák!

  Sziasztok! Nekem z14xe a motorkód! Ezzel pótoltam: http://www.hafner-pneumatika.com/a_62520/a-62520-1-8k-1-8 http://www.hafner-pneumatika.com/260mo/260mo-8-1-8 Mivel ide könyök kell, nem egyenes! Fémből van, Örök élet és még egy nap! :)
 14. FRobi75

  Astra G szervízelés

  Köszönöm a hozzászólásokat! Gates szíj lesz, az biztos...
 15. FRobi75

  Astra G szervízelés

  Sziasztok! Olvasom a fórumot, és én is vezérlés csere előtt állok! 2001-es Astra G, z14xe a motorkód. 150e km. Egyben szettet vegyek, vagy külön alkatrészeket. És ki mit ajánlana? Olvastam kukori kérdését és a rá adott választ is, de vezérműszíjra vonatkozóan nincs benne... :) Kértem árajánlatot márka szervizben, de munkadíjjal 48000 Ft, ha vízpumpát is cserélnek 82000 Ft. :( Viszont Cromax árak jók! :)
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.