Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

silverdome

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    20
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by silverdome

  1. Szia! köszönöm szépen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-) :D természetesen újak a hengerfej csavarok. alkatrészek megvannak,Holnap megyek az alkatrészekért, tömítések, csavarok,stb.mert eddig nem volt időm elhozni ma is egész nap egy rejtett elektronikus hibát próbáltam felderíteni egy másik autón...ezek a legjobbak, de estére meglett :-) már régen láttam, de úgy emlékszek, hogy torx fejűek a hengerfej csavarok. erről van esetleg valami információd, hogy milyen, és mekkora szerszám kell ehhez. üdv : kulcsár a.
  2. Sziasztok! Ki tudna nekem segíteni a következőben: Y22XE motoros Omega hengerfejcsere előtt áll...sajnos. kinek volna infója, arról, hogy mik a hengerfej csavarok meghúzási előírásai, nyomaték, fok, sorrend, stb, illetve egyéb szükséges infó. segítségetek előre is köszönöm. üv: kulcsár anti
  3. Szia! ...hát igen, elég ritka...:-( miért nem valami f astra motorral van dolgom, abból legalább van bőven :-) olaj, víz nem folyik össze, az olajat csipegette eddig is,egészségére:-), bár az utübbi időben megnőtt az olajfogyasztás is.A víz fogyasztás nőtt meg rendesen+fehér füst, intenzitása motorfordulattól függ.illetve a hűtőrendszerbe beledolgozik valamelyik henger, ezáltal meg túlnyomás lesz benne és a maradék felgázosodott vizet meg a vízpumpa sem tudja cirkuláltatni.illetve még hidegen szinte szépen megy mind a 4 henger, de ahogy kezd üzemmeleg álapotba kerülni egyik henger max 0-5%-ot ha hozzá tesz az üzemhez... Találkoztam már olyannal, hogy sokat futott autónál beverődött a szelep a fészekbe, ezáltal a szelepszár vége "feljebb" került és kitámasztott a hidrotőke, mert azt a játékot már nem tudta tolerálni, és így nem zárt az egyik henger tökéletesen, de itt szerintem nem erről van szó.Persze látatlanban még nem bontom meg, kérdéses, hogy nem-e vetemedett annyit a hengerfej, hogy az így is gépmunka. Pusztán azért akartam, meg akarok másik hangerfejet keresni, mert az autót muszáj használni és ha szétbontom, meg elviszem felújíttatni a HF-et az megint egy csomó idő, persze most nem igazán van használva, ezért is kellene vmi ésszerű megoldást találni. üdv: kulcsár
  4. Szia! négy éve volt egy ilyen autóm, nekem is így kezdődött és mivel éjjel nappal dolgoztam, nem volt időm foglalkozni vele időben, ennek köszönhetően a sok indítózástól egy akkut kinyírtam, mondjuk az mr egyébként is elég öreg volt, illetve szerelhettem önindítót is. Végül végleg megadta magát az adagoló, eltört benne egy tengely, a tápszivattyú tengely azt hiszem; egy probléma volt ezzel , hogy az autóval épp németországban voltunk közben. Adagoló csere és minden ok. Azt mondták anno többen is nekünk, hogy túl nagy a hőterhelése mert ugye alapvetően nem ebbe a motortérbe lett tervezve, hanem bmw-be és ezért rövidül az élettartama.mindenesetre én jót szívtam vele.
  5. Sziasztok! Ki tud nekem segíteni? Valószínű szükségem volna egy Y22XE Motorhoz hengerfejre, ami biztos rendben van vagy is legalább beépítés garancia legyen rá, egy jó állapotú bontott tökéletesen megfelel, persze nem arany árban. Csak a hengerfej kell szelepekkel kompletten, a vezérmű, stb nem. Nagyon megvagyok lőve az autó nélkül és nagyvalószínűséggel nem úszom meg a dolgot egy hengerfejtömítés cserével. akinek van ezzel kapcsolatban bármi infója jöhet ide is, vagy az antal.kulcsar@gmail.com-ra köszi előre is; üdv kulcsár anti
  6. Sziasztok! Ki tud nekem segíteni? 2000-es évjáratú 2.2-es benzines Omega Valószínű szükségem volna egy Y22XE Motorhoz hengerfejre, ami biztos rendben van vagy is legalább beépítés garancia legyen rá, vagy felújított, minden megoldás érdekel de egy jó állapotú bontott tökéletesen megfelel, persze nem arany árban. Csak a hengerfej kell szelepekkel kompletten, a vezérmű, stb nem. Nagyon megvagyok lőve az autó nélkül és nagyvalószínűséggel nem úszom meg a dolgot egy hengerfejtömítés cserével. akinek van ezzel kapcsolatban bármi infója jöhet ide is, vagy az antal.kulcsar@gmail.com-ra köszi előre is; üdv kulcsár anti
  7. silverdome

    Motor

    sziasztok! némi információt / segítséget kérnék: '96-os F Astra 1.7 turbo diesel, német motoros X17DTL motorkódú, vezérműszíj csere esedékes, az a kérdésem, hogy a szíjfeszítő/vezető görgő cseréje milyen futásteljesítmény után esedékes? illetve ilyen motort régen szereltem én is, milyen szíjfeszességet kell beállítani, vagy teljesen automata? segítséget előre is köszi! további szép napot mindenkinek!
  8. Sziasztok! egy kicsi segítség kellene: 1.7 Turbo diesel német motoros 96-os évjáratú F Astránk van itthon, viszont, mostmár így a 310.000 km után a váltó eléggé kezdi elhagyni magát, ma már az ötödiket sem volt hajlandó kapcsolni, két nappal ezelőtt, még lassú finom váltásoknál ez is működött, de egyébként a 2-3 is hasonló. Ki tudn megmondani, hogy mi a váltó típus kódja, hogy hogy keressek ilyet, esetleg mibe építettek még ilyet illetve, ha valaki tudna egy bontott tényleg jó állapotút, az érdekelne elfogadható áron. segítségeteket előre is köszi, üdv!
  9. silverdome

    Motor

    Sziasztok! Aki ismeri az F astra két turbo diesel motorját, az X17DTL-t (német motor) és a TC4ee1 (Isuzu motor) az segítsen egy picit. A két motor önindítója egyforma, vagy teljesen különböző? AZt tudom,h ogy a néemten egy Bosch önindító van, típus szám ais megvan, az Isuzu dieselen pedig egy Hitachi önindító van, de a kérdésem az, hogy ezek teljesen másak, felfogatás, fogaskerék csatlakozás, stb, vagy csak más a gyártó A kérdés azért érdekes mert egy Isuzu dieselre kellene egy önindító, és a polcon meg porosodik itthon egy hibátlan Bosch, ami csak motor csere miatt maradt meg. Szóval nem tudnám - e felhasználni. válaszokat, segítséget előre is köszi. üdv!
  10. silverdome

    Motor

    15.000 Km az olajcsere periódusa mindkét motor típusnak? Az az igazság, hogy em akarok úgy járni , hogy 15.000 km en 15 liter olajat kell utántölteni :-))) és a végén az olajcsere meg csak szűrő cseréből fog állni :-)))
  11. silverdome

    Motor

    Tényleg, szeretném megkérdezni, hogy már sok mindekitől hallottam, hogy a 16 szelepes Ecotec motorok egyik bűne, hogy szeretik az olajat...fogyasztani Mennyi az elfogadott mennyiség, adott esetben bizonyos távon, pl 1000 -500 km-en? Ki az aki tudja, hogy melyik része az ami az olajfogyasztást okozza? Maga a motorblokk, vagy valahol a vezérlésben tűnik el, mondjuk szelepszár szimeringek, vagy mi a valós oka?
  12. silverdome

    Fogyasztás

    Szia! Amit írsz, az a benzin levegő keverési arány, benzineseknél igaz is, hogy csak bizonyos arány mellett fog működni a dolog, de dieselnél más a helyzet, meg egyiknél, mennyiségi,(benzines járgányok) a másiknál eleve minőségi szabályzást alkalmaznak, egy diesel mindig ugyanannyi levegőt szív be, ott csak a befecskendezett gázolja mennyiségét változtatod.
  13. silverdome

    Motor

    SZia! köszi a választ! Én is elírásra gondoltam és az X-et K-nak olvashatta a gazdája, mert "hasonló" a két karakter, az az igazság, hogy már sajnos egy dolgot nem tudtam róla, azt , hogy még a kormánya sem szervós, és ha már egy 96-99 es évjáratba gondolkodok, akkor legalább egy két ilyen felszereltség legyen benne, pláne, hogy bnőmé-lesz az autó. A 100 LE-is jó lenne, de a megbízhatóság, meg az olcsóbb szerelhetőség nekem fontosabb szempont ebben az esetben. Ja ha valaki tud valami megbízható, vagy ismert előélet autót ajánlani, akkor azt nyugodtan lehet küldeni, mert még keresgélek, 4 ajtós szedán, vagy 5 ajtós érdekelne, 1.6 benzines, 75LE-s vagy a 101 LE-s és ne legyen teljesen fapados.
  14. silverdome

    Motor

    Sziasztok! korábban írtam, hogy épp benzines 1.6 os F Astra vásárlás előtt állok, és némi segítséget kérnék , hogy vagy a 16 szelepes 1.6 os mellett döntsek Most volna egy egész korrekt ajánlat, egy 99 decemberi F Astrára, vezetett szervízkönyves, garázsban tartott, kevés km-el, tényléeg rendbe van, úgy néz ki, viszont olyan motorkódja van, amiről még soha nem hallottam, K16SZ-vel kezdődik, kinek van infója erről? ez egy 75 LE-s motor, vagyis autó, mi ez a K16SZ-tapasztalat, megbízhatóság, stb ma kellene döntenem, aki tud, válaszoljon, válaszokat, előre is köszi !!! :-) :-) :-) üdv mindenkinek
  15. silverdome

    Motor

    Lehet, hogy árban belefér egy 1999-2000es évjárat is, szóval tapasztalatotok alapján a 16v-s változatot is ugyanolyan nyugodtan megvehetem, mit mondjuk egy síma 75-LE-s változatot? Perszea döntést én hozom meg, csak érveket, meg ellenérveket próbálok rangsorolni, mert utána pár évig ennek az autónak megkellene maradnia.Szívesen döntenék a 16 szelepes változat mellett, mert mégis csak erősebb és úgytudom az 1.6SE hengerenkénti befecskendezéses 8 szelepest ekkor már nem is gyártották, azért vagyok csak tanácstalan, mert mondjuk motorikusan több negatívumot hallottam róla, mint a síma 75-LE s változatró, ugyanakkor szívesen döntenék emellett is, saját tapasztalatom nincs és ezért is érdeklődök itt, kinek milye van, mi a véleménye róla, stb.
  16. silverdome

    Motor

    SZia! köszi az infót! SZóval inkább ezt a 3. motor változatot ajánljátok? Azt hiszem ennek a motor kódja a C16SE? talán de ezt meddig gyártották? szóval mondjuk 96 - 97 körüli van belőle, vagy csak ettől régebbi? üdv:
  17. silverdome

    Motor

    Sziasztok! egy kis segítséget kérnék: Az elkövetekző napokban egy 95-98 körüli F Astrát szeretnék / fogok vásárolni , 1.6 os motorral, lévők lettek kinézve viszont ezekből van a síma 8 szelepes 1.6-os azt hiszem 71, vagy 75 LE és van a 16 szelepes Ecotec motoros ami azt hiszem 101 LE Én diesel-ekben vagyok inkáb othon, szóval a két előbb említett típusról sok tapasztalatom nincs. Légyszi ezekről, érvek, ellenérvek hibák, megbízhatóság, stb, hog ymelyik mellett döntsek egy kis segítséget kérnék. AZ az igazság, hogy a 16 szelepes 101LE-teljesítménye tök jó lenne, de ha több nyűg van ezekkel a motorokkal, oljafogyasztás, stb, akkor megelégszek a síma 8 szelepessel, Illetve üzemanyag fogyasztás hogy néz ki a kít model esetében? válaszokat előre is köszi üdv!
  18. szia! nemrég találtam az oldalt és regisztráltam magam.és volna egy kérdésem.Nekem egy F Astram van, viszont a gyújtáskapcsoló-zár szerkezet (tehát nem a gyujtáskapcsoló betét, hanem a mechanikus zár megadta magát.pontosabban az a tengely tör el ami a zárból jön ki és forgatja a gyujtáskapcsoló betétet.remélem érted mire gondolok... .ezt zárat még sohasem szereltem.hogy lehet ezt szétszedne.egyrészt maga a zár a kormány oszlophoz van csavarozva aminek nincsen feje mindenféle biztonsági okokból gondolom...viszont magát a zárat hogy lehet szétszedni? a kulcs nyílás felől a nyílás körüli gyűrűn van két bevágás elképzelhető valami célszerszám számára.szóval magát a zárbetétet szeretném szétszedni ha lehet.mi a módja ennek, mit merre kell fordítani, stb... ha tudod légyszi válaszolj fontos lenne. nem nagyon szeretnék egyben zárat cserélni, mert valahogy a két kulcsos megoldásért nem rajongok, légyszi írj majd vissza, vagy továbbítsd a levelet annak aki tud ebben segíteni, szerelt már ilyet. ide is írhatsz, vagy a silverdome@freemail.hu ra segítségedért előre is köszi üdv tamás
  19. szia! nemrég találtam az oldalt és regisztráltam magam.gyújtáskapcsoló-záras témában volna egy kérdésem.Nekem egy F Astram van, viszont a gyújtáskapcsoló-zár szerkezet (tehát nem a gyujtáskapcsoló betét, hanem a mechanikus zár megadta magát.pontosabban az a tengely tör el ami a zárból jön ki és forgatja a gyujtáskapcsoló betétet.remélem érted mire gondolok... :-).ezt zárat még sohasem szereltem.hogy lehet ezt szétszedne.egyrészt maga a zár a kormány oszlophoz van csavarozva aminek nincsen feje mindenféle biztonsági okokból gondolom...viszont magát a zárat hogy lehet szétszedni? a kulcs nyílás felől a nyílás körüli gyűrűn van két bevágás elképzelhető valami célszerszám számára.szóval magát a zárbetétet szeretném szétszedni ha lehet.mi a módja ennek, mit merre kell fordítani, stb... ha tudod légyszi válaszolj fontos lenne. nem nagyon szeretnék egyben zárat cserélni, mert valahogy a két kulcsos megoldásért nem rajongok, légyszi írj majd vissza, vagy továbbítsd a levelet annak aki tud ebben segíteni, szerelt már ilyet. ide is írhatsz privát, vagy a silverdome@freemail.hu ra segítségedért előre is köszi üdv tamás
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.